![]() |
|
![]() |
#2761 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, obrizyaları çok sevdim, daha önce hiç görmemiştim, nazsızlar bir de galiba. Desenize önümüzdeki zamanlarda clematis ziyafeti çekeceksiniz. Sayılarını arttırmışsınız. ![]() Şimdi de ağaç şakayık aratacaksınız bana belli oldu. Bitki konusunda çok aç gözlü oldum ve kendimden korkmaya başladım, hayırlısı. ![]() Çiçekte, meyvede bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Sevgiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Ablacığım Zeki bey den gelen bitki bence de geranium. Güle güle büyüt ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Obrizyalar nazsızlar, öyle ahım şahım bakım da beklemiyorlar, tek istekleri yarı gölge ve serin bir alan. Ağaç şakayık mutlaka olmalı bence, Bauhaus da vardı ben oradan aldım, her yıl daha çok çiçek açıyor. 8-9 clematisim vardı, yeni aldıklarımla ve sevgili Jineop'un gönderdikleri ile birlikte sanırım 16 tane oldular. Ama bu rekor 60 kök clematis ile Jineop'ta ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2768 |
Ağaç Dostu
|
Acele ile olumsuz bir yere dikmek istemedim, daha sonra onun için güzel bir yer ayarlarım. Ayrıca, Dr.Ruppel iki tane aldım, birini toprağa diktim, bunu da ne olur ne olmaz diyerek emniyete aldım. Saksı çok büyük, derinlik 55-60 cm. genişlik en az 40 cm. Bakarsın terasa alırım, gözümün önünde olsun hep diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir yerlerde toplanalım mı yine, Mersin'den çok üyemiz var. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Ağaç Dostu
|
Üç yıl önce yirmiye yakın adeniumum vardı, küçücük saksılarında öyle güzellerdi ki, aradan geçen zaman içinde, bitkilerimi başkalarına emanet etmek zorunda kaldım. Bu gün birini zor kurtarabildiğim sadece 3 adeniumum kaldı, yakında tomurcuklarını göstermeye başlarlar. ![]() Bir ay önce döndüğümde iki dalda çürüme başlamıştı, hemen onları kesip uzaklaştırdım. Sonra da yaşaması için dua ettim, bu günkü hali böyle ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2772 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım bitki hastanesi kursam iyi olacak ![]() Tarihi yanlış hatırlamıyorsam 16 Aralık 2011 CNR bitki fuarından çiçeklerine vurulup aldığım sundavillem ölmek için gün sayıyordu. Bir ay önce tüm dallarını budayıp, toprağını değiştim, beni yeni sürgünleri ile mahcup etmedi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Ağaç Dostu
|
Bu viyoldeki ve plumerianın saksılarındaki sardunya fidelerini geçen yıl sonbaharda yayladan getirmiştim. Hikâyesi sardunyaseverlerin hoşuna gidecek ![]() Sonbaharda sakızları budamıştım, vakit darlığından terasta öylece bırakıp Mersin'e döndüm. Bir ay sonra tekrar gittiğimde budanmış dalların uçlarının hâlâ yeşil olduğunu gördüm. Hemen bir torbaya doldurup Mersin'e getirdim, üç gün de burada bekledi, sonra viyollere dikip komşuma emanet edip İstanbul'a gittim. Bir ay önce döndüğümde bir kaç tanesi hariç hepsinin tutmuş olduğunu gördüm. Şu sardunyalar çok güçlü bitkilermiş. ![]() Plumerianın gölgesinden faydalanıyorlar ![]() ![]() Buradaki küpeleri bahçede denemek istiyorum. ![]() İxiayı 5. deneyişim, sadece bir çiçek sapı göründü, buna da şükür, diğerlerinde o da yoktu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
Ağaç Dostu
|
Nisanda ektiğim lisianthuslar güzel çimlendiler, bakalım mevsime yetiştirebilecek miyim. ![]() Benim güzel lobelyacıklarım, onlardan vazgeçemem, bunlar compact değil, sarkan cinsten, iki yıl önce terasımda vardı. ![]() Tohum kaplarında yeterli gelişimi gösteren minişleri viyollere şaşırtıyorum. Bunlar, kokulu beyaz alisium, ortadakiler çiçeklerini çok beğendiğim kuş gözü, öndekiler de eflatun alisium. ![]() Daha şaşırtılacak yüzlerce bitkim var, Allah bana akıl versin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2012
|
Sardunya hikayesine bayıdım. Sanırım, sizi sevdikleri için naz yapmamışlar. Benimkilerin gözlerinin içine bakıyorum, halen tuttuklarından emin değilim. Adalet hanım, terede ki randımanı, maydanozda alamadım. Kısacası hayal kırıklığı oldu, yinede normalden erken olursa gönderirim. Sevgiler, saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ana gibi; Sardunyalarınız tutmuştur üzülmeyin, tutmasalar da ben size gönderirim, çok çabuk gelişiyorlar. Tere ve roka çok çabuk çimleniyorlar, neredeyse iki günde, maydonozlar için en az on gün beklemek lazım bence. Henüz karıncalar toprakları eşelemeden maydonozları ekmek akıllıca olur, yoksa tüm tohumları yuvalarına taşıyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Sayın; Adalet hanım, bu kadar,fideyi görünce emin oldum ki,çok kısa süre sonra amazon ormanlarını andıran renk, renk,cıvıl cıvıl bir bahçeniz olacak ![]() obrizyalar muhteşem olmuş,maşallah,diğerlerinide izlemek için sabırsızlanıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2780 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Ablacığım maşallah tohumları ne güzel çimlenmişler mevsimlemi alakalı acaba benim ektiğim tohumlardan sabah sefaları ile kırmızı kurdela sarmaşığı çimlendi gerisi hala beklemede.Güle güle büyüt hepsi de harika görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 |
Ağaç Dostu
|
Allah ıslah etsin seni diyeceğim geliyor da, ıslah olmaz delisin sen ya ![]() Yine doldurmuşsun heryeri tohumlarla fidelerle. Benim, saksıya diktiğim tek tohum, pamuk tohumu oldu bu yıl. O da çimlenemedi hala ![]() Tüm tohumları bahceye rastgele saçıverdim, kurtuldummmm ![]() Akıllandım mı ben, ne dersin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tohumdan yetiştirmek bir tutku benim için, elinize aldığınızda belki de bir şeye benzetemediğiniz minicik şeyler, toprakla buluşup güneşe selâm verdiğinde duyduğunuz heyecan ve sevginin benzeri yoktur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seninkiler de mutlaka çimleneceklerdir, toprağın kurumasına izin verme, ben çimlenme başlayıncaya kadar günde 3-5 kez toprağı kontrol edip fıs fıs yaparım. Tohum kaplarının kapaklarına delikler açtım, çimlenme başlayıncaya kadar kapakları kapalı tutuyorum, yarım santim kadar büyüdüklerinde kapağı tamamen açıyorum. İlk gerçek yaprakları görmeden de şaşırtma yapmıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2784 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tamam ben deliliğimi peşin kabul ettim zaten ama bana deli diyen şeker, İstanbul'a her geldiğinde elindeki koca valizin içinde neler taşıdı Ereğli'ye acaba ![]() Yok aslında birbirimizden farkımız ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Ağaç Dostu
|
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Allah ıslah etsin seni diyeceğim geliyor da, ıslah olmaz delisin sen ya) Yine doldurmuşsun heryeri tohumlarla fidelerle. Benim, saksıya diktiğim tek tohum, pamuk tohumu oldu bu yıl. O da çimlenemedi hala Tüm tohumları bahceye rastgele saçıverdim, kurtuldummmm Akıllandım mı ben, ne dersin) -------------------------------------------------------------------------- Valla tebrik ediyorum seni Cemo, tek tohumla sezonu açtın demek Tamam ben deliliğimi peşin kabul ettim zaten ama bana deli diyen şeker, İstanbul'a her geldiğinde elindeki koca valizin içinde neler taşıdı Ereğli'ye acaba Yok aslında birbirimizden farkımız -------------------------------------------------------------------------- ''Al birini, vur ötekine...'' Desem, kırılmazsınız değil mi? Bende. ''sizden gördüm'' bahanesine sığınarak, gider gitmez viyolleri doldurmazsam. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Adalet hanım yine konuşturmuşsunuz.Küpe fideleri ne renk açıyor.Ben de çiçek tohumlarını yeni diktim. iki gün oldu.İnşallah çıkarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Ağaç Dostu
|
Ben, tohum ekme işinde akıllandım kardeşşşşşş ![]() Büyük şehirlere gittiğimde, zır deliliğim nüksediyor pek tabii ![]() Nisan ayı gelince, depreşmeye başlıyorum yine. Bu ara, valizleri hazırlama planı yapmaktayız alcen ile ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Ağaç Dostu
|
Geç kaldın ağaç şakayık için canım, Bauhaus'dan bir ay önce almıştım, daha önce dikilmiş olanlar çiçeklerini açıyor. Orhan Özbilgiç beyden rica etsen sana Bauhaus'tan alıp gönderirdi, çok sık gidiyor. Bu saatten sonra gelişmiş fidanlarını bulabilirsin ama onlar da epeyce pahalı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2789 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Küpeler Zengardenden, koyu mor, eflatun, koyu pembe, açık pembe, beyaz ve tam kırmızı renkteler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Orhan hocamı da kıskanmıyor değilim hani, laf aramızda. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |