![]() |
|
![]() |
#2131 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatoş, teşekkür ederim. Çöl gülünün yumruları olmuyor, siz dahliadan mı bahsettiniz yoksa? Çöl gülü İzmir'de de olsa bahçede olmaz sanırım, kışın sıcaklık eksilere düşebiliyor çünkü. Siz en iyisi saksıda yetiştirin, yazın balkonda güneş alsın, kışın kapalı bir pencere önünde muhafaza edersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevim hanım, Dudi, dahlialar ve karpuzlar nefis görünüyorlar değil mi? Karpuzların her gün başına gidip dakikalarca seviyorum onları, beni görenler merak edip soruyorlar kiminle konuştuğumu, düşünsenize, karpuzlarımla desem bana ne derler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçen doğal güzelliği ile her zamanki gibi süper. Düzenleyen ozbey : 12-08-2010 saat 01:39 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben toprağın üzerinden sıfır buduyorum, toprağını da nem'li tutmaya çalışıyorum. Budadıklarını da dikersen onlarda kökleniyor. Hayırlı Ramazanlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Adalet Ablacım, karpuzunuzu toprağa koysanız gelişimi daha güzel olur ben size çekirdek gönderirim. Benim bahçeye karpuz çekirdek ve resimlerini eklemiştim hangisinden istersin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Kaybettik
|
Adalet hanım bodur dahliaları nereden almıştınız. Benim bir paket tohumum var. İnşallah değişik ve güzel renkler çıkar. Sevgili özbeyin gece mumu köşesine bayılıyorum. Sizde de var ne güzel. Bir ben yetiştiremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ozbey, bilgi için teşekkür ederim. Bu gün akşam üzeri budama yapıp, budadıklarımdan da çoğaltırım. İnşallah - 5 ler dayanır gece mumu, kışın kısa süreli de olsa kar yağıyor buralara. Sevgili Nazlı, karpuzlar oradan alınıp toprağa nazikçe yerleştirildi ![]() Karpuz çekirdeği teklifiniz için teşekkür ederim, elimde karpuz çekirdeği var, dışı siyah olanlardan, çekirdekleri de siyah. Bunları ben ekmedim, geçen seneden toprağa bir şekilde düşmüşler, muhtemelen Nehir'in eline verdiğim karpuz dilimlerinden çıkmıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Kaybettik
|
Günaydın Adalet Hanım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | |
Ağaç Dostu
|
Sevim hanım, fideler de çok ucuzdu, tohumla uğraşmaya değmez. Alıntı:
Burada yaptığımız yanlışları paylaşacağız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İmez, hoş geldiniz. Bizler de eski üyelerin bahçelerine bakarak bu hale geldik ![]() Sevgili Hozat, sanırım başlık sadece bende görünüyor(şimdilik). Sayın Malina'ya durumu bildireceğim, sayfayı ortak kullanıma açması için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Adalet hanım Karpuzlar bana çok değişik geldi, Pijama karpuzların değişiği gibi, cekirdeklerinin siyah olduğunu söylüyorsunuz, merak ettim eski yerli karpuzlarınkiki gibi iri siyah mı, yoksa küçük siyahmı. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Finduk'cuğum, karpuz çok neşeli bir bitki, bahçede olması beni çok sevindiriyor. Tam güneş alan bir yerde Nisan ayından itibaren çekirdeklerini ikişer ek, bir tanecik bile olsa bu keyfi yaşa ![]() Birol bey, karpuzlarım geçen sene bahçeye düşenlerden çıkmış, çekirdekleri muhtemelen siyah ve iri değil. Geçen sene bir çok arkadaşa siyah iri karpuz çekirdeği dağıtımı yapmıştım. Bu sene ekmeyi unuttum, elimde yerli karpuz çekirdeğinden 5-10 tane var, isterseniz size göndereyim, seneye ekersiniz. Yücel bey, ben de sizi ve rüya bahçenizi unutmadım ![]() Bu günlerde bahçe bölümünde tamiratlar var, bu yüzden uzun kalamıyorum sitede. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Birol bey, karpuzlarım geçen sene bahçeye düşenlerden çıkmış, çekirdekleri muhtemelen siyah ve iri değil. Geçen sene bir çok arkadaşa siyah iri karpuz çekirdeği dağıtımı yapmıştım. Bu sene ekmeyi unuttum, elimde yerli karpuz çekirdeğinden 5-10 tane var, isterseniz size göndereyim, seneye ekersiniz. Çok teşekkür ederim adalet hanım Bende bahceme sevgili bahtiyar02 nin gönderdiği yerli siyah karpuzlardan diktim, dayanamayıp erkenden bir tanesini kesip hem yedik hem çekirdeğini ayırdım bilmiyorum sizin karpuzla bunun cinsi aynımı. müsait olduğunuzda hiç bir acelesi yok gönderirseniz sevinirim çünkü cinsi aynı olmuyabilir. S,zde isterseniz bende size benim elimdeki çekirdeklerden gönderebilirim. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Adalet Hanım; Ben ilk kez bu sene, Bodur Dahlia ile tanıştım. Çiçekçiden aldığım beyaz çiçekli fideleri, kırmızı Ateş çiçeklerinin ortasına diktim. İlk iki hafta toprağa adaptasyon ile geçti. Sonrasında bir-iki hafta ehh işte. ![]() Anlayacağınız, ben çiçeklendirmede pek başarılı olamadım. O nedenlede, sıtkım sıyrıldı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Ağaç Dostu
|
Orhan bey, demek ki, dahlialar ile ateşler birbirlerinden hoşlanmadılar, eh bu da enerji meselesi ![]() Bence siz bodurlardan vaz geçmeyin, sorunsuz bir bitki, onları tek başına mutlu olabilecekleri bir yere dikin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Müthiş bir ikna kaabiliyetiniz var! Gerçi birazda mantıklı öneriler sunmanızdan ötürü kabulleniliciğim haa. ![]() Teşekkürederim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Cumhur Tonba; Sizi (biraz geciklmeli de olsa), çeşitli sayfalarda gördükçe keyifle ve gülümseyerek okuyorum. Filozofi mizah tarzınız, yer yer Hayyam' dan, yer yer kaynağını bilemediğim, bazılarının kendinize ait olduğunu tahmin ettiğim dörtlük ve şiirlerle süslediğiniz bu yazılarınız, sizin ne denli engin bir mizahi ve edebi bir kültürünüz olduğunu gösteriyor. Herkes gibi, bende sizi seviyorum. İyi ki varsınız. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Satı hanım, on gündür bahçe çevresi duvarlarına yapılan tadilattan dolayı, tüm bitkilerim haşat oldular ![]() Karpuzlar da sanki büyümüyorlar gibi, biliyorsunuz karpuz milleti rahatsız edilmekten hiç hoşlanmıyor, dallarına sık dokunursanız strese girermiş. Ben gece mumlarını henüz budayamadım, sadece sulamakla yetiniyorum, bir haftaya kadar işim biter, budadıklarımı saksıya alırım ben de. Bu güzelliklerin bahçemden yok olmasını hiç istemiyorum, güneşte olanlar gölgede olanlara göre daha uzun süre çiçek açtılar, bilmem siz de fark ettiniz mi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, karpuzların umarım zarar görmeden büyür, tadilat için kolay gelsin, zaten tadilat ve ya bir şey yaptırırken yapanları adım adım izlemezsen ezip haşat ediyorlar. Benim gece mumları iki köktü ve güneşteydi, çokta açmadı demek ondan, budadıklarımı gölgeye diktim olmazsa öbürlerinide gölgeye alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Yüreği sırça kadeh kadar narin renklerin anası, ablaların ablası Adalet Ablam'a krizantem çiçeklerinden kucak dolusu selamlar yolluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Kolay gelsin Adalet Hanımcım .Tadilat işi mahvediyor bahçeleri malesef Bu sene Trakyada doğru düzgün karpuz olmadı .Gelişimleri çok iyi derken kök kurumasıyla kaybettik karpuzları ![]() Biz kendimize kadar ektik ama üretici zarar etti malesef Gece mumlarını budadıktan sonra ekin tekrar kökleniyor .Ben denedim Benimkiler pembe açıyor beyazını da bulsam daha güzel olacak ![]() Sardunyalarınız çok güzel maşallah benimkiler malesef sıcaklardan mutsuz oldular . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu duyguyu tesis ettiğiniz, bizlere yansıttığınız için çok şanslıyız. Bizden de size kucaklar dolusu sevgiler, selâmlar Yücel bey. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hatice hanım, bu sene çok farklı bir yaz yaşadık, sıcaklar her şeyi perişan etti, tam bitti derken bir de bakmışsınız geri dönmüş, kâbus gibi. Her gün bahçeyi ve saksıları suladım, sardunyalarda ziyan yok çok şükür ama bir çok arkadaşımızın kaybettiğini biliyorum. Eylül sonlarına doğru bahçeye yeni bir düzen vermek istiyorum, size phlox göndereceğim unutmadım, renklerinden seçip sardunya çeliklerinden de gönderirim üzülmeyin. Bir kaç kırılmış minik sardunya dalını toprağa diktim, 3-4 cm. minicik dallar bile sorunsuz tutuyor. Clematis tohumları da o zamana kadar hazır olursa hepsini birlikte gönderirim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
bulaşık teli,biraz çay kalıntısı, biraz da muz enzimi
Adalet Hanım'ın affına sığınarak, "o tohumları nasıl çimlendiririz?" in keşfini paylaşmak istedim! Bulaşık teline rastgele serpiştirilmiş kuş yemi tohumları, telin üzerine biraz demlenmiş çay, 2 damla kadar da kendi yaptığım muz enzimi.. Artık buna muz enzimi mi denir, yoksa olmamış mı denir bilemiyorum. Yine bu platformdan öğrendiklerimle sadece muz kabukları ile yaptığım bir karışım. Resimde de dikkat edilirse muz kabuğu kalıntıları görülüyor. Bunun etkisi nedir ya da var mıdır onu da net olarak bilmiyorum doğrusu! etkisi büyük ama benim yaptığımın etkisi ne derece başarılı demek istedim.. Bulundukları yer hiç güneş görmedi loş bir ortam ,cam önü! zaten uzayan boylarından az ışıklı ortamda oldukları belli. Kademeli olarak ışık seviyesini arttırmayı düşünüyorum. Bu tel ortamı onları ne kadar idare edecek derseniz, sizin gibi ben de bilmiyorum. Bir süre sonra toprağa kavuşmaları gerek herhalde!! Ve bol sulama! 4 gün içinde çimlenen tohumlar!! E şimdi o torbanın yerini ben de merak eder oldum desem.)) Şaka bir yana, hiç bu kadar güzel tohum çimlendirdiğimi hatırlamıyorum.. Eklenti 167999 Eklenti 168000 Düzenleyen fizban : 12-08-2011 saat 18:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nazlı, tohum torbası henüz boş, çok az bir kısmını toplayıp buz dolabında soğuk katlamaya aldım. Ama hiç dert etmeyin, Ekim ayı içinde tohumları HHatice hanıma göndereceğim, oradan cinslerine göre ayırdığımız tohumlar meraklıları ile buluşacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|