![]() |
Merhaba Hocam
Evet bazen bir iki yaprağı sararıyor sundavillanın. Sizden öğrendiğim gibi demir suyu bidonlarım köşede hazır tutuyorum. Ama ne yalan söyleyim buna hiç vermemiştim. Sabah 6 da çim sulamaya başlayınca ilk iş demir suyu vermek. Siz çooooooooooook yaşayın sevgili hocam. |
su sümbülü
Bu bitkinin en zor yanı kışı geçirmek için 15 derece su sıcaklığı ve bol işıklı bir ortamda bulunma mecburiyeti
Bu ortam sağlanmadığı zaman hemen ölüyor |
Achimenes
1 Eklenti(ler)
Sayın loveforlife
Çiçeğiniz açtı Teşekkürler |
Alıntı:
|
Iyi günler
1 Eklenti(ler)
Sıçaklara en güzel sardunya ve begonvil dayandı
|
Hosta
1 Eklenti(ler)
Bu hostayı görünce imrendim bir Fransız bahçesinden ,aynısı bende var şehrin tozundan ,ki her akşam yıkıyorum bu şekilde olmuyor ,herhalde her akşam bir bezle silmek lazım
|
iyi günler
1 Eklenti(ler)
Muz yaprağı
Bir haftalık yeni bir yaprak ,üzerine 2 ayrı begonvil çiçeği koydum Ben beğendim bahçede pek fazla bir hareket yok . komşu bahçelerin de çiçeklerini koymak istemiyorum Muz henüz 6 aylık güzel gelişme gösteriyor serada tutuyorum Fidanı gönderen Sayın Mutlu kutluya tekrar teşekkürler Her sabah bahçeye gelenlere ayrıça teşekkürler |
Menekşe olsun
1 Eklenti(ler)
Bir tek çiçeği olsun ,adı menekşe olsun
|
Bakımı hakkında hiç ses yok
1 Eklenti(ler)
Bir İngilizçe bilene tercüme ettireceğim
|
Ludicia discolor
1 Eklenti(ler)
Bazen yaprak güzelliği. çiçeğinin yanında ön plana geçiyor
|
Alıntı:
|
Haemanthus bakımı
1 Eklenti(ler)
Sayın Eser İlhana teşekkür ediyorum
|
Alıntı:
|
Merhaba ahmeter bey, haemanthus cicegi hakkinda almanca tercüme yapacagim dilimin döndügünce :) haemanthus bitkisi amarillydaceae ailesindendir, soganli bir bitkidir, yaprak döken ve dökmeyen olmak üzere farkli boylarda ve renklerde cesitleri vardir, yaprak dökenlerde2-3 aylik bir dinlendirme dönemi vardir, dökmeyenlerin dinlenme süresi daha kisa ve yaprakli olur, direk günes almayan aydinlik mekanlari sever, gelisme döneminde düzenli sulama yapilir, dinlenme süresine giren bitki yapraklari sararmaya basladiginda sulama azaltilir ve dinlenme süresinde sulanmaz, kuru birakilir. Normal oda sicakligi idealdir, dinlenme süresinde isinin 13 derecenin altina düsmemesi gerekir, sogani cogalmayan cinslerde tohumdan cogaltma yapilir, sogani cogalan cinslerde yavru soganlar Anne sogandan ayrilmalidir, cicek topragi **** Kompost dikim icin idealdir, sogan büyük saksiya dikilmemelidir, soganin etrafiyla saksinin kenari arasinda 3-4 cm bosluk kalmalidir, saksi degisimi sogan büyüyüp saksinin kenarina deydigi **** köklerinin toprak yüzeyinden disari ciktiginda yapilmalidir, uygun bir bitki besiniyle her iki haftada bir beslenebilir,
|
Yildizlar ( ya da) yanlis yazdigim icin cikmadilar :)
|
[QUOTE=ahmeter;1191028]Bu bitkinin en zor yanı kışı geçirmek için 15 derece su sıcaklığı ve bol işıklı bir ortamda bulunma mecburiyeti
Bu ortam sağlanmadığı zaman hemen ölüyor[/QU Bu durumda ben bu sevdadan vazgeceyim desenize :( Bilginiz icin tesekkürler... |
Sizdeki Haemanthus multiflorus'muş. Google'de baktım bir sürü türü var.
|
Ahmeter bahçe
3 Eklenti(ler)
Bu şekilde yaparmısınız
Güneş görmeyen bir ortamda asarak kurutunuz Kullandığını yağı lezzetlendirin Nane,Adaçayı lavanta gibi Köklenmede büyük faydası var |
Hocam fevkaledenin fevkinde herşey.
Sevgiler... |
Ahmeter bahçe
1 Eklenti(ler)
Gezebilirsiniz .merak ettiklerinizi sorabilirsiniz
|
Hocam günaydın,
Bahçenizden genel görüntüler istesek kendi bahçemize kopyalamak için. İzin olur mu? |
Günaydın
En başta 14 nolu mesajda bahçenın resimleri var örnek alabilirsiniz iyi günler
|
Çok güzel bir bahçe Sn Ahmeter bayıldım. Tam resmi çektiğiniz yere bir sandalye elde birde kahve harika valla.
|
Alıntı:
|
Sayin Ahmeter..Saygiyla selam..efendim ciceginiz cok güzel..Haemanthus bitkisinin yeri güney Afrika..cicek acma mevsimi Temmuz - Ekim arasi..Yazin disarida kisin ise iceride 12-15 derecede tutulmali ve isikli yer olmali..cok su verilmemeli arada topragi kuruyunca sulanmali..saksi degistirirken sogani hirpalamamak cok mühim..saksinin altinda su birakmayin sogani cürütürmüs..Kasim - Subat dinlenme zamaninda az su verilir. cogalmasi yapragin topraga ekilmesi ile **** ilkbaharda sogani ayirarak olur..Sevgiler..Hoscakalin..
|
Ayrica bahceniz siir gibi...cok cok güzel....insanlar bahcelerine ruhlarini yansitirlar bence...Maasallah ...nazar degmesin...Güzel Besiktasima Selam yollamadanda gecemiyecegim dogrusu..Güzel günler dilerim..Hoscakalin ....
|
Teşekkürler Selamlar
1 Eklenti(ler)
Sami bey teşekkürler Selamlar
Sayın Tepper Beşiktaşdan selamlar Haemanthus bilgisi için ayrıça teşekkürler Bu gün Beşiktaşda begonvil açtı Sayın Kartopu hoş geldiniz BİR GÜL İÇİN , AH EDENLER HOŞ GELDİNİZ |
Sarı kız
1 Eklenti(ler)
LYSİMACHİA
Hızlan çimenlere doğru yayılmaya başladı yarın ilk işimiz bunları temizlemek şayet yapmazsanız bahçeyi istila ediyor saksıda güzel görüntü veriyor Sarı çiçekleri olan bu bitki akvaryumdada yaşamayı seviyor |
Beyaz gül
1 Eklenti(ler)
Kırmızı gülün manasını herkes biliyor
Peki beyaz gül , siz yazarmısınız en güzel ifade edene yarın sabah bir başka çiçek hediye |
Bir ömür geçirsede güllerle bahçevanlar,Bir gülü gülden başka kim anlar?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025