![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Moderatör
|
Sevgili limon, nasılsın? Yok, yok kabaklarına laf edermiyim hiç? Zaten biz yokken o kadar büyümüşler ki şaşarsın. Bir ikisini resimledim, yakında yüklerim. Sabah hasadımız artık salatalık, domates ve biberler oluyor genellikle. Onları da onun için büyük bir zevkle hazırlıyorum. Meyve ağaçlarımız görülmeye değer, hepsi de harika meyveler verdiler, yakında üzüm bağı devreye girecek. Eğer İstanbul grubu toplantısı yakın bir tarihte yapılabilirse, bol bol getirebilirim. Düzenleyen Güler : 09-09-2017 saat 12:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler hanım, Öncelikle tekrar geçmiş olsun.Eşinizin rahatsızlığına çok üzüldük. Ayrıca,Bursa da sizinle tanışamadığıma da üzüldüm. (Başka bir toplantıda inşlh) Neyse ki herşeyin başı sağlık.Tekrar hoşgeldiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2021
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Türünü bilmiyorum, seneler evvel dünürümün eltisi ziyaretimize geldiğinde hediye olarak getirip kendi elleriyle dikmişti fidanı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Moderatör
|
Bu hafta sonu, torunlarımız dedelerine geçmiş olsun ziyaretine geldiler. Biz de onlara sürpriz yapmıştık. Bahçeye ekdiğimiz karpuzların üzerlerine adlarını yazmıştık. Karpuzlarla beraber adları da büyüdü. Herbiri 6-7 kg geliyor. Çok hoşlarına gitti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, hepsi harika. Seneler önce kabak ektiğimde sadece hafta sonları gidebiliyorduk ve kabaklar sizin fotoğraftaki gibi büyük oluyordu. Bir kabakla bir tencere yemek yapabiliyordum sadece çekirdeklerini çıkarmam gerekiyordu ve kabuğu da çok kalınlaştığı için tamamen soyuyordum. Tadı damağımda o günleri hatırladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Her zaman olduğu gibi yine süper bahçeniz.Oğuz Abi nasıl iyice toparlanmıştır inşallah.Tekrar geçmiş olsun. Hep birlikte Sağlık mutlu huzur dolu günler dilerim. Sevgiler ,selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Moderatör
|
Sevgili çiçeksever70, teşekkür ederim. Bahçede köstebek sorunumuz yok. Bir ara Silivri'de yazlık evin bahçesinde olmuştu ama onu da oğlum halletti. Bir yerde okumuş köstebekler gürültü sevmez diye. O da pazardan aldığı 3 adet ucuz transistörlü radyoyu naylona sararak bahçenin belirli yerlerine gömdü. Aradabir çıkartıp pillerini yeniliyordu. Radyo devamlı çaldığından mı nedir bir daha bahçeye uğramaz oldular. Ancak, yine Silivri'de bir komşumuz ki çimlerine son derece meraklı biriydi, bütün çimi kaldırıp bahçesine ince kümes teli gerdi, boydan boya. Daha sonra toprak koyarak çim ekti, onun da bahçesinde bir daha görmedik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Sevgili Güler Hanım, Bahçenizle ilgili eklediğiniz fotoğraflar imrenerek bakıyoruz. Gerçekten çok güzel bir iş çıkarmışsınız. Benim küçük bahçemde de sadece 13 kaysı ve 1 elma yetişti bu sene. Ama sanırım benimkine bahçe dersek, sizinki farklı bir şekilde isimlendirilmeli. **** sizinki bahçeyse kendi bahçeme bahçe demeye bile utanırım inanın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Güler hanımdan rica
Güler Hanım, Sizden bir ricam olacak. Oya ağaçlarınızın daha çiçeklenmiş ve şöyle biraz uzak mesafeden fotoğraflarını ekleyebilir misiniz acaba? Benim şeftali ağacım kurudu, bitkilerle ilgilenen bir ağabeyim, iki seneye kadar elma ağacımın da (kaptığı hastalıktan dolayı) kuruyacağını söyledi. İkisinin yerine de oya ağacı ekmeyi düşünüyorum Tabi iyi iki fidanı nereden bulabileceğimi öğrenebilirsem. Eminönünden almak istemiyorum çünkü oradan aldığım ağaçlardan verim alamadım! Ayrıca naçizane elma ağacımdaki tek elmayı da sizinle paylaşmak istedim. Yemeye nasıl kıyacağız hiç bilmiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Moderatör
|
Elmanız Granny.S. mi yoksa golden mi?.Birkaç tane olsaydı, paylaşırdık. Buyrun siz afiyetle yeyin. Genelde meyve ağaçlarının en verimli zamanı 7 senedir, daha sonra da meyve verir ama git gide azaltarak. Ama sizin ağacınız daha çok yeni gibi geldi bana. Hastalığının ne olduğunu bulabildiniz mi? Bahçemde Beyaz, mor ve sıklamen renginde üç tane oya ağacım var. En kısa azamanda resim yüklemeye gayret ederim. Ben fidanlarımı Silivri'de Silivri çiçekçilik'ten almıştım. Güzel ve uygun fiyata bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|