Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi scpr
Sevgili Adalet Hanim,
Aslinda forumu genellikle bilgi almak icin kullanirim. Yazmaya pek cesaretim yok. Ilk yorumum da size oldu. Bir cok konuda sizin verdiginiz bigilerden cok yararlandim ve bahcenizi cok merak ettim. Benden bir nazar boncugu bahcenizdeki o guzellilklere... Bir de o marifetli ellere... Hepsi o kadar saglikli ve sevgi dolu ki. Ellerinize emeginize saglik...
Size bir sey sormak istiyorum. Salyangozlarla basim dertte demissiniz ama cicekleriniz masallah cok sagliklilar. Ben bugun artik en son campanula portenschlagianalarimin uzerine sarimsak tozu dokmek zorunda kaldim. Yaklasik 30 adet aldim Mavislerden bir ay kadar önce.Ama salyangoz ve sumukluböcekler o kadar cok ki. Zavalli ciceklerim güc kaybediyor. Yalniz sonuc olarak kactiklarini ve tek tek bitkileri terk ettiklerini gördüm. Yarin tekrar kontrol edecegim. Sarimsak tozunun bir zarari varmidir ciceklerim icin? Bu arada ön bahcemde buram buram sarimsak kokuyor 
Sevgiyle kalin Adalet Hanim marifetli elleriniz dert görmesin....
|
Sevgili scpr;
Bahçeme hoş geldiniz.
Uzun zaman uğrayamadığım için mesajınızı bu gün gördüm, gecikme için özür.
Salyangoz ve sümüklüböcekler tam bir başbelası

Birkaç senedir uğraştırıyor beni, sarımsak tozunun bitkilerinize bir zararı olmaz merak etmeyin.
Bazı arkadaşlarımız tuz serperek uzaklaştırıyorlar sümüklüleri, az miktarda kullanıldığında tuzun da zararı olmaz.
Çok fazla kullanmak zorunda kalacaksanız tuzu tavsiye etmem.
Birayı da çok sevdiklerini duymuştum, bir kabın içine biraz bira koyup içine düşmelerini bekleyeceksiniz
Yaklaşık on gün daha fazla aktif olamayacağım, ilk fırsatta bahçenizi gezmeyi çok isterim.
Bahçeme ve bana yaptığınız övgülere çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler.