agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fikret Eren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14527.htm)

Selehattin 67 14-11-2013 18:12

fikret hocam eşimin sağlık problemlerinden dolayı siteye uğrayamıyorum uğradığım zaman sürekli gezilere çıkıyorum

fikreteren 14-11-2013 22:21

Selahattin bey büyük geçmiş olsun. Allah iyilik şifalar versin....

fikreteren 15-11-2013 11:41

5 Eklenti(ler)
Her sene kırmızı açan ekiniezya beyaz yakın bir tonda açtı. Getirmiş olduğum beyaz ekinezyaların hiç biri tutmadı.

Yazın çok yağmur yağdı. Yine su içinde kalacağım diye korkmuştum. Bu sene taşları karotaş ile döşettim. Gayette güzel oldu.

habiş 15-11-2013 18:00

Merhaba bahçeniz mükemmel hayranlıkla baktım bütün hepsine hele resimin birinde balıklar ve sanki suda çiçek açan nilüferde büyümüş gibiydi onları nasıl başardınız halen duruyorlarmı tek kelimeyle müthişş MAŞALLAH MAŞALLAH

fikreteren 15-11-2013 19:51

Sayın habiş çok teşekkürler. Sefalar getirdiniz. Sizlerin beğenisi bizleri güç,kuvvet vermekte. Evet balıklar duruyor. yazın yemlerle beslediğim balıklara yem veren yok. Onlarda sudaki plantonlarla besleniyorlar.

Selehattin 67 15-11-2013 21:23

fikret hocam ara sıra kedi veya köpek yemini ufalayıp verebilirsiniz protein açısından çok zengin yemlerdir gelişimleri çok güzel olur [ben ara sıra akvaryumdakilere veriyorum ]

fikreteren 15-11-2013 22:19

Selahattin bey, bunu hiç duymamıştım. Kızımın kedisi var ondan alır denerim. Ayrıca ekmek te veriyordum. doğru mu bilmiyorum.

habiş 16-11-2013 00:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 1219020)
Sayın habiş çok teşekkürler. Sefalar getirdiniz. Sizlerin beğenisi bizleri güç,kuvvet vermekte. Evet balıklar duruyor. yazın yemlerle beslediğim balıklara yem veren yok. Onlarda sudaki plantonlarla besleniyorlar.

Harika hayranlıkla izledim nasıl heveslendim anlatamam bereketli olsun selamlar..

fikreteren 16-11-2013 09:50

4 Eklenti(ler)
sardunyalarım.. Busene sardunyalara bir şeyler oldu. tepeden itibaren çürümeye başladılar. Bu yüzden bir çok sardunya çeşitim yok oldu. Toprak değiştim olmadı, ilaçladım olmadı. Bende kaderine bıraktım.

sonkez 16-11-2013 11:12

Harika...

fikreteren 16-11-2013 18:01

3 Eklenti(ler)
iyi akşamlar..

Selehattin 67 16-11-2013 18:22

fikret hocam eskişehir li bir arkadaşımdan duymuştum suyun çabuk kirlendiğini söylüyor suyun değişme zamanına yakın **** güçlü bir filitre varsa sorun olmuyor

fikreteren 16-11-2013 18:31

Selahattin bey havuzda akvaryum motoru var. eheim 2011 yazın onunla temizleniyor kışın da yağmur borusunu havuza veriyorum. o yüzden kırlılık yaşamıyorum.

fatihsonmez 16-11-2013 19:17

İyi akşamlar sardunyalar ınız çok güzel gözüküyor maşallah.

Muda 16-11-2013 19:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 1217708)
O zengardan den ne aldımsa elimde kaldı tövbe ettim ben, daha bişi almam. Sen ne zaman akıllanacaksın kardeşş:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 1217413)
Cemo hiç sorma . Pişmiş tavuğun başına gelmez böyle bir şey. Ne bakım yaptım biliyormusun.
Gece gündüz başındaydım. Dört çeşit tohumdan 2 değişik bende olan sardunyalar açtı.Bir hilekarlık bizdekilerde olmayacak ya elin adamı da kandırır. İki senedir zengarden den kırmızı aster istiyorum. Gelenler mavinin tonları. Kesin bu sene tohum almıyorum.

Ben de oldukça fazla tohum almıştım. Aldıklarıma göre çıkanlar, çıkamayanlar istediğim gibi olmadı. Önümüzdeki sezon elimdeki ve arkadaşlardan gelenlerle devam etmeyi düşünüyorum. Reklamlardakiler mükemmel. Ama önemli olan bizim de o şekilde olmasa bile ona yakın yetiştirebilmemiz. En azından çok daha fazla başarılı oluyoruz.

fikreteren 17-11-2013 07:02

Sayın fatih sönmez çok teşekkür ederim.

Sayın muda fazla çeşit olduğu zaman dikecek yer de olmuyor. Her gördüğüm tohumu almaya kalkıncada insanlar kandırılıyor. Doğada küçücük çiçek yakın çekimle kocaman gözüküyor. Daha nelerle karşılaşıyor insan.

fikreteren 17-11-2013 10:26

5 Eklenti(ler)
Lisiantruslar... Kamil bey teşekkürler..

fikreteren 17-11-2013 10:28

5 Eklenti(ler)
devam..

fikreteren 17-11-2013 10:35

4 Eklenti(ler)
..devam

fikreteren 18-11-2013 09:43

4 Eklenti(ler)
Kuş yemliği ve su kabağından kuş yuvası.

fikreteren 18-11-2013 17:18

2 Eklenti(ler)
hemoracallis..

YeniGine 18-11-2013 23:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 1219904)
Kuş yemliği ve su kabağından kuş yuvası.

Sayın Fikret Eren bitkiyi, çiçeği çok severim. Ammaa kuş yemliği kuş yuvası denildi mi bayılırım... Yemleğiniz ve su kabağından yuva çok güzel olmuş, gönlünüze, ellerinize sağlık... Su kabağının içinde çalı çırpı var kuşlar kendileri mi yaptılar? Benim bahçedeki yuvalara gelen giden kuş olmadığı, :) bir tanesine de arılar yuva yaptığı için merak ettim...

fikreteren 19-11-2013 07:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1220243)
Sayın Fikret Eren bitkiyi, çiçeği çok severim. Ammaa kuş yemliği kuş yuvası denildi mi bayılırım... Yemleğiniz ve su kabağından yuva çok güzel olmuş, gönlünüze, ellerinize sağlık... Su kabağının içinde çalı çırpı var kuşlar kendileri mi yaptılar? Benim bahçedeki yuvalara gelen giden kuş olmadığı, :) bir tanesine de arılar yuva yaptığı için merak ettim...

Sayın Yenigine çok teşekkür ederim. Yemliğe kuşlar geliyor ama su kabağına gelen giden yok. İçine samanları otları ben koydum. Bir de ben su kabağı oturduğum yere astım. Yanımıza gelmesi mümkün değil. Seneye ağaçların üst kısmına asacağım.

fikreteren 19-11-2013 07:28

2 Eklenti(ler)
yENİ ALDIĞIM KÜPELER VE UĞUR BÖCEĞİ YUVASI

Sevgi 19-11-2013 08:49

Merhabalar Sn. Fikreteren; uğur böceği yuvası nasıl oluyor. Uğur böcekleri geliyor mu?

Küpe çiçeğiniz de çok güzel. Inşallah hastalıklara yakalanmaz.:)

fikreteren 19-11-2013 10:20

SAyın Sevgi hanım. Yabancı bir dergide görmüştüm. Bende ona göre yaptım. Yuvayı önden çekmemişim. Yarım ay şeklindeki kütüğe matkapla delikler deliniyor. hepsi o kadar. Ben delikleri delerken matkap yandı. Tam derinliğine delikler açılmadı. Bu sene yeni matkap aldım. onaracağım o zaman böceklerin gelip gelmediğini anlarım.

Küpe çiceklerini artık saksıda bırakmamaya gayret ediyorum.Rüzgar almayan bölgelerde toprağa dikiyorum. Daha sağlıklı oluyor. Saksıda siteden getirtmiş olduğum bir çok küpeyi kaybettim. Hastalıklar yüzünden.

h_dogan 19-11-2013 14:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 1219215)
sardunyalarım.. Busene sardunyalara bir şeyler oldu. tepeden itibaren çürümeye başladılar. Bu yüzden bir çok sardunya çeşitim yok oldu. Toprak değiştim olmadı, ilaçladım olmadı. Bende kaderine bıraktım.

Bu sene sanki mantari hastalıklar fazla sardunyalarda. Bitkiyi kaybedecek gibiyseniz sağlam dalından çelik alıp dikin en iyi kurtarma yöntemi bu. Ben zayıflayan bitkileri öyle yapıyorum. Zaten sardunyalar arsız çelikten rahatlıkla çoğalıyorlar. ;)

fikreteren 19-11-2013 18:30

Merhaba sayın h.doğan. Bu değişik bir çürüme . Dikdiğiniz dalarda çürüyor. Bu olaya selden sonra rasladım. Belki diyorum sel suyundan mı oldu ? Daha olayı çözemeden çok değişik sardunyalarımız çürüdü.

fikreteren 19-11-2013 18:34

Bu gün bir koli çicek geldi Feriha hanından. Onları saksılara dikmekle vakit geçirdim. Bir az ayakta kaldım yoruldum değdi. Sora resimlerim. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM FERİHA HANIM.

fikreteren 20-11-2013 08:12

4 Eklenti(ler)
Günaydın,

Bhçeden görüntü, arap yasemini vs.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025