![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nerede çıktınız yoldan, deliler başlığına bakma fırsatım olmadı, tamirci filan yokmuydu ![]() Benimki mecburî bir devamsızlık oldu, keyfî değil yani, bu yüzden cezayı tecil et canım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merak etme, elektrik kesintileri dışında her şey yolunda ![]() Alıntı:
![]() Teknoloji bu kez bana yamuk yaptı, her yıl iki gün içinde nakil yapılan hattım tam 10 gün sonra bağlanabildi. Çok özel çabalar sayesinde sizlere kavuştum, şükürler olsun ![]() |
||
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1 kg. kadar ribes topladım, kırmızısının tadı güzel ama, siyah olanı pek sevmedim. Ribesleri de ayıklayıp yıkadıktan sonra, üzerine bir su bardağı toz şeker serpip karıştırdım ve buzluğa attım. Ribesler de senin olsun, böylece bir kaç yıl önceki böğürtlen reçeli hikâyesinin rövanşını almış ol ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
"Torunumdan artarsa" dermişim ![]() Seleste duymasın ![]() Canım gilan'cığım, kirazlarım çok güzel, ilk defa bu sene bol kiraz gördüm. Keşke ulaştırabilmenin bir yolu olsa. İki sene önce de çok fazla vişnem olmuştu, çekirdeklerini ayıklayıp üzerine şeker döküp buzluğa atmıştım. Yemek için çıkardığımda çok hoş bir lezzeti vardı, tadından kokusundan hiç bir şey kaybetmemişti. Belki kirazları da bu şekilde saklayabiliriz, bu sene denerim. Buzluğa atacağım kirazlar sizi bekleyecek ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
15 Haziranda yaylaya taşındım, görülmemiş bir sıcak tam dört gün sürdü. Bahçeyi her gün sulamak zorunda kaldım. Güya yayladaydım ama tüm pencereler açık pike bile kullanmadan yattık. Termometreyi güneşe koyduğumda 42 °C gösteriyordu. Ve ardından... Beş gündür fırtınayla birlikte yağan yağmur bahçemi talan etti. Öyle çok yağdı ki, bahçeye girilmiyor. Domatesler, fasulyeler, katmerli hatmiler yerlerde sürünüyor, pek çoğu kırıldı. Kivinin dalları koptu. Dahası da var, liliumlar çok güzel açmışlardı, fırtına onları da acımadan kuşa çevirdi ![]() Böyle zamanlar yaşadığımda ellerim yanıma düşüveriyor, ayların emeğini bir anda silip süpürüp götüren fırtınaya ne desem az. Yine de bir kaç fotoğrafım var paylaşmak için. Geldiğimde pembe gülüm çok güzel açmıştı ![]() Sıcağa dayanamadı yandı kavruldu. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Hepsi çok güzel üzülmeyin can sağlığı olsun onlar en kısa zamanda eski güzelliklerine kavuşurlar. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
İnşallah kendilerine gelirler gilan'cığım, şimdilik bakmak bile istemiyorum ben de. Teşekkür ederim sevgili kılıç, ben de öyle umuyorum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba... Bahçe sayfalarına pek bakmazdım. Kıskançlık mı desem ,özenip imkanım olmadığı için üzülmemek için mi bilmem. Sabahtan beri harika bir şölen havasında bahçenizde geziyorum .Her resimle başka dünyalara akarken , güzelliklerin biri bitip diğeri başlarken ,son karelere doğru birden müzik kesildi ,renkler karıştı. Hayatta bazen öyle değilmi ? herşey yolunda iken aniden rüzgar dönüverir karışır birden sahne. Herşeye gücümüz yeter, herşeyi kontrol edebiliriz zannederken senaryo yazarı akışı keser,bir düğüm atar ortaya. Belki bir yeniliğe hazırlanılıyor, belki de bizim cesaret edemediğimiz yeniden doğuşa tazelenişe yer açılıyordur. Bahçenizde kayıpların ardından kırılan dallar ,çiçekler, kökler, yapraklar, aldığı bereketli yağmur damlacıklarının taşıdığı hayatı yeniden fışkırtacak . Taze dallar minik yapraklarla kayıpların acısını unutturacak.Rengarenk çiçekler yine dansedecek ,geceleri siz uyurken çiçekleriniz fısıldaşarak sizi çekiştirecek. Maviler gururlu ,en çok bizi sever diyecekler ,pembeler hiç te değil biz varken size kim bakar diye pembe etekliğini savuran küçük kızlar gibi şımaracaklar. Beyazlar; zarif ve asil bizi kimse geçemez en çok bizdedir adalet hanımın gözleri, niye gelinler beyaz giyer düşünün bakalım diyecekler. Morlar,kırmızılar, sarılar sabaha dek sürecek atışma ve bir kaç haftaya kalmadan hepsi güzellik yarışmasını kazanmak için var güçleriyle çalışıp sizi yine sevindirip ,içinizi yaşam sevgisiyle dolduracak. Üzülmemek elde mi? Ama herşey yoluna girecek. Bakalım ilk açan çiçeğin rengi ne olacak ? Sevgiler, selamlar... Düzenleyen Rana+miraç : 26-06-2012 saat 11:39 Neden: imla |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Rana+miraç; Her zamanki gibi konuyu alıp götürmüşsünüz ![]() Örneklemelere bayıldım, siz ve sizin gibi yazanlara Allah vergisi bir durum bu. Ne kadar uğraşsam da sizin gibi toparlayamıyorum, kafamın içi de bahçem kadar dağınık ![]() Ne diyelim, züğürt tesellisi işte, "Elle gelen düğün bayram" derler bizde. Evimin arka tarafına ekin yapmışlar, geldiğimizde iyice sararmıştı, ha bu gün, ha yarın biçecekler derken, beş gün süren yağmur ve fırtınadan sonra onlar da perişan oldular. İnsanların emekleri boşa gittiği gibi, maddî olarak da zarara uğradılar. Yani benden daha kötü durumda olanlar da var. Gücüm yettiğince toparlayacağım inşallah. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Adalet Ablacım gözün aydın bahçenin en güzel çiçeği gelmiş, o güzel yanaklarından öp benim için. Haftasonu bende yayladaydım dediğin gibi bir fırtına bir yağmur başımızı bile dışarı çıkartamadık.Eminim ki senin sevgin ve ilginle çiçeklerin biran önce toparlanacaktır. Çiçeklerinin güzelliklerine bir an önce kavuşman dileğiyle sevgiler... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler smiy'ciğim. Bitkilerim yavaş yavaş düzeliyor gibiler, daha üzerinden üç gün geçti. Ekinezyalarımdan bir kaç tanesini de kökünden kırmış fırtına. Fırtınadan önce hatmiler dimdikti, dün bağladım geriye kalanları. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Kirazlar olmaya başladı. Bunlar K900 imiş, ben anlamam, anlayanlar öyle söyledi. Yağan yağmurdan sonra tadları biraz sulandı, gerçek lezzetini kaybetti. ![]() ![]() Sarı kirazın büyük dalından birini aşı yapmıştık, kalan taraf sarı kirazlarla dolu. Henüz olgunlaşmadılar, bu görüntüde olanları toplamam imkansız, ulaşamayacağım yerdeler. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha pek çok fotoğraf var, zaman bulduğumda yüklerim. Bunlar bildiğimiz Margret değil, çılgın papatyalar. ![]() Bir kaç kök kuş gözü, bu sene tohumlarını kaybetmem inşallah. ![]() Monarda, rüzgara mukavemeti, dik uzayan ve bol çiçeklenen dalları, kokulu yaprakları ile çok hoş. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2012
|
Adalet hanımcığım,maşallah toparlamışınız doğanın verdiği zararları,doğayla elbirliği yaparak tamir etmişiniz. Yalnız ben o çılgın papatyanı çok sevdim, sanki daha dayanıklı gibi hava şartlarına. Çiçekli dönemi ne kadar sürüyor, eğer uzun süre ise benimde edinmem gerekli diye düşündüm. Saygılar sevgiler minik Adalet'e de öpüyorum. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Maşallah ne kadar güzel bitkiler. Hiç üzülmeyin toparlanırlar tekrar hepsi bir bakarsınız coşmuşlar. Doğa ananın bildiği bir şey vardır. sevgiyle kalın. Düzenleyen serkan_istanbul : 27-06-2012 saat 22:25 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım, bitkilerinize herkes gibi ben de üzüldüm, ancak yapacak bir şey yok. Doğa olayları elimizi kolumuzu bağlı bırakıyor, bazen. Sevgili Rana+miraç, güzel örneklerle açıklamış, şimdi eskisinden daha gür gelecekler, rengârenk çiçekleriyle sizi sevindirecekler inşallah. Ben bir de şöyle bakıyorum; olumsuzluklar olmasa, güzelliklerin değerini anlayamazdık belki de. Nehir'i öpüyorum... Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, hiç üzülmeyin, tahmininizden de çabuk toparlanacaklar. Şimdiden bile güzeller, daha ne olsun. SDurul'un dediğine katılıyorum, arada olumsuzluk da gerekiyor. Bahçedeki bitkiler, evdeki eşyalar gibi koyduğumuz gibi kalsa bu kadar değerli olmazdı, Onlara emek verdikçe güzelleşiyorlar. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili dostlarım; Ana gibi, serkan istanbul, SDurul, Kiraz, Verdiğiniz destek için çok teşekkürler ediyorum. Gelin görün ki, bu akşam saat 17:00 civarında kıyametler koptu yaylada. İnanılmaz bir fırtına ve gök gürültülü şiddetli yağmur. Her taraftan seller aktı ![]() Bahçem doğaya teslim olmuş durumda. Domatesler patlıcanlar, hıyar ve kabaklar çamurların içinde sürünüyor. Bir hafta daha devam edeceğini söylüyorlar. Bahçeyi yıkayıp temizlemekte yoruldum artık. Doğanın bu kadar hırçınlaştığını görmemiştim hiç. Yer gök bir birine girdi sanki. Sonunda "ne halin varsa gör" deyip, kapıyı çekip çıkacağım ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Alıntı:
Hani biz kurda kuşa sele suya pabuç bırakmazdık ? Sel gelse gene eker yel götürse gene dikerdik ? Biliyorum abla o üzüntü insana yetiyor tek dalın tek yaprağın kopması dahi insanın zoruna gidiyor ama ne yapalım olan olmuş ve olacak. Olacakla öleceğin önüne geçilmezmiş ya biz olduktan sonrasına bakalım neler yapabiliriz ? Yoksa yapacağımız çekeriz kapıyı ama ben senden kapı çekmeyi değil kapı çektirmeyi öğrenmiş birisi olarak yazılarını üzüntüden dolayı böyle karamsarlığa bağladığını düşünüyorum. Bizim sadık yarimiz kara toprak değil mi ? Gitsek nere gideceğiz ![]() Saygılar ve sonsuz Hürmetler hocam |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|