![]() |
Sn Nariçi yeni üye oldum. Bahçeniz çok güzel.Doğallık ön planda. Ben önce peyzajlı bir bahçe sanmıştım . Yanıldım ama çok da hoşuma gitti.Ağız tadıyla keyfini sürmenizi dilerim.Sevgiler.
|
Sayın epsody, teşekkür ederim, bahçenin sahipliği önemli değil önemli olan rahat ve özgürce hareket etmek. Zaten herkesin ki emanet. Aslında biz kendimize, doğaya hizmet kendimize hizmettir. Vahdeti vucut, herşey bizdendir. Bahçe ile uğraşmak bir bakıma yaratılışın inceliklerine keşif sayahatidir. Belgesellerden bakarız ama işin içinde olunca daha bir anlam kazanır.
Size de teşekkür ederim, sevgili hazan-z. Doğal ama fazla doğal herhalde ön tarafta küçük iki parça çimli, bir bölümde havuz nedeniyle peyzaj yapılamıyor. Size de mutluluklar dilerim. |
birazdaha yakından çekebilseydiniz yaprakları ve çicekten tanımak mümkün olurdu diye düşünüyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Amerikan sarıboya çalısında siyah bir böcek:
Eklenti 74676 Laleler: Eklenti 74677 Bunlar da yabani gelincikler ve otların arasından gökyüzü. Eklenti 74678 Eklenti 74679 Eklenti 74680 |
1 Eklenti(ler)
Görünüm, kuzey doğu. Dağdaki beyazlık: Dolu yağmış, lokal olarak bir alana yağmış. Kar olsa aynı rakım boyunca devam ederdi.
Eklenti 75108 |
4 Eklenti(ler)
Kızılçam ağacında kuş yavası:
Eklenti 76516 Akşam görünümü: Eklenti 76517 Güneşin yansıması: Eklenti 76518 Eklenti 76519 |
1 Eklenti(ler)
Burası su kuyusu veya sarnıcı, çünkü su kuyunun dibinden değil yan taraf yamaçtan geliyor.
Eklenti 76525 |
5 Eklenti(ler)
Fındık ve göknar:
Eklenti 76533 Eklenti 76534 Yayılıcı Dağ muşmulası ve köpek kulubesi: Eklenti 76535 Sarı güllü dikensiz sarmaşık: Eklenti 76536 Keçi sakalı çiçeklendi: Eklenti 76537 |
5 Eklenti(ler)
Bu süsen 1500 m. rakımda gördüğümde lale zannetmiştim. Tam açılmamış durumdaymış demekki. Ama şimdi bahçe de işte böyle:
Eklenti 76551 Eklenti 76547 Eklenti 76548 Eklenti 76549 Eklenti 76550 |
3 Eklenti(ler)
Üzüm bağından bir tiyek, (Asma bitkisi mahalli adı, çardak üstüne alınca adı asma olur.) serpene denen çelik-sopalarla topraktan ortalama 50 cm yüksekten ileri doğru sarılır.
Eklenti 76552 Bunlarda çilek bitkilerimiz (Bu yıl hepsini yeniden diktim): Eklenti 76553 Eklenti 76554 |
Narici ilk resimlere bakınca orman zannettim. Ne kadar buyük bahçen var. Belgesel bile çekilir orada:). Güle güle otur. Mersin-Elaziğ arasında banliyö treni fikri güzelmis...
|
Süsenin rengi çok güzelmiş,
|
Süsen'i ben de çok beğendim. Bahçeniz gerçekten ormanla bütünleşmiş gibi, çok doğal görünüyor.
|
Daha da doğal olmasını istiyorum. Yaban bitkileri eğer zarasız sa onlara bile dokunmuyorum. Süseni çoğaltmayı düşünüyorum. Beğendiğiniz için teşekkürler. Bahçenin büyüklüğü normal ama 2,3 yüz m2 si düz olsaydı bitki yetiştirme açısından iyi olacaktı. Bu yaz 20-25 m2 lik sera yapmayı düşünüyorum. Bahçeyi sanalda olsa gezenlere teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Sevgili nariçi, bahçeniz çok güzel, sağlıkla keyfini sürün.
Bahçede kır çiçekleri benim de çok hoşuma gidiyor.Süsen ve sarı kır çiçekleriniz harika görünüyor.Umarım çoğalırlar. |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Birkaç bitki-çiçek bazıları kır çiçeği ama çok yıllık.
Eklenti 85062 Eklenti 85063 Eklenti 85064 Eklenti 85065 Eklenti 85066 |
4 Eklenti(ler)
|
Ne güzel kır çicekleri var.Ah şimdi ben orada olsaydım,hepsinden bahçeme taşırdım.
|
Yemlik otu çiçeği çok güzelmiş. Gerçekten, ülkemizde ne kadar güzel yerel bitkiler var. Çok şanslıyız.
|
Mükemmel bir bahçe.gerçekten rengarenk..çiçekler . çimler çimlerin arasındaki taşlar çok güzel gözüküyor.
|
Hepsi ne kadar güzel!!
Bana yolladığınız hedera'ların merkezi de sarnıç yanı olsa gerek! |
Sn Nariçi, ne güzel bir bahçe, ne güzel bir manzara. Size de sevdiklerinizle birlikte sağlıklı,mutlu ve bol renkli bir ömür diliyorum. Bu arada gündüz manzarası kadar gece manzarası da çok güzel.
|
Alıntı:
|
Maşallah ne kadar çeşit var . Gece manzarası da çok güzel. Sağlıkla bitkilerinizi yetiştirip , keyfini çıkarın o manzaranın inşallah. Ellerinize sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
Mavi çiçek çocukluğumdan beri en sevdiğim kır çiçeklerindendir. Buğday tarlaları çevresinde daha çok olurlar.
Eklenti 85450 Eklenti 85451 Eklenti 85452 Yıldız çiçeği Eklenti 85453 Eklenti 85454 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025