agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Habibe'nin Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15690.htm)

Vildan Sönmez 15-07-2009 14:08

Habibe'cim,
Glayöllerini benim yerime de sev. Enez'e bahçeye ve evde terasa ektiklerimde hala tık yok.Yeşil yaprak halinde bekliyorlar:(

Güngör Salman 15-07-2009 14:16

Sevgili Habibe hepsi çok güzeller özllikle kırmızı beyaz glayöle diyecek söz bile bulamadım sevgiyle kal.

habibe 15-07-2009 15:37

Sevgili vildan,
Glayöllerin hepsini aynı anda dikmiş olmama rağmen, hala yeşil yapraklı olup sap çıkartmayan glayöller de var.
Aynı toprakda da olsalar "bir ana babanın çocukları " misali hepsi kendine münhasır :)
İp gibi sıralarken, aynı anda açacaklarını düşünmem işe yaramadı :)
Açsın da varsın geç olsun. Sevgiler.

habibe 15-07-2009 15:41

Güngör arkadaşım, Teşekkür ederim.
Bu glayölleri çoğaltmak farz oldu. Ah bir de çiçeklenme dönemleri çok kısa olmasa.. Tadından yenmeyecek :)
Limonun bahçesin de bir tane beyaz glayöll gördüm o da çok güzel.. ;)

sakagun 15-07-2009 16:17

Sevgili Habibe bahçendeki herşey çok güzel de ben en çok fotoğraf makinene bayıldım. Ne kadar canlı çıkmış renkler.

habibe 15-07-2009 16:39

:) Sakagün,
Fotoğraf makinamı Darty'nin indirim günü almıştım. Aslında tam bir fotoğraf çekme özürlüsüyüm. 10 tane çekerim, ancak bir tanesi denk gelir :) ciddiyim.
Makina sony 7.2 çok da süper bir makina olmasa da, bir önceki makinamı 10 kere katlar :)
Tabi beni de ;)

sakagun 15-07-2009 17:29

Renkler gerçekten çok canlı.
Benimkinden iyimiş. Benimki Canon 7.1.

kılıç 15-07-2009 18:17

Sevgili habibe ellerine yüreğine sağlık bahçen çok güzel huzurla sağlıkla tadını çıkar.bu kadar zamanı sitede geçiriyorum hala kaçırdığım güzellikler oluyor bahçeni az önce farkettim,hemde bana o kadar yakın bahçeyi biliyorsun bende izmitin doğusundayım. görüşmek tanışmak dileği ile..

limon 15-07-2009 22:17

Habibe, pembe çiçekler açan, "parkta görüp tohumunu almıştım" dediğin, galiba "Vildanın bahçesi" ndeki, Paşa Kılıcı mıydı, Sakalı mıydı neydi? ;) o galiba. Vildan Hanım'daki fotoğraftakine bayılmıştım, tohumdan kolay tutuyorsa bana da ayırın tohumundan.

limon 15-07-2009 22:21

Ne hafıza varmış bende, tamamını yanlış hatırlamışım. :) "Vildanın bahçesi" değil "Vildan Sönmez/Bahçem" miş. Çiçeğin bununla hiç alakası yokmuş, nedense ben birebir aynı sanmıştım. :) Adı da "Paşa Sakalı" imiş.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=171

Vildan Sönmez 15-07-2009 22:29

Sevgili limon, bahsettiğin, fotoğraftaki çiçekten yere döktüğü tohumlardan yeşermiş minik minik bir kaç kök görmüştüm. Eğer ben gidene kadar yok olmazlarsa, senin için korumaya alabilirim. Olmazsa yaz sonu tohumundan yollayabilirim.

Ülker 15-07-2009 22:40

Habibe ve Vildan Hanım, Limon'un da bahsettiği şu meşhur pembe lunapark güzellerinden bana da ayırır mısınız?
Sanki sihirli bir bahçede açmış gibi, farklı ve şahane görünüyorlar.

Sanıyorum herkeste varmış bu güzellik, bir ben bilmiyormuşum.

limon 15-07-2009 22:40

Çok sevinirim Vildan Hanım.

Vildan Sönmez 15-07-2009 22:53

Ülkercim, pembe deyince benim çiçeğim, limon'un mesajında eklediği sarı çiçek paşasakalı. Arzu ediyorsanız, limon'la beraber, sana ve tabii habibe'ye ayırırım.
Yaz boyu daha çok çiçek açsın diye tohum yapmadan solan çiçekleri koparıyorum.
Habibe'nin pembe çiçeği farklı. Ben onu Enez'de görmüştüm. Hatta yaz sonu evler boşalınca tohum almak için o bahçeye uğradım ama sökmüşlerdi.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ülker (Mesaj 462619)
Habibe ve Vildan Hanım, Limon'un da bahsettiği şu meşhur pembe lunapark güzellerinden bana da ayırır mısınız?
Sanki sihirli bir bahçede açmış gibi, farklı ve şahane görünüyorlar.

Sanıyorum herkeste varmış bu güzellik, bir ben bilmiyormuşum.

Ülker 15-07-2009 22:57

Vildan Hanım'cığım, Limon'un da pembe çiçekten bahsettiğini sanmıştım, mesajların içinden çıkmakta bayağı güçlük çektim, karıştırdım galiba.;)
Ben pembe çiçekten istiyorum, eğer mümkün olacaksa.

habibe 16-07-2009 10:43

Sevgili Limon, Vildan, Ülker :)
Nihayet buldum ismi Cleome Spinosa(Spider Flower)-Örümcek Çiçeği imiş.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9102
Bol tohum veriyor. Cebiniz de bilin. ;)

jineop 16-07-2009 10:45

Ben de isterim.Tohum mu yoksa gelip köklü mü alsam karar veremedim:)

Vildan Sönmez 16-07-2009 10:51

Bu durumda:
Habibe, Örümcek çiçeği tohumlarını saklıyor, Ülker için,(ve mümkünse benim için)
Bende paşa sakalı tohumları ve duruyorsa fidesini Limon için.

(Habibe ve Ülker, Sizler paşasakalı istiyormusunuz, mesajlar biraz karıştı.)

Ülker 16-07-2009 11:03

Sevgili Habibe, çook teşekkür ederim.
Sevgili Vildan Hanım, ben paşa sakalı istemiyorum, bizim sitenin bahçesinde bolca mevcut.
Karışıklığı çözmüş olduk sanırım.;)

habibe 16-07-2009 11:16

Tohumlar oluşsun, hepiniz için saklarım. :) (Geçen yıldan da tohum var.)
Sevgili jineop, şu an çiçekte oldukları için kökü ile alırsanız, tutma ihtimali oldukça zayıf. Ama yok olmaz, ben köklü isterim derseniz benim için hiç mahsuru yok. :)
Sevgili Vildan, tohum durumunuz müsait olursa, evet ben de isterim. Teşekkürler.

Adalet Yağcı 16-07-2009 11:50

Paylaşımınız bereketli olsun dostlar, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için :)

habibe 03-09-2009 13:47

1 Eklenti(ler)
Süs narı. (Balkonda)

(Hemen arkasında ki ful. Sağ yanında ki ise penis biberleri.)

Güler 03-09-2009 15:00

Sevgili habibe, çok güzeller. Ful'de çiçek var mı? Benim ful tomurcuk dolu ama uzun zamandır tomurcuklar açılamadı. Merak ettim.

habibe 03-09-2009 16:02

1 Eklenti(ler)
Ful bahar başın da, burada görünenin yarı uzunluğundaydı. Daha sonra ne oldu anlamadım, boylandı uzadı da uzadı. (Budamak şart oldu.)
Toplam 7 tane çiçek verdi. Soldukca koparttım.
Yine bir kaç oluşum var. Öğleden akşama dek güneş altında. 2 gün de bir çeşme suyu ile suluyorum. 2 kez domates rendesi verdim. Tomurcuk oluşumundan 1 hafta sonra çiçeğe dönüyordu. Seninkiler zoru başarıp tomurcuk yapmış da, neden çiçeğe dönmemiş acaba ilginç geldi bana da.
Domates mi versen.. Hani takviye kuvvet :)

Penelophe 03-09-2009 16:09

Habibe, çok uzamış, yukarlarda bir yerde sevdiği birşey mi var acaba :) Budama arsızı bir bitki bu, sonbaharda budayıp daha iyi bir form elde edeceğini düşünüyorum..

habibe 03-09-2009 16:20

:) Gözü yukarıda demek..
Haklısın penelophe. Budandıkça coşuyor.
Sevgiler.

Güler 03-09-2009 19:01

Acaba domatesi bol çoban salatası olarak mı versem yoksa çorba yaptığımız gibi bol rende olarak mı, ne dersin?:D:D

habibe 04-09-2009 09:46

Yemek uzmanı sensin :)
Bir daha ki sefere, Kabak ile domatesi karıştırıp vericem.

habibe 04-09-2009 10:32

2 Eklenti(ler)
Domateslerim de hafif sarı lekeler ve yapraklarında sararmalar var.
Pembe domatesleri ben tatilde iken, konu komşu toplamış :) Pembeleri
tadabilmek için, kalan yeşillerin kızarmasını bekliyorum.

habibe 04-09-2009 10:46

2 Eklenti(ler)
Patlıcanlarım :)
Beyaz patlıcanlar çok bereketliymiş. Mor patlıcana göre 3 katı ürün veriyor. Beyaz olanın kızartmasını yaptım. Diğerine göre daha az yağ çekti ve kızardığında daha diri duruyordu.
Görsel olarak beni tatmin etmedi.
Kar gibi beyaz. İçi dışı aynı :)
Zebra gibi soyuyorum belli bile değil. Baktım olmadı komple soydum kızartma yaptım. :)
Karnı yarık yapasım gelmedi.:o

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025