![]() |
Hepsi çok güzel. Sefanız olsun:)
En birinci :) begonyalarınızı yumrudan mı büyüttünüz? Gelişmiş olarak aldığım begonya kendini koyverip yok olunca, bir sonraki begonya denememi yumrudan yetiştirirerek yaşamaya karar verdim:) |
Sevgili Defne.D hoşgeldin,siz en birinci yazınca küçük kızım geldi aklıma.O da küçükken ilk ben yerine ''en baş ben''i kullanırdı, nerden duyduysa değiştirene kadar zorlanmıştım.
Zıpçıktının yanındaki begonyam yumrulu,diğerlerinin hepsi çelikten üretim begonya. Çok kolay tutuyor,bakımı da hiç zor değil. Asıl tohumdan ürettiğim Coleuslarım var beni şaşırtan onlar oldu, hiç bu kadar gelişeceklerini ummamıştım. O kadar çok fiide oldu ki hep dağıttım arkadaşlara,çoğunu da misafir olarak gittiğim yerlere hediye götürdüm.Fotoğrafını ekleyebilirsem koyayım buraya. |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim coleuslarım,burda yokmuş gibi yeğenim amerikadan getirmişti tohumlarını :)
|
Sevgili Mormenekşe,
Her geçen gün yeni güzelliklerin eklendiğini görmek çok mutluluk verici. Çok öptüm seni ,kolay gelsin. |
Mormenekşe bahçenize gerçekten çok emek vermişsiniz ve çok güzel olmuş. Emeğinize ve gönlünüze sağlık..Coleuslarınızı inanın çok kıskandım.Bu yaz başı bende tohumlarını ektiydim.Ama ben yetiştirmeyi başaramadım.Seneye tekrar denemeyi düşünüyorum. Umarım seneye benimde olur.Bu arada nazar boncuğu saksı süslerinizde çok cici olmuşlar. Elinize sağlık...
|
Sevgili mormenekşe ,
Bahçeni de Bulut'unu da çok sevdim. Kısa sürede ne çok şey başarmışsın. Kutluyorum seni. Yüreğine sağlık. |
Sevgili mormenekşe bahçene çok emek vermişsin ellerine emeğine sağlık (emeğinin de karşılığını almışsın belli ki)10 parmağında 10 marifeti olan hanımlardan birisin .24. mesajındaki kahvaltılığa ektiğin mini çiçekleri merak ettim söylersen sevinirim. kolay gelsin.
|
Merhaba Mormenekşe, bahçen coştukça coşuyor.
Bu gidişle hepimizi geçeceksin. :) |
Sevgili Mormenekşe, bahçenizde mucizeler oluyor, çok çabuk toparladınız maşaalah.
Ben de sevgili Ülker gibi düşünüyorum, seneye hepimizi geçerseniz hiç şaşırmam. |
Mormenekşe... Merhametli kalbin senin ne kadar güzel bir insan olduğunun göstergesi. Yaşama, doğaya hassasiyetin karşısında çok çok etkilendim.
Bulut bir harika ama tuvalet eğitimi için biraz küçük:( 6. ayından sonra eğitim alabilir. Yağmur pek keyif nasıl da sahiplenmiş ve güven içinde uyuyor. Bahçenizdeki değişim inanılmaz. Ne kadar uğraştığınız belli. İlmek ilmek emek var görülüyor açıkca.Umarım hayalinizdeki bahçeye bir an evvel kavuşursunuz. Ama hepimiz biliyoruz ki yemyeşil bir bahçeye kavuşmak sabır işi. Siz de o sabrı görebiliyorum. Hadi bakalım 2010 yılının yazında kimbilir ne kadar güzel olacak bahçeniz. Hergün ziyaretinize geleceğim:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Geri dönüşümden saksı süslerini denemenizi tavsiye ederim.Hem saksılar şenleniyor, hemde atıklardan bişeyler elde etmenin mutluluğunu yaşıyorsunuz. |
Alıntı:
İlk şaşkınlığım geçtiği gibi, alıp yaralarına pansuman yaptım bi taraftan da ağlıyorum.Yavrum kaç gündür acı çekiyordu oturmakta ve yatmakta zorlanıyordu,otururken ya da yattığı yerden kalkarken acı acı havlıyordu.Ayranın içine kas gevşetici ve ağrı kesici koyarak verdim o rahatlattı heralde dün ve bugün biraz daha iyi. Oğluşumu çok seviyorum. |
Alıntı:
O kahvaltılığın içinde karışık kaktüs tohumu,alisyum,çin feneri ve yüksükotu tohumları vardı.Ben Balıkesir'e giderken, burda eşimin akrabası bir genç kızımıza emanet etmiştim. Ama kızımız bakamamış, anlıyacağın tohumlar sizlere ömür.:( |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili Yeşim, öncelikle hoş geldin her zaman beklerim. Güzel bakan insan güzel görürmüş sen bunu yapıyorsun, benim için saydığın tüm meziyetler senin meziyetlerin.Yani sen karşısındakini kendi gibi görenlerdensin ne güzel. Bulut daha 5 aylık ama tuvalet eğitimini aldı çok çabuk öğreniyor.Oğluşum çok tatlı söz dinliyor ve uyguluyor. Otur, kalk, yat, bekle,yerine, hadi yemeğini ye dediğimde herbirini yapıyor.Hayır kelimesinin anlamını biliyor, banyo yapmaya bayılıyor. Beslenmeyle ilgilide bir sorunumuz yok herşeyi yiyor ama özellikle kuru mama ve ayrana bayılıyor. Yağmur şimdi stajer elemanımızda o da büyümeye devam ediyor. Bu bahçe için ettiğim duaları sana anlatsam belki gülersin, en sonunda kavuşmak nasip oldu inşallah bundan sonra da diğer küçük ayrıntıları uygulayabilirim. Sizlerden aldığım destek ve moralle başaracağıma inanıyorum. Bir kez daha hepinize teşekkür ederim yüreği güzel insanlar. |
Sevgili mormenekşe harika gelişmeler var bahçenizde:) ne güzel olmuş. Ama benim gözüm bir şeye takıldı;)
|
Merhaba, ilk gezdiğim bahçeyle şimdiki bayağı farklı.güzel gelişmeler olmuş.
|
Sevgili mormenekşe arkadaşım bahçenizdeki çalışmalarınızda en iyi dileklerimle, kompost ve sıvı gübre ile son durumları merak ettim açıklamalarınızı bekliyorum, sevgiyle kalın.
|
Sevgili Mormenekşe,
Meyve veren ağaç taşlanır ama o inatla meyvelerini her sene vermeye devam eder.Senin meyvelerin de öylesine doğal,tatlı ve kendine özgü ki ,onları bizden mahrum bırakma.Kocaman öpüyorum ve bahçende ki gelişmeleri merakla bekliyorum.Sevgiyle kal. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çiçeklerime 1/50 oranında sulandırarak verdim, sonuç: tek kelimeyle harika diyebilirim.Herşeyden öte artık hiçbirşeyi atmıyorum bunun rahatlığı anlatılır gibi değil. Elde ettiğim sıvı gübreyi de fotoğraflayıp koyucam inşallah buraya. |
Alıntı:
Bugün hummalı bir çalışma var arka bahçede, sera kuruyoruz :) kışın çiçeklerim üşümesin diye neredeyse son aşamalardayız akşam ya da en geç yarın görüntüleri sizlerle paylaşmak istiyorum . Sevgiyle kalın. |
Sayın Mormenekşe bahçeniz, çiçekleriniz ve yüreğiniz çok güzel. Bu kadar kısa bir sürede çok yol katetmişsiniz. Elinize sağlık.
|
Alıntı:
Manisa' dasınız yani yakınız beklerim çay içmeye buyrun gelin, daha havalar güzel bahçede oturabiliriz. |
3 Eklenti(ler)
Eveeett yeniden merhaba, sera yapımına başlıyoruz. Öncelikle zemin düzlendi,mesafeler ölçüldü ve demirler çakıldı.
|
3 Eklenti(ler)
Daha sonra su boruları çakılan demirlere geçirildi,elektrik borularından da üst taraf yapıldı.
|
4 Eklenti(ler)
en son aşamada da naylonu geçirip, etrafına kalaslar koyduk ve toprakla kapattık.Giriş için basit bir kapı yaptık veee bittiiiii.
Artık kış aylarında çiçeklerimin donma tehlikesi en aza indirilmiş oldu,inşallah çiçeklerim kışı donmadan geçirir. Bahara yakın tohumlarımı çimlendirmek için de çok iyi olacağına inanıyorum. |
2 Eklenti(ler)
Artık biraz da bahçemden görüntüler ekleyeyim.Narlarımız gayet güzel oldular, ben bakmaya doyamıyorum resmen tablo gibiler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025