![]() |
2 Eklenti(ler)
|
Bir Sansara bile dostça duygularla yaklaşan bir kişiden kimseye zarar gelmez.
Sevgili Nariçi güzel manzara ve duyguların için seni kutlarım. |
Göl manzaranız ve bahçeniz çok güzel, sağlıkla keyfini sürmenizi dileim. Sansar da ne sevimliymiş.
|
Göl nefis. 9 no'daki ağaç ın adı KATALPA dır.çok nefis kokar. güle güle oturun. 4 numaradaki bitki nedir.?
|
Sayın fikreteren, sizin bahçede güzel değerlendirilmiş, emek verilmiş, az önce bende sizinkine bakmıştım. 4. nolu bitki dediğiniz çiçek uçları kırmızı olan yayılıcı bitki mi acaba? Onun adını öğrenmiştim ama şu an aklımda değil. Araştırayım da yazarım.
|
Sayın nariçi bahçeniz çok güzel güle güle oturun.Sansarda çok şirin.
|
Alıntı:
Papaz külahı diye öğrendim. |
Sayın nariçi. Bahçenizi ilk defa görüyorum.
İnanın o kdar sevindim, o kadar mutlu oldum ki, anlatamam. Sanki benim bahçemmiş gibi. Sizin gibi iyi bir arkadaşımıza böyle bir bahçe nasip olduğu için seviç duydum. Bu güzel bahçenizde mutluluklar içinde bir yaşam temenni ediyor, Sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Siz cenneti dünyada yaratmışsınız. |
Teşekkür ederim Sayın Cumhur Tonba, sansar ertesi gün gitti ama bir daha gelir mi bilmem.Çaldığı yumurta bıraktığı yerde duruyor.
|
Martılar
Bu sabah kümese yem atmaya giderken, çamların içinden bir koloni (25-30 adet) martı havalandı. Havada bir tur attılar tekrar geldiler. Martılar da göçmen midir bilmiyorum.
|
Sayın nariçi,bahçeniz tahminimce herkesin hayalidir.Doğa ile içiçe bir hayat sürüyorsunuz, ne mutlu size.
Bahçenizde kümes hayvanları yetiştiriyorsanız sansara çok dikkat etmelisiniz.Kümese bir dadanıra kurtulamazsanız. Denize, göle suya yakın yerlerde, birde çöplük gibi yiyecek bulabilecekleri yerlerde martılara rastlayabilirsiniz.Göçmen değiller daha çok istilacılar.Herkes onların deniz kuşu olduklarından sadece balık yediklerini sansalar da, yerde yemlenen civcivimi bir martı kapıp gitmişti :( |
Bunlar deniz martıları gibi tam beyaz değiller, başlarının üstü siyah ve kanatlarının üstü koyu renk. Daha iri gövdeliler.
|
Kartal
Biraz sonra martıları fotoğrafını alabilirim. Eğer gitmezlerse, hala konup kalkıyorlar. Ama bir saat önce çok muhteşem bir kartal süzülüyordu, bu her zaman gözükmez. Eskiden çoktu ama son yıllarda ender gözüküyorlar.
|
Martıdan daha büyüklerse albatros olabilirler. Aynı sülaledenler.
İşyerim çatalca tarafında.Hergün işe gidip gelirken 2-3 tane şahin,atmaca veya kartal görüyorum. Artık o kadar az ağaç kaldıki İstanbul'da kuşlar TEM in kenarındaki 3-5 cılız ağaca tünüyorlar.Artık alışmış olmalılar arabalardan ve patırtıdan korkmuyorlar. Yazlığımızda bahçemizdeki ağaca sık sık uğrayan atmaca için tavuğun derilerini ayırıp(kolestrole de iyi olmadığından) bir torba ile ağacın dalına bağlıyorduk.Siz de böyle yaparsanız sizin oralara da daha sık uğrarlar.Hem de bahçenizdeki farelerden kurtulursunuz :) |
Albatros türü olabilir, uçuşa kalkarken beyaz bir renk hakim olmasına rağmen, uçuş sırasında kanat altları siyah renkli gözüküyor. Ancak, belki çöplüklerde ki martı kuşlarından da olabilirler. Başka zamanlarda gözükmüyorlar. Besin takviyesi önerinizi dikkate almaya çalışacağım . Yaban vahşi kuşlar sayıları gittikçe azalan türler.
|
Çuha çiçeği
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bahçeden bahar manzaraları;
Eklenti 71593 Eklenti 71594 Eklenti 71595 Yayılıcı dağ muşmulası meyvelerini dökmeden yeni yapraklarını açtı, duvar üstü bitkisi olarak güzeldir. Eklenti 71596 Yeni çiçekler (Kır köşesi) Eklenti 71597 |
Bahçeden
5 Eklenti(ler)
Bu yemişen bitkisi (çalısı)
Eklenti 72995 Bu görülen toprak altında çiçeklenetrek küçük mavimsi çiçekleri olan bir bitki ama çok sık oluyor. ne ile önlenir? Eklenti 72996 Bu kuş yuvası ama hangi kuş yuva yapacak henüz göremedim. Üç yuva vadı birisi getirirken kayboldu iki tanesini ağaçlara astım. Eklenti 72997 Buda tarla fare deliği, 10 cm. çapında veya daha geniş, hortumla dolsun belki çıkar dedim ama gelmedi. ertesi gün ağızlarına toprak kapatmıştı. Eklenti 72998 Bu da amerikan sarıboya çalısı. Ekşisi keskin oluyormuş. Eklenti 72999 |
3 Eklenti(ler)
Farenin içten kapatmış olduğu deliklerden (galeri havalandırma bacası) biri. 30 metre boyunca galeri devam ediyor.
Eklenti 73001 Eklenti 73002 Bunlarda bu yılın zararlıları asma yapraklarının düşmanı. Üzerinde bulundukları yapraklar büyük papatya. Eklenti 73003 |
Bu da amerikan sarıboya çalısı. Ekşisi keskin oluyormuş
Aynı bitkiden bende de var meyveleri yeniyor mu? |
Bana da kuş yuvaları çok sevimli gelir ,nerde görsem almaya kalkarım.Fakat girişleri o kadar küçük yapıyorlar ki ,sadece hoş bir obje olarak kalıyor.
Göl´e bakan ağacın altına bir bank koyup hayellere dalın:) |
1 Eklenti(ler)
S. manolya41, ekşisi keskin olduğuna göre tadına bakmışlar demektir, Benim açtığım sarıboya çalısı başlığı altında bu konuda mesaj var.
S. nurcanaybay, kuş yuvaları aslında orman işletmelerince orman zararlısı haşerelere karşı onları temizleyen kuşlar için yapılıyor. Deliklerin boyutu o kuşlara göre hazırlanıyor. Başka kuşların işgalini önlemek için. Teşekkürler. Eklenti 73058 |
Burayı yeni gördüm.İlk mesajdan başlayıp şu noktaya gelmek bir zevk idi. Bilirsiniz ya Svg Nariçi; hani bir söz vardır, pek de beğenilesidir. " Kişi, layık olduğu gibi yaşar." Kutlarım sizi. |
Sayın nariçi, başka hiçbir bahçe beni bu kadar heyecanlandırmamıştı.. Bahçeniz harika.. Konumu harika, içeriği ve doğal görünümü harika.. Aynı böyle bir bahçem olsun isterdim..
Güle güle, sağlıkla, huzurla bu güzelliğin tadını çıkarın inşallah;) |
Burada topoğrafik özellik bir tarafa ama kendi çabasınız olmazsa herşey zor. Akdeniz ılıman ve nem olarak müsait hertaraf süsbitkisi ve flora. Marmara zaten bitki cenneti, altı deniz-kum-güneş, üstü kar ve alpine ortası yeşil cennet. karadeniz bitki cenneti. O bölgeler de herşey zaten doğal olarak da güzellikleri sunuyor. Eh işte biz de burada... beğeninize, saygılarla-teşekkür.
|
5 Eklenti(ler)
Birinci resim yemişen
Eklenti 73258 Eklenti 73259 Bu mavi soğanlı bitkiyi bilmiyorum!. Bu heryerde yaygın olarak var Uludağ'da da var. (muscari-nurcanaybay'dan) Eklenti 73260 Bu ladin, Eklenti 73261 Eklenti 73262 |
2 Eklenti(ler)
|
Mavi,soğanı bitki Muscari.
|
Sayın nariçi siz benim sanalda olsa bahçemi gezdikten sonra benim sizin bahçenize bakmam olamazdı bahçeniz hem büyük hemde iyi birşekilde çiçekler le ağaçlar la donatmışsınız sonra doğanız ve manzaranıza diyecek yok önünüzdeki göl, manzaranızı doldurmuş durumda geçekten yer yüzünde cennet yaratmışsınız diyebilirim.
Saadetiniz mutluluğunuz daim olarak ömür sürdürününüz. Benim bahçemin tamamı 300m2 evlen beraber ama etrafta gördüğünüz boş evlerin arsalarınıda kullanarak 1000m2 yi buluyor, bende toprak sevgisinden sonra bitki ve ağaçlar la ilgilenerek gördüğün duruma geldik evin tamamlanmıyan bölümlerinide ekonomimiz el verdiğince tamamlamaya çalışıyoruz. Doğa içinde insan az şeylerlede mutlu olabiliyor buda bize yetiyor,önemli olan sağlık diyerek geçiştiriyoruz. Doğada kurduğumuz bu alem bize cennetin nimetleri gibi geliyor büyük şehrin içinden gelince bizlere huzur sığınağı oluyor, yaşamızda saadet huzur dolu günler içinde olasınız sevgiler saygılar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025