agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Mormenekşe / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15825.htm)

mormenekşe 12-10-2009 16:20

1 Eklenti(ler)
Süs biberlerimin son hali

mormenekşe 12-10-2009 16:22

1 Eklenti(ler)
Sevgili Jineop'tan gelen cana ve gün güzelim bahçeme değer katan yeni üyelerim.

mormenekşe 12-10-2009 16:25

1 Eklenti(ler)
Kaktüslerim, küçük bi kaya bahçesi yapma fikrindeyim etrafını curuftan kayalarla çevirmek istiyorum.

mormenekşe 12-10-2009 17:06

3 Eklenti(ler)
Bahçemize beton attık, kenarlara çit yaptırdık girişe de hazır çim döşedik.

Orhan Özbilgiç 12-10-2009 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mormenekşe (Mesaj 510303)
Artık biraz da bahçemden görüntüler ekleyeyim.Narlarımız gayet güzel oldular, ben bakmaya doyamıyorum resmen tablo gibiler.

Sayın mormenekşe;
Şu bahçenizin açık adresini bir yazıverin de, toplamanıza yardım için gelelim!:D:D:D (Tabii yanımızda birde boş kasa getirmemize izin verirseniz.)
Afiyetle yiyin.
Saygılar.

mormenekşe 13-10-2009 13:24

Sayın Orjin, açık adrese gerek yok burası küçük bir ilçe, Kula'ya geldiğinizde bahçeyi ve nar ağacını göreceğinizden emin olabilirsiniz.
Yanınızda istediğiniz kadar boş kasa getirebilirsiniz :) ama bence elinizi çabuk tutun derim.

Ülker 13-10-2009 13:42

Aştın kendini mormenekşem, sera dediğinde küçücük birşey beklemiştim. :)
İçini doldurmanı merakla bekleyeceğim.

Orhan Özbilgiç 13-10-2009 16:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mormenekşe (Mesaj 510758)
Sayın Orjin, açık adrese gerek yok burası küçük bir ilçe, Kula'ya geldiğinizde bahçeyi ve nar ağacını göreceğinizden emin olabilirsiniz.
Yanınızda istediğiniz kadar boş kasa getirebilirsiniz :) ama bence elinizi çabuk tutun derim.

Sağolun mormenekşe;
Sizin bu yürekten çağrınıza uyarak, eşimle birlikte, ''pat! diye çıkıp gelivermeyi inanın çok isterdim.
Sanırım hepimiz, birgün ansızın, siteden arkadaşlarımızın, kısa bir süre için de olsa, bizi ziyarete gelmesini müthiş bir keyifle karşılarız.
Ama kolay değil tabii.
Yine de'' bu nazik çağrınıza ''İnşaallah, sizde buyurun!'' diyeyim de. Kapıyı açık bırakayım.
Hayatta herşey gönlünüzce olsun.
Saygılar.

mormenekşe 14-10-2009 12:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ülker (Mesaj 510767)
Aştın kendini mormenekşem, sera dediğinde küçücük birşey beklemiştim. :)
İçini doldurmanı merakla bekleyeceğim.

Hoşgeldin canım Ülker'im, bahçem seni özlemişti güzel arkadaşım.Yaa abartmayalım amatörce ve küçük bir sera ama, inan beni çok mutlu eden bir sera.
İçini nasıl doldurucam onu bende bilmiyorum, kıştan korkan çiçeklerim içindi bu sera, ama bakarsın dolar taşar nasip. :)

Ayşe 14-10-2009 13:11

Sevgili Mormenekşe, sera yapım aşamalarını ilk defa gördüm. Su borusu fikri müthiş.

Böyle bir uygulama, ben de dahil pek çok kişiyi sera konusunda cesaretlendirecektir eminim.

Ellerine sağlık.

epsody 30-10-2009 10:37

Mormenekşe bahçede nar sohpeti.

Sevgili mormenekşe geçekten nar ağacınızın görüntüleri tablo gibi görünüyor narlarınızı tüketirken beni hatırlayın bende nar yemeyi çok seviyorum adeta bir sanat icra eder gibi nar tanelerini ziyan etmiyeyim diyerek dış kabuklarından ve iç zarlarından özenle ayırarak bir tek nar tanesinin formuna zarar vermeden tüketiminden azami lezzeti sağlıyorum.

Buna sebeb büyüklerimiz bize nar yerken özen göstermemizi ve bir nar tanesini yere düşürmeden yersek cennetlik olacağı varsayımıyla öğütleyerek bizleri bu yönde yetişmemizi sağladılar, bende şimdi meyva tüketiken aldığım hazları o öğütlere bağlıyorum,

Aynı öğüdü elmada aldığmdan meyva yemenin gerçek hazzınıda almış oluyorum, elmaya ait aldığım öğüdü elma ağacı olan bir arkadaşımın bahçesinde anlatacağım.

Bahçenizde nar ağacının altında anlattığım anılarımdan sıkılmadığınızı umarım. Ömrünüzün bu demleri nar şerbeti tadıyla sürmesi dileklerimle.

limon 30-10-2009 11:34

Maşallah, Narlarınıza.

Ne yaptıysam Nar ağacımı mutlu edemedim. 4 yıl oldu dikeli, 1 tane bile narını göremedim. Ama bu yıl ağaç çok gelişti, seneye ümidim var. :)

Adalet Yağcı 30-10-2009 11:42

Nar ağaçları çok bitleniyorlar, yarı gölgede olduğundan mıdır nedir, ben de verim alamadım.
Sanırım tam güneşi seviyorlar, bir de yerlerinin sıkışık olmaması önemli.

Sevgili Mormenekşe, dua edin nar zamanı, her yerde bulmak mümkün bu aralar, yoksa bahçenize seferberlik ilan ederdim :)

epsody 27-11-2009 01:49

Bahçelere bayram gezilerim.

Sayın Mormenekşe bahçenizde çalışmalar ne durumda sonbahar bakımları için neler yapmaktasınız bahçenizin güzellikerinin devamı bakımından yapılmasını uygun gördüğünüz çalışmalarınız nelerdir paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Bahçenize gelmişken dini bayramınızıda kutlar esenlikler dilerim.

hüzün 10-03-2010 17:44

Sevgili Mormenekşe, bahçenizdeki sera yapımını tekrar inceledim, güle güle kullanın.
içi dolu sera fotoğrafları bekliyoruz sizden.:)

mormenekşe 31-03-2010 22:03

[QUOTE=hüzün;594396]Sevgili Mormenekşe, bahçenizdeki sera yapımını tekrar inceledim, güle güle kullanın.
içi dolu sera fotoğrafları bekliyoruz sizden.:)[/QUOT

Sevgili Hüzün teşekkür ederim, aslında uzun süredir fotoğraf eklemedim. Seranın şuanki fotolarını da yüklüycem ama öyle çok fazla bişey beklemeyin nolur, çok fazla çiçek çeşitim yok.
Ama sera çok işime yaradı diyebilirim yoksa kışın bütün saksılarımı nerede muhafaza ederdim bilmiyorum.

mormenekşe 31-03-2010 22:08

2 Eklenti(ler)
Clematisimin ilk çiçeğini gördüm ve çookk sevindim.

mormenekşe 31-03-2010 22:10

2 Eklenti(ler)
Lalelerim de açmaya başladı.

günebakan 31-03-2010 22:13

Çok şanslısın Sevgili Mormenekşe minicik clematisin çiçek açmış. Benimki deli gibi yapraklandı ama şimdilik çiçek yok:)

mormenekşe 31-03-2010 22:13

1 Eklenti(ler)
Küçük bir kaya bahçesi denemesi yaptım :( ama içine neler dikicem bilmiyorum elimde kaktüs ya da sukulent çeşidi pek yok.

mormenekşe 31-03-2010 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 607704)
Çok şanslısın Sevgili Mormenekşe minicik clematisin çiçek açmış. Benimki deli gibi yapraklandı ama şimdilik çiçek yok:)

Sevgili Günebakan bende çok şaşırdım hiç beklemiyordum çiçek açmasını.

mormenekşe 31-03-2010 22:24

4 Eklenti(ler)
Seranın içinden birkaç fotoğraf.

mormenekşe 31-03-2010 22:28

5 Eklenti(ler)
Dediğim gibi çok fazla çiçek çeşidim yok, ama sağolsun bütün arkadaşlardan gelen tohumlarımı yavaş yavaş ekmeye başladım. İnşallah bu yaz bahçem rengarenk olur.

mormenekşe 31-03-2010 22:51

4 Eklenti(ler)
Ektiğim biçok çiçek tohumu filizlenmeye başladı. Seranın bu konuda da çok faydasını gördüm.

fikreteren 01-04-2010 18:02

Desenize bu sene bol çicek izleyeceğiz sayın Mormenekşe.

sevim.K 01-04-2010 18:09

Çok güzel çiçek çiçek bir bahçe olacak mormenekşe. Tam gözlere gönüllere şenlik:) Emeklerine sağlık

dağ çiği 01-04-2010 21:16

Sevgili mormenekşe ne güzel ne hoş bir bahçen var.Tohumlarınında maşallahı var çok güzel çimlenmişler.Ben çiçek tohumu çimlemeyi bitürlü beceremedim.Eminim hepsi birbirnden güzel çiçekler açıcakBizlerde zevkle seyredeceğiz.

Adalet Yağcı 01-04-2010 21:46

Aaa...Ne güzel, yalnız değilmişim :)
Sevgili Mormenekşe, tohumlar çimlenmiş, bahçe hazırlanmış, kaya bahçesi ise çok hoş olmuş.
Kaya bahçesinin üst bölümüne kaktüslerinizi, alt bölümüne ise, allisium ve ya yayılıcı başka bir bitki seçebilirsiniz.
Cam güzeli bile olabilir, çabuk gelişip kaplar her tarafı.

Sevgi Durul 01-04-2010 22:12

Sevgili mormenekşe, ektiğiniz tohumlar ne güzel çimlenmişler. İmrendim doğrusu, gelişimlerini ve çiçek açtıklarındaki görüntülerini de bekliyoruz.

mormenekşe 01-04-2010 22:26

İnşallah sayın Fikreteren, benim de tek hayalim bu, nasipse bu yıl bahçe rengarenk olsun istiyorum. Sevgili Sevim.K teşekkür ederim bakalım sabırla görücez nasıl bir bahçe olacağını.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025