![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
|
Sevgili seleste, beni sevenlerin, iyiliğimi düşünenlerin nazarı değmez diyorum ben. Allah hepimize iyilikler göstersin. Güllü kameriye güllerim hem bütün yaz çiçek açıyor hem de çok güzel kokuyor. Hele Mayıs ayı tam coştukları zaman. Ben onları alırken satıcı bana Monte Carlo diye satmıştı, ama şimdi incelediğimde o olmadığını düşünüyorum, Monte Carlo dedikleri daha renki güller, oysa bu kadifemsi koyu kırmızı. İmkânınız olsa da gelebilseniz. Şu an kameriye içinde açan güller, dışarıda açanlardan daha fazla. Ben de şezlongu içeri çektim, fırsat buldukça oraya uzanıp, gözlerimi kapatıyor, kuş seslerini mis kokular içinde dinleyerek hem Allaha şükrediyor hem de daha ne hayeller kuruyorum bir bilsen. Burada kahvaltı etmenin veya akşam çayını içmenin de keyfi bambaşka inanın. Sizlerle beraber olsak eminim ki daha da keyifli olacak. Bitkileri, çiçekleri, daha doğrusu doğayı sevenlerle sohbetin bambaşka olduğu gibi. Buradaki insanlar da çok iyiler, ama benim bu kadar uğraşımı anlayamıyor bana biraz tuhaf bakıyorlar, bu yüzden onlarla bitki üzerine ne kadar sohbet edebilirsiniz ki? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
|
Sevgili deniz akvaryumu, zenfree bana karışık petunya tohumlarını bir zarf içinde vermişti. Minicik şeylerdi. Hepsini önce bir saksı alt tabağına ektim, daha sonra ayırdım. Bir tane de sıklamen rengi var, onun da rengi çok güzel ve yalın kat, çiçek şekli akşam sefasına benziyor, yaprakları daha yoğun ama çiçeği bu kadar fazla değil. O da iki senedir açıyor. Şu an üzerinde çiçek varsa bakayım size fotoğrafını gönderirim. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten muhteşem bir sarkık tarzı var. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderatör
|
Sevgili gilan, sihirbaz güllerini almak için Edirne'ye gitmiştik. Pembe renkli olanı bana Selâhattin hocamız hediye etmişti. Geçen sene agaclat.net grubu bizim bahçede bir piknik tertiplemiştik. Sağolsun hocam da bana bu gülü hediye getirdi. Sevgili cumhur, Edirne'den aldıklarımızda bordo sarı sihirbazlar vardı, orada pembesi yoktu sanıyorum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım küpe harika görünüyor. ![]() Petunyaya ise söyleyecek söz bulamıyorum. İkinci yılda böyle çiçeklenmesi inanılmaz. Tebrikler gerçekten.Acaba dökülen tohumlardan tekrar çimlenmiş olabilir mi? Çünkü ağustos ayında ektiğim tohumlar çimleniyor ve mayısta açmaya başlıyor. Şubatta ektiklerim haziran ayında açıyor. Tohumları Thompson&Morgan'dan almıştım. Hatırladığım kadarıyla hibrid idi. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderatör
|
Sevgili zenfree, senin verdiğin tohumları bir defa ektim. Minik fideleri daha büyük saksıya aldım. Kışın da saksıyı limonluğa kaldırdım. Hiç sulamadım, Mart ayında saksılara su vermeye başladım. Nisan sonunda da balkona aldım. Yeniden bir ekim yok, saksıdan çıkanlar zamanla tomurcuklanıp çiçeklendiler. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, sorularımı sıraladım ![]() 1-"Havlu Püskülü" yazın mı baharda mı çiçekleniyor? 2-Enginarın olduğunu nasıl anlarız? 3-Havuç çiçek açıp yeşil kısmı solunca mı toplanır? (Patates gibi) Yaprakları nerdeyse 1 metre uzadı ama olmuş mu diye çektiğimde havuçların oluşmadığını görüyorum. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Güler hanım güller harika .Küpe çiceği söğüdün altında oluyorsa bende küpelerimi söğüdümün himayesine bırakayım.Küpe çiceklerini çok seviyorum.değişik renklerini arıyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Moderatör
|
Sevgili limon, Deutzia (havlu püskülü) nisan ortasında başlıyor açmaya Mayıs ayının 20-25 de çiçekleri bitiyor. Ama açtığında çok güzel, senin de bahçene yakışır yani. Enginarlar, yumruğundan büyük kafa verdiğinde olmuşlardır. Ama daha da büyük seversen sulamayı ihmal etmemelisin, yoksa kılçıklanır. Benim ikinci toplamam, biz zeytinyağlı seviyoruz. Toplanan enginarlar. ![]() Havuçlar hakkında bilgim yok. Oğuz geçen hafta ekti. Yarın ona sorar sana cevap veririm. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili Güler Hanım Enginarlar ve güller harika, biz enginarın genelde pirinçli dolmasını yaparız, ama zeytinyağlısı da harika olur dediğiniz gibi. Şu gül harika, bu gül çok güzel demiyeceğim, çünkü istiyormuşum izlenimi yaratıyorum. ![]() Ama yinede arasından ben TÜRKİYE gülü olarak adlandırdığım kırmızı beyaz gülü çok beğendim. Güle güle koklayın. Hoşcakalın. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
İnsan bu fotoğrafları görünce derin bir nefes alıyor yahu ![]() Bu hafta sonu ISO 22000 sertifikası için seminerde olacağım, o olmasaydı sabah erkenden yollara düşerdim. Kısmet değilmiş ne diyelim fotoğraflar ile idare edeceğiz ![]() Emeklerinin karşılığını çok güzel bir şekilde sana geri veriyorlar bitkilerin Güler ablacığım. Bir kez daha eline emeğine sağlık diyorum... Sevgiler ![]() Düzenleyen Sebahattin Sargın : 23-05-2009 saat 20:35 Neden: Yanlış harf kullanımı |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler, bahçe böyle olur dedirtiyorsun yani, her şey çok muntazam ve güzel. Geniş bahçelerin bakımı zor ama her şey derli toplu yerli yerinde oluyor, anlaşılan bu sene de bahçede birinci sensin. Benim geçen Sonbaharda diktiğim enginarlarım bu sene vermeyecek anlaşılan, zaten on kökten dört tane kalmış ![]() Sevgili Limon, havuç yetiştirmek çok kolay, özel bir bakım istemiyorlar, toprağın çok yumuşak ve gübreli olması yeterli, şimdi ekerseniz Haziran sonu gibi havuçlarını görebilirsiniz, ektikte sonra beşer santim arayla seyreltme yaparsanız daha iri olurlar, her yıl yeniden ekmeniz gerekiyor, çabuk filizlenip gelişiyorlar. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|