![]() |
|
![]() |
#6962 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
MaşaAllah öncelikle... Herşey, heryer çok güzel.Ne kadar emek verdiğiniz ortada ve tüm övgülere layıklısınız sonuna kadar hak ediyorsunuz. Saatlerdir okuyorum seyrediyorum. (sayfa 74'den devam edilecek ayracımı koyayım.) Gözlerim daha fazla izin vermiyor bu gecelik.Ne hayallere daldım uzun olacak ama anlatmadan duramam. Hemen ilk yıllık izinde eşimle sizi ziyarete geliyoruz. Kapınız açık zaten misafir ağırlamayı seviyorsunuz. Başta biraz çekingenimdir bikaç saat geçince çenem düşer benim kafanız şişmeye başlıyor biz çicekleri , Oğuz abiyle eşim sebze bahcesiniz geziyor çaylar içiliyor meyveler yeniyor hatta biz yüzsüzler abartıp yemeğe bile kalıyoruz.Akşam çöktü bile... balkonda oturuyoruz fonda trt fm sanat müziği... eşim bayılır klasik esprimi yaparım sen beni kandırıyosun yaşın konusunda ya da geç doğdun yaşıtlarımda hiç rastamadım senin zevklerine sahip birine derim güleriz sonra onlar futbol, siyaset muhabbetine dalar ben bardakları toplar mutfağa geçerim bulaşiklari hallederken birden utangaç ve gergin bir konuşmaya başlarım gözlerimi sizden kaçirarak... Siz vedalaşmadan önce çelik , tohum falan isteyecegımi düşünürsünüz hediyelik çelikleri , saksıları geçirirsiniz akllınizdan.Oysa ki benim hain planlarım başkadir geceyi sizde geçirmektir amacım teeee 1400 km yoldan aylarca hayal kurup gelmişim yetmez bana birgün kesinlikle. İçinizden deli midir nedir dersiniz ama kıramaz kabul edersiniz biliyorum. Sizin beyaz sabun kokulu çarşafları olan misafir odanız vardır yoksa da bu benim hayalim :-) o odayı bize verirsiniz. Sizi de yorduk dinlenmeye geçersiniz odanıza tuhaf hislerle daha uyuyamadan bi tıkırtılar duyacaksınız kormayın sıkıntı yok biz sigara içmeye kaçıcaz bahçeye sizi uyudu zannedip çıplak ayaklarla el ele yıldızlar güzel kokular emekli olsak ya biz diyeceğiz bizimde böyle güzel bahçemiz köy evimiz olsun diyeceğiz ben diyeceğim ki bizim çocuklarımız torunlarımız olmayacakya böyle bizide ziyarete gelen bizi seven gençler olur mu ? Olur inşaallah diyeceğim Eşim benimle alay edecek umarım onlar da senin gibi düşünüyodur insanları tedirgin ettik ayıp bizim yaptığımız aenin yüzünden deli diyecek bana sonra usulsa sizi uyandırmadan! gider uyuruz. Sabah erkenden uyanırım ki bu pek vaki olmaz kahvaltı hazırlarım size ellerimle sonra hep beraber çalışmaya :-) bakmayın memur falan diye traktörlük işler falan varsa mükemmel yapar köyde büyümüş bizimki en angarya işleri veririz bayıla bayıla yapar. Benimse gerçekleştieecek son hayalime sıra gelir elimde sepet serbest miyim? Dalları kırmadan evet dersiniz :-) son birşey daha ? Mutfağı kullanabilir miyim? -(Güler ablanın iç sesi) Yüz verdik deliye cık cık cık... -(Dış ses)Tabi rahat ol canım. Önce meyvelerle donatılmış kocaman bir yaş pasta yapmak istiyorum (pastalarım meşhurdur iddialıyım) ille de o frambuazlardan olmalı bolca hatta ertesi gün torunlarınız gelip yemeli dün yüzsüz bir misafirim vardı o yaptı diye anlatırsınız evlatlarınıza çayınızı yudumlarken... Sonra tüm bildiğim turşu çeşitlerinden yapmak istiyorum bizim oraların yağlı turşusu , acı soslar, karışiklar, çıtır hıyarlar, mutfakta sirke sarmısak kokuları tüter buram buram onlarca irili ufaklı kavanoz doldurur ortalığı kilere taşırız yedikçe beni hatırlamanı hayır dualarını isterim. Savaş alanına çevirdığim mutfağı temizlerim (çok dağınık is yaparım) Akşam olur ve veda vakti gelir biraz buruk ama çok da mutlu olarak sımsıkı sarılırım size sonra uzunca bir yola çıkarız biz gerçekleşen bir hayalden gerçekleşmesini istediğimiz hayallere doğru... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6963 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
bahçenize hayran kaldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6964 |
Moderatör
|
Sevgili hilalll, çok samimi söylüyorum keşke yukarıdaki mesajında yazdıklarını yapsan, inan çok mutlu oluruz. Kocaman bahçe içindeki evimiz küçük sebebi de eşimin hiç bana danışmadan kendi başına bana süpriz olarak yapmaya girişmesi yüzünden. Haberim olduğunda çatı bile kapatılmıştı o yüzden fazla bir değişiklik yapamadım. Yine de geniş bir salon ve mutfağım, 3 tane de yatak odamız var. Yani 2 odamızı misafirlerimize ayırabiliyoruz. Büyük olan misafir odamızın bütün tavanını fosforlu yıldızlarla donattım, bir nevi balayı odası gibi.... Yazın vaktimiz hep balkonda geçiyor, balkonum 18 m uzunluğunda, bahçenin de muhtelif yerlerinde oturma üniteleri var, yani ne kadar kalabalık da olsak sığarız. Ben rahat bir evsahibiyimdir, misafirlerimi serbest bırakırım istedikleri gibi hareket ederler, mutfağa girip istediklerini de pişirebilirler, bahçeden istediklerini toplayabilirler bizce hiç sorun yoktur. Mayıs ayı çiçekler açısından görsellik yönünden çok güzeldir ama fazla meyve ve sebze olmaz, daha sonraki aylarda sebzeler başlar, sezon sonunda da bağ hareketlenir, salçalar, erişteler, turşular yapılır. Size ne zaman uygun gelirse buyrun, ancak bir iki gün önceden haber verirseniz çok iyi olur. Zira aklıma estikçe ya sera dolaşmaya ya da yorgunluk atmaya kaçarım. Şimdi selenn de döndü Bursa'ya yerleşiyor. Manyas- Bursa arası 1,5 saat çeker, sık sık kaçarım herhalde. Şu an güneş yavaş yavaş batıyor, etrafı saran kızıllık o kadar güzel ki, biraz sonra karanlık ince bir tül gibi inmeye başlar ve ben bu saatlerini çok seviyorum köyün. Sessizliğin sesini dinlemek gibi geliyor bana. Gecenin ilerleyen saatlerinde uzaktan uzaktan gelen kaval sesini dinlemek için pencereyi hafiften aralık bırakırım, köy hayatının en sevdiğim zamanlarıdır bu dönemler. İnşallah en kısa zamanda tanışabiliriz. Bu sabah erken saatlerde bahçeye çıktım, vişne ağacının görüntüsü çok hoşuma gitti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6969 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Merhaba Sayın Güler ben bu formda daha çok yeniyin, yani yeni, yeni bahçe kurmaya çalışıyorum bugün formda gezerken sizin sayfanıza rastladım, aman Allahım bu ne güzellik, bu ne emek, bu ne hoşluk sanki hayal dünyasında gezer gibi oldum sizin sayfaları gezdikçe, Kısacası hayran kadım bahçenize sizn gibi yüreği güzel insanların sanki güzelikleri elerini değdikleri yeri güzelleştiriyor dedim ya, emeğinize, yüreğinze sağlık inşallah bu güzel bahçenizde sevdiklerinizle birlikte huzur, sağlık ve mutluluk içinde oturursunuz ve ben gibi acemi bahçecilere yol gösterirsiniz, Saygı ve sevgilerimi sunuyorum iyi akşamlar daha çok gezicek sayfa var ama benim vaktim yok kalnını yarın gezerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6970 |
Moderatör
|
Teşekkür ederim sevgili 06dilek. Eminim ki şimdi çok heyecanlısınızdır, neler neler plânlıyorsunuzdur bahçeniz için, kolay gelsin. Tabii memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım, inanın bütün arkadaşlarımız da size yardımcı olmak için sıraya girerler yeter ki siz neler düşündüğünüzü, neler istediğinizi yazın, sorun. Bu biz; agaclar.net üyelerinin, en sevdiği uğraştır. Bayılırız bahçe tanzim etmeye, fikirler vermeye. Hatta istediğiniz çelik ve tohumları da göndeririz, siz hiç çekinmeden paylaşın düşüncelerinizi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6972 |
Ağaç Dostu
|
Her zaman ki gibi yine her şey çok güzel. Ellerinize sağlık. Sevgili Güler hanım, kanayan kalplerinizi kışın korumaya alıyor musunuz? Ben geçen sene aldığımı, (kışın gelmişti) ısıtılmayan iç mekânda tutmuş ve yaşatamamıştım. Daha doğrusu var olan tek sürgünü kargoda zedelenmiş, diktiğim rizom zayıf bir sürgün vermiş o da yaşamamıştı. Şimdi yine sipariş ettim, bu kez daha temkinli olmak istiyorum. ![]() Bir de ispiryayı görünce içim cız etti. Biliyorsunuz benimki bahçe kazasına kurban gitmişti. ![]() Güzelliklerin sağlıkla sefasını sürün. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6973 |
Moderatör
|
Sevgili h_dogan hem o gülde hem de pergola yanındaki somon gülde aşırı derecede kara leke hastalığı var. O kadar geç geldik ki köye, ilaçlama hiç yapılamadı. Benim de ilaç yapacak durumum hiç yok, orantıları Oğuz'a vereyim de o yapsın diyorum ama o da daldı soğan-sarımsaklarına, öyle ot sarmış ki. Çilekler de otların içinde kaybolmuşlar adeta. Çalıştıracağımız işçi de bulamıyoruz. Sevgili SDurul, ispirya hakikaten çok güzel, sana da sözüm var, çiçeklenme bittiğinde sana göndermeye gayret edeceğim ama ne olur bana yine hatırlat. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6974 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Güllerin kraliçesinin gülleri çoşmuş harika görünüyor ablacığım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6976 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Uzun zamandır bu bahçeyi gezmedim, biraz da kendimi fazla kaptırmamak için belki:-)). Yeni bir mevsime her şey harika başlamış yine Güler hanım.. Amarilise bayıldım. Kanayan kalplerin beyaz renklisinin olduğunu bilmiyordum. O da çok güzel. Onun yaprakları haseki küpesine benziyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6977 |
Moderatör
|
Sevgili edelvays58, yaprakları haseki küpesinin yapraklarından daha iri ve daha parçalalı, bence ipomea yıldız çadırın yapraklarına daha çok benziyor ama onun yapraklarından çok daha iri. Bir dalda üç yaprak çıkıntısı var. Yağmur yağmıyor olsaydı gidip sizin için bir fotoğraf çekerdim. Kahvaltıdan sonra Oğuz enginarların dip otlarını çapalamaya başlamıştı, ben de bir ara yanına gittim 5 dakika kadar onu izledim. Bu arada tek tük açmaya başlayan haseki küpeleri gözüme çarptı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6980 |
Moderatör
|
Köyde pek çok kişi dantel ve iğne oyası yapıyor. Benim o taraklarda hiç bezim yoktur, elimden hiç gelmez. Bir komşuma rica ettim, mutfaktaki stor perdelere danteller ördürdüm. Köy evine uygun oldular, çok da hoşuma gitti. Elinde bastonu ile çoban, çoban arkasında köpeği, koç ve koyunları.... Bir tanesinin arkasına örtü koyarak fotoğrafladım ki motifi daha belirgin olsun istedim. Beğendiniz mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6982 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili CAN Güler Hanım çok da güzel olmuş, çok beğendim; güle güle kullanın inşallah... Galalar için duvar dibi çiçekleri demişsiniz Güler Hanım, duvar dibini, gölgeyi mi severler acaba ki? Ben de yeni edindim saksıda güneşin altına koydum saksıyı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6984 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Sevgili Güler hanım galiba modelinizi (ç)alacagım ![]() mükemmel görünüyor yapanın ellerine sağlık sizde güzel günlerde kullanın inşallah.. elisini cok seviyorum bir dönem perdelere kafayı takmistim ama ne gerek var diyip vazgeçmistim..annem için harika bir sürpriz olabilir köye ev yaptırmayı düsünüyorlarda,onlar evi yaptırana kadar ben anca örerim heralde.. cok beğendim zevkinize bayıldım .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6986 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
yardimci olabilirsiniz çook sevinirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6987 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-01-2014
|
sayfanıza bahar gelmiş renk gelmiş, güler anne demek geliyor içimden...her gün biraz biraz ziyaret ediyorum sayfanızı içim açılıyor, annem çiçeklerinize hayran.. ben de tümüyle bahçenize. bir kaktüs sevdasıyla geldim siteye, sizi gördüm tutulup kaldım ![]() naçizane öğrencinizden sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6989 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
sevgili güler hanım, iki gündür bahçenizin karşısından kalkamıyorum. daha 21 sayfadayım tüm sayfalara bakmayı düşünüyorum. siz benim hayal ettiğim her şeyi gerçekleştirmişsiniz ben bandırmada oturuyorum. manyaslıyım bu bahçe hangi köyde? ben kızık diye düşündüm veya hacıyakup bahçenizi görmek istiyorum acaba mümkünmü? herşey çok güzel ellerinize sağlık. Düzenleyen alboretum : 18-04-2014 saat 14:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6990 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Güler hanım, Bahçenizi gezdim. Tek kelimeyle mükemmel... Ellerinize sağlık. Benim de Balıkesir merkeze 7km uzakta bir bahçem ve minik bir bağ evim var. 3yıldır düzenlemeye çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|