agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Mormenekşe / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15825.htm)

mormenekşe 01-04-2010 22:31

Teşekkür ederim sevgili S.Durul ,gerçekten çok zorlanmadım tohumları çimlendirmede, ama her sabah gözümü açtığım gibi yanlarında alıyorum soluğu :) Sonra da gün içinde bir iki ziyaret daha yapıp kapatıyorum seranın girişini. Biliyorsunuz bu çimlenen tohumlardan sizde de olacak merak etmeyin en kısa sürede tohumlarınız yola çıkıyor.
Sonuçta bende tohumlarımın çoğunu siteden arkadaşlar sayesinde edindim, eğer çiçek açtıklarını görürsem çok sevinicem.

mormenekşe 01-04-2010 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 608373)
Aaa...Ne güzel, yalnız değilmişim :)
Sevgili Mormenekşe, tohumlar çimlenmiş, bahçe hazırlanmış, kaya bahçesi ise çok hoş olmuş.
Kaya bahçesinin üst bölümüne kaktüslerinizi, alt bölümüne ise, allisium ve ya yayılıcı başka bir bitki seçebilirsiniz.
Cam güzeli bile olabilir, çabuk gelişip kaplar her tarafı.

Sevgili Adalet hanım hoşgeldiniz,kaya bahçesi konusunda fikirlerinizi değerlendiricem, hele bi kaktüs çeşidi edineyim.Alt tarafa zaten fare kulağı ve alisyum diktim heralde bahara daha bi gelişirler.
Siz 204 nolu fotoğrafta 5'inciye bi bakın ,orası seranın önü ve tamamen sizden gelen tohumlarla ekili merakla bekliyorum oranın güzelleşmesini. Size bir kez daha teşekkür ederim .

mormenekşe 01-04-2010 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 608340)
Sevgili mormenekşe ne güzel ne hoş bir bahçen var.Tohumlarınında maşallahı var çok güzel çimlenmişler.Ben çiçek tohumu çimlemeyi bitürlü beceremedim.Eminim hepsi birbirnden güzel çiçekler açıcakBizlerde zevkle seyredeceğiz.

Sevgili Dağ çiği hoş geldiniz, ama sizin bahçenizin yanında benim bahçem çok sönük. Eğer siz de çiçek yetiştirmeyi beceremedim derseniz şaşarım,ben bayıldım bahçenizdeki çiçeklere, sevimli dostlarınıza.
Tek dileğim çimlenen tohumlarımın fideye dönerek çiçeklenmeleri, o yüzden hala tam emin olamıyorum.

Adalet Yağcı 02-04-2010 10:07

Sevgili Mormenekşe, hazeranları duvar diplerine doğru serpseydiniz, onlar uzun boylu oluyorlar.
Diğerleri de saracak yer arayacaklardır.
Tohumlar çimlenmediler mi daha?

mormenekşe 02-04-2010 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 608663)
Sevgili Mormenekşe, hazeranları duvar diplerine doğru serpseydiniz, onlar uzun boylu oluyorlar.
Diğerleri de saracak yer arayacaklardır.
Tohumlar çimlenmediler mi daha?

Adalet Hanım, valla ekeli bir hafta olacak yarın ama henüz bir çimlenme yok. Açık havada olduğundan heralde, yeterli sıcaklığı bulamadığı için geç çimlenebilirler. Tohumları gelişi güzel serptim, aslında dediğiniz gibi dikkat ederek yapsaydım daha hoş olurdu ya bakıcaz artık.

Periş 07-09-2011 09:02

Sevgili Mormenekşe bahçenizi zevkle gezdim ellerinize sağlık bahçenin son durumunu merak ediyorum nasıl acaba sevgiler...

mormenekşe 12-09-2011 12:45

Sevgili Periş hanım, ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu sene bahçeyle ve çiçeklerimle hiç ilgilenemedim. Kayınpederim mart ayında by pass ameliyatı oldu, hemen ardından tam iyileşemeden acil olarak fıtık ameliyatı oldu yani anlıyacağınız sağlık sorunları nedeniyle ne mevcut olan çiçeklerimle ne tohum çimlendirme ile ilgilenemedim. İnşallah kış döneminde bahçemi düzenleme fırsatı yakalarım. Sevgiyle kalın.

mormenekşe 26-04-2012 14:26

Merhabaaa, uzun süre ayrı kaldıktan sonra yeniden döndüm. Bahçe fotolarına ilk günden bugüne tek tek baktım ne kadar güzelmiş.

Taşındığımız için yeni bahçemle devam edicem bundan sonra, yine eski hali, yeni hali olarak resimlemek isterim ama fotoğraf makinama kızlarım elkoyduğu için maalesef şuan fotoğraf çekemiyorum.

En kötüsü de biçok çiçeğim soğuklar ve ilgilenememden dolayı öldü :( kayınpederimin hastalığı, vefatı derken koşuşturmacada soğanlı çiçekde edinemedim, şuan diksem diyorum ama burda bulmak çok zor, bir tek bime geliyor onun olduğu dönemi de kaçırdım.

İnternet sitelerinde de satıştan kalkmış galiba, bu sene biraz renksiz olacak :( Şuana kadar mısır, fasulye, börülce, bezelye, bamya ve nohut tohumları ektim. 2 tane de salatalık fidesi, daha doğru dürüst çiçek yok yeniden yapılanmak hemde donanımsız biraz zor olacak, ama yılmak yok çalışmaya devam.

Sevgi Durul 29-04-2012 21:03

Sevgili mormenekşe, yeniden hoş geldiniz. Yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun. Yeni fotoğraflarınızı bekliyoruz. Bitkileriniz için üzülmeyin, benden istediğiniz tohum vs. olursa yazmanız yeterli.;) Çok olmasa da kardeş payı yaparız.:p Sevgiyle...

Ayrıca başınız sağ olsun, Allah sabırlar versin.

mormenekşe 30-04-2012 09:19

Canım sevgi ablam, hoşbulduk sizler gibi sıcacık ablalarımın, abilerimin, arkadaşlarımın arasında olmaktan çok mutluyum. İnşallah bundan sonra hep güzel anları paylaşırız.

Baş sağlığı dileğiniz için teşekkür ederim, Allah hepimize hayırlı ömür, hayırlı ölüm nasip etsin.

mormenekşe 30-04-2012 10:43

2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 288777[/ATTACH]

Arka bahçemden görüntüler. Ortada fayans döşenmiş yere masa ve sandalyelerimi yerleştirdim, masanın hemen arkasında bi hanımeli var.

sakdag 30-04-2012 11:01

Merhaba Mormenekşe, yeni bahçeniz hayırlı olsun, güzel çiçekler donansın inşallah. Bahçeniz Balıkesir'de mi acaba?

mormenekşe 30-04-2012 11:05

1 Eklenti(ler)
Eklenti 288801

Çitlerle çevrili alan bize ait, diğer yeşil alan ise karşı dairelere

mormenekşe 30-04-2012 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 956406)
Merhaba Mormenekşe, yeni bahçeniz hayırlı olsun, güzel çiçekler donansın inşallah. Bahçeniz Balıkesir'de mi acaba?

Merhaba sevgili Sakdağ, hoşgeldiniz ben Balıkesir'liyim ama şuan eşimin memleketi olan Manisa'nın Kula ilçesindeyiz.

mormenekşe 30-04-2012 11:14

1 Eklenti(ler)
Eklenti 288821

Yine havuz isteğimin önüne geçemiyorum, çocuk gibi ne bulursam havuz süsü vermeye çalışıyorum :p

mormenekşe 30-04-2012 11:31

3 Eklenti(ler)
Bu il bölümde duvar dibinde mısır ve fasulye, ortada da bamya ekili bakalım çıkacaklarmı tohumları geçen hafta ektim.

[ATTACH][ATTACH]Eklenti 288825[/ATTACH][/ATTACH]

Biz geldiğimizde arka bahçede bulunan gül, açınca ne renk anlıycaz, bahçede çeşme yok dolayısıyla şimdilik taşıma su ile idare edicez.

Uzun dar olan bölgede soğan, sarımsak, roka, maydanoz ve tere ekili.

mormenekşe 30-04-2012 11:38

4 Eklenti(ler)
[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 288829[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]

Paşa ve bulutun kulübesi şimdi kediciklerime miras kaldı, minnoş, tombik, bızdık, arap, böcük, junior bi türlü yeni yerlerine alışamadılar. Ben gidip alıp geliyorum onlar yine eski bahçemize gidiyorlar galiba baya uğraşıcam.

mormenekşe 30-04-2012 11:41

2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 288831[/ATTACH]

Nanelerim, kekik ve ısırgan otlarım.

mormenekşe 30-04-2012 11:44

4 Eklenti(ler)
[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 288835[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]

Dondan sağ kalan tüm çiçeklerimi bu bahçeye taşıdım, ama 5 gülüm ve hanımelim nedense tutmadı :(

mormenekşe 30-04-2012 11:46

2 Eklenti(ler)
[attach]Eklenti 288838[/attach]

mormenekşe 12-06-2012 22:26

3 Eklenti(ler)
Dövme deri yıl sonu sergimizden çok hoş bir çalışmaydı.

mormenekşe 26-04-2013 13:43

4 Eklenti(ler)
Uzuunn bir aradan sonra yeniden merhaba, tekrar aranızda olmak çok güzel. Beni kenarda tutun bağlayın da şu kopuklukları yaşamıyayım:)

Aklım yüreğim hep burda agaclar.net üyesi olmaktan çok mutlu ve gururluyum , fakat hep bişeyler etken olup site içinde aktif olmamı engelliyor.

Bahçem ve balkonumla ilgilenmeye başladım, inşallah önümüzdeki günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşırım. Şimdilik olan güzellikleri paylaşayım.

mormenekşe 26-04-2013 13:53

2 Eklenti(ler)
yeni misafirimiz sevimli şilamız :) taze sebze salatasına bayılıyor.

mormenekşe 26-04-2013 13:59

Tohumlar ekildi, bazıları çimlendi diğerleri de sabırsızlıkla bekleniyor
Sanırım fotoğraf yüklemede bi sorun yaşıyorum :(

Hakkı Şen 26-04-2013 14:01

Bende de bir tane yavru tavşan var. Biz ona küçük değirmen diyoruz. :) Gece gündüz demeden sürekli bir şeyler yiyor. Kuru yem çok az veriyoruz obez olmasın diye. Şimdilik oldukça sevimli ve küçük ama büyüdüğü zaman ne yapacağız bilmiyorum. Evde beslemeye devam etsek ona eziyet uygun yeri olan birine versek aklımız kalacak. Yani zor.

Siz nerede besliyorsunuz? Sizdeki oldukça büyük. Bahçede bakarsanız kazacağı tünelin sonu nereye çıkar bilinmez. Evin içinde bir yere kadar bakılabilir.

mormenekşe 26-04-2013 14:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 1144918)
Bende de bir tane yavru tavşan var. Biz ona küçük değirmen diyoruz. :) Gece gündüz demeden sürekli bir şeyler yiyor. Kuru yem çok az veriyoruz obez olmasın diye. Şimdilik oldukça sevimli ve küçük ama büyüdüğü zaman ne yapacağız bilmiyorum. Evde beslemeye devam etsek ona eziyet uygun yeri olan birine versek aklımız kalacak. Yani zor.

Siz nerede besliyorsunuz? Sizdeki oldukça büyük. Bahçede bakarsanız kazacağı tünelin sonu nereye çıkar bilinmez. Evin içinde bir yere kadar bakılabilir.

Hakkı bey, bizimki de küçük aslında yakın çekim olduğu için büyük çıkmış :) evde bakıyoruz şimdilik. Eşim ona bir kafes aldı bıldırcın kafesiymiş sanırım.
banyonun bir köşesinde duruyor her gün bir kaç saat çıkıyor hopluyor, zıplıyor ve gerçekten durmadan yiyiyor :)

Ben ona kartondan bir tünel yaptım bir tarafıdan girip diğer taraftan çıkıp oynuyor, şimdilik o da bizde mutluyuz ama biz de daha doğal bi ortamda yaşamasını istiyoruz.

h_dogan 26-04-2013 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mormenekşe (Mesaj 1144913)
yeni misafirimiz sevimli şilamız :) taze sebze salatasına bayılıyor.

O sebzeleri kim olsa yer, çok güzel görünüyor. :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025