![]() |
Dönüşünüz muhteşem olmuş sayın Oceanheart yeni yetiştirdiğiniz bitkilerde harika hepsi ayrı bir güzel teşekkür ederiz bizi bu güzelliklerden mahrum bırakmadınız:)
|
Hoşgeldiniz, gözlerimiz bayram yapacak , bitki dağarcığımız genişleyecek yine. Lithodora diffusa'ya bayıldım.
|
Sanırım, bu güzel bahçe el değiştirmiş...eğer öyle ise ayrılmak çok zor olmuştur .
Sağlık olsun ,tecrübeleriniz sizinle nasıl olsa. Mavi nilüfer de çok güzel diğerleri de ,elinize sağlık. |
Sayın Oceanheart,bahçenizi kısada olsa gezme fırsatım oldu. Bahçeniz bütün çiçekleriyle beraber çok güzel ve çok fazla çeşit var imrendim doğrusu.
Keten çiçeği özellikle ilgimi çekti. Bu çiçeğin özel bir tohumumu var yoksa bildiğimiz ketenin tohumlarından bu çiçekleri elde edebilir miyiz? |
Herkes gibi bende bu bahçeyi nasıl görmemişim diyorum. Bahçeniz harika sayın oceanherat, Allah nazarlardan korusun. Daha iki gün önce tohum alırken mavi keten tohumunu elime aldım ,geri bıraktım. Yerine başka tohum aldım. Sizin bahçenizdekileri görünce çok pişman oldum almadığıma. Bir dahaki sefere artık.
|
Alıntı:
Henüz gönlüme ve bütçeme aynı anda uyan bir ev bulamadım ama bahçesini kullanabileceğim bir ev kiraladım karne tatilinde taşınacağım, yani bitkilerimden ayrılmak zorunda kalmayacağım ileride uygun bir mekan buluruz İnşallah. |
Değerli görüşlerini yazan herkese çok teşekkür ederim.
Mavi keten tohumu hemen hemen bütün yapı marketlerde var, internetten değişik renklerde linum olarak ta bulunabiliyor.Hatta Çamlıca televizyon kulesinin alt kısmında doğal olarak ta yetişiyor.Yani bildiğimiz keten sanırım. Buradaki fotoğrafların çoğu İzmirdeki evimin bahçesinden çekilmişti ben İstanbula taşındığım için evi satışa çıkarmıştım hala da satılık, sağolsun şu an için bahçe ve evle kayınbiraderim ilgileniyor. |
5 Eklenti(ler)
yine streptocarpus
Eklenti 264917 2012 de açmasını beklediğim bazı bitkilerim Anemone nemerosa robinsoniana Eklenti 264918 English Bluebells Eklenti 264920 Ipheion jessie Eklenti 264921 Corydalis malkensis Eklenti 264922 |
Hoş geldiniz.... çok sevindik.
Ayrıca İstanbul'da olmanız da sevindirici. En kısa zamanda buluşalım da bizleri hem o güzel seralara götürün hem de değerli bilgilerinizden faydalanalım. Ne dersiniz? |
Alıntı:
Ama bu haksızlık en güzel mavi çiçekleri toplamışsınız;) Hele streptokarpus, içim gitti... Bu mavilikler için teşekkürler, yorucu günün sonunda ilaç gibi geldi;) |
Alıntı:
Bilgi konusunda hiç iddialı değilim birçok bitkiye çiçek açtırmayı dahi beceremiyorum. |
Alıntı:
|
canlı canlı çiçekler
5 Eklenti(ler)
Bir süre önce internetten koyduğum resimlerin bazılarını kendi çiçeklerimden fotoğraflayarak koymak istedim.
Ege bölgesinde çam ormanlarının altında da sıkça bulunan anemınlardan anemone blanda Eklenti 284414 Yine Ege Bölgesinde bolca bulunan saleplerden Eklenti 284415 Zorla çiçek açtırdığım Fritillaria bucharica nurek giant (benimkisinin pek te giant olduğu söylenemez ama) arkasındaki saksıda görünen geniş yapraklar ise cardiocrinum giganteuma ait Eklenti 284416 Artık ülkemizde temini çok kolay olan zaten ülkemize has fritillaria imperialis Eklenti 284417 Henüz ülkemizde yaygın olmayan fritillaria imperialis lutea Eklenti 284418 |
çiçeklerden devam
5 Eklenti(ler)
Ipheion Alberto Castillo
Eklenti 284419 Ipheion Jessie Eklenti 284420 Ipheion Uniflorum Charlotte Bishop Eklenti 284421 Karadenizden yumrulu bir bitki anemona benziyor ama ismini bilmiyorum bilen varsa bana da bildirirse sevinirim Eklenti 284422 Bahçeden kuşbakışı görünüş Eklenti 284423 |
devam
2 Eklenti(ler)
2010 sonbaharında tohumlarını ektiğim pulsatillalar nihayet çiçek açtılar (tohum ekeceklere tavsiyem mutlaka tze tohum alıp eylül ekim gibi ekmeleri ve ilk yıl kışı ısıtmasız sera gibi bir yerde geçirtmeleri)
Eklenti 284424 Eski ve değişmeyen dostlar renk ve koku harmonisi bahçelerin vazgeçilmezi ille de sümbül ve nergisler Eklenti 284425 |
Havuzdaki bitkileri nerden temnin ediyorsunuz acaba
|
Bahçeniz güzelmiş
|
Anemonlara sahip çıkmanız ne güzel, Bodrumda bütün anemon tarlaları site oluyor en azından yaşayacaklarını bilmek bile yeter. Ellerinize sağlık :)
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Bahçemi beğenen bitki dostlarına çok teşekkür ederim. Siteye kaçamak bir giriş yapmıştım Güler hanıma yakalandım bari birkaç bitki resmi ekleyerek (resimler güzel çıkmamış kusura bakmayın) gönlünü alayım.
Eklenti 331980 MAviler mavisi clitora ternatea bu sene çimlendirdim şu anda sürekli çiçekleniyor. Eklenti 331981 Favori küpe çiçeklerimden birisi Eklenti 331982 Streptocarpuslar mayıs ayından beri açıp duruyorlar favori bitkilerim arasında bu arada ısıtmasız serada da kışı geçirebiliyorlar.(İstanbulda 2011-2012 kış şartları için söylüyorum) Eklenti 331983 Tibouchina geçen kış ısıtmasız serada epey hırpalandığı için temmuzda açması gereken çiçeklerini ancak eylül başında ve cılız açabildi. |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 331984
Streptocarpuslar Eklenti 331985 Sanırım 3 sene önce çimlendirdiğim puya bertoreana, bakım istemiyorlar ben de sabırla büyümelerini bekliyorum.Çiçeğini merak edenler internetten bulup bakabilirler muhteşem bir bitki Eklenti 331986 Sinamekiyi sanırım herkes bilir, hem şifalı hem de çok güzel Eklenti 331987 Bunlar da tohumdan çimlendirdiğim helleboruslar sanırım metallic ya da red lady olması gerek |
İyiki Güler abla sizi yakalamış yoksa bu muhteşem güzelliklerden mahrum kalacaktık zaten bu güzellikleri sık sık göremiyoruz özletiyorsunuz. İnşallah birdaha bu kadar uzak kalmazsınız:)
|
yeni bahçemden 2013 resimleri
5 Eklenti(ler)
Eklenti 427394
Eklenti 427395 Eklenti 427396 Lithodora Diffusa- geçen sene internetten fotoğrafını koymuştum bu seneki kendi bahçemden, saksıyı hiç sevmiyor ille de yarı ya da tam gölge geçirgen toprak. Eklenti 427397 Eklenti 427398 |
2013 devam
5 Eklenti(ler)
irislerden devam edelim
|
2013 devam
5 Eklenti(ler)
Eklenti 427407
Soğuğa dayanıklı bir çeşit orkide biletilla |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 427409
Trollius Chinensis-tohumdan Eklenti 427410 Anemone Nemerosa Eklenti 427411 Anemone Sylvestris Eklenti 427412 Anemonella Eklenti 427413 Camassia |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 427414
Dicentra Alba Eklenti 427415 İpheionlar Eklenti 427416 iris - Hold the Mustard Buna bayılıyorum müthiş bir rengi var Eklenti 427417 Omphalodes Cappadoccia Eklenti 427418 İris pacific - tohumdan |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 427419
Primula Candelebra Eklenti 427420 Pulsatilla Merak edenler olur diye söylüyorum irisler Amerikadan geldi buna benzer çok değişik renkleri var hepsini koyamadım seneye inşallah |
Lithodora, Omphaloides, Anemonella, İrisler... kısaca hepsi çok güzel ve sıradışı.
Verdiğiniz emeklere değmiş. Saygılar. |
Ne iyi ettiniz de bu değişik bitkileri yeni bahçenizde bizlerle tanıştırdınız, teşekkür ederim.
|
Hayranlıkla izledim. Bende soğanlı bitki hastası olarak çok beğendim. Bende olmayanlara da gıbda ile baktım. Güle güle büyütün selamlar...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025