![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Ferda Hanım fotoğraf için teşekkür ederim. Güler Hanım sizin fotoğraflarınızı da bekliyorum inanın. Benim elma ağacının cinsini ben de bilmiyorum. Meslek olarak bahçecilikle uğraşan bir arkadaş geldi saolsun. Elmanın gövdesindeki büyük yarayı görünce, 1-2 yıl içinde bu ağaç zaten ölür, bu büyüklükte bir bahçeye de iki meyve ağacı koysan başka bir şeye yer kalmaz hem de verim alamazsın dedi. Ağacın şu anki yaşı aslında 7 ama gelişmiyor benim bahçemde! Yara da: Gövdesinin yarısı, suya düşmüş kağıt gibi yumuşamıştı. El vurduğunda bile sümüksü bir şekilde bulaşıyordu. Ben de yara kısmı sıyırıp (kazıyıp), ddvp sıktım oraya sonra da çamurla sıvayıp, bağladım. Bu kadar büyüdü ancak. İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Düzenleyen arman.b : 10-08-2008 saat 09:22 Neden: Cümle düşüklüğünü düzelttim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Herşeyi bırakıp sırf bu elmalar için geleceğim bahçeye ![]() İnşallah Bandırma MYO yerleşirimde, eylülden sonra bu bahçeden hiç çıkmam artık... Güler Hanımcığım resimler çok güzel, bize bu hale gelene kadar ne kadar emek verildiğini bir kere daha gösterdiniz... Elinize emeğinize sağlık maşallah diyorum... Sevgiler ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderatör
|
Sevgili sebo, senin hem elma hem de üzüm sevdiğini biliyorum. Bizde de bol bol var. Yeşil elmalar daha tam olmadı, ama kırmızılar çok güzel ve tam zamanı, bence geç kalma derim. İkiz elmaların bir tanesi iri iki portakal büyüklüğünde, hiç bu seneki kadar irileşmemişlerdi. Daha meyveleri ufacıkken seyretilmenin ne denli faydalı olduğunu daha iyi anladık. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderatör
|
Sevgili arman.b, ağacınız 7 yaşını doldurmuşsa ve verimli değilse yerine başkasını ekmeyi düşünmez misiniz? Arkadaşımız Wallnut vasıtasıyle sapanca'dan çok güzel elmalar aldım. Hem Amasya hem de Osmanpaşa elması. Fiyatları da çok uygundu. Bursa Alara çifliğinde de güzel bir yıllık, iki yıllık elmalar var. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, bu Nigella çörekotu çiçeği olmalı. Ben de bir ara yetiştirdim. Tohumlarını çörek otu olarak yiyebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Alıntı:
özellikle bu çiçek dikkatimi çekti. çok sevimli duruyor. ismini öğrenebilir miyim? antalya da bulmaya çalışıcam da. |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Alıntı:
Tekrar teşekkürler. Cennetinizi şöyle bir BEDAVA dolaştım. Ne kadar güzeller. Her şey yerli yerinde. Es kaza dolaşmak ücrete tabi olursa ben ne yaparım. Maaşı oraya yatırsam yetmez yahu. Anlayan anladı. Maç bir bir sonuçlandı sonuçlanmasınada bizim balıklar boğazda denizde hala yüzüyorlar Oğuz bey. Sizi sağlıklı görmek bizleri çok mutlu etti haberiniz ola. Hep öyle genç ve fidan gibi ayakta dimdik kalın emi. Sevgiyle. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Moderatör
|
Önce bir neden diye sorayım? Sonra ilave edeyim ki, bizim asmalarımız dağ eteğindeki yamaçtadır. Önceleri hiç sulamadık, Temmuz ayında bir defa bol su verdik. Alâkanıza teşekkür ederim, hiç mi vermemem gerekir? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
o üzümleri gereğinden fazla sulasaydınız şimdi fotoğraflarını çekip sergileyecek kadar güzel olmazlardı zaten.birde size bişey soracağım resimde görünen üzümler kozak üzümü diye bilinir ve bergama kozak yaylasında yetiştirilir daha önce başka yerde raslamamıştım.siz nerede yetiştiriyorsunuz |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Güler hanım beni imrendiriyorsunuz. Bu çiçeklerin hepsi birbirinden güzel sebze ve meyvelerin tadına doyum olmadığına eminim bahçe çiçekleri daha çok ben evin içinde çiçek açan bitkiler pek yetiştiremiyorum bu yüzden sizlerin bahçesindeki güzellikler içimi açıyor. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|