agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Nariçi'in Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11765.htm)

nariçi 29-10-2009 19:31

4 Eklenti(ler)
mantarlar:Eklenti 112079
Eklenti 112080

Bunlarda kırk haramiler küpü gibi, doğal yerinde de böyle dizilmişti.
Eklenti 112081

İçinde hangi böcek larvası var acaba?
Eklenti 112082

agozce 30-10-2009 01:45

Sayın Nariçi merhaba, insan orman, göl ve dağ manzarasından başka bir nasıl bir yer isteyebilir ki? Sağlıkla,mutlulukla yaşayın. Muhteşem.

( Bu arada 68 nolu mesajdaki mor gelincikten unutmassanız tohum alırmısınız. Çok güzel.)

sevim.K 20-11-2009 14:41

Sn Nariçi; emeklerinize sağlık. Zaten çok güzel bir doğa. Bir de sizin katkılarınız. Karanfil tohumlarınız ekildi. Yaza benim balkonumda karanfilleriniz çiçek açacak:). Selamlar, Esen kalın

nariçi 27-01-2010 23:19

1 Eklenti(ler)
Kış soğuklarından koruma gece görünümü.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=2788&page=14
(mesaj:415)

Tubay 28-01-2010 13:52

Sayın Nariçi,ne zamandır bahçenizde bir gezintiye çıkayım diyordum.Kısmet bu güneymiş.Elinize emeğinize sağılık.Ben geçen yıla kadar Gölbaşı yolunu haftada iki-üç kez kullanıyordum.Çok severim oraları.Doğudaki nadir ormanlık alanları görmek insanın içini açıyor.Ah bahçenizi daha önce bilseydim hiç kaçırmaz dalardım :)

ayazkentli 29-01-2010 12:53

1 Eklenti(ler)
Sn. nariçi,

Nylon ile çevirdiğiniz ve lamba ile ısıttığınız fidanın etrafına, aşağıda'ki gibi köpüklerle çevirip, üstünü kapatıp bağlayarak daha sıcak bir ortam olabilir sanırım. Bu köpükler çok ucuz, böyle bloklar halinde, 10 mt. kare yer kapatacak kadar olan köpükler 15 tl civarında. Ben bu fazlalık köpükleri, yaz sıcaklarında, tenekelere ektiğim sebzelerin sıcaktan etkilenmemeleri için, güneş gören taraflarını korumak için kullanıyorum. Hem yaz, hem kış işe yarıyor.

Birde öğrenmek istediğim bir şey var. Kullandığınız ışık, fidanın biyolojik saatini (ritmini) etkilemiyor'mu?

nariçi 28-06-2010 19:01

Sayın ayazkentli, özürdilerim mesajınızı geç yanıtladığım için. Plastik örtü aydınlık ve gündüz güneş ışığından faydalanması için. Işık yaşamını etkiliyor mu! Zaten devamlı yanmıyor sıcaklık -10'lar civarına varınca gece birkaç saat ancak yanıyor.

nariçi 28-06-2010 19:07

Bahçenin 2010 görüntülerinden.

2 Eklenti(ler)
Altuni mazı (orijin diyarbakır fidanlığı)
Eklenti 156375
Dikensiz böğütlen:
Eklenti 156376

Sevgi Durul 14-08-2010 15:01

Her şey çok doğal, çok güzel. Emeklerinize sağlık.

Orhan Özbilgiç 15-08-2010 22:33

Sevgili nariçi;
Ben böyle bir bahçeyi nasıl farkedemedim?:mad: Çok nefis bir yer ve siz o yerin doğallığını hiç bozmamışsınız.
Sizi kutluyorum.
Sağlık içinde uzun bir ömür dileğiyle...

nariçi 16-08-2010 12:14

Sayın SDurul ve Özbilgiç, teşekkür ederim. Burada ki bitkilerin hepsini ben diktim. Arazinin doğal topoğrafik yapısı bozulmasın istedim. Diktiklerimi de mecbur olmadıkça kesmiyorum. Süs bitkileri meyve ağaçları ve orman ağaçları iç içe yaşıyorlar. Aslında bahçenin demirbaşları orman ağaçları. Diğerleri sulanmayınca kururlar. Fakat ibreli veya yapraklı orman ağaçları ihtiyarlayınca yine dibinde oturacak gölgesini esirgemezler. Bizden sonra da bakım olmasa da yaşarlar.

nariçi 22-08-2010 14:18

1 Eklenti(ler)
Bahçeden bir köşede fıskıye.
Eklenti 167282

Güngör Salman 15-09-2010 17:17

Sayın Nariçi, mavi çiçek soğanlı mı?
http://www.agaclar.net/forum/attachm...0&d=1244625935

nariçi 15-09-2010 17:43

Soğanlı değil, genel de buğday tarlaları kenarlarında olur. Biz çocukken nergiz derdik.

Saklı Bahçe 15-09-2010 17:43

Doğal güzellik bu olsa gerek...Bahçenizde huzurlu bir ömür dilerim.

Güngör Salman 15-09-2010 18:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 694644)
Soğanlı değil, genel de buğday tarlaları kenarlarında olur. Biz çocukken nergiz derdik.

Teşekkür ederim.

Saklı Bahçe 15-09-2010 19:10

Marmarayı mahv ediyorlar sevgili nariçi özellikle Kocaeli'yi.Her taraf sanayileşiyor.Köylerde yaşayanlar bile artık sanayi ile içiçe...

nariçi 15-09-2010 19:46

Vah benim yeşil Türkiyem. Herşey din iman çağdaşlık menfaat imanına dönüşürse sonuç başka türlü olmaz zaten. Doğal yaşamı tahrip etmek Öncelikle Allah'a ters davranmaktır. Saygılar.

sındırgılı 15-09-2010 20:11

Sevgili Narici, Dikensiz bogurtlenlerinin masallahi var. Ne cok meyva vermis oyle;
Benimkiler, kol yapip gidiyorlar? 10-15 meyva alabildim.
Ozellikle verdigin besin varmi?
Bu arada Bahcen cok guzel, eline koluna ve de yuregine saglik.Sevgiler.

nariçi 15-09-2010 20:22

Teşekkür ederim,
Böğürtlenin uzayan dalını (sürgününü) sizin olmasını istediğiniz boyda kesin. Bukez sürgünden yan sürgünler çıkacak. İlkbaharda yan sürgünleri de üçdört göz bırakıp keseceksiniz. Ana sürgün ve yan sürgünlerden çıkacak yeni yıl sürgünleri meyve dolu olacaktır. Kök çevresini kurutmayacaksınız, toprak geçirgen olacak. Yaz boyunca meyve yersiniz (Bizde hala devam ediyor) afiyet olsun.

Orhan Özbilgiç 15-09-2010 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 694690)
Teşekkür ederim,
Böğürtlenin uzayan dalını (sürgününü) sizin olmasını istediğiniz boyda kesin. Bukez sürgünden yan sürgünler çıkacak. İlkbaharda yan sürgünleri de üçdört göz bırakıp keseceksiniz. Ana sürgün ve yan sürgünlerden çıkacak yeni yıl sürgünleri meyve dolu olacaktır. Kök çevresini kurutmayacaksınız, toprak geçirgen olacak. Yaz boyunca meyve yersiniz (Bizde hala devam ediyor) afiyet olsun.

Sevgili nariçi;
İyiki sındırgılı sormuş! Aynı sorunu bende yaşadım. Şimdi içim rahatladı. Söylediklerinizi harfiyyen uygulayacağım.
Teşekkürler.:)

limon 16-09-2010 15:12

Ben de sebeplendim sayenizde. :)

Orman meyvesi olmasına rağmen gerçekten suzuluğa hiç tahammülü yok. Sıcak havalarda bir hafta sulamayınca üzerindeki meyveler olgunlaşmadan kuruyorlar.

nariçi 16-09-2010 15:32

Bizde ki çim kenarında, çimle beraber sulama kafi gelmiyor. Temmuzdan itibaren taban suyu çekilince olgunlaşma yavaşlıyor. Kök alanına hortum koyup sulamak lazım.

ayazkentli 03-02-2011 14:06

Sn. nariçi,
uzun zamandır bahçenizden fotoğraflar göremiyoruz. Bu bahçenin çok daha fazla, değişik yerlerde çekilmiş fotoğraflarını görmeyi arzu ediyorum.

Gerçi siz daha ziyade, diğer konu başlıkların'da paylaşımlar yapıyorsunuz ama, bu güzel bahçeniz biraz gözden ırak kalıyor.

ayvasıl 03-02-2011 17:06

Sayın Nariçi,muzlarınız meyve verdi mi?

nariçi 03-02-2011 22:23

Muzlar, kışı çıkarabilirse sevineceğim. Yaprak açma üç aydır durdu. Mevcut yaprakları yarıyarıya sarardı, gövde ve kökler çürümez ise yeter. Sera sıcaklığı zaman zaman geceleri 5 dereceye kadar düştü. Devamlı soba (kömür, odun-talaş) yakıyorum. Şubat atlatılabilse gelecek yaza ümitliyim. Papayalar da yaprakları döktü.

Bahçe görüntülerine hakikaten sıra gelmiyor. Aslında birazda bilgisayardan kaynaklanan sorun var.

fikreteren 03-02-2011 23:35

Sayın Nariçi özledik sizi nerelerdesiniz.

nariçi 04-02-2011 21:45

İlginize teşekkür ediyorum.
Fultaym bitkilerle başbaşayım.

ayvasıl 06-02-2011 23:45

Sayın Nariçi,sera sıcaklığını 5 santigratın altına düşürmezseniz muz bitkisi yaşar.Yapraklanması ısı arttıkça artar.Sera içi ısısını yüksek tutmak için toprak nemli olmalı(çamur olmayacak şekilde).Bu dönemde taban gübresi verilmeli(NPK_Dengeli).Sönmüş hayvan gübresi de verilebilir.Meyve doğumu olduktan sonra K(POTASYUM) ağırlıklı gübre verilir.Meyve doğumu sizin oralarda haziran_temmuz aylarında beklenir.

nariçi 24-02-2011 23:24

Teşekkür ederim, ikisinde yapraklar sarardı ben de kestim. Çıkan orta yaprak da kısmen soldu ama kurumuş değil, gövdeleri sağlam duruyor. Bir tanesi seranın orta sırasında o daha canlı ama o da durgun halde bekliyor. Mart ayına çıkınca kurtulurlar herhalde. Geceleri kömür odun yakıyorum, birkaç gece (aralıklı olarak) 45 derece civarına inmişti. Gece soba 4 civarında sönüyor. Bazan yandı zannediyorum sabah bakıyorum ki yanmamış sönmüş. Bu yıl tam deneme olacak.
Sizin bahçe faaliyete geçti mi.

Papayaların gövdelerinin toprağa yakın kısmında küflenme ve yumuşama oldu en kalın olan gövde devrildi. Ben de ucundan çelik alıp diktim bakalımtutacak mı. Birkaç tanesinde yapraklar fena değil ama birkaçında tamamen döküldü sayılır, ama canlılar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025