![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Clematisleri merak ediyorsunuz biliyorum ![]() Eskiler daha açmamışlar, yeni aldıklarımdan montana rubensin çiçekleri bana tuhaf geldi. Sevgili Jineop, bakabilir misin, bunlar gerçekten montana mı? ![]() ![]() John Paul ![]() Multi Blue ![]() Bunlar bebek daha, seneye görün bir de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ayrılmak nasıl mümkün olabilir ki, muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Yağcı ne kadar gurur duysa az! ![]() Bu nasıl bir güzellik böyle, bak bak dur... Galeride boyut sınırı daha esnek olduğu için belki oraya da bir iki tane ekleyebilirsiniz, biz hiç itiraz etmeyiz. ![]() Obrizyalara da bayıldım. En beğendiğim çiçeklerden biri oldu sayenizde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan, sizlere beğendirmek için çok çalışıyorum ![]() Obrizyalar gerçekten muhteşem, hararetle tavsiye ediyorum herkese. Ben 2 yıl önce tohumdan yetiştirmiştim, tohumlar Zengarden'in. Çimlenme çok iyiydi, yaklaşık 40 kök dikmiştim, güneş alan yerlerdekiler sıcaklarda birer birer gittiler. Şimdi sadece 5-6 kök kaldı. Obrizyalar çok yıllık, Bahar yaklaştığında uyanıyorlar ve uzun süreli çiçekli kalıyorlar. Tek sorun serin yer isteği, gölge ve ya yarı gölge yerler için uygun olur, böylece sürekli yeşil kalabilirler. Bahçenizin serin bir bölgesi varsa Sonbaharda direk toprağa serpin tohumlarını, üzerini çok az toprakla kapattıktan sonra çuval benzeri bir örtüyü üzerine örtüp sabitleyin ki, yağışlarda tohumlar sürüklenmesin. Ben bu yöntemi denemedim, bu sene deneyip göreceğim bakalım, ayrıca tohum kaplarına da Şubat 15 gibi ekmeyi düşünüyorum, ne olur ne olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Tekrar tohum edinip asıl yerlerine ekmeyi planlıyorum sonbaharda, sizin tavsiyenize uyarak gölge bir bölgeye ekeceğim, umarım severler yerlerini, çiçeklerini esirgemezler bahçemden. Kararlıyım, başarılı oluncaya kadar devam.. saygılar... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bahçen de gelişmeler oldukça güzel ablacığım benim gaura sanırım öldü hala uyanma yok ne yazık ki. Obrizyalara bayıldım çok güzeller gerçekten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Günebakan'cığım, gaurayı dert etme, tohumdan 5-6 tane çimlenmiş, biraz gelişsin yollarım sana istersen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
merhaba, ankarada yaşıyorum. sizlere sardunyalarla ilgili bir şey sormak istiyorum. aşağıda linkleri olan fotoğraftaki sardunyaları daha önce avrupa ülkelerinde görmüştüm. geçen yaz istanbulda direklerden sarkıyordu. birkaç hafta önce alibeyköyde istanbul ağaç aş ye giderken yön tabelasının altındaki saksıda bunları görünce çok sevindim. ancak sevincim kısa sürdü. ne yazık ki kalmamıştı. oradaki görevli yalınkat sardunya dedi bana. gördüğüm her seraya soruyorum, sakız sardunya falan diyorlar, ama bunların çiçekleri top top değil. öyle olsa bile farklı bir alt türü olmalı. ingilizce de ivy geranium olabilir. bazı kaynaklarda da alpine geranium diye geçiyor. sonuç olarak bu sardunyaların bizdeki adı ne ve nereden bulabilirim, yardımınızı rica ediyorum. teşekkürler, şimdiden Wheeler Farm Gardens What grows there?: Ivy Geranium 'Lila Compact' Ivy Geraniums Plants for Hanging Baskets |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Herşey harika. Bu bahçedeki güzellikleri özlemiştik. Yeni bebişler de çok güzel. Ellerinize sağlık. Küçük menekşe de işini biliyor. Buldu güzel bahçeyi, kendine gözü gibi bakacak ta var. Hemen konuvermiş yerine. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yalınkat; Sitemize hoş geldiniz. Bahsi geçen sardunyaları ben de görmüştüm İstanbul'un değişik yerlerinde. Bildiğim kadar sakız sardunya, çok güzel sarkıyorlardı, kırmızı ve pembesini dikmişler daha çok. Bence bunlar bildiğimiz sakız sardunya, minicik bitkiler iki yıl içinde 30-40 cm. sarkıyor, çok gerekmedikçe budanmıyor, böylece her yıl daha uzun bir bitki oluyor. Vermek istediğiniz linkler görünmüyor, tekrar dener misiniz. Ayrıca bir fikir vermesi açısından terasımdaki sardunyaları görün, bunlardan biri olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım obrizyalara ben de bayıldım, tohum bulup ektim ama uzun zamandır çimlenmedi, ya bayat çıktı ya ben becremedim ama tekrar deneyeceğim. Ekinezya da ise haklısınız (bu arada sayenizde ben de çimlenen minik iki fidenin ekinezya olduğuna emin oldum), içeride ölmek üzereydi, dışarı aldım, yaşama ümidi var gibi. Doğrudan dışarıya ekmeliymişim. Bol fotoğraf bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yalınkat, sanırım bundan bahsediyorsunuz. Bu ve bu. Bunlar dediğiniz gibi farklı türler ola bilir, yaprakları alacalı. Ayrıca bu formda çiçeklenebilmesi biraz da sizin becerinize kalmış, yetiştiriciler çok değişik beslemeler yaparak bitkinin görkemli görünmesini sağlıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaçsever
|
evet aynen bunlardan bahsediyorum ![]() sıcak karşılamanız için teşekkürler ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zeki Yağlı beyin hediye ettiği bitkilerimin hepsi de yaşıyor. Bitkiler geldiğinde kendisine, "onlara çok iyi bakacağım"a dair söz vermiştim. Şükür hepsi de sağlıklı ve gelişmeleri çok iyi. ![]() ![]() Böyle göründüklerine bakmayın, hepsinin saksıları otlardan temizlendi, kurumuş dallar ayıklandı. Bahçenin otları temizlenip çapalandığında hepsi gerçek yerlerine kavuşacaklar. ![]() ![]() ![]() Zeki beye teşekkürlerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz sayın Başbahcivan, ağaç şakayığı gördünüz mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Bu sene o çileklerin tadına bakacağız inşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Sevgili adalet hanım hepsi çok güzel ALLAH keyfini sürmeyi nasip etsin tabi sizinle birlikte bizede,3043 nolu mesajdaki son resimdeki bitkinin ismini tam okuyamadım yardımcı olursanız sevinirim aynı bitkiden bendede var sanırım yerörtücü çiçekli halini merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Üstelik AGM ödüllüymüş ![]() Veronica Royal |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Dün aldım, şimdilik balkonumu süslüyorlar. Yöresel adı Zilli ![]() Sevgili Jineop adını yazdı, teşekkürler. Bacopa sutera ![]() ![]() Pembe çiçekleri çok hoş, adı Diasca(ymış), Bacopa ve Petunya ile birlikte aranjman yapılması tavsiye ediliyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|