![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderatör
|
Erken saatlerde durgun olan hava saat 07.30 gibi çıkan hafif esinti ile daha da güzelleşiyor. Ben de kahvaltı saatini buna göre ayarlıyorum. Hafif hafif esen rüzgâr, çimi sulayan fıskıyelerin sesine eşlik eden kuşların cıvıltıları, su zerrelerinin verdiği serinlik ile balkonda kahvaltı etmek çok keyifli oluyor. Bu sabah Oğuz yine 06.00 gibi sebze bahçesinin yolunu tuttu. Sepetine doldurduklarını getirip de balkona bırakmaktan aldığı keyifi bir görmelisiniz, ama haklı da; onca didinmesinin güzel neticesi. Sabahki hasılatımız 5 tane sakız kabağı, 41 tane salatalık, bir tepsi biber ve 1.800 gr. böğürtlen. Biraz sonra da başlar orak armutlarını taşımaya. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Alıntı:
![]() bol bol salata yapın ben onları götürürken ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderatör
|
Sevgili Tilki Mete, günün üç öğününde de tüketiyoruz; sabah kahvaltıda söğüş olarak, öğle ve akşam yemeğinde ya cacık veya çoban salata ama yine de bol bol artıyor. Konu komşu veya kahveye gelenlere de yetiyor salatalık ve biberler. Sepetin taliplisi bol, kargo denk gelirse çocuklara gönderiyorum. Ben dalından kopararak yemeği seviyorum. Bayram sonrası sayın malina'yı ikna edebilirsem buraya getirmeyi istiyorum o zaman bol bol reçel yapacağından eminim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Masallah Allah bereketinizi artirsin insanin gözü doyuyor evvela, sebzeleri kendi tohumunuzdanmi yetistiriyorsunuz Güler hanim yoksa fide olarak mi aliyorsunuz acaba? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Moderatör
|
Bahçe hasatlarımıza patlıcanlar da eklendi. Salatalık, biber ve kabakların yanı sıra patlıcanlar da eklenince yaz türlüsü yapmam sıklaştı. Parça kuzu eti ile bayağı da güzel oluyor. Taze fasulyelerden de sık sık topluyoruz, bu sabah toplananlardan kıymalı fasulye yapacağım, cacık ve pilav eşliğinde güzel bir yaz öğünü oluyor. ![]() Kabakların bir kısmı ile yine sote yapacağım, bol dereotlu. Kalınca olanını da kızartmak için ayırdım. Kalamış'taki Todori'de kabak kızartması yediniz mi hiç? Puf böreği gibi gelir, eğer yemediyseniz öneririm. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Maaşallah diyelim Güler Abla, geçen sene tadına bakmıştık, süperdi bol bereketli hasatlar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2006
|
Maşaalla, afiyet olsun |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Güler abla merhaba. Epeydir giremiyordum malum hamilelik.. Son aylarım artık.. Girmişken bahçende dolaşmadan olmaz dedim ve daldım. Herzamanki gibi muhteşem. Şimdilik ben ara vermek zorunda kaldım. Eşim ilgileniyor balkonla.. Ama nasıl özledim bilseniz.. Çiçekleri.. Toprağı..Sevgiyle kalın.. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Maşallah abla hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
Güler hanım bahçenize emeğinize hayran kaldım. ben de marmara ereğlisi sultan koyluyum ama pek o taraflara yolum düşmüyor. benim de hayalim ileride beton arasından kurtulup bahçe yapmak. sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
maşallah ellerine sağlık ablacım. iyi akşamlar. |
|