agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Oceanheart / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11688.htm)

oceanheart 02-06-2014 18:55

4 Eklenti(ler)
Eklenti 498909

Soğuğa dayanıklı orkidem biletilla bu sene coştu

Eklenti 498911

Thalictrum Aquilegifolium -tohumdan yetiştirme

Eklenti 498910

Phlomis Fruticosa - Tohumdan yetiştirme

Eklenti 498912

Salepler Trabzondan - Keşke onlarıda tohumdan yetiştirebilsem ama bildiğim kadarıyla gerçek yaratıcı Allh (C.C) dışında henüz yetiştirebilen olmamış

06dilek 03-06-2014 09:25

Salepler Trabzondan - Keşke onlarıda tohumdan yetiştirebilsem ama bildiğim kadarıyla gerçek yaratıcı Allh (C.C) dışında henüz yetiştirebilen olmamış.

Merhaba Sayın oceanheart; bu çiçeğin adı Salepmiymiş yanlış hatırlamıyorsam bizim buranın dağlarında çok var diye biliyorum ben, oldum olası çok beğenmişimdir rengini duruşunu çok zarif bir kır çiçeğidir.

oceanheart 03-06-2014 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 06dilek (Mesaj 1291552)
Salepler Trabzondan - Keşke onlarıda tohumdan yetiştirebilsem ama bildiğim kadarıyla gerçek yaratıcı Allh (C.C) dışında henüz yetiştirebilen olmamış.

Merhaba Sayın oceanheart; bu çiçeğin adı Salepmiymiş yanlış hatırlamıyorsam bizim buranın dağlarında çok var diye biliyorum ben, oldum olası çok beğenmişimdir rengini duruşunu çok zarif bir kır çiçeğidir.

Merhaba Sayın 06Dilek, evet Türkiyenin her yerinde çok değişik salepler mevcut Karadenizde çoğunlukla yağışlı iklime elverişli olan bu tür var ama dediğim gibi salepler Türkiye coğrafyasında toprak ve iklim özelliklerine göre yayılım gösteriyorlar.

KAPTANzst 12-09-2014 19:12

Uzun bir zamandır sitede görünmediğinden Sayın oceanheart Hamit beyi aradım telefondan.

Acı bir haber aldım çok üzüldüm.
Babası eylül ayının 2 sinde vefat etmiş.
Kendisine baş sağlığı ve sabır diliyorum.
Babasına Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun...

KAPTANzst 17-11-2014 19:58

3 Eklenti(ler)
Hamit bey selamlar.
Gönderdiğiniz kargoyu aldım.
Görüyorum ki hala uğramamışsınız buraya.
En kısa zamanda aramızda görmek dileğiyle. Kargo için teşekkürler

lusoari 20-12-2014 16:53

Sayın Oceanheart, sayfalarınızı bir nefesle nasıl dolaştım inanın hatırlamıyorum! Bütün bitkilerinize bayıldım, ellerinize sağlık. :D

oceanheart 14-01-2015 01:20

teşekkür ederim n lusoari umarım size de nasip olur

aleydi 23-03-2015 16:21

Bahçeniz muhteşem , daha önce gezmiştim bir kısmını .Hamit bey sayın Kaptanzst sordum sizi önerdiler .İpheion camassia quamash . bu bitkinin tohumlarını aldım yurt dışından bir siteden . Soğanlı olduğunu fark etmedim . Soğanlı bitkileri tohumdan yetiştirmek baya zor oluyor diye biliyorum , bilseydim almazdım :) .Siz tohumdan mı yetiştirdiniz . Nasıl yetiştirildiğini biliyormusunuz teşekkür ederim .

oceanheart 24-03-2015 09:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1365260)
Bahçeniz muhteşem , daha önce gezmiştim bir kısmını .Hamit bey sayın Kaptanzst sordum sizi önerdiler .İpheion camassia quamash . bu bitkinin tohumlarını aldım yurt dışından bir siteden . Soğanlı olduğunu fark etmedim . Soğanlı bitkileri tohumdan yetiştirmek baya zor oluyor diye biliyorum , bilseydim almazdım :) .Siz tohumdan mı yetiştirdiniz . Nasıl yetiştirildiğini biliyormusunuz teşekkür ederim .

Ben soğan olarak satın almıştım, genel bir pratik olarak size şunu söyleyebilirim ki tohumdan yetiştirme konusunda en etkili yöntem doğayı taklit etmek aslında şöyle ki ilkbaharda çiçek açan bir bitki haliyle haziran ayı gibi tohumunu toprağa düşürmüş oluyor ve çoğunlukla bir sonraki baharda çimleniyor. Bu mantıkla düşündüğümüz zaman tohumları aşırı sıcak havaların geçmiş olduğu eylül ayında ekerseniz muhtemelen bir sonraki ilkbaharda çimleneceklerdir. Tabi birçok tohumda çimlenme için taze olması gerekebiliyor

abk 16-01-2016 16:30

Bahçenizin su andaki fotograflarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025