![]() |
Çok güzel görüntüler, sayın fikreteren. Paylaşım için teşekkürler.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1291196367 Doğru söze ne denir? Ancak ayakta alkışlanır. |
Teşekkür ederim sayın S.Durul
|
5 Eklenti(ler)
Biraz nostaljiye nedersiniz.
|
2 Eklenti(ler)
devam..
|
Sn. fikreteren,
Ara sıra bahçe konusunun dışındaki fotğrafları izlemekten çok hoşlanıyorum. İnsanı monotonluktan çikarıyor, çiçeklerimizi çok seviyoruz ama,bir Şirince fotoğrafı ile de öğrencilerimle yaptığım bir gezi anısını yeniden yaşattınız bana. Bu fotoğraf karelerine takılan elektrik tellerinden çok şikayetçiyim, bu yaz, bulut fotoğrafları çekerken, onların kadraja takılmaması için çok uğraş verdim. FOTOĞRAFLAR ÇOK GÜZEL ELİNİZE SAĞLIK. |
Sayın fikreteren; Bahçenizi ziyaret edeyim dedim, çeşitlilikten başım döndü. Bazı şeyleri de not almalıyım. Tek kelimeyle bayıldım. Ben yalan söylemem.
Su kabaklarından tas yapmışsınız. Çocukluğumda Antalya'da babamın köyüne her sene giderdik. Bahçedeki kazanların yanında hep bu tastan olurdu. Ben de su kabaklarından bir tane İzmir'e getirirdim. Daha 13. sayfada kaldım. Ama uykuya yenik düştüm. Sonra kaldığım yerden devam ederim.Sardunyalar müthiş güzeller. İyi bir öğrenci olurum. Bahçemize tavsiyelerinizi esirgemeyin Lütfen. Hoşça kalın. |
Sevgili Fikret
Kaktüs fotoğrafı için teşekkürler. Bakalım benim kaktüsüm ne zaman bu kadar olacak. Daha 2 lob yavrucak:)) |
Sayın Hozat.Çok teşekkür ederim.Evet bu elektik tellerinden bende her zaman şikayetçi olmuşumdur ama çözüm devlette.Bir yeraltından geçebilse çok güzel olacak.Bende ilk defa bahçe sınırlarımın dışına çıktım.Çevremizi gezipte çekmiş olduğum fotoğrafları cesaret edipte yükleyemedim.Bundan zevkle yüklerim.Ama gçemiş fotoğraflarımda yeni tarih olacak silme imkanı varsa silebilirim de.Şirince gerçekten şirince.Tekrar çok teşekkür ederim.
|
Sn.UZAYLI. Teşekkürler.Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.Su kabaklarını değişik şekilde kullanıyorlar.Şirincede değişik su kabaklarına rastladım ama getirmek sorun.fazla yüküm olduğu için alamadım.Her zaman bilgilrimi paylaşmaya hazırım.Bildiğim kadarı ile .. sağlıcakla kalın.
|
Sağol cemo daha sana kaktüs resimleri yollayacağım.Havuz resimlerinide araştırmaya devam ediyorum.
|
Hoşbulduk. Ben şanslıyım o zaman, bizim burası yeni bir mahalle olduğu için ( yine de 15 sene olmuştur ) sokaklarda hiç elektrik teli göremezsiniz. Çünkü hepsi yeraltından geliyor.
Bu sefer de İzsu, Belediye v.s. yolu kazıp bir tarafı onarırken, elektrik tellerini koparıyor. Geçen sene İzsu sitenin kablolarına zarar verince arıza tesbit edenler, arıza büyük 3 gün elektriksiz kalabilirsiniz deyince insanlar telaşlandı. Eşim İzsu ya durumu bildirip usulünce hatanızı düzeltin bizi mağdur etmeyin,deyip gece yarısına kadar olay çözümlendi. Herkes memnun, eşim de sitenin kahramanı oldu. Sessiz sedasız eşimi tanımayan kalmadı. Yer altından olması güzel ama kaçak varsa, yağmur suları zarar veriyor. Ama sokaklar tertemiz, kablov.s de olmaması, bir de İzmir Manzarası... |
2 Eklenti(ler)
CD kutusundan mimi sera.İlk tohumlarımı diktim.bakalım çimlecek mi ?
|
1 Eklenti(ler)
Yine rahat duramadım.
|
Sayın Fikreteren; Cd kutusu seranızda delikler nerde? Bitkiler nereden hava alıyor?
Ben de aldığım taze zencefili, hışırtılı yumuşak manav poşetinde içinde biraz hava bırakıp balon gibi bağladım. Arada açıp, havasını tazeleyip yeniden bağladım. Cücüklendi ( patates, soğan v.s. gibi şeyler filizlenince biz öyle deriz ). Bahçeye gidince ekmeyi planlıyorum. Kestane ağacını da Kestane cücüklenince ekmiştik. |
Sevgili uzaylı, kutunun altında delikler var zaten.Ama arada bir açıp havandırırım .Havalar sıcak olduğu için burada soğan,patates vs.açıkta çileniyor zaten.Bende onları bahçeye dikiyorum.
|
Sayın Fikreteren ilk tohumunuz hayırlı olsun. Hangi çiçek tohumundan başladınız.
|
Sayın Fatma Sunay teşekkür ederim. keklik üzüm( gaultheria) bakalım çimlenecek mi ?
|
2 Eklenti(ler)
Limon ve Latin çiceği.Latin çiceği yazın bu kadar çoşkulu değildi.
|
1 Eklenti(ler)
Bİberler hala vermeye devam ediyor.
|
1 Eklenti(ler)
Yazlığa giderken yol üstünden çektiğim manzara
|
Sayın Fikreteren; Limonunuza maaşallah dedim. Nazar değmesin diye. Boyuna bakmadan bir de limon vermiş.Hem de saksıda. Darısı başıma inşallah.
|
Teşekkür ederim sayın Uzaylı.Üzerindeki limonlar azaldı..Birer ikişer topluyoruz.Darısı sizinkinin başına.Şimdi burada da soğuklar başladı ev içerisine almak gerekiyor.
|
Sayın Fikreteren; İki gündür İzmir dede soğuk var. Sardunyaların içeriye alındığını yeni öğrendim. Benim sakız sardunya iyi dayanmış o zaman. Seneye nasip olursa balkonu kapatmak, bahçeye de küçük te olsa bir sera yaptırmalıyız. Öyle görünüyor.
|
sayın Uzaylı ben de bu perşembe veya cuma günü yazlığa gidip sardunyaları,japon güllerini ve diğer bazı çiceklerimi hemdeki odaya hemde seraya almam gerekecek.Yoksa kışın giderler.Hatta geçen sene serada rüzgar alan taraftaki sardunyalarımda gitti.O yüzden bu sene çift naylon la kapladım.Haydi hayırlısı olsun.
|
Sevgili Fikret
Benim bahcedeki limon ağacım, gecen kış cok kötü olmuştu. Bir de ben yanlış budama yapınca, çiçek bile açmadı bu yıl.:( Senin limon u görünce, saksıda denesem mi diye geçirdim aklımdan. Afiyetle ye arkadaşım. |
Sevgili Cemo.Limon aldığımdan beri saksıda duruyor.Satıcı iki sene saksıda dursun iklime alışınca yerine dik demişti.Hoş benim dikecek yerim kalmadığı için saksıda kalmaya mahkum zavalıı.
|
Sayın Fikreteren tohumları merakla bekliyorum. İnşallah emekleriniz boşa çıkmaz.
|
5 Eklenti(ler)
Bu gün yazlığa gittim.Açan nergisler ve açelyalar ve gülller
|
1 Eklenti(ler)
Şu ana kadar biberler ve patlıcanlar vermeye devam ediyor.Hiç bu zamana kalmazdı.İçlerinden bir biber dikkatimi çekti.
|
Sayın Fatma Sunay inşallah mhcup çıkmam.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025