![]() |
|
![]() |
#11 |
Moderatör
|
Valla Bulgar pembesi mi değil mi hiç fikrim yok. Ama çok iri, ve tadı da çok güzel. Tatlı bir tadı var. Bazı pembe domatesler mayhoş oluyor, yakın komşumunkilerde bu mayhoşluğu tattım. Aklımın almadığı, bu bir kök bitkide en azından 10 tane böyle iri domates var, tele de bağlılar ama nasıl bu sap bunları taşıyabiliyor? İçlerinden olmuş olanları topladık, en büyüğü 1.300 kg. geldi. Bazı yeşiller var belki daha da iri olacak gibi görünüyor. Çok ince kabuklular, hatta dikkatlice toplamazsanız parmağınız hemen delebiliyor kabuğunu. Görselliği de çok güzel tadı da. Gören " bunlar hormonlu mu?" dediklerinde evet, bol bol yanık hayvan gübresi ile hormonluyoruz diyorum. Yarın toplananları dağıtırız herhalde, çünkü evdeki buzdolaplarının sebzeliklerinde domatesten başka bir şey yok, her tarafımız domates oldu. Sevgili dağçiçeği, kabakların kabuklarını tırtıkladıktan sonra önce yuvarlak yuvarlak kesiyor sonra da bunları kibrit çöpü haline getiriyorum. Onları da küçülterek bir havlu veya bir kurulama bezine yayıyor, gidip gelip karıştırıyorum, aynen erişte kurutur gibi. malina, patlıcan ve salçalık biberleri de böyle yapıyor. İyice kuruduktan sonra bunları bir kavanoza dolduruyor, özellikle bulgur pilavında çok güzel oluyor. Çorbalara da katabilirsiniz. Ben bulgur pilavı yaparken 2 çorba kaşığı kadar ilave ediyorum, çok da hoşumuza gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|