![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Nerede kalmıştık... Mr. President tüm güzelliği ile güne merhaba dedi.. ![]() Clematisleri eski çoraplarımla bağlıyorum, bitkiyi incitmediği gibi kalınlaşan dalların da gelişimine izin verecek kadar esnek. ![]() Bu görünen yeşil beni öyle mutlu etti ki anlatamam, kendilerine 'Blue Angel' diyorlar.. Bahçemden (ç)aldıklarımdan..![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet Hozat'cığım, burası... Hep aklımın bir köşesinde kaldı bu şahane alan.. Sabah kalktığında eline kahveni/çayını alıp oturacaksın buraya, öğle yemeğinden sonra kısa bir şekerleme yapacaksın, ikindi çayını mis kokular renk cümbüşleri içinde içeceksin, gece de hafiften ufak ufak demleneceksin... İşte bu!... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Suz_i Dilara Kapım da, gönlüm de,tüm sevenlerime açıktır. Memnuniyetle,sevgimle buyrun... NOT:ismini üzerindeki inceltme işaretlerini koyamadım.Nasıl yapıldığını anlatırsan,bir dahaki mesajımda doğru kullanmış olurum ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili Adalet abla; kocaman bir MAŞALLAH her bir çiçeğiniz bir birinden güzel hayran oldum.tabi orkideler daha bir güzel. kendimi zor tutuyorum (şimdilik) orkide almamak için. ellerine yüreğine sağlık abla, bu arada sukulenleriniz hayırlı olsun.o da ayrı bir tutku sevgiler... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim, bazı bitkiler tutku haline gelebiliyor, Hoyalar, Sukkulentler, Kaktüsler, Orkideler vb. Bu tutkuya esir olduğumuzda ipin ucunu kaçırıyoruz, nerede duracağımızı bilemiyoruz. Küçük evimde yer kalmadı ama hâlâ gözümü alamıyorum seralardan satış gruplarından. Aslında tek saksıya dikilmiş 4-5 Orkide daha güzel bir görüntü verir.. Sevgiler.. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sayın Adalet hanım orkidelerinize bayıldım nasıl bir bakım yapıyorsunuz onlara o kadar çok çiçek açıyorlar bende de var 10 saksı ama aldığım gibi çok çiçek açmıyorlar orkide vitamini veriyorum ayda bir kere kışın 15 günde yazın 10 günde yağmur suyu veriyoru m nerede yanlış yapıyorum anlayamadım Saygılarımla . |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Aslında çiçeklenmede en önemli faktör ışık, bol ışık alan pencere önlerine bayılıyorlar(ama dikkat!), kesinlikle direkt güneş almamalı. Uygun bir pencere önünüz varsa oraya dizin, güneşli saatlerde tülünü indirirsiniz, sonra açarsınız. Orkidelerde birkaç besini karışık kullanıyorum, iki ayda bir 10-52-10 gübreyi(5 litre suya silme bir çay kaşığı) ayda bir Vilmorin sıvı/Genta sıvı hangisi olursa, üç ayda bir de 20-20-20 veriyorum, oranlar üstte yazdığımla aynı. Yağmur suyu vermekle de çok iyi ediyorsunuz. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sayın Adalet hanım verdiğiniz bilgilere candan teşekkür ederim benim evim birinci kat pencerede tutuyorum yaz günü çok güneş olursa yaprakları yanmasın diye kağıt koyuyorum kullandığım besin orkide için özel tropikal besini diye yazıyor 10-52-10 gübresini ve 20-20-20 gübrelerini nereden alabilirim eğer bana ya özelime yazarsanız çok memnun olurum vilmorin var burada onu alacağım kalanlarına rastlamadım şimdiden teşekkürler Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki hostaların bulunduğu yerden birkaç kök almak istedim ama bildiğiniz toprak geldi küreğe. Yine de saksıya doldurdum toprağı, bir ay önce dört kök Hostamın toprağı delip göründüğünü fark edince durumumu tahmin etmişsinizdir ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Bizim 'ortanca' di mi o ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok kolay, fazlalık kısımlarını boş saksısı olanlara gönderirsin. (Şaka şaka) Dilerim fazlasıyla gelişir, güzel çiçekleriyle hem seni hem bizleri sevindirir. ![]() Diğer ortancalar gibi bu da gölge mi sever? Yaz aylarında balkonlarda gölge alan bulmak biraz zor oluyor. Bu da küpe gibi bazı bitkileri yetiştirmede bir engel olarak önümüze çıkıyor. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Hydrangea Kuzey balkonumda şimdilik, orayı sevmezse bahçede bir yeri gözüme kestirdim Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2017
|
Merhaba ağaçlar nete yeni üye oldum ben sizlerle yaşadığım bahçe serüvenlerinden dolayı çok mutluyum umarım bundan sonra hayat dolu günler geçiririz |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçe serüvenlerimiz sizi bazan güldürecek, bazan düşündürecek bazan da "yok artık" dedirtecek ![]() Mutluluğunuz artsın eksilmesin.. Sevgilerimle... Not: Bu başlığı da ziyaret edin lütfen.. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2017
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim.. Özel bir şey sayılmaz Selma 321, toprağını hazırlarken fazla torf kullanmamaya dikkat ettim. Daha çok bahçe toprağı, Vermikülit, Perlit, çok az da çiftlik gübresi kullandım. Kendisini bahçede sanıyordur herhalde ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ekerler gül'den almıştım geçen sene.. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Ablacığım güller gerçekten harika ben balkonda bir türlü büyütemiyor tabı bundan vazgeçiyormuyum geçmiyorum ) bu sene bim den yine bir tane gül aldım şimdilik durumu iyi gibi inşallah bu sefer büyüte bilirim leylak rengi güle bende bayıldım |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yedi tane almıştım, beşini apartman bahçesine dikmeye karar verdim. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzun zamandır Acar Palmatum 'Beni Schichihenge', ya da A.P. 'butterfly' arıyordum, dün nihayet kavuştuk ![]() Ben karar veremedim hangi tür olduğuna, "Acer Palmatum Osakazuki" de olabilir, belki de hiç biri değil. Her ne ise sonbaharda alacağı renkle gerçeğe biraz daha yaklaşırız herhalde. İlk fotoğraf Netten alıntı. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2016
|
Elinize emeğinize sağlık . Herbiri ayrı güzel. Hangisini beğendim desem diğerine haksızlık olurdu. Ama orkideleriniz , katmerli aslanağzı , pembe acem borusu ve eflatun gül görmek istersem buradan sizin bahçenize dalacağım. |
|
|
|
![]() |
|
|