![]() |
|
![]() |
#2851 |
Ağaç Dostu
|
Ah sevgili gilan, 20 yıl daha genç olmayı dilerdim ![]() Aklımdan ve gözümün önünden çok şey geçiyor ama her şeyle tek başıma baş edemiyorum. Bir aranjman yapacağım inşallah, mor petunya ile diascayı ve bacopayı birlikte hayal etmek bile güzel. Hatta aralarına sarkan lobelyalardan da serpişitirilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım, Aklıma ne geldi biliyor musunuz? Betül Mardin'in 84 yaşında verdiği bir röportajı okumuştum. (Şu an 86 yaşında maaşallah ve hala üniversitede ders veriyor) Diyordu ki "Yapmak istediklerimin hepsine yetişemiyorum, ah biraz daha genç olsaydım, mesela 70 falan". ![]() Bu laf o kadar hoşuma gitti ki hayat felsefelerimden biri oldu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Tekrar tohum edinip asıl yerlerine ekmeyi planlıyorum sonbaharda, sizin tavsiyenize uyarak gölge bir bölgeye ekeceğim, umarım severler yerlerini, çiçeklerini esirgemezler bahçemden. Kararlıyım, başarılı oluncaya kadar devam.. saygılar... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok güzel iki rengide. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Sn Adalet hocam yine dudaklarımı ısırarak sayfanızı gezdim çiçeklerin kokusu sulanmış toprağın kokusuyla karışıp beni benden alıyor sanki elleriniz dert keder görmesinler. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ablam, sen insanın içini açıyorsun. Bu bahçeye verdiği mutluluktan dolayı teşekkür ederim. Zilli dona dayanıklı, sutera değil. Hatırlatayım dedim. Çok öptüm. Düzenleyen jineop : 05-05-2012 saat 21:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elbette bölerek çıkartabilirdim ama merdivenleri tekrar tekrar inip çıkmaya mecalim kalmamıştı, bahçede çalışırken kendimi kaybediyorum. Ama, şu Betül Mardin örneği tam yerine oturdu ![]() Demek ki, dolu dolu kullanabileceğim 7 yılım daha var ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematis tohumlarından çimlenen oldu mu hiç? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Ağaç Dostu
|
Siz gözünün içine bakıyorsunuz diye çıkmıyorlar sevgili metetren ![]() Sayın Zeki Yağlı bey bana Geranium Maderense tohumları göndermişti, onunla birlikte ektiğim tüm tohumlar çimlendi, bir tane dışında Geranium çimlenmemişti. İki gün yaylada kalıp geri döndüğümde bir de baktım ki 7-8 tane olmuşlar, yani demem o ki, bunları fazla şımartmaya gelmiyor, naza çekiyorlar kendilerini. Siz de tohumları bir köşeye atıp unutun, ta ki o size kendini hatırlatıncaya kadar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Ağaç Dostu
|
Hocam aynen öyle olması lazım esasında da çok sevdiğimizden olmuyor maalesef plumeria tohumlarını toprakla buluşurduğum tarihten beri çıkmıyorlardı birde ne göreyim bir kaçı çürümüş bir kaç gün s vermedim sonra da aklıma geldikçe suladım kalanları şimdi yaprak çıkarmaya çalışan bıdırıklarım var ![]() Clematisleride öyle yapacağım ama kıyamıorumki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili metetrn, plumerialar çok kolay çimlenirler siz fazla sulamışsınız demek ki. Bir de her zaman söylüyorum ya, fazla gözünün içine bakmayacaksınız. Clematisleri de çok şımarttık, soğuk katlamalar vs. halbu ki ben hiç bir işlem yapmadan çimlendirmiştim. Bu sene tohuma bırakmayacağım clematisleri, çiçekleri geçtikten sonra bir kaç tanesini bırakıp diğerlerini keseceğim. Tohum yapmak için bitki yoruluyor, tekrar çiçeklenmiyor, yazık. Bıraktığım tohumları da bir saksının içine ekip öylece bırakacağım, mutlaka içinden çimlenenler olacaktır, kendi kendine soğuklansın, kendi kendine çimlensin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Ağaç Dostu
|
Acemilik diyelim hocam halbuki adeniumlar ile beraber sulamıştım. Mecburen elimde kalanlarla yola devam edeceğiz. Birde dedemden çatı katını kiralar isem şöyle boy boy clematis adenium plumeria yaparım ki değmeyin keyfime ![]() Clematisleri de elimde kalanların hepsini ektim hocam ne kadarı çimlenirse zaten 6-7 tane kalmıştı başım üstünde yerleri var yok ben çıkmam diye inat ediyorlarsa ne yapalım harcımızın içinde kompostlaşırlar. Hocam birde üyelerden birisi haseki küpesinin tohumlarından yollamışlardı bende aldım pat diye ektim iki tane çimlendi aldım büyüttüm büyüttüm incire o kadar benziyen bir yaprak formu var ki acaba farklı bir tür mü diye bekliyorum siz ne dersiniz hocam o kadar büyük yaprak sizce normal mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Ağaç Dostu
|
Haseki küpesi yaprakları incire benzemezler sevgili metetrn, muhtemelen onlar incirdir ![]() Forumda şimdilik fotoğraf yüklemede ve özel mesajlarda yaşanan bir sorun var, düzeldiğinde bir fotoğrafını yükleyin ilgili başlığa, oradan karar veririz ne olduğuna. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin tarif ettiğiniz yapraklar buradakine benzemiyorsa haseki küpesi değildir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Ağaç Dostu
|
Aşı makası olan var ise incirlerimi aşılamak istiyorum ![]() ![]() Neyse kısmet hocam ne diyelim şimdi o incirleri Hasan dedeme götüreyim de en azından zayi olmasın o bir şekilde icabına bakar gerekirse hediye gerekirse saksının birine alıkoyar. Hocam teşekkürler bilgiler için clematisleri de kıyıya kaydırıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Ağaç Dostu
|
Bitki delilerinin delilik öyküleri başlığında yazdım, yakınlarda bir yerlerde sebze fideleri ve süs bitkileri satılan bir yer var. Orada minik çiçekli ceylan sardunya görmüştüm, aklımda kalmıştı, gidip onu alayım dedim, bakın onunla birlikte kimler gelmek istedi. Ben de kıramadım tabii ![]() ![]() Bu papatyalara bayıldım, rengi uçuk pembe. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Hepsi de çok güzel Ablacığım pembe paptya ile minik çiçekli sardunya gerçekten çok güzelmiş. Güle güle büyüt ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Ağaç Dostu
|
Diasca ve bacopalara bayılmıştım, mavi ve beyazı da varmış diascanın. Satıcı bana tomurcukları açmamış olan iki saksının mavi olduğunu söyledi, hemen kaptım, pembe de açsa önemli değil, çok güzeller. Yeni diascalarım. ![]() Bacopalar çok hoş görünüyordu, son kalanı da daha önce aldığıma arkadaş olsun diye aldım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili eşimde, o tarz gece yürüyüşlerini çok sever. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirdiğim bir çok bitki bahçeye geçmeyi bekliyor, biraz daha gelişmeleri gerkir diyordum ama allissiumlar çiçeklenmeye başladı. ![]() Çimlendirmeye son anda karar verdiğim godetıalar, geç kaldığım için fazla gelişemediler daha, 15 gün sonra onlar da dikimlik olurlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|