agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Oceanheart / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11688.htm)

oceanheart 24-06-2010 18:26

Aman havuzu evin biraz uzağına yapın sn ginko biloba yoksa kurbağa sesinden uyuyamazsınız

Selim-i Ahir 28-06-2010 04:36

İzmir'de ayrı İstanbul'da ayrı bahçe...
Bizim köyden bugüne kadar geçtiği yerde yıllarca ot bitmeyen bir sürü kişi çıkmıştı, ama geçtiği her yeri yeşillik ve güzellikle bezeyen kimseye rastlanmamıştı.

İyi ki varsınız!

oceanheart 28-06-2010 22:53

Bu hastalığın ilacı bulunmazsa yanmışım Selim kardeşim

Satı Uğurtan 28-06-2010 23:52

Sevgili oceanheart,bitki hastalığı oluşmasaydı bu güzellikleri nasıl görecektik ellerine sağlık, çok güzeller.

oceanheart 29-06-2010 08:44

Sn Sati Uğurtan, doğru söylüyorsunuz da ben hastalığın daha da ilerlemesinden korkuyorum yani bu gidişle ne elde ne de bedende sağlık kalmayacak bende.Tabi yine de böyle hastalık dostlar başına

limon 28-07-2010 17:14

Sn.Oceanheart, "Echium fastuosum" çok keyifli yeni sürgünler çıkarırken birden keyfi kaçıp, soldu. Dipten belki yeni sürgün verir diye kesmedim, beklemedeyim. Bu bitki acaba her daim yeşil midir, yoksa kışın toprak üstü kaybolup bahara mı yeşerir?

oceanheart 29-07-2010 09:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 677448)
Sn.Oceanheart, "Echium fastuosum" çok keyifli yeni sürgünler çıkarırken birden keyfi kaçıp, soldu. Dipten belki yeni sürgün verir diye kesmedim, beklemedeyim. Bu bitki acaba her daim yeşil midir, yoksa kışın toprak üstü kaybolup bahara mı yeşerir?

Sn. Limon daha önce de söylediğim gibi bu bitki biraz zor bir bitkidir, eğer çimlerin arasına diktiyseniz ve çimlere su verirken her seferinde echium da sulanıyorsa bu kadar nem ve toprak ıslaklığı ona fazla gelir, bu bitki drenajlı toprağı dever bir de toprak sıcaklığı düşmeden su verildiğinde bitki ciddi strese girer bu konulara ne kadar dikkat edebildiniz bilemiyorum.Bitki her daim yeşildir ama yeni yaprak çıkarırken eski yapraklardan bir kısmını döker haliyle.Size getirdiğimle beraber kendim için de İstanbula getirdiğim saksıda ve bir ağacın altında yani kısmı güneş alıyor ve gayet keyifli durumda.

nurcanaybay 29-07-2010 12:56

Bu gün ,baştan sona her sayfayı ( 2 yıl öncesine göre daha bilinçli gözlerle )
tekrar okudum ,fotoğraflar da ki her detaya inceleyerek baktım.

Bitkiler ,çiçekler ,havuz çok çok güzel.Ama siz yeterince tadını çıkaramıyorsunuz sanırım ,sağlık olsun.Ellerinize sağlık.

nimehnu 22-08-2010 05:20

Muhteşem bir bahçe... Gönül isterdi ki monitörden değil, gözüm dokunsun onlara, burnum koklasın. Emeğinize,yüreğinize sağlık. Her şey çok güzel. Sevgiyle kalınız.

oceanheart 23-08-2010 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nimehnu (Mesaj 686904)
Muhteşem bir bahçe... Gönül isterdi ki monitörden değil, gözüm dokunsun onlara, burnum koklasın. Emeğinize,yüreğinize sağlık. Her şey çok güzel. Sevgiyle kalınız.

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim, şu sıralar (18 aydır) ben de İstanbulda olduğum için sizin gibi monitörden bakabiliyorum.Keyfini ve cefasını kayınbirader sürüyor.Yolunuz İzmire düşerse kayınbiraderim sizi ağırlamaktan memnun olacaktır.

oceanheart 23-08-2010 12:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 677777)
Bu gün ,baştan sona her sayfayı ( 2 yıl öncesine göre daha bilinçli gözlerle )
tekrar okudum ,fotoğraflar da ki her detaya inceleyerek baktım.

Bitkiler ,çiçekler ,havuz çok çok güzel.Ama siz yeterince tadını çıkaramıyorsunuz sanırım ,sağlık olsun.Ellerinize sağlık.

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim Nurcan hanım, Kemalpaşa tarafına yolunuz düşerse sizi de bekleriz.

NazMurat 19-09-2010 17:18

harika işler çıkarmışsınız. tebrik ve takdir ederim. ilham kaynağı oluyorsunuz bizlere. teşekkürler.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart (Mesaj 663620)
Aman havuzu evin biraz uzağına yapın sn ginko biloba yoksa kurbağa sesinden uyuyamazsınız

yalnız bu uyarınızı daha önce okumalıydım havuzun temelleri atıldı. hiç onları (kurbağaları) düşünmemiştim. gelseler bile umarım biz uyurken onlarda uyur.

oceanheart 21-09-2010 09:33

neyse ben kurbağalar yüzünden kurbağa tuzağı bile icat etmiştim size projesini veririm olmazsa, Tabi eğer bahçenize kurbağa girmesini engelleyecek duvarlarınız varsa çok şanslısınız demektir

Jezebel 30-10-2010 10:38

Bu güzellikleri bizimle paylaşıp yaşatığınız görsel şölen için teşekkür ederim .
Bu bahçede yüreğimin en sevdiğim mavi teline dokunan bir çok bitki gördüm ...
Allah 'ın özenle yarattığı , sizin de özenle bakıp , severek , bilerek ve önemseyerek yetiştirdiğiniz bu güzellikler harkulade .
Sevdikleriniz mütlu olabileceği dünyada bir cennet köşesi düzenlemişsiniz , sizi tebrik ederim .
Gözümden kaçmış olmasına hala inanamıyorum .

oceanheart 05-11-2010 00:01

Güzel övgüleriniz için çok teşekkür ederim Sn. Jezebel, Umarım ileride sizin daha da güzel bir bahçeniz olur.Bu sene 7-8 çeşit mavi çiçek tohumu daha aldım çimlendirebilirsem çok mutlu olacağım.Bu arada bahçenin son hali maalesef resimlerdeki kadar güzel değil ama şubat **** mart ayında bazı bitkileri söküp yenilemek istiyorum.İzmir civarından söküp almayı kabul edenler olursa tabi hem sökülen bitkiler heba olmayacağı için hem de işimin kolaylaşacağından dolayı tabi ki mutlu olavcağım.

serpim 13-12-2010 19:07

serpim

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart (Mesaj 467019)
Sn.Kiraz, Sn. Nurcan Aybay ve Sn. Almira sizlerin beğenisini kazanmak beni de çok mutlu ediyor.Teşekkür ederim.

Sn. Kiraz; sucul bitkiler Mersinde belki benim bahçemdekinden bile daha güzel gelişirler hiç endişeniz olmasın.Bahçemdeki bitkilere uyguladığım özel bir bakım yok sadece sulama işini sabahın erken saatlerinde yaparım bir de PH ı düşük toprak seven bitkilerin toprağına ara sıra PH düşürücü gübre uygularım hepsi o kadar, sanırım bahçede havuz olması da nem açısından uygun bir ortam oluşmasına sebep oluyor hepsi o kadar.

sn oceanheart beimde bahçem çok büyük ve bu işi bilen birinden yardım almak isterim bahçenizi gezdim ve çok beğendim tam da benim hayallerideki bahçe inşaallah banada böyle bi bahçe yapmak nasip olur ellerinize sağlık yardımlarınızı bekliyorum

fikreteren 13-12-2010 22:56

Sn. Oceanheart, çok güzel çicekleriniz var. Ellerinize sağlık.

skaraca 15-12-2010 11:47

Daha önce görmemişim bu bahçeyi.

Ama şimdi daha fazla fotoğraf içermesi nedeniyle toplu bir gezi yapmış oldum.

Elinize, emeğinize sağlık. Gerçekten oldukça güzel bir bahçe yapmışsınız kendinize...

Hhatice 16-12-2010 14:40

Çok güzel bitkiler var .Özellikle mavi olanlara hayran kaldım .Emeğinize sağlık İzmir civarında yaşamadığım için bir kez daha üzüldüm .Zaten bu hep içimde yaradır . Ah güzel İzmir ahhh

fatma sunay 16-12-2010 16:58

Bende bahçenizde yeni gezindim. Nilüferlere hayran kaldım.Yetiştirmeyi çok istediğim çiçek türlerinden biridir. Fakat onları yetiştirecek uygun biryerim yok. Sizin bahçenizdekilerini doya doya seyrettim. Hepsi birbirinden güzel emeğinize sağlık.

nurguldk 19-01-2011 15:13

Size inanamıyorum...Muhteşem güzellikte bir bahçe yaratmışsnız ve bunun da ötesinde onca farklı türü de tanıyorsunuz. İsimleriyle fotoğraflıyorsunuz. Valla tebrik ederim..Hem bahçenize hem de bilgilerinize hayran kaldım. Sevgiler..

serhat55 04-04-2011 19:29

bahçeniz harika görünüyor. sağlıklı ve mutlu günler geçirmeniz dileğiyle

layle 29-12-2011 21:40

Bahcenizi sanal olarak gezdirdiginiz için teşekkür ederim. Ruya gibi bir bahçe olmuş. her parçasında köşesinde sevgi gözüküyor...ellerinize yureğinize sağlık ve başarılar. Allah nazardan saklasın...

nergis akasya 11-01-2012 10:12

Merhbalar çok güzel bahçeniz ellerinize sağlık.bayıldım.sevgiyle kalın.

oceanheart 13-01-2012 08:16

5 Eklenti(ler)
Görüşlerini yazan herkese teşekkür ederim.
Şu anda resimlerini gördüğünüz havuzlu bahçeli evde yaşamasam da bitkilere olan ilgim fırsat buldukça devam ediyor.
Son yetiştirdiğim bitkilerden bazıları aşağıda görülebilir.

Tohumdan yetiştirdiğim streptocarpuslar

Eklenti 263916

Sesbania punicea
Eklenti 263917

Küpe çiçekleri
Eklenti 263918

Pereskia sacharosa
Eklenti 263919

Gloriosa rotshildiana
Eklenti 263920

oceanheart 13-01-2012 08:27

3 Eklenti(ler)
Mor nilüfer
Eklenti 263921

Peru zambağı- Alstromeria
Eklenti 263922

Lithodora diffusa (resim internetten benimkisi bu yaz açacak inşallah)
Eklenti 263923

Orhan Özbilgiç 13-01-2012 08:47

Sevgili oceanheart;
Hepside gözalıcı, hepside iç gıcıklayıcı.:)
Her yerde, her zaman göremeyeceğimiz güzellikleri bulup üretmişsiniz. Kutluyorum.
Sağlık ve mutlulukla keyfini sürersiniz inşallah.

münevver 13-01-2012 08:51

peru zambağı : MUHTEŞEM!

Jezebel 13-01-2012 09:25

Hepsi mükemmel:p
Lithodora diffusa'nın yurttan resimlerini sabırsızlıkla bekliyorum.
Renk tohu sıradışı, çok kıskandım şimdi ;)

Güler 13-01-2012 09:40

Oh ya, hele şükür. Nihayet döndünüz. İyi ki sizi o kaktüs serasında görüp de sitem etmişim. Yoksa bu güzelliklerden mahrum kalacaktık.
Dağarcığınızı biraz daha açın, eminim ki daha pek çok güzel şeyler vardır sizde. Açın ki hem bayram edelim hem de biraz daha kıskanalım. ;)

Bir grup yapıp mutlaka sizinle buluşmamız gerekiyor, o bahsettiğiniz güzel seralara bizleri götürürsünüz diye ümit ediyoruz.

Nasıl, gönlünüze göre bir yer bulabildiniz mi? :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025