![]() |
Güz günleri
1 Eklenti(ler)
Güz günlerindeyiz biraz buruk .biraz üzgün
Pembe gülle sonbaharı uğurluyoruz |
Hocam yağmurlu bir İstanbul sabahından günaydın,
Sonbahar geldiğinde söylüyor bu sabah. Yavaş yavaş bitkiler içeri alınması gerekiyor. Begonvil gibi. |
Saat 17
1 Eklenti(ler)
Çiçek her yerde güzel
|
1 Eklenti(ler)
Eviniz çiçekli olsun
|
çubuk gübre
1 Eklenti(ler)
Kışın evin içinde olan saksılarınıza çubuk gübre kullanın
İstanbulda marketlerde satılıyor koku.sinek yapmaz İthal bir Fransız firmasının ufak saksılara yarısı konuyor Su verdikçe yavaş yavaş eriyor çok memnunum |
1 Eklenti(ler)
Ve çubuk gübrenin sardunyaya verdiği canlılık
|
Güneşli bir İstanbul sabahından Günaydın
1 Eklenti(ler)
Çelik yaptığınız Açelya . kamelia . ve gardenya gibi bitkileri ilk 1 veya 2 ay nemli bir ortamda tutunuz
|
Günaydın ,
Bizim oralarda begonvile gelin duvağı derlerdi . Ben yine yazdım şiir , ancak burada paylaşmadım :) |
Begonvilde sonuça vardık
1 Eklenti(ler)
Bu akşam ilgili bölümde
|
Iyi akşamlar
1 Eklenti(ler)
Evvela benim bahçem değil fakat enteresan Kanadalı bir hanımın bahçesi
|
Hocam iyiakşamlar
Kışın çiçekleri nasıl hazırlamalıyız? Selamlar. |
Geçeler soğuk
1 Eklenti(ler)
İstanbulda 10 derecenin altındayız Saksıları içeri alma zamanı geldi
Günaydın ,kulağınıza küpe olsun |
İyi akşamlar Sevgili Hocam,
İkazlarınız için teşekkürler. |
iyi akşamlar
1 Eklenti(ler)
Evinizdeki çiçeklerin güzelliğini resmini çekerseniz görebiliriz
Fotoğraf makinanizı kullanınız Resim çekmek bir hobiniz olsun Menekşenin yakından güzelliği |
istatistik
1 Eklenti(ler)
Bahçemi gezenler ve yaptığım istatistikler
Gezenlerin büyük çoğunluğu öğretmen en fazla Ege bölgesinden İzmir ve çivarı En fazla ilgi duyalan bitki Selluka .ve Afrika menekşesi unutuyordum Begonvil Ben saklıyorum bu mektupları güzel Türkçe kullanan .güzel çümle kullanmasını bilen 6 sene içinde yakından takip edip öğrenmek için can kulağınla dinleyenler Buna benzer bazı izlenimlerim var Şu da var hiç uğramıyanlar , karşı kaldırımdan yürüyenler Gönülden doğayı sevenlere iyi geçeler |
Merhaba hocam begonvili unuttunuz ama.
|
Hocam umarım beni karşı kaldırımdan geçenler sınıfına koymuyorsunızdur. Sizden çok şeyler öğrendim. Bu yaz bahçemi sizden öğrendiğim bilgiler neticesinde yaptım. Bizden o olağanüstü bilgilerinizi eksik etmeyiniz.
Selam ve sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Haklısınız begonvil ve şu an aklıma geldi
|
Atatürk çiçeği
1 Eklenti(ler)
Atatürk çiçeği
|
Alıntı:
|
Sayı Özen
1 Eklenti(ler)
Muğla olunca begonvil ön planda olmuyormu Sıçaklarda menekşeyi muhafaza edebiliyormusunuz İyi günler
|
Alıntı:
|
Merhaba iyi akşamlar,
Bu akşam siteye girmekte sorun yaşadık. Ne kadar alışmışım sizin ve diğer arkadaşların bahçelerini gezmeye. Çok şükür sorun giderilmiş. Afrika menekşesini 25 ekimde çelik yaptım yapraklar dik sağlıklı fakat yapraklanma olmadı . Daha ne kadar beklemem lazım. Saygılar. |
Sualinizi ve çevabı ilgili bölüme taşıdım
Menekşe yapraktan çelik nasıl yapılır |
Bahçemde açılmaz sizi görmezse çiçekler
1 Eklenti(ler)
Lale .sümbül soğanlarının tam dikim zamanı .toprak tavında unutmayınız
|
Alıntı:
Benim favorim güller. Bence listeye onu da ekleyin. ;) |
Kış geliyor
1 Eklenti(ler)
Biz kışın nasıl üşüyorsak bitkilerde üşüyor önlem almak şart Basit tedbirlerle onları ilkbahara hazırlayabiliriz
Kuzey rüzgarlarından korumak karton veya bezle Suyuna itina , gayet az su ve sabahleyin verin geçe donabilir Sardunya ve benzerlerini kapalı bir ortama Naylonla örtmeyin aşırı nem bitkiyi çürütüyor Yumrulu bitkileri zambak kana yıldız gibi kuru yapraklarla örtün Şimdilik aklıma gelenler |
Helleborus
2 Eklenti(ler)
Bu ayların çiçeği kışın dışarda kalabiliyor Günaydın
|
Alıntı:
Hürmetle... |
Teşekkür ederim
Sizlere sıcağı sıcağına bir bilgi aktarayım Selluka ve lobelia (belki başka tohumlarda vardır) kışın dışarda kalsa bile bu bitkilerin tohumları mevsimi geldimi yeşeriyor şimdi bahçeye dökmüş olduğum saksı topraklarından her iki bitkinın yeni fideleri ortaya çıktı
Lobelia daha arsız iyi günler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025