![]() |
|
![]() |
#6721 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Cennetinizde sevdiklerinizle uzun ve sağlıklı yıllar geçirmenizi diliyorum sevgili Güler hanım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6722 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende bir başlık açacağım şu erkekler olmasa bayanlar aç mı kalır, yoksa, bayanlar olmasa erkekeler mi aç kalır, ![]() Valla bence ikincisi, çünkü mutfakta yumurtadan başka bir şey yapamam onuda yakarım. ![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6724 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6725 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar Güler Hanim , yaklasik iki haftadir sitenin geceli gündüzlü abonesi oldum , gezmedigim bahce ,görmedigim fotograf kalmadi desem yeridir . Bahcesine hayran kaldigim takdire sayan kisilerden biride sizsiniz , yillarca bikip usanmadan ,emeginizin son damlasina kadar topraga akittiginiz belli oluyor. Cok zevkli birisiniz sizinle tanismayi tecrübelerinizden yararlanmayi ve o harika bahcenizi görmeyi cok isterdim. Kucak dolusu Sevgi ve saygilarimi sunar o maharetli ellerinizden öperim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6727 |
Ağaç Dostu
|
Insallah izine geldigim Zaman belki Kismet olursa gelmek isterim. Bende gecen yildan bu yana bahcemde ve evimde cesitli bitkiler yetistirmeye calisiyorum , fotografladigim bitkilerim var , sitede kendi bahcemi olusturmak istiyorum fakat nasil yapmam gerektigini bilmiyorum , yardimci olurmusunuz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6728 |
Moderatör
|
Tabii, memnuniyetle. ![]() Açmak istediğiniz başlık bahçe mi olacak yoksa balkon-teras mı? http://www.agaclar.net/forum/#uyeler...lari-bahceleri bu başlığı bir inceleyin yine de sormak istedikleriniz varsa hiç çekinmeden sorun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6729 |
Moderatör
|
Bu sabah bahçe teftişi yaparken Oğuz kendi sebzelerine doğru, ben de çiçeklerime doğru yöneldik. Bu sıralar bahçede onun bölümü ağır basıyor doğruyu söylemek lâzımsa. Sepet sepet sebzeler, meyveler topluyor. Ben ancak vazoları süsleyecek kadar çiçek kesebiliyorum. Bunlar da Crinum, gül, lisi ve dahliya oluyor. Nisan ve Mayıs ayı bahçede benim borum ötüyor.... Güllerim, çiçeklerim diye kasıla kasıla dolaşıyorum. Temmuz 15 den sonra ve Ağustos ayında da Oğuz başlıyor gerine gerine dolaşmaya.... sebzeleri, meyveleri....hele yakında üzümleri de başlayacak ya... vay vayy halimize. ![]() Amma.... crınumlar bir kokuyor ki sormayın. ![]() Sizlere birkaç kare..... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6731 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
Ablam nasılsın iyimisin bahçen yine her zamanki gibi çok güzel insan gezdikçe rahatlıyor içi huzur doluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6732 |
Moderatör
|
Atlas çiçeğine hem bakım yapmak hem temizlemek gerekir ki İstanbul'a dönerken beraberimde götüreyim. Bayramdan sonra el ayak çekilince yavaş yavaş yaparım diye niyetlenmiştim. Bu sabah sularken baktım ki hem pek çok sürgün vermekle kalmamış bir de yeniden çiçeklenmeye başlamış. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6734 |
Moderatör
|
Oğuz'un üzümlerinin erkenci olan cinsleri tadlanmaya başladı. Bazı türler ise daha sonra olacak. Erkenci olanları toplamak için bağa hep birlikte gittik, onlar toplarken ben fotoğraf çektim. Bu arada minik misafir sincabı seyretmek torunların çok hoşuna gitti, birbirlerine bakıp durdular. Ufak torun sincap kaçmasın diye usul usul konuşmaya başlayınca hepimiz güldük. Oğuz kesti, Esra sepetine yerleştirdi. Her salkımda " offf bu çok güzel baba, bunu da keselim" dedikçe Oğuz mest oldu adeta. (Hep, çocuklar-torunlar gelseler de şu üzümlerin dalında tadına baksalar der dururdu.) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6738 |
Moderatör
|
Üzüm topladılar, pembe domates, kabak, biber, patlıcan topladılar ve arabalarına yerleştirdiler. Esra'nın " O kadar çok şey topladık ki, sitenin kapısında bunlarla bir sergi açabilirim" demesi çok hoşumuza gitti. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6739 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sevgili Güler Hanım, bahçenize uğramayalı uzun zaman oldu ama buna kayıp demiyorum artık. Çünkü gezinti uzun süreli ve daha keyifli olduğunu fark ettim, kopuk kopuk değilde hep sizinle gibi hisssettirdi. Bahçedeki rüzgarı bile hissettirdiniz. Herşey mükemmel güzellikte sıralama ve ya şu daha güzel ölçü tü koymam mümkün değil ,hele o güzel sohbetler...Emeğinize ve elinize sağlık. Bir şeyi ilave etmeden geçemeyeceğim, böceklerle mücadele resimlerini öyle hızlı geçişim var ki anlatamam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6740 |
Moderatör
|
Çok teşekkür ederim sevgili berçin. .... ![]() Toprağı temizlerken çıkan bir solucanı elinizle tutmayıp da ne yapacaksınız, veya güllerinizi kemiren bu zararlıların elle temizlenmesinden başka bir yolu yoksa ne yapacaksınız? Hoş benim gibi yapamayabilirsiniz ama eninde sonunda toplamak zorundasınız. ![]() Odaya bir sinek veya başka bir böcek girse torunlar başlarlar.." babanneee, odada böcek var" dede veya baba diye bağıranı yok.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6742 |
Moderatör
|
Sevgili Eser İlhan, çocuklar üzüm toplarken ben de fotoğraf çekiyordum, baktım üzüm yapraklarında bir kıpırdama var. Dikkatlice bakınca bunu yapanın bir sincap yavrusu olduğunu farkettim. Torunları yanıma çağırdım, ilk defa gördüklerinden çok heyecanlandılar. Ufak torun, kalınca kuyruğundan tutmak istedi, tutamayınca da çok üzüldü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6746 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Sizin üzümler harika görünüyor. Afiyetle tüketin, ellerinize sağlık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6747 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6748 |
Moderatör
|
Yarın İstanbul'a geliyoruz. Üzümlerimiz daha tam anlamı ile tadlanmadılar ama yine de yenir durumdalar. Hem onlardan hem de bahçe sebzelerinden topladık bir kaç koli yapıp eşe dosta vermek lâzım. Hazırlıklar başlıyor..... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|