agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Oceanheart / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11688.htm)

oceanheart 29-04-2009 02:51

birkaç yeni resim

4 Eklenti(ler)
Dicentra-pembe
Eklenti 75320

Dicentra-Beyaz
Eklenti 75321

Lale ve İrisler
Eklenti 75322

Fritillaria Persica
Eklenti 75319

oceanheart 29-04-2009 02:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Birol (Mesaj 401723)
Sayın oceanheart
Her şey muhteşem, gençler gibi konuşursam kal geldi yanii.:D Benim Bağyurdunda ( Ankara asfaltı üzerinde sayılır ) 3 dönüm bir şeftali tarlam var
agaclar nete üye olduktan sonra esas meyve ağaçları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunayım derken, şimdi bahce ve bitki delisi oldum. Bu hastalıkda ilk güler hanımdan bulaştı. İlk onun bahcesini gördüm eski halini ve yeni halini, neden olmasın demeye başladım, hatta ondan yardım talebinde bulundum, sağolsun o da kabul etti, elimden geleni seve seve dedi. çok memnun oldum. Yüzsüzlük gibi düşünmezseniz tarlayı bahce yapmamda sizlerinde manevi desteğni bekliyorum.:o Elinizde paylaşabileceğiniz birşeyler olursa haberdar ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

Elbette yardımcı olmak isterim, özellikle tohum olarak paylaşabileceğim birçok tohum mevcut.Umarım istediğiniz gibi bir bahçeye çevirebilirsiniz tarlanızı.

Birol 29-04-2009 08:08

Çok teşekkür ederim Sayın oceanheart
Paylaşabileceğiniz tohumlardan zamanınız olduğunda ayarlarsanız sevinirim. Siz paylaşabileceğinizde haber verirseniz ben özelden mesajla adresimi bırakırım, **** siz söyleyin, ben fabrikadan geleyim alayım, hangisini sizce uygunsa öyle yapalım. Hoşçakalın.

bulik 29-04-2009 10:48

Büyük bir hayranlık ve gıpta ile resimleri takip ettim.
Çok çok güzel....
Ancak bir şeyi anlayamadım, tesis dediğiniz yer neresi? Sizin bir seranız mı var? Eğer öyleyse sizinle tanıştırmak isteyeceğim dostlarım var ve eminim onlar da sizinle tanışmaktan çok büyük mutluluk duyacaklar

limon 29-04-2009 11:43

Hepsi birbirinden güzel Oceanheart.

Pembe Dicentra ların arkasındaki Mor çiçekli bitkiler nedir?

Koyu yeşil 30-04-2009 10:34

Dicentralar ne kadar güzel açmış. Elinize sağlık.

jineop 30-04-2009 15:26

Merhaba
Süs havuzlarınıza bayıldım. Çok ama çok güzel olmuşlar.Dicentralar da öyle . Kutlarım.

oceanheart 30-04-2009 16:16

Öncelikle yorum yazan herkese çok çok teşekkür ederim, beni motive ediyorsunuz.
Sorulara gelince kısaca izah edeyim.
Buraya koyduğum resimlerin çoğunluğu evimizin bahçesine ait ama işyerimizin arka tarafında benim hobi amaçlı kurmuş olupta çığırından çıkmış olan seralarımız var.Haliyle soğuktan etkilenebilecek bitkilerin hepsi seralarda ve uygun zaman olduğu müddetçe ****** ziyaret etmek isteyenlere kapımız açık ve mutlu olurum.

Dicentraların arkasındaki mor çiçek İstanbul Beykoz civarında doğal olarak ta yetişen yayılıcı bir tür ama maalesef adını bilmiyorum.Açık alanları kapamakta çok iyi sonuç veren bir bitki.

Yeşim 30-04-2009 19:49

Sayın oceanheart;
Bahçenizin hayranı ve takipçisiyim. Fotoğraflarla bizleri de şenlendirdiğiniz için teşekkür ederim.Echia fastuosum'unuz harika; nasıl çimlendirdiniz? Başarısız iki denemem oldu; sizin
görüşlerinizi almak isterim. Eğer tohum yaparsa, rica edebilir miyim? Bizim topraklarımızda büyümüş bir anaçtan üretim yapmak daha şanslı sonuçlar verir umarım..Sağlık ve sevgiyle
kalınız.

Birol 30-04-2009 19:53

Sayın oceanheart
Ziyaretinize gelmek istesek nereye geleceğiz, Kemalpaşada olduğunu sizden öğrendik, Kemalpaşanın neresinde acaba birde iş yerinin adı nedir? mahsuru yoksa tabii. Hoşçakalın.

jineop 30-04-2009 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 409901)
Hepsi birbirinden güzel Oceanheart.

Pembe Dicentra ların arkasındaki Mor çiçekli bitkiler nedir?

Sığırdili olabilir mi?

nurcanaybay 01-05-2009 09:46

Burda ki serada bu çiçeği görmüştüm ,hatta almak üzereyken crocosmia yı görüp vazgeçmiştim.Gölge alanlar da kullanıldığını biliyorum.İsmini öğrendiğim de sizlere yazarım.

oceanheart 12-05-2009 00:23

bahardan birkaç resim

4 Eklenti(ler)
Eklenti 77862

Suda gelin çiçeği

Eklenti 77863

Klematis

Eklenti 77864

Ters laleler

Eklenti 77866

Aranjman

oceanheart 12-05-2009 00:28

3 Eklenti(ler)
Eklenti 77867

Haseki-Sarı lavanta ve diğer bitkilerden oluşan başka bir aranjman

Eklenti 77868

Fındık-Açelya ve Ephorbiadan oluşan Karadenizden bir köşe

Eklenti 77869

Maalsef ismini bilmediğim çok güzel iki çiçeğim

nurcanaybay 12-05-2009 09:44

Hepsi çok güzel , suda ki calla ya şaşırdım.Suyu sevdiğini biliyorum ama sürekli suyun içinde çürümemesi çok hoş.Son fotoğrafta ki ( sanırım soğanlı bir çiçek ) çiçeği yakından
çekebilirmisiniz , mori olanını .

Vildan Sönmez 12-05-2009 10:45

1 Eklenti(ler)
Sn Oceanheart bahçeniz rengarenk çiçekleriyle muhteşem.

Nurcan hanım'ın bahsettiği çiçek ben de de var ve adını bilmiyorum. Henüz açmadı.Çiçeklerinin fotoğrafını yüklemenizi ben de rica ediyorum.

fikreteren 12-05-2009 11:22

Merhaba Sayın Oceantheat.Çicekler harika.Birtüriü arzu edipte yapamadığım Diecentralar harika saksıdalarmı yoksa bahçeyemi diktiniz.Ben iki sene üzerine yok ettim.fritllaria percia sizde açmış burada havalar soğuk olduğu için henüz küçük tomucukları var.Dicentranını arkasındaik bitki MAYASILOTU (AJUGA REPTANS)ballıbabagillerden15,20 cm kadar yükselir ve çevresine 90 cm kadar yayılır.gölgeyi sever.sayın Ferihanın aldığı reyhan değil. Alttaki pembeli bitkiyi tam seçemedim.boyu bodur değil zannedersem 1 mt buluyor eğer benim tahmin ettiğim bitki ise ..Ellerinize sağlık.çok güzeller.

Arzu Kırlangıç 12-05-2009 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart (Mesaj 419385)
Eklenti 77867

Haseki-Sarı lavanta ve diğer bitkilerden oluşan başka bir aranjman

Eklenti 77868

Fındık-Açelya ve Ephorbiadan oluşan Karadenizden bir köşe

Eklenti 77869

Maalsef ismini bilmediğim çok güzel iki çiçeğim

Bahçeniz muhteşem .Ellerinize sağlık .O çok güzel 2 çiçekten solda mavi mor renginde olanın cinsi tradescantia .

limon 12-05-2009 18:01

Her köşe birbirinden renkli birbirinden güzel. Ellerinize, emeğinize sağlık.

oceanheart 12-05-2009 18:33

4 Eklenti(ler)
Sanal da olsa bahçemi ziyaret edip yorum yazanlara çok teşekkür ederim.Sanırım mor çiçeğin adı Arzu hanımın söylediği gibi tradescantia olacak.Şu anda iş seyahatinde olduğum için daha büyük fotoğrafını koyamıyorum.

Dicentralarım yaklaşık dört yıllık oldular, praktikerden torf içerisinde kök olarak almıştım.İki sene kadar saksıda kaldılar iki senedir de bahçedeler, gözlediğim kadarıyla özellikle yazın aşırı sıcağını sevmiyorlar o nedenle bahçede bir ağacın doğu yönüne dikilirse sanırım daha iyi gelişim gösterirler.

Calla çiçeği yaz kış süs havuzunda duruyor, bu şekilde yaprak ve çiçekleri daha küçük oluyor ama daha yoğun çiçek açıyor.

Bu da sarı bataklık süseni

Eklenti 78036

Pembe Calla-su içinde saksıda

Eklenti 78042

Sarı Calla

Eklenti 78043

Türkiyenin doğal bitkilerinden adamotu-çiçekteyken görüp 2 ay sonra gidip tohumunu alarak üretmiştim geçen sene

Eklenti 78044

günebakan 12-05-2009 19:15

Renkli gallalar gerçekten çok güzel görünüyor bende bir tane yeni çiçek açmış beyaz var:)

Vildan Sönmez 13-05-2009 09:00

Ya bu site hepimizi bir hoş etti.
Ben emekli olduktan sonra 10 senedir çalışıyorum. Bu harika bahçeleri gördükçe artık çalışmayayım, bahçeye dalayım, çiçeklerime bakayım istiyorum.
Çalış, çalış nereye kadar ?

Vildan Sönmez 13-05-2009 09:02

Mesela Sarı bataklık süseni Enez 'de bol bol var.Ben de birkaç kök alsam mı acaba.

oceanheart 13-05-2009 09:52

Bence hiç vakit kaybetmeyin Vildan hanım hemen bahçe işlerine atılın, çalışırken ne kadar rahatladığınızı ve huzur bulduğunuzu göreceksiniz.

ekin97 13-05-2009 11:14

Bahçe harika, Çicekler harika, arajmanlar harika. Diyecek söz bulamıyorum, Sayın Oceantheat, maşallah, elinize yüreğinize sağlık. Bizim için de bahçenizde şöyle bir keyif çayı için lütfen:)

gilan 13-05-2009 11:39

Pembe calla resminizin güzelliği sayesinde yarım saattir calla başlığını okuyorum ve bir adet de calla almaya karar vermiş bulunmaktayım. Bu site böyle işte :)

nurcanaybay 13-05-2009 13:38

Sarı süsen harika , gallalar güneş altında mı duruyor ?
Siyah galla bulursanız ve bana da bilgi verirseniz sevinirim.

zenfree 13-05-2009 20:10

Bahçeniz çok güzel tebrikler. Benim hayallerimdeki bahçeye benziyor.:)

oceanheart 13-05-2009 21:44

Sevgili Ekin çok teşekkür ederim, bu haftasonu sizin için bahçede çay içeceğim İzmire yolunuz düşerse sizi de çay içmeye bekleriz.

Callalar İzmirde güneş altında duruyor, bir ara sanırım sarı calladan tohum almıştım ve şu anda 10-15 saksı kadar o tohumlardan çıkmış calla var çiçek açınca göreceğiz artık ne renk açacaklarını, bu arada Nurcan hanım sarı süsenin hen tohumu hem de tohumdan üretilmiş fidanları mevcut hatta bunlar yayılıcı olduğu için havuzdakinden de ayırıp verebilirim eğer yolunuz Kemalpaşa tarafına düşerse.Siyah calla ise hiç duymadım açıkçası.

Sevgili Zenfree
Bahçem biraz daha geniş olsaydı çok daha güzel düzenleme yapabilcektim ama maalsef bu kadarıyla yetiniyorum şu an için.

Bu arada callalar pek emek isteyen bitkiler değil bir defa dikip unutuyorsunuz adeta, tabi suyu çok seviyorlar.O nedenle de ben suda yetiştiriyorum daha çok.Bu şekilde yumrularına da böcekler zarar veremiyor.

nurcanaybay 14-05-2009 13:50

Teklifiniz için teşekkür ederim ,yerin de çok daha güzel duruyor arada fotoğrafını çekip koyun bana yeter :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025