agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Oceanheart / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11688.htm)

denizakvaryumu 22-12-2008 11:30

Hımmm işte Türkiye'de bilinmeyen tıbbi bir bitki

http://images.google.com.tr/images?u...e+balm&spell=1

Bee balm diye bilinir.

Arıların,kelebeklerin ve insanların çok sevdiği bir bitki.

Sağolsun müge bana tohumlarını göndermişti Türkiye'de kimsede yoktur ilk ben yetiştiririm diye düşünürken sizden muhteşem resimler geldi.

Bahçeniz tıbbi bitkiler yönünden de şaşırtmaya devam ediyor.Tebrikler

oceanheart 22-12-2008 13:39

Çok teşekkür ederim denizakvaryumu sayenizde ismini de tam olarak öğrenmiiş oldum.

nevsune 22-12-2008 15:22

Bahçeniz rüya gibi. Hep neden mavi çiçeklere pek yer verilmez diye düşünürdüm. Havuzunuz, içindeki nilüferleriniz ve tüm bahçeniz gerçekten çok güzel ama ben en çok mavi delphinium, yine mavi Solanum dulcamara ile beyaz stellataya hayran kaldım.

Ellerinize sağlık.

Sebahattin Sargın 22-12-2008 17:27

Enfes bir bahçe, gerçekten tebrik ederim Sevgili Oceanheart. Sevgili Zenfreenin de dediği gibi bir agaclar.net toplantısını hakediyor bu bahçe ;)

Çiçekleriniz hep daim olsun sevdiklerinizle beraber bahçenizin tadını çıkarmanız dileği ile...

Sevgiler ;)

Orkun Kırcı 22-12-2008 18:38

Rüya gibi gerçekten. Bir tek bizim zeytinlikteki o bitkilerden yok :dilli: bir de sardunyalar...Yaa aslında bu güzel bahçeye sardunyalarda iyi giderdi haa. Neyse tebrik ediyorum sizi.

denizakvaryumu 22-12-2008 18:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 333896)
... Hep neden mavi çiçeklere pek yer verilmez diye düşünürdüm... ben en çok mavi delphinium, yine mavi Solanum dulcamara ile beyaz stellataya hayran kaldım.

Ellerinize sağlık.

Mavi mi dediniz, üstelik yenen üzümleride mi olsun :)

http://picasaweb.google.com/thenicke...83609297580738

Crow berry...

Güler 23-12-2008 08:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 333896)
. Hep neden mavi çiçeklere pek yer verilmez diye düşünürdüme .

Olur mu öyle şey sevgili nevsune?
Bahçelerimizde mavi yasemin var, mavi agapanthuslar var, lobelyalar var....

nevsune 23-12-2008 08:57

:DCanım arkadaşım, sizlerin de mavi çiçeklerine bayılıyorum. Benim gözümde hepiniz birer güzellik sihirbazısınız.

Genelde bahçelerde kırmızı, sarı, pembe, turuncu gibi daha çarpıcı renkler kullanılır. Şuna katılıyorum ki toprağın kahverengi ve çimenin yeşili ile bu renklerim uyumu ve göze görünümü daha bir hoş oluyor. Yine de beyaz, siyah ve mavi benim en sevdiğim renkler olduğu için herhalde gözüme ilk çarpanlar onlar oluyor. Sanırım Occeanheart maviye biraz fazla ilgi duymuş, benim de mavi aşkım canlanıverdi.

oceanheart 23-12-2008 17:00

mavi çiçekler

Aşırı yoğunluktan msajlarınızı ancak görebildim.Sn. Denizakvaryumu, Sn.
Nevsune, Sn. Sebahattin Sargın, Sn. Orkunkırcı, Sn. Güler hepinize çok çok teşekkür ederim.Beğenileriniz beni daha çok motive ediyor.
Evet doğrusu maviye karşı düşkünlüğüm biraz fazladır birde böyle hormonla aşırı çiçek yoğunluğu yaratılan durumları sevmem.Yanibitkinin yaprak ve çiçek yoğunluğu dengeli olmalı benim görüşüm.Meyve bahçenizin içine dahi mavi keten tohumu serpiştirirseniz çok güzel mavi çiçekli bir meyve bahçeniz olur ve yıllarca devam eder.
Orkun bey artık sizin sayenizde zeytinbahçenizdeki çiçekten de olacak inşallah.
Mavi echia fastuosumun da hakkını vermek lazım.

oceanheart 23-12-2008 17:07

işte echia fastuosumun muhtesem mavisi

1 Eklenti(ler)
Sardunyaları ben de çok severim Orkunbey ama bizim bahçede sardunyalar kışın donuyor ben de sürekli yerlerinideğiştirmekle uğraşamadığım için yılın tamamını serada geçiriyorlar.

Echia fastuosum
Eklenti 56986

sakagun 23-12-2008 17:18

Bakakaldım. Hepsi birbirinden güzel. En çok sonuncu fotoğraftaki çiçek hoşuma gitti.

Oğuzhan 23-12-2008 18:29

Maşallah.Tebrik ederim.Emeğinizin karşılığını almışsınız.Su bahçesi çok güzel olmuş.Ve muhteşem kokulu stellataya bayıldım.Çok güzel bitkileriniz var.

Gül Batur 25-12-2008 19:02

Oooo siz daha görseniz neler neler var. Biz bunları ve daha fazlasını yerinde gördük. Ben orkidelerim için yardım istediğim zaman sağolsun sevgili Oceanheart bizi seralarını ve orkidelerini yerinde görmemiz için davet etmişti.
Ben, kızım ve fatmadündar olmak üzere fabrikaya gittik.Tesisin dış kapısından itibaren bizi önce nilüfer havuzları karşıladı. Bahçenin her yerinde çok güzel çiçekler, ağaçlar vardı. Daha sonra da seralarını gezdirdi. Her gördüğümüze hayran kalmaktan ne için geldiğimizi bile unuttuk :)
Sevgili Oceanheart seralarınızdan resimler eklemeye devam edin lütfen. Orkidelerinizi de gösterin, ağaçlarınızı... hepsi görülmeye değer çünkü.
Tüm bu güzellikler için sizi tebrik ederim.

çekirdek 26-12-2008 22:17

Bu başlığı nasıl da geç farketmişim..
Canım sıkılırken, bizim peyzaj sayfalarına bakayım da kendime geleyim derken gördüm. Vallahi gözlerim faltaşı gibi açıldı. Ellerinize, güzel gönlünüze sağlık Oceanheart.
Hele de evinizin bahçesi harika olmuş. Mutluluk peşinizi bırakmasın..

oceanheart 30-12-2008 16:00

Çok teşekkür ederim sn. çekirdek.

Bugünlerde seyahatler nedeniyle siteye pek giremiyorum umarım en yakın zamanda tekrar daha fazla zaman ayırabilirim.

fatmadundar 17-01-2009 12:23

Sayın Oceanheart, ben nasıl görmemişim bu sayfayı. Biz fabrikanın bahçesini ve seralarınızı gördük, hayran kaldık ama evinizin bahçesi de harikaymış. Bahçenin ilk hali de güzelmiş. Şimdiki hali zaten bir botanik bahçesi.
Bizim geldiğimizde açmayan daha pek çok güzel çiçeğiniz varmış. Her mevsim görmek lazım sizin seralarınızı.
Verdiğiniz sıklamen çok güzel, tos pembe çiçek açtı. teşekkür ederim.

evrim 17-01-2009 13:33

Sayın Oceanheart gerçekten çok güzel çiçekleriniz var. Bende mavi çiçekleri çok severim. Helede böyle hani mor mavi değilde tam mavi olan çiçeklere bayılırım .Sizde maviye düşkünsünüz anladığım kadarı ile. Gerçekten verdiğiniz emekler için tebrik ederim. Sonuçta sadece çiçeği ekmek yetmiyor.Resimlerinizin devamını bekliyoruz.

oceanheart 21-01-2009 13:23

Çok teşekkür ederim Sn. Fatma Dündar ve Evrim,
Bu sene umarım Evrimden aldığım sarı ters laller sayesinde bahçem çok daha güzel olacak onları dut gölgesine ektim ilkbaharda açıp yazın da dutun gölgesinde serinlesinler diye
Kusura bakmayın resim çok ama boyut ayarlaması yapıp göndermey çok zamanım olmuyor
Fatma hanım siklameniniz çok sevindim, umutmayın onlar tohumdan çok doğal ve dayanıklı yani hiç vitamin falan bilmezler.

Nihal 21-01-2009 20:24

Sevgili Oceanheart benim gönderdiğim bitkiler ne durumda:)

oceanheart 27-01-2009 16:27

Sevgili Nihal,
Tohumları henüz ekemedim ama çeliklerin sanırım hepsi tuttu, tabi mor kağıt çiçeğini baharda görebileceğim,
Ya size gönderdiklerim ne alemdeler?

Nihal 28-01-2009 11:02

Benimkiler de sizinkilerle aynı durumdalar.Baharın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum yeni tohumlarımı ekmek için.

denizakvaryumu 09-02-2009 23:02

Sn.oceanheart

Leptospermum scoparium u tohumdan mı büyüttünüz?

Bu bitki çok şifalı ve balı Dünyanın her tarafında aranan tıbbi bir bal, umarım bahçenizde çok daha fazla yer kaplar ...

Sevtap 09-02-2009 23:55

Sayın Oceanheart
Bahçeniz çok güzel.Echia fastuosum hakkında birşey öğrenmek istiyorum.Ben tohumdan yetiştirdim.Yaklaşık 20 cm boyunda,yaza çiçeklenir mi? (şu an saksıda baharda bahçeye ekeceğim)sanki biraz geç büyüyor gibi geldi bana. Sizin ki çok güzel görünüyor ,bana da bir destek lütfen ::)) şu çiçeği görmeyi çok istiyorum şimdiden teşekkür ederim.

fevziye 10-02-2009 16:00

Ben nasıl görmedim daha önce bu sayfaları. Nasıl kaçırdım bu güzellikleri. Sayın oceanheart harika, harika, harika. Çiçekleriniz, bahçeniz gerçekten çok güzeller. Gerçekten çok sık rastlanmayan çiçekleriniz var. Hepsi çok güzel görünüyorlar.

oceanheart 07-04-2009 13:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 358069)
Sn.oceanheart

Leptospermum scoparium u tohumdan mı büyüttünüz?

Bu bitki çok şifalı ve balı Dünyanın her tarafında aranan tıbbi bir bal, umarım bahçenizde çok daha fazla yer kaplar ...

Kusura bakmayın çok geç oldu ama yine de cevaplamak istedim.Bu bitkiyi parayla satınalmıştım ama maalesef yaşatamadım, süzek toprak istiyor.Şu anda tohumdan çimlendirdiğim 4 adet kadar mevcut ama gelişimleri çok iç açıcı değil

oceanheart 07-04-2009 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevtap (Mesaj 358103)
Sayın Oceanheart
Bahçeniz çok güzel.Echia fastuosum hakkında birşey öğrenmek istiyorum.Ben tohumdan yetiştirdim.Yaklaşık 20 cm boyunda,yaza çiçeklenir mi? (şu an saksıda baharda bahçeye ekeceğim)sanki biraz geç büyüyor gibi geldi bana. Sizin ki çok güzel görünüyor ,bana da bir destek lütfen ::)) şu çiçeği görmeyi çok istiyorum şimdiden teşekkür ederim.

Baharla beraber çiçeklenmeye başlıyor Nisan-Mayıs ayları, iyi ışık alırsa çiçeği daha güzel oluyor, süzek toprak seviyor.Ben hep çelikten ürettim ve çelikten bu kadar kolay üretilebilen başka bir bitki daha görmedim dersem yeridir.Begonvillerin hayatta kalabildiği dış ortamlarda (hatta az daha düşük sıcaklıkta bile) bu bitki de çok rahat soğuklardan etkilenmeden yaşayabilir.Yalnız kökleri özellikle sıcakken sulanırsa çok kolay kök çürümesi problemiyle karşılaşılabilir.

oceanheart 07-04-2009 13:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fevziye (Mesaj 358393)
Ben nasıl görmedim daha önce bu sayfaları. Nasıl kaçırdım bu güzellikleri. Sayın oceanheart harika, harika, harika. Çiçekleriniz, bahçeniz gerçekten çok güzeller. Gerçekten çok sık rastlanmayan çiçekleriniz var. Hepsi çok güzel görünüyorlar.

Çok teşekkür ederim ama bu sıralar maalesef fazla ilgi gösteremiyorum bahçe v sralarıma, umarım bana küsmezler.

fikreteren 07-04-2009 17:18

Havuz ve çiceklerin çok güzel.Güle güle sefasını sür.

Birol 16-04-2009 19:32

Sayın oceanheart
Her şey muhteşem, gençler gibi konuşursam kal geldi yanii.:D Benim Bağyurdunda ( Ankara asfaltı üzerinde sayılır ) 3 dönüm bir şeftali tarlam var
agaclar nete üye olduktan sonra esas meyve ağaçları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunayım derken, şimdi bahce ve bitki delisi oldum. Bu hastalıkda ilk güler hanımdan bulaştı. İlk onun bahcesini gördüm eski halini ve yeni halini, neden olmasın demeye başladım, hatta ondan yardım talebinde bulundum, sağolsun o da kabul etti, elimden geleni seve seve dedi. çok memnun oldum. Yüzsüzlük gibi düşünmezseniz tarlayı bahce yapmamda sizlerinde manevi desteğni bekliyorum.:o Elinizde paylaşabileceğiniz birşeyler olursa haberdar ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

imgelem 17-04-2009 01:19

Bahçe değil arboretum sanki.Kutlarım sizi Sayın Oceanheart .Emeğinizin karşılığını almışsınız.Darısı başıma:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025