agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni50701Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-08-2013, 23:55   #11
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Valla Bulgar pembesi mi değil mi hiç fikrim yok. Ama çok iri, ve tadı da çok güzel. Tatlı bir tadı var. Bazı pembe domatesler mayhoş oluyor, yakın komşumunkilerde bu mayhoşluğu tattım.
Aklımın almadığı, bu bir kök bitkide en azından 10 tane böyle iri domates var, tele de bağlılar ama nasıl bu sap bunları taşıyabiliyor?
İçlerinden olmuş olanları topladık, en büyüğü 1.300 kg. geldi.
Bazı yeşiller var belki daha da iri olacak gibi görünüyor.
Çok ince kabuklular, hatta dikkatlice toplamazsanız parmağınız hemen delebiliyor kabuğunu.
Görselliği de çok güzel tadı da. Gören " bunlar hormonlu mu?" dediklerinde evet, bol bol yanık hayvan gübresi ile hormonluyoruz diyorum.

Yarın toplananları dağıtırız herhalde, çünkü evdeki buzdolaplarının sebzeliklerinde domatesten başka bir şey yok, her tarafımız domates oldu.

Sevgili dağçiçeği, kabakların kabuklarını tırtıkladıktan sonra önce yuvarlak yuvarlak kesiyor sonra da bunları kibrit çöpü haline getiriyorum. Onları da küçülterek bir havlu veya bir kurulama bezine yayıyor, gidip gelip karıştırıyorum, aynen erişte kurutur gibi.

malina, patlıcan ve salçalık biberleri de böyle yapıyor. İyice kuruduktan sonra bunları bir kavanoza dolduruyor, özellikle bulgur pilavında çok güzel oluyor. Çorbalara da katabilirsiniz.

Ben bulgur pilavı yaparken 2 çorba kaşığı kadar ilave ediyorum, çok da hoşumuza gidiyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025