![]() |
Bende yıllar önce arabayla bir yere giderken, bir çay bahçesinden bambu koltuğu çöpe attıklarını görmüştüm. Dönüşte aynı yerde olduğunu görünce, eşimi zor ikna edip koltuğu arabaya almıştım. İlk görünüşte sağlam gibiydi ama, bir zaman sonra içi ufalanmaya başladığında mecburen attık. Garibim koltuk, iki kere çöpe atılmış oldu. Sarı kantoron bizim bahçemizde doğal olarak vardı ama, yıllar içinde kaybolmuş. Genede yakınımızda bir yerlerde açtığını görüyorum. Çok severim bu çiçeği, mutlaka bulup çiçek bahçemde çoğaltacam.
|
Ardiya temizlerken ne bulduysam ya çöpe atıyorum, **** hurdacıya satıyorum çünkü zaman içinde kapıdan girilemez duruma geliyor. Ama bazılarına pişman oldum. Eski büyük küveti hurdacıya sattığıma ve kuş kafeslerini çöpe attığıma. :(
|
Orhan Bey,
Bu kafesi kim görse beğeniyor, tavuğun alatında kuru çam iğneleri var. İlham verdiği için mutlu oldum. Fotğrafını görürüz artık bahçenizde. Saygılar.. |
Sevgili hozat bahçenize sözüm yok çok güzel. Üretken, yaratıcı ellerden çıkan düzenlemeler de çok hoş yakışmış bahçeye. Sarı kantaron çok göz alıcı. Benim büyütmeyi istediğim bir bitki çokta yararlı.
İyi yıllar diliyorum size sağlık ve huzur diliyorum tüm ailenizle, dostlarınızla. Sevgiler:) |
Sayın Hozat,
Bilirim ki siz gelinciği çok seversiniz. http://www.elvinhulyac.com/gelincigin-hikayesi |
2011 yılında her şey gönlünüzce olsun:)
|
Sayın Hozat gözden çıkarılanlar işe yaramışlar.Bahçenize yakışmışlar.sağolun.
|
Sevgili Hozat,
Pazar günkü botanik bahçesindeki üye arkadaşlarımı tanıma adına katıldığım doğasever insanların içinde sizide yakından tanıma fırsatım oldu. Sizi tanıdıktan sonrada ilgili çalışmalarınızı takip etmek bahçenizdeki etkinliklerinize bakarak bu kısa tanışmışlığın hakkını vermekti niyetim, hepimiz bir doğaseveriz her ne kadar faklı yalaşımlar sergiliyerek meraklarımızı hobilerimizle ortaya koyup ifade etmek kişisel özelliğimizi yansıtan güzellikler ortaya koyarak paylaşımlarla da bilgi sürecine katkı sağlamaktayız. Bahçe çalışmalarınız içinde gördüğüm güzelliklerin paylaşımlarına yorum yapmadan geçmem sizin bu ortaya koyduğunuz bahçenizdeki güzelliklere haksızlık olacaktı, çalışmalarınızda kutluyorum, başarılar diliyorum tüm güzellikler sizinle olsun sevgiyle kal. |
Sevgili Hozat, siz bu yaratıcılıkla daha çok güzel işler yaparsınız ama sandalyeye üzüldüm :(
|
kaderi kötüymüş
Alıntı:
|
Çok sevdiğim gelinciklerle ilgili bir video yükledim.
Bunu ilk defa deniyorum, tüm sayfayı almış.Bir yerde bir hata var ama nerede bilmiyorum? http://www.facebook.com/Sevgi.Adasi....61118&comments |
1 Eklenti(ler)
Bana neler neler anlatıyor.
Eklenti 191690 AĞAÇLAR NET. SİTESİ ÜYELERİ SEVGİ PAYLAŞIM GURUBU" grubuna Riitta Kavak tarafından eklenmiş. Çok güzel. Sizinle paylaşmak istedim. |
Kantaronlar gercekten bu kadar iri mi yoksa yakin cekim mi yaptiniz? Cok görkemli cikmis. Bizim bahcede kendiliginden orda burda cikiyor ama pek minikler.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili çiçeksever70,
Kantaronlar makro çekim değil, size doğada ki görünümünü de yükledim.(şile) Eklenti 191753 Bunlar daha geç çıkıyor ortaya (temmuz ve ağustos) çiçekleri çok küçük oluyor. sanıyorum ilaç olarak bu türü kullanılıyor. Eklenti 191754 |
Alıntı:
Gercekten muhtesemmis sevgili Hozat. Benimkiler ikinci resimdekilerden yaz sonu acip sonbahara kadar kaliyorlar. Demek ki iki cesidi var. Sevgiler. |
Bahçenizi zevkle gezdim harika ellerinize saglık....
|
Sevgili Hozat, bahçenizi keyifle gezdim ben de. Bahçeye konuk olan kaktüsünüz Opuntia yerinde çok güzel, gözüme takıldı kaldı. Mercan ne kadar güzel gelişmiş halde. Yeşiller arasında çiçekleriyle çok canlı duruyor.
Bambu koltuğu kaderine teslim etmemişsiniz ve çok da güzel bir dinlenme yerine dönüşmüş bu güzel bahçede. Ellerinize sağlık, herşey çok güzel. Sevgiler... |
:mad:Nendense cok kiskandim,oysaki hic kiskanc degilimdir.
Ellerinize saglik! |
Sevgili dostlar,
Bahçeme gittim 18 gün kaldım ve döndüm.Söyleyeceklerimi aşağıdaki dörtlükler çok iyi anlatıyor. Vardım ki yurdundan ayak göçürmüş Yavru gitmiş ıssız kalmış otağı Camlar şikest olmuş meyler dökülmüş Sakiler meclisten çekmiş ayağı Zihni dert elinden her zaman ağlar Sordum ki bağ ağlar bağ u ban ağlar Sümbüller perişan güller kan ağlar Şeyda bülbül terk edeli bu bağı. Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur atasözümüzün açıklaması bu yıl benim bahçem için geçerli. |
Alıntı:
|
Görüntüler var sevgili durul, yükleyeceğim hazırlıyorum.
Biz iki yıl İstanbul şile'de kalınca Bodrum'u ihmal ettik. Ara sıra uğradık ama devamlı kalmayınca bahçe sizden hıncını alıyor. |
4 Eklenti(ler)
Önce "feniks" yalancı hurma ağacım gitti.
Eklenti 207087 Kocaman hurmayı bu kozalarda büyüyen kurtlar yemiş Eklenti 207088 Kozalardan çıkan kocaman larvalar ve yumurtayı bırakan ergin böcek. Eklenti 207090 |
3 Eklenti(ler)
Gittiğimize böyle bulduk.
Eklenti 207111 Eklenti 207112 ve sonuçta kesmek zorunda kaldık. Eklenti 207113 |
Sayın Hozat hurmaya çok üzüldüm. Geçmiş olsun.:(
|
Sayın Hozat,yeni üyelerdenim,bahçeleri gezerken size de uğradım.Harika bir bahçeniz olduğunu gördüm,keza evinizde öyle. Çiçekler ağaçlar hepside çok keyifliymiş.Fakat son sahifedeki hali yazdığınız,şarkı sözleri ile birlikte içimi yaktı.Bende bitki hastasıyım,size akıl vermek gibi olmasın ama keşke kesmeseydiniz.Bazı inşaatlerimizin bahçelerinde toplam 8 tane feniks yetiştirdim,kuzeye bakanlarda benimde başıma bu olay geldi ,kuruları temizleyip bekledik,ve canlandılar. Geçmiş olsun siz sağ olun efendim.Sizde bu aşk varken daha çok cennet bahçeleri edinirsiniz.Renkli baharlar dileğiyle efendim.
|
Çok geçmiş olsun. :(
Ama siz yerine bir başka güzellik koyarsınız. Yeter ki bahçe sevgimiz hep var olsun... |
Çok züldüm geçmiş olsun.
|
Sevgili Hozat;
Yalancı hurmanız için üzüldüm. Şu küçük kurtların azmine bakın, koca ağacı bitirmişler. Ağacınızı güzelce ilaçladıktan sonra kendi haline bırakın bakalım, tahminimce yeniden filizler verecektir. İnşallah diğer bitkilerinize ulaşamamışlardır. Bu arada gelincikleriniz yine şan veriyor. |
Sevgili Hozat hurmanız için üzüldüm sevgili gilana katılıyorum siz yerine başka bir güzellik koyarsınız saygılar...
|
Sevgili Hozat, geçmiş olsun, ağaca üzüldüm, umarım başka zarar yoktur.
Gelincikler harika.... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025