agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Satı Uğurtan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17287.htm)

cemo 21-08-2010 19:40

Ağaç menekşene bayıldım. Çalı cinsi mi bu, artık kolaya kaçıp çalı yetiştireceğim de:)))

cemo 21-08-2010 19:55

8 dakikada cevap geldi:D:D:D

Satı Uğurtan 21-08-2010 19:59

Sevgili cemom,ben daha cevap yazmadan, lafın kime gittiği belli oldu.

Satı Uğurtan 22-08-2010 11:38

Sevgili Yücel, böyle güzel bir hayal olamaz.
İnan bana gerçekmiş gibi düşündüm, ayrıca neden olmasın, gerçekte olur yeterki benim güzel arkadaşım istesin.

cemo 22-08-2010 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 686947)
Satı Ablacığım şöyle bir görüntüyü hayal et Cemo kardeşimizin bahçesinde bodur alacalı himalaya sediri bodur mavi ladinler 2. terasın köşesinde boşluğa kanat açarcasına uzamış bir sabin ardıç,altın da dans edercesine duran gravilla ve gauralar bu dansı kıyıda kıskançlıkla seyreden çoban püskülü ve veronika,hayal nasıl ama.:p

Görüntüyü hayal etmeye çalışıyorum da, nerede bulacağım bu saydığınız türleri.
Bir kamyonetle İstanbul a gelmek farz oldu bize:)
Bu arada, saksı falan kalmadı ortalıkta:D:D:D

cemo 22-08-2010 14:12

Doğru yolu sayenizde bulduk. Latifeler ayrı tabii:))

Saksılar hemen hemen boşaldı sayılır. Açelya ve gardenyaları da bahceye indirdik mi işlem tamam:)

Önce, şu bakımı kolay bitkileri alalım yerleştirelim. Daha sonra açelyaları serpiştiririz inşallah.

Bahsettiğiniz bu bitkileri, hangi mevsimde almam gerekir.

cemo 22-08-2010 15:24

Burada bulma imkanım cok kısıtlı zaten. Dün gidip baktım, zakkum alabildim sadece:))

Satı Uğurtan 22-08-2010 16:20

Sevgili Yücel, sevgili cemo, bahçeme hoş geldiniz.
cemo can gel İzmitte buluruz, yücel listeyi versin İzmitte çeşit çok.

cemo 22-08-2010 16:51

İşte budur, Satı çareyi buldu.:)

Canım, yolculuğa cıkacak duruma gelir gelmez ordayım. Şu kolay bitkileri seçelim bakalım biz de:)) Liste en kısa zamanda hazır olur değil mi, sevgili Yücel:))

Sevgi Durul 22-08-2010 16:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 687028)
İzmitte çeşit çok.

Çeşidin çok olması ne güzel Satı hanım. Burada, baharda gelen çiçekçiden başka seçenek yok.

Satı Uğurtan 22-08-2010 19:07

Cemo can, iyileş bekliyorum, Yücelden alırız listeyi, zaten vermek zorunda bahçeyi darma duman ettirdi, eli mahkum:D

Satı Uğurtan 22-08-2010 19:10

Sevgili SDurul, gelin Sapancadan bir başlarız, Maşukiye, derbent, Yuvacık, İzmit çiçekçi çok, çeşit çok herşeyi buluruz sevgiler.

Sevgi Durul 22-08-2010 21:48

Ne güzel olurdu, ama burada işler çok, bırakamıyoruz. Sevgiler...

Satı Uğurtan 22-08-2010 21:53

Sevgili SDurul, biz kış, yaz hep burdayız her zaman bekleriz:)

Sevgi Durul 22-08-2010 22:11

Sevgili Satı hanım, gelmiş kadar memnun oldum. İnşallah bir gün, bir yerlerde tanışıp görüşmek dileğiyle...

Satı Uğurtan 22-08-2010 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 687092)
liste hazır arkadaşlar yeterki siz hazır olun.

Sevgili Yücel, cemonun beli düzelsin biz hazırız, olmazsa Güngörüde alalım o dayanamaz sera gezmelerine, yalnız Güngörle olursak, inceleme yüzünden tek serada takılıp kalırız:D

Satı Uğurtan 22-08-2010 22:15

Sevgili SDurul, çok teşekkürler çok memnun olurum, inşallah sevgiler.

MİRBE 22-08-2010 22:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 684967)
Sevgili MİRBE,hoş geldin, çok teşekkürler istediğin tohum olsun, bahçe senin, adresini özelden yaz sevgiler.

Canımm,

Gönlü geniş Satıcığım mor sabah sefası ve mavişinden varsa gönderebilirsen çok sevinirim..

Benim ağaç menekşemin yaprakları böceklerden hep delik deşik oldu ama hala çiçekli budasam mı ilaçlasam mı ne yapsam bilemedim?

Satı Uğurtan 22-08-2010 22:27

Sevgili MİRBE,çok teşekkür ederim canım, listeye yazıyorum ikisindende gelecek.
Ağaç menekşe konusundada bize sevgili Yücel yardımcı olsa çok seviniriz.
Benim ağaç menekşem kışın soğuktan dondu sonra bir baktım tekrar filiz vermiş, daha yeni açtı, yapraklarıda çok sağlıklı.
Benim bitki bakımı konusunda çok bilgim yok, okuyarak, sorarak, içgüdüsel bakıyorum işte:)

MİRBE 22-08-2010 22:30

Satıcım sağol..

Yücel bey arap sabunu karşımımı yoksa belli bir marka ilaç var mı? Teşekkür ediyorum..

Satı Uğurtan 22-08-2010 22:31

Sevgili Yücel kardeşim, hızır gibi yetişti bak, teşekkürler sevgiler.

MİRBE 22-08-2010 22:36

Çok teşekkür ederim Yücel bey..

Satıcım inan o kadar acemiyim ki site arkadaşları da olmasa çok kaybım olacak ama siteden çok şey öğrendim halada öğrenmeye devam..

Cumhur Tonba 22-08-2010 22:54

(Bahçemden güzellikler.Ampul domates, mine çalısı, duranta erecta(ağaç menekşe) sunda villa. Satı Uğurtan)

İnsanın hocası bir başka olunca, fark ediliyor.

Satı Uğurtan 22-08-2010 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MİRBE (Mesaj 687109)
Çok teşekkür ederim Yücel bey..

Satıcım inan o kadar acemiyim ki site arkadaşları da olmasa çok kaybım olacak ama siteden çok şey öğrendim halada öğrenmeye devam..

Sevgili MİRBE, inan bana bende acemiyim, yılarca balkonumda bir kaç çiçek oldu o kadar ama hep apartmanlarda oturmaktan hiç bahçe bilmedik bahçem daha iki yılık, bende yeniyim anlayacağın.
Eğer ağaçlar. nete üye olmasaydım hiç bir şey anlamıyordum ne öğrendiysem burda öğrendim.
Çok teşekkürler Ağaçlar. net, çok teşekkürler sevgili Malina, çok teşekkürler sevgili üye arkadaşlar:)

Satı Uğurtan 22-08-2010 23:19

Sevgili Cumhur bey, ben zaten hava bedava, su bedava, ekmek bedava yaşayıp gidiyorum anlayacağın:D

nurcanaybay 23-08-2010 11:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 686959)
Sevgili Yücel, süs havuzum hazır, Hazal çok istiyordu o Ankaraya gitmeden havuzu görsün diye ben yaptım.
Fakat çevresine ve içine neler dikilir, bana bilgi verirseniz çok memnun olurum sevgiler:)

Satı hanım ;
havuzunuzun fotoğraflarını görebilirmiyim ,ben de yapmaya çalışıyorum
aynı araştırmalar içindeyim.

Teşekkürler

Satı Uğurtan 23-08-2010 12:07

Süs havuzu.

1 Eklenti(ler)
Sevgili nurcanaybay, tek resim çekmiştim dikdörtken bir leğen alıp yaptım rengi galiba biraz uyumsuz ama içi dolup kenarlarınıda taş ve çiçeklerle kapatırsak belli olmayacak.
Kızım çok istediği için yaptım, leğen fikrini sevgili Yücel verdi, umarım beğenirsiniz, eleştiriye açık.

Satı Uğurtan 23-08-2010 12:43

Süs havuzu.

2 Eklenti(ler)
Süs havuzu, çevresi taş ve çiçeklerle süslenecek, içine nilüferler dikilecek, çiçek ve taşlardan sonrası çim olacak.

nurcanaybay 23-08-2010 13:16

Satı hanım ,
düzenleme den sonra gayet güzel olacağın dan eminim .Leğeni toprağa gömmedniz sanırım
eğer öyle ise gömmenizi öneririm böylece taştan da tasarruf edersiniz bir de derinliği beni düşündürdü ...nilüfer için uygun mu ?

Ben günlerdir bu konuyla ilgili google'dan görsellere bakıp fikir edinmeye çalışıyorum.
Google'a POND yazıp görsellere girerseniz havuz içi ve çevresi için yetiştirebileceğimiz bitkiler ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.

Ben çukur kazdım fakat içine döşeyeceğim malzeme bulamadığım için beklemedeyim.
İkimiz de zevkli bir uğraşa girdik :)) İlk havuzlarımız da tecrübe kazanmış olacağız ,paylaştığınız için teşekkür ederim .

nurcanaybay 23-08-2010 14:10

Yücel bey ;
benim çukurun dibi kayalık o yüzden altına battaniye gibi bir malzeme koyacağım ,üstüne de liner bulamazsam dediğiniz gibi kalın bir naylon kullanacağım .
Süsleme aşamasın da fikirlerinizden yararlanmak isteriz :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025