agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni20900Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-05-2012, 07:24   #1
Ağaç Dostu

kılıç's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Dün aldım, şimdilik balkonumu süslüyorlar.
Yöresel adı Zilli
Sevgili Jineop adını yazdı, teşekkürler.

Bacopa sutera

Eklenti 291135
Eklenti 291136

Pembe çiçekleri çok hoş, adı Diasca(ymış), Bacopa ve Petunya ile birlikte aranjman yapılması tavsiye ediliyor.

Eklenti 291137
Gerçektende zilli imiş insanı baştan çıkarır çok güzel.

kılıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 16:12   #2
Ağaç Dostu

nardane's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2011
Alıntı:
Dün aldım, şimdilik balkonumu süslüyorlar.
Yöresel adı Zilli
Sevgili Jineop adını yazdı, teşekkürler.

Bacopa sutera

Eklenti 291135
Eklenti 291136

Pembe çiçekleri çok hoş, adı Diasca(ymış), Bacopa ve Petunya ile birlikte aranjman yapılması tavsiye ediliyor.

Eklenti 291137
Sevgili Adalet Yağcı bunlar nasıl güzellikler böyle bayıldım.Çok muhteşem görünüyorlar.

nardane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2012, 15:28   #3
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Kılıç,
Bahsettiğiniz bitki sayın Zeki Yağlı beyin hediyesiydi, adı, Veronica Royal Blue.
Nette çok hoş mavi çiçeklerini gördüğüm bir çok yıllık, pembesi de var.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2012, 15:34   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Veronicanın iki rengi ben de var. Mavi olan açtı, akşam görüntülerim. Pembe olan henüz açmadı. Saksılardan aşağıya sarkıtabilinir. Yaprak dökmüyor, kendiliğinden düşen tohumlarla ya da yayılarak çoğalıyor. Tek kusuru çiçeklenme süresi uzun değil. Ama güzel bir yer örtücü.
Ablam herşey çok güzel olmuş. Çok öpüyorum.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2012, 15:44   #5
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Teşekkür ederim Jineop'um, yayılıcı olmasına sevindim, yarı gölge bir alanda mı daha mutlu olur acaba?

Eski 03-05-2012, 16:30   #6

jineop's Avatar

Alıntı:
Teşekkür ederim Jineop'um, yayılıcı olmasına sevindim, yarı gölge bir alanda mı daha mutlu olur acaba?
Tam yaprak dökmüyor, eski dalların dibinden yeni çıkan sürgünlerin görüntüsü çok güzel, aynı gül gibi, sanki sukulent

Eski 03-05-2012, 16:16   #7
Ağaç Dostu

rhepsag67's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2012
Merhabalar Sevgili Adalet Hanım, inanın bahçenizi seyrederken heyecandan kalbim daha hızlı çarpmaya başladı Çok güzel, gözle doyulamayacak güzellikte bir bahçeniz var, bu görüntüleri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Bir yerlerde okumuştum; insanın istediklerini yaşamına çekebilmesi için gerekli en önemli enerji taşıyıcıları MUTLULUK ve KOLAYLIKtır, diyordu. Düşünülen, hissedilen ya da inanılan her şeyi yaşamımıza çekebilirmişiz. Bu güzellikleri bizlere uzaktan da olsa hissettirdiğiniz çoook teşekkürler...

Sevgiyle ve de mutlulukla kalın...
Hoşça kalın...

rhepsag67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2012, 16:44   #8
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili rhepsag67, çok incesiniz, bu hali ile beğendiyseniz Mayıs sonuna doğru ve Haziranda daha çok beğeneceksiniz diye düşünüyorum.

Mevsimlikleri daha dikmedim, yakında bahçeye geçecek çimlendirilmiş bir çok mevsimlik var.

Pozitif enerjiye ben de inanıyorum, "Hayal et, olsun" felsefesini benimsedim hep.
Yaşamımıza hep güzel şeyleri çekmemiz dileği ile.

Eski 04-05-2012, 22:04   #9
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Diasca gerçekten de bacopa ile petunyanın çocuğu gibi görünüyor.

Bu bahçede de bu sene göz alıcı aranjmanlar göreceğiz galiba.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 22:22   #10
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Ah sevgili gilan, 20 yıl daha genç olmayı dilerdim
Aklımdan ve gözümün önünden çok şey geçiyor ama her şeyle tek başıma baş edemiyorum.

Bir aranjman yapacağım inşallah, mor petunya ile diascayı ve bacopayı birlikte hayal etmek bile güzel.
Hatta aralarına sarkan lobelyalardan da serpişitirilebilir.

Eski 05-05-2012, 01:21   #11
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Sevgili Adalet Hanım,

Aklıma ne geldi biliyor musunuz? Betül Mardin'in 84 yaşında verdiği bir röportajı okumuştum. (Şu an 86 yaşında maaşallah ve hala üniversitede ders veriyor)
Diyordu ki "Yapmak istediklerimin hepsine yetişemiyorum, ah biraz daha genç olsaydım, mesela 70 falan".

Bu laf o kadar hoşuma gitti ki hayat felsefelerimden biri oldu. O yüzden emin olun siz her şeye yetişirsiniz. Tohum çimlendirmekte hepimizi cebinizden çıkardığınızı zaten biliyorsunuz.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 18:50   #12
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Sevgili Adalet Hanım,

Aklıma ne geldi biliyor musunuz? Betül Mardin'in 84 yaşında verdiği bir röportajı okumuştum. (Şu an 86 yaşında maaşallah ve hala üniversitede ders veriyor)
Diyordu ki "Yapmak istediklerimin hepsine yetişemiyorum, ah biraz daha genç olsaydım, mesela 70 falan".

Bu laf o kadar hoşuma gitti ki hayat felsefelerimden biri oldu. O yüzden emin olun siz her şeye yetişirsiniz. Tohum çimlendirmekte hepimizi cebinizden çıkardığınızı zaten biliyorsunuz.
Gilan'cığım, tohum çelik kolay da, gücümün yetmeyeceği şeyler var, 15 gün önce 60 litrelik 4 torba torfu terasa çıkartmak için bir saat telefonla ücret mukabili adam aradım.

Elbette bölerek çıkartabilirdim ama merdivenleri tekrar tekrar inip çıkmaya mecalim kalmamıştı, bahçede çalışırken kendimi kaybediyorum.

Ama, şu Betül Mardin örneği tam yerine oturdu
Demek ki, dolu dolu kullanabileceğim 7 yılım daha var

Eski 09-05-2012, 13:27   #13
Ağaç Dostu

rhepsag67's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2012
Alıntı:
Gilan'cığım, tohum çelik kolay da, gücümün yetmeyeceği şeyler var, 15 gün önce 60 litrelik 4 torba torfu terasa çıkartmak için bir saat telefonla ücret mukabili adam aradım.

Elbette bölerek çıkartabilirdim ama merdivenleri tekrar tekrar inip çıkmaya mecalim kalmamıştı, bahçede çalışırken kendimi kaybediyorum.

Ama, şu Betül Mardin örneği tam yerine oturdu
Demek ki, dolu dolu kullanabileceğim 7 yılım daha var
Sevgili Adelet Hanım, sevgili Gilan'ın örneği gibi güzel örnekler az değil gerçekten. Bir iki hafta önce de Ereğli'ye sayın Muazzez İlmiye Çığ geldi. 98 yaşında ve dimdik ayakta. Hala çalışmalarına devam ettiğinden bahsetti...

Daha önce gelen bir e-mailimi hala saklar, arada bir bakarım, hatırlamak için
Sizin de beğeneceğinizi umuyorum.

Gençlik hayatın belli bir çağı ile ilgili değildir. İnsan, kendine olan güveni derecesinde genç, şüphesi derecesinde yaşlıdır.
Cesareti derecesinde genç, korkuları derecesinde yaşlıdır.
Ümitleri derecesinde genç, ümitsizliği derecesinde yaşlıdır.
Hiç kimse fazla yaşamış olmakla ihtiyarlamaz. İnsanları ihtiyarlatan, ideallerinin gömülmesidir.
Seneler cildi buruşturabilir. Fakat heyecanların teslim edilmesi ruhu buruşturur.
İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar, halbuki yaşamadıkça yaşlanırlar.
İnsan ihtiyar olmaya karar verdiği gün ihtiyardır.
Güzelliği görme yeteneğini kaybetmeyen asla yaşlanmaz.
Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir. Çıktıkça yorgunluğunuz artar. Nefesiniz daralır ama görüş alanınız genişler.
"Beynimiz yeni tecrübeler keşfettiği sürece insan genç sayılır" William Gladstone
Sunumun sonunu da şöyle bitirmiş: Şimdi bu edebi avunmaları bırak, git vakit çok geç olmadan ne yapacaksan yap be kardeşim.

Selam ve sevgilerimle...

rhepsag67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2012, 13:55   #14
Ağaç Dostu

Ana gibi's Avatar

Giriş Tarihi: 22-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rhepsag67 Mesajı Göster
Sevgili Adelet Hanım, sevgili Gilan'ın örneği gibi güzel örnekler az değil gerçekten. Bir iki hafta önce de Ereğli'ye sayın Muazzez İlmiye Çığ geldi. 98 yaşında ve dimdik ayakta. Hala çalışmalarına devam ettiğinden bahsetti...

Gençlik hayatın belli bir çağı ile ilgili değildir. İnsan, kendine olan güveni derecesinde genç, şüphesi derecesinde yaşlıdır.
Hiç kimse fazla yaşamış olmakla ihtiyarlamaz. İnsanları ihtiyarlatan, ideallerinin gömülmesidir.
Seneler cildi buruşturabilir. Fakat heyecanların teslim edilmesi ruhu buruşturur.
Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir. Çıktıkça yorgunluğunuz artar. Nefesiniz daralır ama görüş alanınız genişler.
"Beynimiz yeni tecrübeler keşfettiği sürece insan genç sayılır" William Gladstone
Sunumun sonunu da şöyle bitirmiş: Şimdi bu edebi avunmaları bırak, git vakit çok geç olmadan ne yapacaksan yap be kardeşim.

Selam ve sevgilerimle...
Galiba sizden çok , bana (kapak olsun) bu sunu , sevgili Adalet hanım. Sizler gibi, enerji dolu gençlere hayranlık duyuyorum. Mersin buluşması, örneğinde olduğu gibi. Her biriniz bir başka güzel, burda birde alkış butonu olmalıydı. Sevgiler, selamlar.

Ana gibi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2012, 17:27   #15
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ana gibi Mesajı Göster
Galiba sizden çok , bana (kapak olsun) bu sunu , sevgili Adalet hanım. Sizler gibi, enerji dolu gençlere hayranlık duyuyorum. Mersin buluşması, örneğinde olduğu gibi. Her biriniz bir başka güzel, burda birde alkış butonu olmalıydı. Sevgiler, selamlar.
Sevgili Ana gibi;

Sevgili gilan ve sevgili rhepsag67, çok güzel ifade etmişler, sadece size bana değil, hepimiz için.

Dostlarımız yazmış, ben bu gün "Genç" olmaya karar verdim, siz de öyle yapın, bu arada, alkışların sesini duydum, teşekkürler dostum.

Eski 09-05-2012, 17:04   #16
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rhepsag67 Mesajı Göster

Selam ve sevgilerimle...
Sevgili rhepsag67;
Güzel mesajınız için teşekkürlerimle başlamak istiyorum.

Her satırına imzamı atacağım çok doğru şeyler söylemiş William Gladstone.

Bazan çok iyi bildiğimiz şeyler vardır ama bildiğimize inanmayız, ancak başka birisi bunları ifade ettiğinde, " çok haklı yahu" deriz, yani birden gerçeği idrak ederiz.

İşte bende de öyle oldu, mesajınızı kağıda geçirip(kendi el yazımla)buzdolabımın kapısına yapıştıracağım

Bazan sızlanmalarım oluyor tabii ama bazı işlere güç yetiremediğimden, bahçede derince bir çukur açmam gerektiğinde yardıma ihtiyaç duyuyorum, buna benzer şeyler işte.

Biraz da 44 yıldır benimle olan desteğimi, hayat arkadaşımı yitirmenin acısıyla öfkeleniyorum sanırım.

Şükürler olsun ki, bitkilerim var, sizler varsınız, hissettiğiniz anda hemen destek veriyorsunuz, sağolun, varolun.
Sevgi ve muhabbetle.

Eski 09-05-2012, 17:12   #17
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Hocam, nerelerdesiniz? Daha doğrusu ben yoktum aslında Bu aralar biraz devamsızlığım oldu:P Fotoğrafların hepsini tek tek beğenmek yerine buradan iletiyorum beğenimi. Sizin çiçeklerinize olan sevginiz ve düşkünlüğünüz çok hoşuma gidiyor. Sağlık ve huzurla yetiştirmenizi diliyorum çiçeklerinizi. Bir ara aldığınız aplik şeklinde bir saksı vardı, birşey diktiniz mi ona? O tür saksıları çok beğeniyorum, merak ediyorum sizinkini de

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 09:46   #18
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Çok güzel iki rengide.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 10:03   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-09-2010
Sn Adalet hocam yine dudaklarımı ısırarak sayfanızı gezdim çiçeklerin kokusu sulanmış toprağın kokusuyla karışıp beni benden alıyor sanki elleriniz dert keder görmesinler. Saygılarımla

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 10:47   #20

jineop's Avatar

Ablam, sen insanın içini açıyorsun. Bu bahçeye verdiği mutluluktan dolayı teşekkür ederim. Zilli dona dayanıklı, sutera değil. Hatırlatayım dedim. Çok öptüm.

Düzenleyen jineop : 05-05-2012 saat 21:40
Eski 05-05-2012, 19:04   #21
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metetrn Mesajı Göster
Sn Adalet hocam yine dudaklarımı ısırarak sayfanızı gezdim çiçeklerin kokusu sulanmış toprağın kokusuyla karışıp beni benden alıyor sanki elleriniz dert keder görmesinler. Saygılarımla
Teşekkür ederim sevgili metetren, çok naziksiniz.

Clematis tohumlarından çimlenen oldu mu hiç?

Eski 05-05-2012, 19:27   #22
Ağaç Dostu

Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili metetren, çok naziksiniz.

Clematis tohumlarından çimlenen oldu mu hiç?
Sn Adalet hocam parti parti ektim 10 taneyi bir partide beş taneyi bir partide kimileri hala soğuk katlamadan gözlerinin içlerine bakıyorum ne zaman çıkacaklar diye

Eski 05-05-2012, 19:32   #23
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Siz gözünün içine bakıyorsunuz diye çıkmıyorlar sevgili metetren

Sayın Zeki Yağlı bey bana Geranium Maderense tohumları göndermişti, onunla birlikte ektiğim tüm tohumlar çimlendi, bir tane dışında Geranium çimlenmemişti.

İki gün yaylada kalıp geri döndüğümde bir de baktım ki 7-8 tane olmuşlar, yani demem o ki, bunları fazla şımartmaya gelmiyor, naza çekiyorlar kendilerini.

Siz de tohumları bir köşeye atıp unutun, ta ki o size kendini hatırlatıncaya kadar

Eski 07-05-2012, 19:56   #24
Ağaç Dostu

Hocam aynen öyle olması lazım esasında da çok sevdiğimizden olmuyor maalesef plumeria tohumlarını toprakla buluşurduğum tarihten beri çıkmıyorlardı birde ne göreyim bir kaçı çürümüş bir kaç gün s vermedim sonra da aklıma geldikçe suladım kalanları şimdi yaprak çıkarmaya çalışan bıdırıklarım var

Clematisleride öyle yapacağım ama kıyamıorumki

Eski 07-05-2012, 21:09   #25
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili metetrn, plumerialar çok kolay çimlenirler siz fazla sulamışsınız demek ki.
Bir de her zaman söylüyorum ya, fazla gözünün içine bakmayacaksınız.

Clematisleri de çok şımarttık, soğuk katlamalar vs. halbu ki ben hiç bir işlem yapmadan çimlendirmiştim.
Bu sene tohuma bırakmayacağım clematisleri, çiçekleri geçtikten sonra bir kaç tanesini bırakıp diğerlerini keseceğim.

Tohum yapmak için bitki yoruluyor, tekrar çiçeklenmiyor, yazık.
Bıraktığım tohumları da bir saksının içine ekip öylece bırakacağım, mutlaka içinden çimlenenler olacaktır, kendi kendine soğuklansın, kendi kendine çimlensin

Eski 07-05-2012, 21:48   #26
Ağaç Dostu

Acemilik diyelim hocam halbuki adeniumlar ile beraber sulamıştım. Mecburen elimde kalanlarla yola devam edeceğiz. Birde dedemden çatı katını kiralar isem şöyle boy boy clematis adenium plumeria yaparım ki değmeyin keyfime

Clematisleri de elimde kalanların hepsini ektim hocam ne kadarı çimlenirse zaten 6-7 tane kalmıştı başım üstünde yerleri var yok ben çıkmam diye inat ediyorlarsa ne yapalım harcımızın içinde kompostlaşırlar.

Hocam birde üyelerden birisi haseki küpesinin tohumlarından yollamışlardı bende aldım pat diye ektim iki tane çimlendi aldım büyüttüm büyüttüm incire o kadar benziyen bir yaprak formu var ki acaba farklı bir tür mü diye bekliyorum siz ne dersiniz hocam o kadar büyük yaprak sizce normal mi ?

Eski 08-05-2012, 11:44   #27
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metetrn Mesajı Göster
... birde üyelerden birisi haseki küpesinin tohumlarından yollamışlardı bende aldım pat diye ektim iki tane çimlendi aldım büyüttüm büyüttüm incire o kadar benziyen bir yaprak formu var ki acaba farklı bir tür mü diye bekliyorum siz ne dersiniz hocam o kadar büyük yaprak sizce normal mi ?

Sizin tarif ettiğiniz yapraklar buradakine benzemiyorsa haseki küpesi değildir.

Eski 07-05-2012, 22:15   #28
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Haseki küpesi yaprakları incire benzemezler sevgili metetrn, muhtemelen onlar incirdir
Forumda şimdilik fotoğraf yüklemede ve özel mesajlarda yaşanan bir sorun var, düzeldiğinde bir fotoğrafını yükleyin ilgili başlığa, oradan karar veririz ne olduğuna.

Eski 08-05-2012, 11:52   #29
Ağaç Dostu

Aşı makası olan var ise incirlerimi aşılamak istiyorum Hocam alakası yok bildiğimiz incire gübre verdim gözünün içine baktım birde solucan gübresi çayı yaptım ne yapsam Bursa'ya dayıma mı yollasam incirlik kursak

Neyse kısmet hocam ne diyelim şimdi o incirleri Hasan dedeme götüreyim de en azından zayi olmasın o bir şekilde icabına bakar gerekirse hediye gerekirse saksının birine alıkoyar. Hocam teşekkürler bilgiler için clematisleri de kıyıya kaydırıyorum Saygılar

Eski 08-05-2012, 20:07   #30
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Bitki delilerinin delilik öyküleri başlığında yazdım, yakınlarda bir yerlerde sebze fideleri ve süs bitkileri satılan bir yer var.
Orada minik çiçekli ceylan sardunya görmüştüm, aklımda kalmıştı, gidip onu alayım dedim, bakın onunla birlikte kimler gelmek istedi.
Ben de kıramadım tabii

Name:  yen3.jpg
Views: 2075
Size:  70.6 KB

Bu papatyalara bayıldım, rengi uçuk pembe.
Name:  ye1.jpg
Views: 1031
Size:  70.0 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025