![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Vallahi yukarıdaki çiçek benimde aklımda kaldı da , bir satış sitesinde satışa sunulmuş. paket halinde 5 soğan olarak satılıyor. 3 soğanı tam olgunlaşmış çiçeklenmeye hazır durumdaymış , diğer 2 soğanı küçük soğanmış. Fiyatı 8 euro . Aslında çok değil fiyatı da eşimden çekiniyorum bu ara . Nereye dikeceksin yermi kaldı deyip duruyorlar. ![]() Bana göre yer bulurum bende işte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, İnanın bebek büyütmek bitki büyütmekten kolay gibi. Hiç olmazsa bebek gözünüzün önünde. Takip edebilirsiniz. O bir ihtiyacı olduğunda ağlar. Fakat bitkiler. Dışarda. Her şeyden etkilenir. Hele de yeni tohumdan yetişen fifeler. Bir de çeşit çeşitse takip çok zorlaşır. Bir gün susuz bıraksanız boynunu büker. Onları o şekilde gördüğünüz an sizin de boynunuz bükülür. Sanki suçluymuşcasına. Daha sayayım mı? Ben inanın sizi çok iyi anlıyorum. Ve bu yüzden kendimi toprağın öz evlatları olan yabani çiçekler, ağaçlar, çalılar ile avutuyorum. En güzel bahçe benim bahçem. Böcekler, çiçekler, otlar ve her çeşit hayvanları ile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Finduk'cuğum, orta boy bir saksıyı koyacak bir yerin vardır mutlaka. Bu çok değerli soğanlı yakışır sana ![]() Dİğer soğanlar da bir iki yıl içinde gelişeceklerdir, diğerleri de çoğalacaktır tabi. Bir kaç sene sonra huyunu suyunu öğrenince bahçene alırsın, uzun süre çiçekli kalabiliyorsa hiç düşünme al derim. Ama , bütün yıl bekledikten sonra 10-15 gün görebileceksen bir daha düşün canım. Cumhur bey, siz o kadar gönlü zengin bir dostsunuz ki, sitedeki bütün bahçeler ve doğadaki bütün bitkiler sizin. Ben de sizi çok iyi anlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Cumhur bey, odalar da yanıyor, nerede oturacağımızı şaşırdık, en serin yer merdiven altı ![]() Sevgili Limon, o şekerler hepimizin kalbini fethetti, uzun zaman çiçekli kalıyorsa ve de Hazirandan önce açmıyorsa bir çaresine bakmak lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet ablacığım , madem bu duruma sebep ben oldum temizlemeside bana düşer. Akşam izni kopardım , birazcık naz, azıcıkta yağ modunda , sert bakışlı mağrur , bazende gıcıkmı gıcık ![]() ![]() Ah Cumhur ağabeyciğim ahh siz kesin bunu bir kenarada yazmışsınızdır . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Cumhur kardeş, verilen sözler tutulmayacak gibi. Adaletciğim, şimdiden yeni türlerin peşinde baksanıza ![]() ![]() Eminim, ama bu cok yıllıkmış cemo, der şimdi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
çok yıllık tabi ki Cemo Hanım ondan senin bahçeye dikeceğiz Atilla Bey bahçende yer açsın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ada, O, kelebek şeker benim de kanıma girdi... Daturanın üçüncüsü bir türlü çiçek açmıyor,ne olabilir? Diğer ikisi somon ve ortası sarı çevresi beyaz olan sürekli goncada,acil çözümler bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bütün suç sevgili Finduk'cuğumun, bu günahın vebalini nasıl ödeyecek bilmem artık. Datura(angel trompet)acaba gölgede mi kalıyor ki, diğer ikisinin açtığına göre onun da açması gerekirdi şimdiye kadar. Çok fazla sulama, bırak biraz inlesin su su diye ![]() Ama bu sıcaklara dayanamayacaktır sonunda goncalarını gösterecektir. İstersen biraz fosforlu gübreden koklat, biliyorsun seralarda çok çiçekli görünmesi için bol fosfor veriyorlar(mış). |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Ben o şekeri gördüm ama bir daha bakmadım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Oy Adalet ablacım böyle suça can kurban . Bugün gittim baktım seranın birine olduğu gibi bütün soğanlı bitkiler reyonunu boşaltmışlar. Yakın zamanda yenileriyle doldururlar mutlaka . Campanulanın bir değişik çeşidini aldım. Hani boş çıkarsam seralar bana küser ondan, yoksa hani ben istediğimden değil (istemem yan cebime koy ) ![]() Çıkarken birde baktım ki benim sepete papatyalarla hüsn-ü yusuflarda girivermişler. Neyse madem sepete girmişler kırmak geri çevirmek olmaz dimi . Onlarıda aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Adalet hanım,vallahi bizim sesimiz sedamız çıkmıyorki resme bakıp bakıp duruyorum. Sessiz sessiz korkuyordum bir senmi eksiksin derler diye. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Yücel Bey Hoşgeldiniz. Zaten sizde azdı, yakında tam olursunuz. Biz bize benzeriz. Yoktur farkımız. Bakalım ne olacak. Deliler bildiği yolda devam edecek. Bunlar tatlı deli. İnatçı deli. Sevdiğmiz arkadaşlarımız. Ne demişler? Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | ||
Ağaç Dostu
|
Delirmeyin arkadaşlar, Bitki delileri başlığını mı şaşırdınız ![]() Ah...Finduk ah... Görüyormusun bize yaptıklarını, cik kadar aklımız kalmıştı, onu da senin şekerlerin aldı ![]() Sevgili Satı'cığım, burada hepimiz kocaman bir aile olduk, sen-ben yok, biz varız öyle değil mi? Alıntı:
Yücel bey, sizin gözünüzden de bir şey kaçmıyor maşallah. Bahçe makasları hediye etmeyi bırakın da minik bahçelerimizde yeni güzellikleri keşfedelim. Yoksa sizin bahçenizdeki bitkilere sarkacağız haberiniz ola ![]() Alıntı:
![]() Sevgili yağ-mur, hoş geldiniz bahçeme, isminizi görünce kızım yazdı zannettim, benim de bir tanecik Yağmur'um var(Yagmur2727). Şekerler sizin de gönlünüzü fethetti anlaşılan ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Dün gece sardunyalarımı fotoğrafladım. Çok fazla suyu sevmediklerini biliyorum ama hava öyle sıcak ki, her gün sulanması gerekiyor. Buna rağmen bir kısım tomurcuklar açmadan kuruyor dalında, bu günlerde gübre şerbetini de kestim, inşallah kayıp yaşamam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Haydi bakalım, sen araştır kalıcıları ve zahmetsizleri, ben peşindeyim ![]() Gece çekimleride pek hoş olmuş. Sardunyaları da bahceye dikecek annem bugün. Saksılara elveda. Bu arada bana iki budama makası lazım, annem eşimden daha acımasız budama ve kesip atma konusunda ![]() ![]() Not Deli deliyi nerede bulurmuş ![]() Adaleti in bahcede ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Ben de öyle zannetmiştim, yeni bir üyemiz miş. Şimdiden işlemek lazım. Yani hazırlamak. Gerçi bitkilere sevdalı olmasa burada işi ne? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bir deliyi daha aranıza alır mısınız? Biraz önce ön balkonu temizledim, tabii temizlemek denirse. Bozulan latin çiçeklerimi, süs bezelyelerimi kökledim.Süs bezelyemden 20-30 kadar tohum topladım. Boşalan saksılara sardunyalar geçecek. Eşim resti çekmiş durumda, mutfak balkonumda da oturacak yer kalmadı. Sahi, cemo ne yapacaksınız iki budama makasını? Yücel bey hediye etmişti ya. Çiçeklerinizden, hepten vazgeçtiniz galiba. Sevgili Adalet hanım sardunyalarınızın maşallahı var. Daha çok açmaları dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=SDurul;679794]Bir deliyi daha aranıza alır mısınız? Biraz önce ön balkonu temizledim, tabii temizlemek denirse. Bozulan latin çiçeklerimi, süs bezelyelerimi kökledim.Süs bezelyemden 20-30 kadar tohum topladım. Boşalan saksılara sardunyalar geçecek. Eşim resti çekmiş durumda, mutfak balkonumda da oturacak yer kalmadı. Sahi, cemo ne yapacaksınız iki budama makasını? Yücel bey hediye etmişti ya. Çiçeklerinizden, hepten vazgeçtiniz galiba. QUOTE] Buyur arkadaşım, yerimi sana vereyim ben, yoruldummmmmm Bence sardunyalarıda bahceye dik, uğraşma saksı ile, sonra acısını cekersin bak benim gibi.(Allah cektirmesin) Topladığın tohumlarıda sağa sola dağıt. Latin ve süs bezelyesine varana kadar ne güzel kalıcı çiçekler var. Hem yorulmadan mutlu olursun. Bak biz ettik sen etme ![]() Annemde gelir gelmez daldı bahceye, elinde makas. Makas kapış gidiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Ben bu siteyi bunun için çok seviyorum. Siz deyerli arkadaşların arasında oldugum için. Ben kurban olurum senin o güzel yüreyine adalet hanım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Adalet abla çoktan yeni çiçeklere yelken açmış Cemo'nunda onu takip etmesine çok az kalmış. Beni sakın unutmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Uzun süredenberi, ancak son birkaç gündür internet bağlantım var. Bahçenize bakıyorum, müthiş keyifli muhabbetler... Günlerdir çok yorgun olduğum için, internete günde sadece bir kaç saat ayırabildim. O nedenle, katılmak istemedim açıkçası.. ![]() Sizin bahçenize yazmak için, bugünü iple çekiyordum. Şöyle, hem renkli, hemde anlamlı olsun diye. ![]() Sevgili Adalet Hanım, Tohumlarını sizin gönderdiğiniz Daturaların, hem beyazı, hemde moru bu akşam açtılar. Kendime söz vermiştim. İlk fotoğrafları sizin bahçenize yüklemek için. İşte şimdi sıra bu sözümü gerçekleştirme zamanı. Beni bu güzel bitkiyle tanıştırdığınız için, yeniden içten teşekkürlerimi sunuyorum. ![]() Bu beyazı... ![]() Bu da, mor-beyaz ebrulisi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Not; Tabii ki iznizniz olursa, 15 Mart Dünya Bitki delileri Günü (Facebook) sayfamda. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|