agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Oceanheart / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11688.htm)

günebakan 17-12-2008 21:07

Sayın Oceanheart bu muhteşem güzellikteki delphiniumlar İzmirde nerden bulabilirim bir fikriniz varmı acaba:)

Güler 17-12-2008 22:12

Çok güzeller, baktıkça bakası geliyor insanın. Daha neler var?

cemal.S 17-12-2008 22:38

Büyüleyici bir tur attım bahçenizde rüyadamıyım ne?

Şu bizim ülkemizde kıymetini bilmediklerimiz diye yazmışsınız biraz daha tanıtırmısınız. Neyin kıymetini bidikki diyesi geliyor insanın. İnanin ilk defa görenimiz çoktur benim gibi.

Ellerinize yüreğinize sağlık.

Selamlar.

günebakan 17-12-2008 22:46

Galiba ben bir ara yolumu bu bahçeye düşüreceğim böyle olmayacak:) elinize sağlık muhteşem bir bahçe

zenfree 17-12-2008 22:54

Bu bahçe bir ağaçlar.net toplantısını hakediyor.:) Tebrikler.

denizakvaryumu 17-12-2008 23:52

Bahçe saklı bir cennet köşesi...

Bildiğimiz klasikleşmiş tarzın ve bildik çiçeklerin dışında ...Yeni bir yer keşfeder gibi.

Sizi tebrik ederim, bahçeniz etkileyici.

Umarım bir yerlerde tıbbi bitkiler de vardır, bu bahçeden;
bee balm, Salvia sclarea, Tanacetum parthenium, ferula elaeochytris, allium ursinum gibi tıbbi bitkilerin de çıkması beni şaşırtmaz.

Güler 18-12-2008 09:52

Sevgili arkadaşlar, sizler benim lâfımı yabana atmayınız.
Ben size demedim mi ''gizli kalkmış daha ne güzellikler vardır, yeter ki arkadaşlar eteklerindekini döküp paylaşsınlar'' diye.
Bakın, ne büyük güzellikler görüyoruz, gördükçe sorup, öğreniyoruz.
Lütfen, dostlar bizleri bunlardan mahrum etmeyin.

Ellerinize sağlık, sevgili oceanheart, Ferda Ülkümen, adalet yağcı, Nurbahar, Limon, Çekirdek ve diğer arkadaşlar.....

Koyu yeşil 18-12-2008 10:36

Gerçekten de çok güzel hepsi, havuzunuza ve nilüferlere de bayıldım. Ellerinize sağlık.

sabah 18-12-2008 12:14

Ne kadar güzel çiçekleriniz varmış! Hangisine bakacağımızı şaşırdık.

Yalnız biraz hızlı geçip bitkilerin bazılarını atlıyorsunuz. :rolleyes:

Örneğin 30 numaralı mesajda ve diğer bitkiler dediğiniz grupta 2. fotoğraftaki bordonun adı nedir?

oceanheart 18-12-2008 12:15

4 Eklenti(ler)
Güzel düşünceleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Aslında Türkiyemizin güzellikleri saymakla bitmez ****** Cemal beyin söylediği gibi biz onların değerlerini bilmiyoruz.Ben peyzajcılarda ülkemizin dörtbiryanında bulunan dağ çileği (arbutus unedo) bulamadığım için doğadan koparıp bahçemize dikmek zorunda kalmıştım beş yıl önce şimdi bakıyorum bazı peyzajcılarda satılıyor , ama nasıl biliyormusunuz yurtdışında görüp ithal etmişler o şekilde.Tabi artık kendisi yetiştirenleri de gördüm.
Açıkçası benim en çok sevdiğim bitkilerin başında gelir dağ çileği düşünsenize geçen sene vermiş olduğu meyveler tam bu sene çiçek açtığı dönemde olgunlaşır, yani ne kadar özel bir bitki, yaprak dökmez, gövde rengi ve formu harika, susuzluğa bile dayanır.
Neyse Türkiyemizin doğal çiçeklerini daha çok tanımak isteyenlere tavsiyem Erdoğan TEKİN'in Türkiye iş Bankası yayınlarından çıkmış olan Türkiye'nin En Güzel Yabani Çiçekleri kitabını edinmeleri yönünde olacak.

Aşağıda yine bahçemden birkaç doğal bitki örneği.

Dağ Çileği-Arbutus unedo
Eklenti 56434

Lysimachia punctata-Altınkamışı
Eklenti 56435

mavi emzikotu
Eklenti 56436

Solanum dulcamara
Eklenti 56437

günebakan 18-12-2008 12:20

Bu bahçeyi gidip görmek şart oldu özeliklede delphiniumları mavi çiçeklerin güzelliğine doyum olmuyor :)

oceanheart 18-12-2008 12:46

5 Eklenti(ler)
Bitkilerimiz tek tek bakıldığında güzel görünse de bahçemizde gereği gibi düzenli bir dikim yapamadık.Ayrıca işletme bahçsine bitkileri dikerken aynı zamanda hep müstakil ev hayalleriyle yaşadığımızdan bir kısım bitkiyi evimizin bahçesi için birkaç yıl saksıda saklamak zorunda kaldım.Allah'a şükür şimdi evimiz oldu v bir kısmını bahçeye diktim ama bahç yetrsiz olduğu için bazıları hala saksılarda kaldı.
Aslında söylemek istediğim resimlere bakarak çok muhteşem bahç beklememek gerektiği.İnşallah ileride o da olacak.

Sorulara cevap vermek gerekirse
-İsteyen üyelere bahçemizi gezdirmekten ****** mutlu olurum-ağaçlar.net toplantısı da olabilir ama bunun için sanırım çiçeklerin yoğun olarak çiçeklendiği nisan-mayıs dönemi en uygun olabilir.
-Özellikle kayabahçesinde kekik türleri ağırlıkta olmak üzere herbal bitkiler mevcut
-Delphinium tohumlarını zaman zaman Koçtaşlara getiriyorlar oradan bulmak mümkün ama tek yıllık olan ince yapraklı hazeranlar ile karıştırmamak gerekiyor.Yaprak formuna dikkat.

Ben Çok düzenli bahçe düzenlemelerindense ingiliz stili olan doğal görünümlü bahçelri tercih ediyorum o yüzden bitkiler birbirine girmiş gibi görünmekle beraber bu tip bahçeler dört mevsim çok güzel görüntüler vermektedirler.

İşte Evimizin bahçesine ait birkaç fotoğraf

oceanheart 18-12-2008 12:50

sn Günbakan çok memnun olurum ziyaretinizden ama dediğim gibi bu resimler hep baharda çekilmiş resimler.Şu anda bahçe çay içmeye çok müsait değil.Oysa sümbül kokuları içerisinde nilüferleri seyrederek ****** çay içmenn keyfine doyum olmaz.

musician 18-12-2008 12:56

Sayın Oceanheart,
Herşeyden önce bahçenizin resimlerini bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Açıkçası Istanbul'da yeşile rastlama şansımız pek olmuyor ve böyle resimlerle bir nebzede olsa rahatlama imkanı buluyoruz. Mütevazilik yapsanızda bahçeniz gerçekten çok güzel görünüyor, belli ki çok emek vermişsiniz ve vermeye devam edeceksiniz. Size kolaylıklar diliyorum.

Güler 18-12-2008 13:02

Ben de bu yoğun bitki örtüsüne bayılıyorum. Manikürlü tırnak gibi değil.
Ellerinize sağlık.

sabah 18-12-2008 17:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart (Mesaj 331946)
Bitkilerimiz tek tek bakıldığında güzel görünse de bahçemizde gereği gibi düzenli bir dikim yapamadık...Aslında söylemek istediğim resimlere bakarak çok muhteşem bahçe beklememek gerektiği...
İşte Evimizin bahçesine ait birkaç fotoğraf

Yazılanlar ile fotoğraflar arasında bir uyumsuzluk var, bahçe fotoğrafları mı yanlış kondu acaba? :rolleyes:

Fırsat buldukça bakacağımız bahçe fotoğrafları için teşekkürler...

günebakan 18-12-2008 17:35

Teşekkür ederim sayın Oceanheart buzlu gül gerçekten buzlu bir görüntüyemi sahip çok güzel gözüküyor şekereden yapılmış gibi:)

oceanheart 18-12-2008 18:03

Sn. Sabah,
Fotoğraflarda bir yanlışlık yok ta bahçe küçük olduğu için herşeyi dikmeye imkanım olmadı yani benim içime tam sinmedi anlayacağınız.Hani şöyle 3-4 dönüm bir yer olsaydı en azından mesela kestane ağaçlı yol ve altında orman gülleri ve açelyalar olan düzenlemeler yapabilseydim işte o zaman çok daha seyre değer olurdu, ****** buna da çok şükür.

nurcanaybay 18-12-2008 18:27

Sn. Oceanheart benim sizden bir ricam olacak ,daha öncede belirttiğim gibi soğanlı
bitkilere merak sardım.Bütün soğanlı çiçeklerimi aynı yere toplayıp,kademeli olarak dikmek istiyorum (elimdekiler ve alacak olduklarım).Dikeceklerim mümkünse 12 ay boyunca
sırayla açsınlar ,fakat hangisi hangi ay açıyor ,ne kadar çiçekli kalıyor bilmiyorum.
Zamanınız olursa böyle bir liste yapabilirmisiniz ,özellikle önereceğiniz soğanlılarıda
belirtirseniz çok memnun olurum.
Teşekkür ederim.

denizakvaryumu 18-12-2008 18:59

Buzlu gül havanın soğuğundan mı o hale geldi?

Kiraz 18-12-2008 18:59

Sn. Oceanheart, bu güzellikleri ilgi ile takip ediyorum :)

nurcanaybay 18-12-2008 21:23

[QUOTE=nurcanaybay;332146]Sn. Oceanheart benim sizden bir ricam olacak ,

Sn.oceanheart sizden rica ettiğim bilgiler sitede mevcutmuş.Yinede teşekkür ederim.

feriha 18-12-2008 21:48

Rüya gibi.. Ellerinize sağlık.. Şimdilik iki tur attım bahçenizde. Bitkilerin çoğunu ilk defa gördüm. Teşekkürler paylaştığınız için.

oceanheart 19-12-2008 07:42

Görüş bildiren herkese çok teşekkür ederim.
Sn. Nurcanaybay ben siteye girdiğimde siz zaten sorunuzun cevabını bulmuşsunuz benim tek tavsiyem özellikle dinlenme döneminde suyu seven ve sevmeyen soğanlı bitkilerin ayrı ayrı dikilmesi çok uygun olur.Dinlenme döneminde suyu sevmeyen soğanlı bitkilerin yazın yaprak açarak gölge yapan bir ağacın altına dikilmesi daha uygun olur.Tabi bazı yumrulu bitkiler yazın gölge olmasa da sorun yaşamıyorlar ama belli bir sıcaklıktan sonra suya tahammülleri yok, mesela anemonlar yazın sulanırsa çürürler.

nurcanaybay 19-12-2008 07:49

Günaydın, bu durumda belki tek bir cins kullanmak daha mantıklı olacak .Bütün yaz açan
süsenler hakkında bilginiz varmı ?

*

oceanheart 19-12-2008 08:24

Günaydın Nurcanaybay
Bütün yaz boyu çiçek açan süsenleri bilmiyorum açıkçası ama bazı bitkiler mesela İstanbulda bütün yaz boyu çiçek açsalar bil sıcaklık ortalaması daha yüksek olan İzmirde bunu başaramazlar belki öyle birşey de olabilir.

Sn. Sabah,

30nolu mesajdakibitkilerin hepsinin isimlerini yazdım bordo bitkinin (Leptospermum scoparium) tohumlarını sn. Karınca 70 birara satıyordu şu anda elinde var mı bilmiyorum.

Sn. Denizakvaryumu
Buzlu gül geçen sene ani düşen soğuklar sebebiyle havuzun yanındaki nemin yüksek olmasının da etkisiyle oluşan kırağının bir oyunu sadece.

Güler hanım,
Sanırım sizin yeriniz uygun ikliminin de müsait olduğunu düşünüyorum o nedenle size Kestane ağaçları ve altında orman gülü, ormangüllerinin yarattığı kuytuda soğuktan korunan açelyalı düzenlemeyi tavsiye ederim.(şu anda resmini bulamadım bulabilirsem göndereceğim)

Güler 19-12-2008 09:18

Sevgili ocenheart, bahçenizde dolaşmak bir zevk.
Bana kestane ağaçları gölgesinde ormangülü ve açelya tavsiye etmişsiniz, teşekkürler.
Bahçemde birtane kestane ağacı var, 13 senede boyu ancak 1,5 m oldu. İki senedir de meyve veriyor ama tam biz niyetleniyoruz, meyvesini atıyor.
Onların büyüyüp de gölgelerinde orman gülü ve açelya yetiştiklerini görmek için daha çoookkk ömür lâzım.
Birgi'de kestane ağaçları hakkında kaldığımız oteldeki arkadaştan epeyce bilgi aldık ama dedim ya ömür lâzım.
Belli olmaz bakarsınız biz ağaçları dikeriz de, gölgesinden çocuklarımız, torunlarımız faydalanır. O da güzel bir şey değil mi?

oceanheart 19-12-2008 17:31

4 Eklenti(ler)
Sn. Güler hanım, ben bahçeniz Manyasta olduğundan dolayı yazları aşırı sıcak olmayacağını düşündüğüm için kestane yetişebileceğini sandım ama anladığım kadarıyla yanılmışım.Ben çok sitememe rağmen Kemalpaşa da bazı bitkilri çok zor yetiştiriyorum zira burası nispeten karasal iklime kayıyor ve kışın yılda en az 20 gün don yapıyor bu da bahçe açelyalarının bile ölmesi demek o yüzden çok sevdiğim açelyaları ve bazı Karadeniz bitkilerini serada özel gölgelendirme ve nemlendirme tertibatıyla yetiiştiriyorum.

Açelyalar
Eklenti 56674

Uzun süre çiçekte kalmamasına rağmen en çok sevdiğim Karadeniz bitkilerinden birisi Omphalodes Capadoccia
Eklenti 56675Eklenti 56676

Muz, kaktüs, japon gülü ve yılboyu çiçek açan mor çalı (muhteşem bir çalı olup yılboyu çiçek açar, soğuklara karşı oldukça duyarlı)-adını araştırmadım
Eklenti 56677

nurcanaybay 19-12-2008 18:38

Mor çalıyı solanuma benzettim.

oceanheart 22-12-2008 11:24

bergamot-monarda didiyma marshall

4 Eklenti(ler)
Sanırım fazlaca bilinmyen ama çok kullanışlı ve güzel bitkilerden birisi de bergamot-monarda didyma marshall.Brn bu bitkiyi Kardelen peyzajdan almıştım beyaz, mor, kırmızı,pembe tonlarda.Bitki nane gibi yayılıcı muhteşem çiçekleri ve hafif ama hoş kokusu olan bir bitki.Bendeki bitki ansiklopedisinde herbal bitkiler kısmında geçiyor ve özellikle yenebilen çiçekleri salataları süslemeye çok yakışıyor.Yaprakları da gerek salatalara taze olarak gerekse bazı yemek veya çaylara da taze **** kurutyulmuş olarak eklenebiliyor.

bu resimler internetten
Eklenti 56886
Eklenti 56889

bunlarda bahçemizden
Eklenti 56888
Eklenti 56887

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025