![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haberler iyi olur da paylaşırım umarım, Adalet hanımcığım. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Canım bahçen çok neşelenmiş sahibi gibi insana gülüyor, benim yolladıklarımda sana kampanula mor açanlar sevgininkilerle aynı adaletçim.... Onlar çok dayanıklı ve çok çabuk ürer heryerde gelişir....... Çok öpüyorum sevgilerimi gönderiyorum ..... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili alcen'ciğim, Campanulaları ilk sende görmüştüm sanırım ve deli gibi araştırmaya başlamıştım. Neyse ki imdadıma yetiştin de ben de güzelliklerini yakından görebildim. Çoğaldıkça bahçenin diğer taraflarına aktaracağım, dik büyümesi de hoşuma gidiyor, uzun bitkiler uzadıkça yere yatıyor biliyorsun. Teşekkürler ederim canım yeniden. Selam ve sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Kıştan etkilenenler için üzüldüm. Önceki yıldan kalanları düzenlemek daha kolay geliyor bana. Siz yine de pentasayı aramayacak çiçekleri dikmişsinizdir. Bahçeniz güzel olacak öyle görünüyor. Açınca şölen yapacak sizinkiler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Aysis, Pentaslardan vazgeçtim, öyle nazlı cazlı bitkilerle uğraşamam, mütevazı olmalı benim bitkilerim ![]() Henüz bir şey dikmedim bahçeye, toplantı için İst. geliyorum, yeni bitkiler düzenli bakım isterler. Mayısta şenlendiririz inşallah. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlarım; Sezonu bir türlü açamadım, kafam karmakarışık. Bahçe işleri beni çok zorlamaya başladı, ücret mukabili işçi bulamıyorum, her yıl yeni sorunlar çıkıyor, evimle arası 35 km. İki evi idare etmek eksiğine noksanına yetişmek tek başına çok zor. Su konusu ise başlı başına ayrı problem. Düşünüp taşındım, yayla evimi satmaya karar verdim. Birkaç emlak sitesine ilân vermek üzere hazırlıklarımı yaptım, evin fotoğraflarını çektim, bahçe başlığımdan da birkaç fotoğraf ekleyeyim diye düşündüm. Başladım sayfaları karıştırmaya, gelin görün ki ne aradığımı unutup sayfaların arasında daldıııım gittim. Altı yıldır bu forumun üyesiyim, neler yapmışım neler, bana gelenler, benim gönderdiklerim, tohumlar, çelikler, fideler... Bazı fotoğrafları yeni görüyor gibiydim, yorumları yeniden okudum, beni yüreklendiren yorumlarınız gözlerimi yaşarttı. Hele sayfama yüklediğiniz fotoğraflar var ya, ben bahçemden uzaklardayken ne güzel de şenlendirmişsiniz. Yokluğuna alışamayacağım sevgili Jineop'un paylaşımları içimi acıttı görünce. Neyse uzatmadan, kararımı uygulamaya koymadan önce biraz daha düşünmek için kendime zaman tanıdım. Bu yaz bir geçsin bakalım, bahçe bakımı tamamlandı ne olsa. İki hafta önce bahçede fotoğraflar çekmiştim, onlarla sezona "Merhaba" demek istiyorum. Aslında geçtiğimiz Cuymartesi Pazar günü de yayladaydım, her şey coşkulu görünüyordu ama ben fotoğraf makinamı unutmuşum, telefonla çektim epeyce ama, yeni çektiklerimi pc ye aktarmayı başaramadım. İnternete bağlanmak için şimdili Vınn kullanıyorum, TTNET henüz gelmemiş binaya, şimdilik Vınn ile idare etmek zorundayım. Haydi başlayalım ![]() Sayın Zeki Yağlı beyin iki yıl önce gönderdiği Veronica Blue ile başlamak istiyorum. Öyle naif bir bitki ki, şu anda tümü açmış durumda ve ben seyrine doyamıyorum. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili alcen'den gelen Campanulaların tomurcuk halleri, şimdi tüm tomurcuklar açtı. ![]() Liliumlar gelişimi biraz zayıf gibi göründü gözüme. ![]() Her kış toprak üstüne kadar dalları donan Solanum Rantonettii hareketlenmiş, dip sürgünler iyi, bu yaz da beni mutlu edecek gibi. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
Ve devamında bahçenizin, çiçeklerinizin, emeklerinizin o güzelliğini görünce bana göre; bahçe bile bir coşmuş ki satma sakın dercesine. Adalet Hanım valla hepimiz sorunlar yaşıyoruz, fakat sonuçta bizler bahçeyi, çiçek ekmeyi, dikmeyi, sulamayı, yetiştirmeyi zoruyla-külfetiyle seviyoruz, başarınca da seviniyoruz, mutlu oluyoruz. Biz bu işi seviyoruz ve hem bahçenizi gördüğüm kadarıyla, sizi de tanıdığım kadarıyla bu sevda başka bir sevda, sonradan üzülmenizi, pişman olmanızı istemem. Ama tabi ki yine de son karar sizin, yaşadığınız sıkıntıları siz biliyorsunuz, siz yaşıyorsunuz sonuçta. Bahçeniz, çiçekleriniz maşallah çok güzel olmuşlar, ellerinize, emeklerinize sağlık. İnşallah herşey gönlünüzce olsun. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Adalet hanım, bitkileriniz harikalar. Buradaki evinizi satmak demek bu bitkilere veda etmektir. Bence biraz daha düşünün. Bu toprağı ve bu bitkileri özleyeceksiniz,hem de çok. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok düşününce vaz geçiyorum, az düşünüp aniden bitirmem gerek ![]() Daha ne kadar dayanabileceğimi bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Filmin ikinci yarısını görmeden sinemadan çıkmışım. ![]() Asıl güzellikler gerideymiş. Adalet Hanım; O üzümün yaprakları, dolma içinde çok idealdir. Hem parçalı olmayışı, hemde lezzeti güzelliğidir. Not: Seneye Bektaşi üzümü de alacağım. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bektaşi üzümü mutlaka olmalı, benzersiz bir lezzet, bayılacaksınız. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, müthiş güzellikler eklemişsiniz. Her birine ayrı ayrı bayıldım. Warsavza Nike ve o mesajın son fotoğrafı pembe çok hoş görünüyor. Alisyumlar resmen çıldırmış, ben de kışa dayanamıyor, bu sene dikmedim. Ağaç şakayık da çok nazlı galiba, ikinci yılında iki minik dal çıkardı bende ki. Soğanlı iris ben de diktim geçenlerde, bu sene açmayacak m? Adını unuttuğunuz bitki, Gazanya (Koyun Gözü). Burayı satma fikrine pek sıcak bakamadım, değişiklikler her zaman içimi acıtır. Oraya yıllarınızı vermişsiniz, ne çok anılarınız vardır ama zorlukları da siz yaşıyorsunuz. Karar vermek çok zor. En sağlıklı kararı vermeniz dileklerimle... Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Canım Durul'cuğum; Beğendiğin Clematisin adı Ville De Lyon, öyle parlak bir rengi var ki, bakmaya doyamıyorsun. Bu sene tekrar çelik yapmayı deneyeceğim, tutturabilirsem sana yollarım. Bak bu gece Hıdırellez, dua et tutturabileyim ![]() Ağaç şakayıklar ilk yıllarda biraz nazlı oluyorlar, büyüdükçe güçlenirler, yaşasınlar yeterli. Allyssiumlar çok kolay bitkiler, özel bakım gerekmiyor, tohumdan çok kolay çimleniyor, deneyebilirsin. İrislerin açma zamanı geçti ama belli olmaz sürpriz yapabilirler. "Gazanya", çok teşekkürler, bu unutkanlık zor durumlara düşürüyor beni. Bahçe işlerinin zorluklarını sen de bilirsin, gerçekten başa çıkamıyorum artık, satmak fikri aklıma sık sık takılır oldu. Biliyorum çok üzüleceğim, ağlayacağım, fotoğraflarına bile bakamayacağım. Keşke bir çaresi olsa, giderek köylüye daha çok kızmaya başlıyorum, tembel insanlar ya, bütün gün kahvede oturur mu insan. Parasız kaldıklarında bir iki arsa satıp yine pineklemeye devam ediyorlar. Kadınlarının canları çıkıyor, ev işi bahçe işi, hayvanların bakımı hep onlarda. Güzel dileklerin ve beğenilerin için çok teşekkürler canım, sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Canım YeniGine'ciğim; Her bahar olduğu gibi bu baharda koşturup duruyoruz. Acılar üst üste gelince dayanılmaz oldular, bu yüzden bahçeden forumdan uzaklaştım bir süre. Sonra sizlerin o şefkatli güzel sözlerinizle ne çok teselli bulduğumu hissedip devam ettim her şeye. Bahçe konusunda kesin karar vermiş değilim, akşamdan tamam diyorum, sabah uyandığımda vazgeçiyorum. Satıcam dediğim bahçe için sağa sola bitki sipariş ediyorum, anlaşılır gibi değil yani ![]() Tam da senin söylediğin gibi, "Bu sevda başka sevda" bu yola baş koyduk bakalım. Yol bizi bırakıncaya kadar devam... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2014
|
afedersiniz resim nasıl paylaşabilirim acaba bahöemin resimlerini paylaşmak istiyorum |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2013
|
Nasıl özledim sizleri...Adana-Mersin- Çok istediğim Tarsus buluşmasını sabırsızlıkla beklemekteyim... Koca bahçelerde harikalar yaratmışsınız...Ben balkonu adam edemedim, debelenip duruyorum... Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğrusu ben de özledim sizleri. Adana grubu bu ay bir toplantı düzenleyecek büyük ihtimalle, Adana başlığında hatırlatalım. Koca bahçe dediğiniz 300 m² bir yer, dönümlerce bahçesi olan arkadaşlarımız var onların işi çok daha zor. Balkon için yardıma geliriz meraklanmayın ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın pria, sağolun. Özre gerek yok, son zamanlarda arka arkaya kaybettiğimiz dostlarımız ve benim bu soğuk kelimeye karşı aşırı hasasiyetimden dolayı biraz fazlaca tepki verdim sanırım. Ben özür dilerim. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili Adalet hanım, fotoğraflarınızı paylaştığınız ilk gün "Satışa çıkaracığım belki bu evi.." yazınızı görünce yorum yazamadan kaçıverdim, tuhaf bir duyguya kapıldım, cız etti içim.. Emek, sevgi, fedakarlık, hatıralar, bilgi paylaşımlarınız hepsi bu sayfada, kendi bahçem de açmışcasına mutlu oluyorum yetiştirdiğiniz bitkileri gördükçe. Hevesleniyor, gelişimlerini takip ediyor, örnek almaya çalışıyor, mutlu oluyorum, potive ediyor beni enerjiniz.. Clematislerinizin türleri ve renkleri harika, gülleriniz, alisyumlarınız, tüm bitkileriniz öyle güzel ve coşkulu ki, Rabbim sağlıkla sürmenizi sağlar inşallah keyfini.. Hostalarınızı böleceğinizden bahsetmişsiniz, kışa girmeden evvel ben de ayırmak istiyorum, dolu dolu görünsünler diye çok sık ekmiştim, iki sene de birbirlerinin üzerine binecek kadar çıldırdılar.. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her baharda böyle bir duyguya kapılıyorum işte ![]() Yapılacak işler gözümü korkutuyor, şehirle arası tam 34 km. Ankara İstanbul şartlarında uzak sayılmaz tabii de bana uzak geliyor. Ne yapsam ne kadar çalışsam istediğim performansı gösteremiyorum, canım sıkılıyor bu duruma. Bu seneyi bir atlatalım bakalım, seneye Allah kerim. Bahçemi bıraksam bile siz güzel dostlarımdan ayrılamam ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Sevgili Adalet hanım sevgili Sudenur un dediği gibi o yazıyı yazdığınızdan beri hergün sizinle ilgili mesajları okuyup inşallah satmaz diyorum içimden. Kendim için söylüyorum gerek Jineop ve gerekse siz beni yüreklendirdiniz. Hiç bilmediğim bir konuda bahçeme nasıl bakmam gerektiğini neler yapmam gerektiğini sizlerden öğrendim. Siz ve sizin gibi doğa ve insan aşığı kişiler doğadan kopamazlar. Biliyorum çok zorlanıyorsunuz "el elin eşeğini türkü söyleye söyleye arar" diye bir söz vardır. Kimse istediğiniz bir işi sizin istediğiniz gibi yapamaz. Yıllar yılı (35) işçi çalıştırmış bir mühendis olarak söylüyorum sonunda olanla yetinmeye alışıyorsunuz. Dileğim gönlünüze uygun birisini bulabilmeniz. Siz zaten bahçenizi oturtmuşsunuz. Belirli zamanlarda evin ve bahçenin bakımını sizin anladığınız biçime yakın yapabilecek bir kadın bir erkek bulabilirseniz ne olur bu fikirden vazgeçin. Biliyorum derdiniz para değil. Sonunda hepimizin gücü azalıp her geçen gün biraz daha çabuk yorulur hale geliyoruz. Bu durum bize hayat veren bu bahçe ve evden vazgeçirmesin. O güzellikler ve çiçekler içinde sağlıklı olun ve ne olur biraz daha düşünüp beni jineopdan sonra bir de siziz bırakmayın. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beni duygulandırdınız, yazdıklarınızı tekrar tekrar okudum, geçmişteki fotoğraflara baktım. Gerçekten çok çaba sarfetmişim, her köşesinde emeğim var, kıyamıyorum. Açık havada çalışmanın beni ne kadar mutlu ettiğini hissettim Pazar günü. Ne yorulduğumu ne acıktığımı hissetmiyorum çalışırken, ancak akşam olup terasta ayaklarımı uzatıp çayımı yudumlarken kollarımın bacaklarımın ağrısından anlıyorum ![]() Sevgili Jineop'umuzdan sonra daha bir yavaşladım, bir türlü eski havamı bulamıyorum. Her şey anlamsız gelmeye başladı, siz dostlarım olmasa tutunamazdım, iyi ki varsınız ve iyi ki ben buradayım. Bu senenin işlerini kolayladım, şimdilik tabii. Bahçemin güzelliklerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Sevgili Adalet hanım, bahçenizin ancak bir kısmını gezebildim. Gördüklerim harika. Sağlıkla bahçenizde güzel günler geçirmeniz dileğiyle... Ben bahçenizi gezmeye devam ediyorum... |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önce nick'inizi çok beğendiğimi söylemeliyim, iddiasız çalışkan mütevazı tarla kuşu ![]() Bahçemi beğenmenize sevindim, iyi seyirler diliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Ben de hiç sevemedim satış haberinizi. Bahçeler bizleri öyle güzel oyalıyor, hayata bağlı tutup motive ediyorki. Küçükte olsa, zorluğuda olsa gidebildiği yere kadar gitsin isterim. Vazgeçin bu sevdadan. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|