View Single Post
Eski 02-04-2014, 02:52   #6962
hilalll
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-04-2011
MaşaAllah öncelikle...
Herşey, heryer çok güzel.Ne kadar emek verdiğiniz ortada ve tüm övgülere layıklısınız sonuna kadar hak ediyorsunuz.

Saatlerdir okuyorum seyrediyorum. (sayfa 74'den devam edilecek ayracımı koyayım.) Gözlerim daha fazla izin vermiyor bu gecelik.Ne hayallere daldım uzun olacak ama anlatmadan duramam.

Hemen ilk yıllık izinde eşimle sizi ziyarete geliyoruz. Kapınız açık zaten misafir ağırlamayı seviyorsunuz. Başta biraz çekingenimdir bikaç saat geçince çenem düşer benim kafanız şişmeye başlıyor biz çicekleri , Oğuz abiyle eşim sebze bahcesiniz geziyor çaylar içiliyor meyveler yeniyor hatta biz yüzsüzler abartıp yemeğe bile kalıyoruz.Akşam çöktü bile... balkonda oturuyoruz fonda trt fm sanat müziği... eşim bayılır klasik esprimi yaparım sen beni kandırıyosun yaşın konusunda ya da geç doğdun yaşıtlarımda hiç rastamadım senin zevklerine sahip birine derim güleriz sonra onlar futbol, siyaset muhabbetine dalar ben bardakları toplar mutfağa geçerim bulaşiklari hallederken birden utangaç ve gergin bir konuşmaya başlarım gözlerimi sizden kaçirarak...

Siz vedalaşmadan önce çelik , tohum falan isteyecegımi düşünürsünüz hediyelik çelikleri , saksıları geçirirsiniz akllınizdan.Oysa ki benim hain planlarım başkadir geceyi sizde geçirmektir amacım teeee 1400 km yoldan aylarca hayal kurup gelmişim yetmez bana birgün kesinlikle. İçinizden deli midir nedir dersiniz ama kıramaz kabul edersiniz biliyorum. Sizin beyaz sabun kokulu çarşafları olan misafir odanız vardır yoksa da bu benim hayalim :-) o odayı bize verirsiniz.

Sizi de yorduk dinlenmeye geçersiniz odanıza tuhaf hislerle daha uyuyamadan bi tıkırtılar duyacaksınız kormayın sıkıntı yok biz sigara içmeye kaçıcaz bahçeye sizi uyudu zannedip çıplak ayaklarla el ele yıldızlar güzel kokular emekli olsak ya biz diyeceğiz bizimde böyle güzel bahçemiz köy evimiz olsun diyeceğiz ben diyeceğim ki bizim çocuklarımız torunlarımız olmayacakya böyle bizide ziyarete gelen bizi seven gençler olur mu ? Olur inşaallah diyeceğim Eşim benimle alay edecek umarım onlar da senin gibi düşünüyodur insanları tedirgin ettik ayıp bizim yaptığımız aenin yüzünden deli diyecek bana sonra usulsa sizi uyandırmadan! gider uyuruz.

Sabah erkenden uyanırım ki bu pek vaki olmaz kahvaltı hazırlarım size ellerimle sonra hep beraber çalışmaya :-) bakmayın memur falan diye traktörlük işler falan varsa mükemmel yapar köyde büyümüş bizimki en angarya işleri veririz bayıla bayıla yapar. Benimse gerçekleştieecek son hayalime sıra gelir elimde sepet serbest miyim? Dalları kırmadan evet dersiniz :-) son birşey daha ? Mutfağı kullanabilir miyim?

-(Güler ablanın iç sesi) Yüz verdik deliye cık cık cık...
-(Dış ses)Tabi rahat ol canım.
Önce meyvelerle donatılmış kocaman bir yaş pasta yapmak istiyorum (pastalarım meşhurdur iddialıyım) ille de o frambuazlardan olmalı bolca hatta ertesi gün torunlarınız gelip yemeli dün yüzsüz bir misafirim vardı o yaptı diye anlatırsınız evlatlarınıza çayınızı yudumlarken...

Sonra tüm bildiğim turşu çeşitlerinden yapmak istiyorum bizim oraların yağlı turşusu , acı soslar, karışiklar, çıtır hıyarlar, mutfakta sirke sarmısak kokuları tüter buram buram onlarca irili ufaklı kavanoz doldurur ortalığı kilere taşırız yedikçe beni hatırlamanı hayır dualarını isterim. Savaş alanına çevirdığim mutfağı temizlerim (çok dağınık is yaparım) Akşam olur ve veda vakti gelir biraz buruk ama çok da mutlu olarak sımsıkı sarılırım size sonra uzunca bir yola çıkarız biz gerçekleşen bir hayalden gerçekleşmesini istediğimiz hayallere doğru...

hilalll Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön