![]() |
Sevgili Koyuyeşil,
Bu çorbada senin tuzun var,bahçenin fotoğraflarını çekerken hep yanımda olacaksın. Gelişi güzel resim yollamak istemiyorum ,şu an torunumla bazı ayrıntıları çalışıyorum. Bahçemi hikayesi ile anlatmak istediğim için,fotoğraf göndermeyi kestim,yarın bu iş tamamdır. Bana yakınsın Bodrum'a bekliyorum. |
Hikayeniz muhteşem olacak. Şimdiden hayal ediyorum. Çiçekler, anılar, maceralar, güzellikler ve neler neler. Bekliyoruz.
|
Çok teşekkür ederim, ince düşünceniz ve tatlı davetiniz için. Çok isterim bu güzellikleri yakından görmeyi ve sizinle tanışmayı. İnşallah diyelim :)
|
Bodrum'un bitkileri bir başka güzel oluyor, sizin elinizde keyiflerine diyecek yok :) Ellerinize sağlık. Sağlıkla uzun yıllar keyfini sürmenizi dilerim.
|
Sevgili Hozat, bu güzelim bahçeyi daha önceleri görebilseydik keşke.
Mercanlarınıza hayran oldum.. Güneyin güzelleri japon gülü ve begovilleriniz harika. Begovilin bu formu çok hoşuma giderdi,demek bu aşılı begovilmiş. Sizde rozetlerden de bol bol vardır eminim. |
Çok güzel, yaşanası bir bahçe. Bakmaya doyamıyor insan. O kadar çok detay gizli ki her karede.
#24 no'lu fotodaki herşeye takıldım, kaldım mesela. Bahçem olamayacak ama o güzel çiçekliğinizin fotoğrafı şu an cep telefonuma aktarılmış durumda. Umarım Adana'da yapacak birilerini bulurum. Sağlık ve mutluluklar diliyorum |
Teşekkür ederim Vildan Hanım,
Bende sizin sıkı bir takipçinizim,her başlıktaki yazınızı ilgiyle okuyorum. Bahçem güzeldir, çok çeşit yok ama olanlar yoğun olarak bir aradalar. Mercanların arasındaki pembe ve beyazlar "rozet" bu çiçek güneyde can kurtaran gibi her türlü zorluğa dayanıyor. Fotoğraflar düzenlemekteyim yakında yükleyeceğim sevgiler. |
Emek verildiği her halinden belli olan bir bahçe, çok güzel bitkileriniz var Sevgili Hozat. Bitkilerinizin çalındığını yazmışsınız, sizin adınıza çok üzüldüm. Emek verdiklerinizin insanlar tarafından bilinçsizce katledilmesi çok üzücü gerçektende.
Mercanlarınız ve beyaz japon gülünüze bayıldım çok güzel gözüküyorlar. Ellerinize emeğinize sağlık, yeni fotoğraflar bekliyoruz... Sevgiler ;) |
Sevgili maki 01,
Gören bir göz ince detayları nasılda farkediyor,terik ederim sizi. O çiçekliği çok eski bir dergide,nostalji sayfaları diye bir bölümden kesip,Bodrum'daki ustaya gönderdim. Aynısını yapabildi.Okadar beğenmiş ki kendi evine de yaptığını söyledi.onlar iki adettir diğeri deevin başka cephesindeki pencere önünde duruyor. İlginize teşekkürler. |
Sevgli sebahattin,
Sen de çok ilgimi çeken üyelerdensin.Okulunu, derslerini ihmal etmeden ne güzel bir uğraş bulmuşsun kendine doğa.. Soğanlı bitkilerle ilgili bilgilerinden çok yararlanıyorum.Hatta bir ara özeline yazıp forum hakkında bazı şeyler sormak istemiştim. Bahçede görülecek pek çok detay var,mesala o yöreye ait yaban çiçekleri,onları bahçeye taşımak ve adapte etmek oldukça zahmetli bir iş.Yaban çiçekleri zorlu çıkıyor kafa tutuyorlar insana hemen gelip yerleşmiyor bazısı. Beni en zorlayan "karabaş otu"oldu,biryıl yaşadı bir daha çıkmadı.Bir de kıyıda yamaçlara yerleşen sarı bir çiçek var ,gelincige çok benziyor.Müthiş bir kök sistemi var odun gibi bir kök. Yerinden çıkarmak için kazma kürek gerekiyor,görselliği harika . Bunları ilgini çekeceğini sandığım için yazdım sana çokşey biliyorsun,çok ta öğrenmeye açıksın.Hep böyle kal emi? Yüreğinin çarptığı her ğüzel şeyi elde etmen dileği ile hoşça kal. |
Mesaj yazmaktan çekinmeyiniz, arkadaşlarıma yardımcı olmayı çok severim. Bilirsiniz bilgi paylaştıkça çoğalır. Benimle bu güzel bilgileri paylaştığınız içinde teşekkür ederim, daha öğrenmem gerek çok şey var.
Bol çiçekli ve mutlu günler dilerim... Sevgiler ;) |
Sevgili limon ,
Görüşleriniz beni mutlu etti.Bahçe ve bitkilerle ilgili sıkı takipçiliğiniz ilgimi çekti hep.Teorik bilgilerinizin yanında ""yaparak yaşayarak" metodunu tecrübe dağarcığınıza eklemişsiniz,bunu farkettim sizde. Bende şu bilgisayarda biraz daha tecrübe kazanırsam ,sizlerin beğenisine sunacağım bir çok güzellikler var. Sevgilerimle.. |
Alıntı:
Sevgiler ;) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Sebahattin,
Sana çiçeğin resmini yolluyorum ama ,en gösterişli olanlar çalınan makinam ile gitti.Bu mevsim sonuna kalanlardan son bir tanesiydi. Deniz olan yerlerde görülüyor,daha çok yamaçlarda.Tahminime göre denizden gelen esinti onu mutlu ediyor. aynı çiçeği Çanakkalede de gördüm. Eklenti 84939 Bakalım ne diyeceksin. |
Bir tür gelincik sanırım Sevgili Hozat, "Bu bitkinin adı nedir" başlığında sorayım bakayım ismi neymiş bu sarışının ;)
|
Sevgili Sebo, boynuzlu gelincik diye arat . Marmara ve Ege de kıyılarda çok rastlanıyor.
|
Teşekkür ederim Vildan Hanım, buldum sayenizde ;)
Sarı boynuzgelincik (Glaucium flavum) bitkinin adı Sevgili Hozat. Bitki veritabanında bu bitkiden bahsedilmiş... Sevgiler ;) |
Sn. Hozat, bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel. Ailenizle beraber, sağlıkla, uzun yıllar keyfini sürmenizi dilerim.
|
Sevgili Vildan Ve Sebahattin,
Çok teşekkür ederim yardımınız için.Bu çiçeğin adı nedir bölümüne bir soru sordum, cevabı gelmediği gibi bir üyede bana eleştiri cevabı yazdı başka bir konu ile ilgili. O başlığı bir oku ikigün önceydi ,belki cevabı gene sen verirsin İlginiz için teşekkürler. Sebahattin,özelinden okuyup uygulama yaptım ama olmadı.hep ilk yüklediğimin kodunu veriyor.ikinncisi altına gelmiyor. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Hozat;
Eklenti butonuna (Eklenti 84954) tıkladıktan sonra, size küçük bir pencere açacak. Orada üst tarafta 5 tane "Gözat" yazan buton karşılayacak sizi. O butonları tıklayarak bilgisayarınızdaki fotoğrafınızı bulacaksınız. Fotoğrafınızın üzerine bir kez tıklayarak sağ alt köşedeki "aç" butonunu tıklayacaksınız. Birinci fotoğrafı böyle yükledikten sonra küçük pencereye geri dönmüş olacaksınız, ikinci "Gözat" butonuna tıklayarak diğer resimide yukarıda tarif ettiğim şekilde yükleyeceksiniz... Bir sayfaya en fazla beş resim yükleyebilirsiniz. İstediğiniz resimleri yükledikten sonra en alttaki "Gözat" butonun yanında bulunan "Yükle" butonunu tıklayacaksınız... Böylece fotoğraflarınız yüklenmiş olacak... |
3 Eklenti(ler)
Sebahattin, başardım (ben küçük sözü dinlerim)
Aynı sayfada üç fotoğraf gönderme denemeleridir. Bunlar bahçemdeki tek yumurta ikizleri Eklenti 84968 Eklenti 84969 Eklenti 84970 |
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili Hozat, merhaba.
Nihayet bizleri güzel bahçenizle tanıştırdınız, baştan sona her şey fevkaladenin fevkinde güzel. Aylardır bahçenizi sayıklayıp durdunuz, başında olup bakımını yapamadığınız bahçeniz bu mu? Eliniz üstünde olsaydı kimbilir ne olacaktı, bu haliyle de süper. Solanumlarınız ağaç olmuşlar, darısı benimkilere, starliçeler ise bir ömür, bahçede inanılmaz güzel duruyorlar, ben de mi yetiştirsem ne yapsam. Bir de en son fotoğraftaki pembe gelinciğinize bayıldım, tek kelime ile harika, inanırmısınız sarılıp öpmek geldi içimden, yavaş yavaş tırlatıyorum herhalde, bir çiçeğe karşı böyle bir çekim yaşayan varmıdır benden başka. Benim de bahçemde gelinciklere izin var, hele de mor çiçeklerin arasına inanılmaz yakışıyorlar. Her şey ama her şey gerçekten çok güzel, ellerinize emeğinize sağlık, fotoğrafların devamını bekliyorum, solanumu yakından fotoğraflarmısınız? |
Sevgili Hozat pembe gelinciğiniz bence de çok güzel hele ikisi bir arada süper olmuş bahçenizin maşallahı var . Ellerinize sağlık:)
|
okumayı söktüm
Sevgili Adalet,
Güzel görüşlerin ve duyguların beni coşturdu,teşekkür ederim. Birinci sınıf okuturken bazı öğrenciler 5_6 fiş cümlesinden sonra okumayı sökerdi.Bununla öğrenemeyene heceletirdik, çi-çek_le-ri su -la gibi.O da olmassa harfe geçerdik T;nin önüne (o) gelirse ( to) (p) de gelirse top olur gibi. Şimdi gelelim bana:İki gündür gece gündüz fotoğrafları aynı sayfada alt alta getirebilme çalışmaları sürdürdüm. Fiş cümlesiyle olmadı, şu linge gir ,şu ikonu tıkla vs vs. özelden yardım eden arkadaşa ,sen bunu bana hecelet dedim. önce mesajı aç, geliştirilmiş moda dön,sonra üstteki atacı tıkla gibi.. Sevgili Sebo bu uygulamayı yazınca iki denemede oldu. yoksa harf öğretimine geçilecekti ki; o işi hayatta kimse üstlenmezdi,ben de okumak ve izlemekle yetinen bir üye olarak kalırdım. Senin bitmeyen bitki "senfonin"ve onlara söylediğin sevda türkülerinin en iyi dinleyicilerinden biriyim.Sen bestelerini yapmaya devam biz bıkmadan dinleriz. |
Sizin bu işin üstesinden geleceğinizi biliyordum zaten :) Gelincikleriniz çok güzel ve sağlıklı gözüküyor. İnşallah bir gün bahçenizi ziyaret etme şansına ereriz...
Sevgiler ;) |
sevgili Adalet, bunları sana armağan ediyorum.
2 Eklenti(ler)
Eklenti 85024
Bu sene ilk defa pembesini gördüm,kendileri gelip araya karıştılar,ben de baştacı ettim. "Bu çiçeğin adı nedir"? Başlığına sordum ne tür bir gelinciktir diye cevap gelmedi. Eklenti 85025 |
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili öğretmenim,(bu konuda)
Azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor,israrla kendim çözmek istedim. Daha öğreteceğin çok şey var ,orta halli bir öğrenciye ders vereceğini unutma! Sebahattin ,şimdilik açık büfede soğukları sunuyorum.bazı fotoğraflar dijitalden değildi onlar düzenleniyor,elime geçince sistematik bir şekilde yükleyip,maceralarımı anlatacağım. Bekliyorum,unutma! Temmuz_ağustos oradayım. |
Gelincik tarlanız harika :) Sevgili eşimin halası reçelini yapardı gelinciğin. Hiç tadına bakmadım ama o, anti-depresan olduğunu, rahat uykuya geçişi sağladını söylerdi ve her gece 1 çay kaşığı bu reçelden yerdi. Ne kadar doğru ve bilimseldi anlattıkları ,bilmiyorum tabii.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025