agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Habibe'nin Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15690.htm)

habibe 07-10-2009 12:52

Sn.Özbey teşekkür ederim.
Beyaz patlıcanın diğer patlıcana göre farklılıkları var evet.
Normal patlıcanın kızartma olarak yenmesi, beyaz patlıcana oranla daha iyi.
Buna keza, karnıyarık yapımında ise beyaz patlıcan harika.

habibe 07-10-2009 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 507646)
Benim de olur değil mi sevgili habibe?

Evet, elbette seninde olmalı.. Sardırmaya yerin de çok. Hele ki sana şart ın şartı ;)

Tohum bağlarsa çok sevinicem çoook. Bu güzellik kaçmaz inanki.

ilknurk 07-10-2009 13:22

Sayın habibe bahçeniz gerçekten çok güzel. ellerinize sağlık. birşey sormak istiyorum. fulle arap fulü aynı bitkimi. ben bunu anlamadım:( üzgünüm.

habibe 13-10-2009 18:33

Teşekkür ederim ilknurk,

Ful :1 nolu mesajda ki ilk fotoğrafdakidir. Çiçeği Beyaz renklidir. Kokusu muhteşemdir.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...ight=arap+fulu

Arap Fulü ise: aşağıda ki linke tıkladığınızda,2 nolu mesajda ki 3 adet fotoğrafı olandır. Bu ful ise leylak rengi çiçek açar. Koku olarak birbirine biraz benzeşselerde, çiçek ve yaprakları oldukca farklıdır. Çok zarif minik çiçek demeti halindedir.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...ight=arap+fulu

Yani ikisi aynı bitki değil. ;)

Orhan Özbilgiç 14-10-2009 08:08

Sayın Habibe Hanım;
Bahçenizi ilk kez geziyorum. Geç kalmışım. Her zevke uygun bitki ve çiçeklerle donatmışsınız.
Birini diğerinden ayırmak mümkün değil.
Sağlık, mutluluk ve varlık içinde yaşayın...

habibe 15-10-2009 16:14

Güzel gönlünüze teşekkür ederim orijin.
Duanız dileğiniz için sağolun var olun. Aynı dileklerimle. Sevgiler.

tturt 16-10-2009 17:25

Bahçenizi gezmek bugüne kısmetmiş, hepsi çok güzeller allah nazardan saklasın, gönlünüze ve emeğinize sağlık.
Bahçenizde sağlıklıi huzurlu, keyifli günler geçirmenizi temenni ederim.

Hhatice 13-04-2010 15:50

Sevgili Habibe bahçeniz çok güzel ,çiçekleriniz harika emeğinize sağlık ,bu güzel bahçede mutlu ve sağlıklı yaşamanızı dilerim :)

jineop 13-04-2010 16:18

Sevgili Habibe,
bahçeni ve seni çok özlemişim. Sindire sindire tekrar dolaştım. Kağıt çiçeği çok güzelmiş, nasıl gözümden kaçmış. Ellerine , kollarına sağlık. Sevgiyle kal...

Satı Uğurtan 13-04-2010 17:34

Sevgili Habibe ciğim,bahçeni baştan sona gezdim herşey çok güzel ama anneler günü gülünüze, kırmızı ve beyaz sarmaşık gülünüze ve 111 nolu mesajdaki çiçeğinize bayıldım, sağlıkla tadını çıkarın sevgiler.

habibe 14-04-2010 16:27

Sn.Orhan Özbilgiç, Sn.tturt, Sn.Hhatice, Sn.lir, ve Sevgili satı arkadaşım.

Geçen senenin bahçemin görüntüsü nasıldı bir bakayım demiştim. Sizlerin mesajlarını okudum.
Sn.Özbilgiç
Bahçeniz bahçemi döver :) hele hele şu horoz kapı zilinizi çok beğendim.
Susaklarınıza ne demeli.. Çeşit fidan ve çiçekler.. Bahçe de büyük ne dileseniz eker dikersiniz. İnsanın içini açıyor. Evin çevresi de sakin ne güzel. Sağlıkla güle güle oturun.

Sn.tturt
Kendi bahçeme uğramasam da, ara ara güncellenen yazıları görünce bir bakayım derken sizin son günlerde yaptığınız çalışmalarınızı da okumuştum. Yağmur ve dolunun verdiği hasara üzüldüm. Bitkilerin gözüne bakıyoruz bir yaprak çıkartsın diye..
Mandevilla ile sevindiniz. Eee vişneler de yolda .. :)
Ama bizleri ne fırtına ne dolu yıldıramaz tabi :) toplantıdan bu yana tüm hızla çalışıyorsunuz. Verendanız da genişmiş ön çalışma yapacak bir yerin olması da rahatlık. Müstakil ev gibisi yok. Güzel bahçenizle evinizle Huzurla sağlıkla mutlu yaşayın.

Sevgili Hhatice çok teşekkür ederim. Şirin kaktüslerine ve sana sevgiler.. :)

Sevgili lir sağol var ol. Özleyen gönlüne sağlık.. Sevgiler..

Sevgili Satı bu yıl bahçeye sadece çiçek dikmeyi planladım.
Toplantı günü bahsettiğim nedenden dolayı sebze dikimi yapamayacağım. Bu yaz bahçem biraz fakir olacak.
Ailene selamlar. Sevgiler.

habibe 16-04-2010 09:10

2 Eklenti(ler)
Sarı yaseminim, Satıcı sarı yasemin demişti..
Maktas61 arkadaşımız rosa banksia olduğunu yazmış. Teşekkürler.

Boya gitsin sarayım diye, yaz sonu yanlardan süren dallarını budamıştım.
Bu gün tel ve çıta alacağım. Duvardaki briket deliklerine monte edip, tellerle de sabitleştireceğim.

habibe 16-04-2010 09:18

1 Eklenti(ler)
Kış tatlısı,
Daha önce 50 cm 2 dal halinde olan kış tatlısı yanlışlıkla sökülüp atılmıştı. Umarım bunun büyüdüğünü görebilirim. Çok yavaş gelişiyor gibi. Geç büyüyen bir ağaç mı acaba, ya da yerini mi sevmedi bilemedim.

maktas61 16-04-2010 09:23

Sayın habibe,
yaseminim dediğiniz çiçek yanılmıyorsam rosa banksia .. aynısı bende de var ama henüz çiçeklerini göremedim

habibe 16-04-2010 09:27

2 Eklenti(ler)
Bahçem de en iyi gelişenlerden birisi erik, diğeri ise Avustralya dutu..

sevim.K 16-04-2010 10:27

Sevgili habibe bahçenize ne zamandır uğramamıştım dolaştım. Bahçeli ev konusunu erteleyince bir süre bahçelerden uzak kaldım:( Güzel çiçeklerinizle, sebzelerinizle, bitkilerinizle güle güle oturun, sefasını sürün:)

Benim fulüm yok ama selluka fidem büyüyecek gibi umarım en kısa sürede benimki de büyüyüp gelişir. Sevgiler:)

Hhatice 16-04-2010 10:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 618255)
Kış tatlısı,
Daha önce 50 cm 2 dal halinde olan kış tatlısı yanlışlıkla sökülüp atılmıştı. Umarım bunun büyüdüğünü görebilirim. Çok yavaş gelişiyor gibi. Geç büyüyen bir ağaç mı acaba, ya da yerini mi sevmedi bilemedim.

Habibe'ciğim ilk sene biraz yavaş gelişse de çok güzel ve büyük oluyor .seninki de çok sağlıklı maşallah

Sevgi Durul 16-04-2010 10:48

Sevgili habibe, bahçenizi gezdim. Gülleriniz, sebzeleriniz, diğer ağaçlarınız ve çiçekleriniz hepsi çok güzeller. Ellerinize sağlık.

habibe 16-04-2010 10:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 618277)
Sevgili habibe bahçenize ne zamandır uğramamıştım dolaştım. Bahçeli ev konusunu erteleyince bir süre bahçelerden uzak kaldım:( Güzel çiçeklerinizle, sebzelerinizle, bitkilerinizle güle güle oturun, sefasını sürün:)

Benim fulüm yok ama selluka didem büyüyecek gibi umarım en kısa sürede benimki de büyüyüp gelişir. Sevgiler:)

Sevgili sevim.k çok teşekkür ederim. Benim fulüm de yarı donmuş halde bi kısmı yeşil. Canlanacak gibi duruyor. Eğer yaşarsa ben size veririm. Selamlar.

habibe 16-04-2010 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maktas61 (Mesaj 618256)
Sayın habibe,
yaseminim dediğiniz çiçek yanılmıyorsam rosa banksia .. aynısı bende de var ama henüz çiçeklerini göremedim

Sn.maktas61 teşekkür ederim. İsmini satıcı sarı yasemin demişti. :) İlk diktiğim yıl açmamıştı. 2. sene ve bu sene açtı. Gittikçe çiçek sayısı daha yoğunlaştı.
Sürekli dal-kol yapıyor. Ben 2-3 tanesinin dışında hepsini budamıştım. 1.yıl koyun gübresi 2.yıl koyun gübre şerbeti vermiştim. Bu sene henüz hiç bir şey vermedim. Sizin ki kaç yıllık?.

habibe 16-04-2010 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 618284)
Habibe'ciğim ilk sene biraz yavaş gelişse de çok güzel ve büyük oluyor .seninki de çok sağlıklı maşallah

Sevgili Hhatice
Teşekkürler. Bu 2.senesi. Sağlıklı görünüyor evet.
Siz ilave gübre vs kullanıyormusunuz?. Büyümüş kış tatlınız varsa resim eklermisiniz?.

Satı Uğurtan 16-04-2010 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 618251)
Sarı yaseminim, Satıcı sarı yasemin demişti..
Maktas61 arkadaşımız rosa banksia olduğunu yazmış. Teşekkürler.

Boya gitsin sarayım diye, yaz sonu yanlardan süren dallarını budamıştım.
Bu gün tel ve çıta alacağım. Duvardaki briket deliklerine monte edip, tellerle de sabitleştireceğim.

Sevgili habibe, ben sana sarı yasemin köklendiririm bu daha güzelmiş sevgiler.

habibe 16-04-2010 11:28

Sevgili SDurul, Teşekkür ederim. Keşke benim de sizin kadar büyük bir bahçem olsaydı. Meyve ağaçlarınız çiçekleriniz güzel eviniz.. hepsi hepsi...
Şikayet ettiğimi sanmayın Bahçesi hatta balkonu bile olmayan üyelerimize haksızlık olur bu.
Ama gönül işte. Bitkileri sevince ah şunu da ekebilsem dikebilsem diyorsunuz.. Yer kısıtlı olunca Bahçe harmandalı gibi oluyor. Alakalı alakasız hepsi bir arada..dip dibe.

Hoş büyük bahçeyle bir başıma uğraşamazdım belki de.. dedim ya, sizin ve sizinkiler gibi geniş, özellikle de doğa içinde şehirden uzak bahçeleri görünce imreniyorum.
Bahçelerinize bakarken neden bilmem, elimde bir bardak çay -gözüme kestirdiğim bir köşesinde bir kaç dakika demlenmek sanal da olsa bana iyi geliyor.
Sevgiyle..

sevim.K 16-04-2010 11:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 618295)
Sevgili sevim.k çok teşekkür ederim. Benim fulüm de yarı donmuş halde bi kısmı yeşil. Canlanacak gibi duruyor. Eğer yaşarsa ben size veririm. Selamlar.

Aa canım yaa utandım şimdi:o. Doğrusu çelik istemek amacıyla yazmamıştım gerçi olsa memnun olurum ya. Çok güç büyüyen nazlı sellukayı büyütmeyi başaracağım sevinciydi aslında yazmak istediğim;) sevgiler

habibe 16-04-2010 11:31

Sevgili Satı olur tabi. Teşekkür ederim. :)
Takas ederiz. Senin yasemine, benim sarı kızı.. anlaştık :)

Satı Uğurtan 16-04-2010 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 618322)
Sevgili Satı olur tabi. Teşekkür ederim. :)
Takas ederiz. Senin yasemine, benim sarı kızı.. anlaştık :)

Sevgili habibe, ama sen zararlı çıkarsın benim başka isteklerimde var bahçenden:)

Sebahattin Sargın 16-04-2010 11:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 618255)
Kış tatlısı,

İlk yıl yavaş gelişiyorlar Habibe Hanım, bizim okulun bahçesindekiler iki ya da üç metre boy yapmışlardı. Çok fazla boya giden bir tür değil, bol güneşli bir alan tercih ediyor...

Passifloranız çiçek açtı mı?

Sevgiler ;)

Orhan Özbilgiç 16-04-2010 13:03

habibe Hanım!
Uzunca bir ayrılıktan sonra, gerçekten güzel bir dönüş yaptınız. Rosa Banksia' nız çok harika çiçekleri olan bir bitki imiş.
Erikleri yakında, dutları da mayıs ortasına kalmadan yersiniz gibi..
İşte bahçe sahiplerinin, kelebekler gibi uçmaya başladığı en keyifli zamanları başlıyor. O, mevsimin ilk çiçeklerini görmek..İlk meyveleri yemek..;)
Fazla söze hacet yok!
Allah, tadınızı bozmasın.

nurcanaybay 16-04-2010 13:05

Habibe hanım ;
sarı gülünüz sadece bahar da açan (açtığı zaman seyrine doyum olmuyor ),çok çabuk büyüyen üstelik bitlerin uğramadığı bir cins.
Ne kadar çok dallanıp budaklanırsa o kadar çok çiçeği oluyor ,güzelliği artıyor.
Elinize sağlık.

Adalet Yağcı 16-04-2010 13:57

Sevgili Habibe hanım, dutlar olgunlaştığında haberim olsun :))
Rosa Banksia dan ben de dikmiştim, çok kısa bir sürede girişi tamamen kapladı.
Ancak, çiçeklenmesi sadece İlkbaharda olduğu için bana sadece kuru çiçeklerini temizlemek düşüyordu.
Bu yüzden onun yerine sarı sarmaşık gül diktim, sizinkinin gelişimi çok güzel maşallah.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025