agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni50704Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-12-2012, 10:23   #1
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sevgili tekomusti, sağ olun iyiyiz.

Sevgili sevgi, çok naziksiniz, teşekkür ederim. Yolunuz düşerse buyrun gelin beraberce güllü kameriyede çay içeriz.

Eklediğiniz çalının adı ispirya. Hem beyazı var hem de pembesi. Benim tercihim de beyazdan yana.
Budamanıza bağlı. Sert budama yaparsanız büyütmezsiniz. Ben budamıyorum, onun sağa sola kol atarak salaş bir halde-özgürce yayılması hoşuma gidiyor. Ancak bahçeniz ufak ise pek tavsiye etmem zira çiçek ömrü çok kısa. Nisan ayında harika bir görünüm sergileyen ispirya on gün sonra yine yeşil yapraklı bir çalı haline dönüşüyor.

Sevgili Cumhur Tonba, biraz yanılgıya mı düştünüz? Bahçe sayfama fotoğraf yüklemiyorsam bu dolaşmıyorum anlamına mı geliyor? Ne mümkün.

Evde ne kadar yorulsam, soluk almaya bahçeye çıkıyorum. Elimde kâğıt kalem, notlar alıyorum.
Meselâ, bahçe yolu boyunca olan altunî taflanlar hem ihtiyarladılar hem de kabuklu bitle başları dertte. 40-50m boyunca yeni bir çit bitkisi arayışı içindeyim.
Lavantin sepeti bozdum, oraya mini bir süs havuzu yapmayı düşünüyorum.
Evin yan tarafındaki ortancaları sökmek zorunda kaldık (kalorifer kazanı için bir yere ihtiyaç vardı) onlara yer bulmam gerekiyor.
Torunların ağaç evini yaptım ama ikisini boğaz köprüsü gibi ip merdivenle birbirine bağlamam lâzım ip merdiven bulamıyorum, onun arayışı içindeyim.

Gülleri her budama isteği ile bahçeye çıktığımda kıyamayıp geri dönüyorum. Halâ o kadar güzel açıyorlar ki. " Yaaa bunlara nasıl kıyarım" diyerek vaz geçiyorum ama teşekkür etmek için birer öpücük kondurmadan da olmuyor.
İnan dahası da var........

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2013, 00:14   #2
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2008
Galeri: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Cumhur Tonba, biraz yanılgıya mı düştünüz? Bahçe sayfama fotoğraf yüklemiyorsam bu dolaşmıyorum anlamına mı geliyor? Ne mümkün.
Güler Ablacığım,
Ben bahçe derken aynı zamanda bu sayfayı kast etmiştim. Son mesajınız 05.11.2012 diğeri 10.12-2102. Bu nedenle yazmıştım. resim olmayabilir. Mesaj da yok. Tabii ki gerçek bahçenizi ve buradaki bahçenizi hergün dolaştığınızdan eminim.
Sevgi ve saygılarımla.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2012, 15:20   #3
Ağaç Dostu

jeozuu's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2011
Galeri: 1
Güler hanım merhaba,
Güler teyze desem kızmazsınız herhalde. 204 sayfanın tamamını gezdim ve sizi kendime çok yakın hissettim. bahçeniz muhteşem. agaçlar.nette yeniyim, üyeliğim eski ama aktif olarak bulunmamıştım önceden. hayalim sizinki gibi bir bahçeye sahip olmak ama henüz yerleşik hayata geçemedim, iş nerdeyse oradayım, şantiye şantiye geziyorum işsizlik zamanlarımda annemin Tokat'taki bahçesi ile ilgileniyorum.
hoşçakalın...

jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2012, 20:47   #4
Moderatör

Güler's Avatar

Teşekkür ederim sevgili jeozuu.

Dilerim; benim bahçemden daha güzel bir bahçeye sahip olursunuz. Daha çok gençsiniz, önünüzde inşallah kocamannnn bir zaman dilimi vardır ve siz de doya doya bütün düşündüklerinizi yaparsınız.

Eski 14-12-2012, 12:53   #5
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-06-2011
Nasıl bir bahçeye sahip olmak isterdiniz diye sorsalar hiç düşünmeden Güler ablacığımın bahçesi gibi derdim.Yok yok.Bizlere güzel örnek oluşturduğunuz ve emek verdiğiniz için sizi çok seviyorum.Selamlar.

ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2012, 15:49   #6
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili arkadaşlar, teşekkür ederim. Sezon kış olduğu için bahçede pek bir iş olmuyor ayrıca bu sıralar İstanbul'dayız.

İnşallah sağlığımız elverir de yine güzellikler yapabilirsek severek sizlerle paylaşırım.

Eski 20-12-2012, 20:25   #7
Moderatör

Güler's Avatar

Teşekkür ederim ayseldeniz.

Bu sabah bahçe de kardan nasibini aldı. Uyandığımda etraf bembeyaz, tertemizdi.

Üzüm bağı üzerinde bulunan ağ tamamen karla kaplanmış, alt kısmı ise bir kulübe içi gibiydi, çok hoşuma gitti.

Name:  IMG_0419 (600 x 450).jpg
Views: 1465
Size:  33.8 KB

Name:  IMG_0418 (600 x 450).jpg
Views: 1489
Size:  53.3 KB

Name:  IMG_0422 (600 x 450).jpg
Views: 1492
Size:  43.6 KB

Eski 20-12-2012, 20:28   #8
Moderatör

Güler's Avatar

Hurma ağacında kuşlar da nasiplensinler diye bıraktığım hurmalar kar altında bir başka güzel görünüyor.

Name:  IMG_0415 (600 x 450).jpg
Views: 1749
Size:  48.8 KB

Eski 20-12-2012, 21:29   #9
Moderatör

Güler's Avatar

Keşke olabilse de verebilsem. Benim saksılarım kocaman, çiçekleri döküldüğünde limonluğa alıp bırakıyorum.Tohumlarını da göremiyorum, İstanbul'a dönüyoruz.
Ama size tavsiyem; bu işin üstadı olan Zafer İnandıklı arkadaşımıza müracaat edin. Büyük kolaylık sağlayacağından eminim. Bana da kendileri verdi bu güzel çiçeği.

Eski 20-12-2012, 21:52   #10
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Bu sene size n'oldu Güler Hanım?
Hala Manyas'tasınız! Çokta şanslısınız. Zira siz oradayken kar yağmış baksanıza.
Bizde yeni geldik. Ancak bugünlerde orada olmuş olsaydık ta, kar göremiyecekmişiz. Bu soğuklar Karadeniz Sahilini pas geçecekmiş.

Ne güzel fotoğraflar. Hurmaların rengine zaten bayılırdım. Birde karla birlikte çok daha enfes görünüyorlar.
Ellerinize sağlık.
Selam ve sevgiler. Sağlık içinde keyifli günler.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 15:14   #11
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Ooo. Orhan Abim, Güler Ablam, hele hurma ağacı fotoğrafı, Üzüm bağı doğal sera olmuş, ve güzel manzaralar. İçim açıldı doğrusu.

Eski 25-12-2012, 17:43   #12
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Kar görüntüleri için teşekkürler Güler hanım.
Hurmalar harıka görünüyor beyazlar arasında

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 19:33   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-10-2012
Bu bahçenin yazı-kışı, ilk ve sonbaharı hepsi ayrı güzel

Sahibesi böyle bakarda bahçe nasıl güzel olmaz di mi?

Sayın Güler Hanımcığım elinize, kolunuza, emeğinize sağlık.

Pusarık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 13:47   #14
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili arkadaşlar, sağ olun ama bahçe bu sene pek iç açıcı değil.
Evde biraz tadilat yapalım düşüncesi ile yola çıkınca hiç hesapta olmayan işler oldu.
Evin hemen yanı başındaki, on seneden fazla yere kök salmış ortancalar söküldü.

Bahçe kapısından eve kadar yürüme yolu kenarındaki altunî taflanları bit sardı, ilaçlamamıza rağmen kurtamadık.Yer yer sert kurumalar oldu. Yaz-kış yemyeşil güzel bir görüntü oluyordu ama şimdi çekilmiş dişler gibi yer yer aralık aralık oldu. Görüntü de hiç hoş değil.
Hepsini söküp yerine alev çalısı yapmayı düşünüyorum ama önce derin bir temizlik gerekiyor. Toprağı da bu dertden kurtarmam gerekir.

Daha yapılması gereken o kadar çok iş var ki..... ama bu sıralar eşimin sağlık durumu ve kontrolleri ile yoğun günler geçiriyorum, o yüzden hiç birini kafama takmamaya niyetliyim. İnşallah her şey yolunda gider, sağlığımız elverir de biz de bahçemize bir an evvel döneriz.

Eski 26-12-2012, 19:09   #15
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Güler Hanım;
Bana kalırsa da, bahçenizdeki dejenerasyonu önemsemeyin. Yıllardır keyfini çıkardığınız, ortancalar bir yıl bocalayıversin. Taflanları yerini dolduracak alternatifi düşünmeye başlamışsınız bile. Peyzaj eskisinden daha güzel bir biçimde ortaya çıkıverir. Bunuda siz, herkesten daha güzel becerirsiniz.

Önemli olan sizlerin sağlığınız. Umarım dilediğiniz gibi 'her şey yolunda gider.'

Esenlikler diliyorum.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 14:38   #16
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Güler Abla, senin elinden kurtulmaz hiç bir şey.
O bahçe ne ki? Bahçenize bir an evvel döneceğinize eminim.

Eski 26-12-2012, 16:45   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-12-2011
Güler hnm bahcenizin resimlerine gıbta ile baktım elinine emeginize saglık cok güzel bahceniz var darısı bizlere *** bende yeni yeni düzenlemiye başladım bu bahar suyumuz gelecek gerisi kolay

halil~58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2013, 19:33   #18
Ağaç Dostu

sevoş's Avatar

Giriş Tarihi: 30-12-2012
güler hanım bahçeye öldüm bittim.muhteşem.eğer kabul ederseniz bahçenizde işçi olmaya razıyım. [şaka]sürekli ordamı oturuyorsunuz yoksa yazlıkmı.benim bahçemde var malatyada.şimdi anladımki benimki bahçe değil harabeymiş.ben senin bahçenin köstebeği olayım.allah çoook uzun ömurler versinde oralarda mutlu yaşa.sevgiler.

sevoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2013, 22:59   #19
Ağaç Dostu

Sevgi's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2012
Galeri: 6
Güler hn. sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice yıllar dilerim. doğum gününüz kutlu olsun...

Sevgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2013, 18:43   #20
Moderatör

Güler's Avatar

Sayın sevoş, sağolun.
Bahçem Manyas'da, biz İstanbul'da oturuyoruz diyeceğim ama bu sene zamanımızın çoğu Manyas'da geçti. Mart ayında gidiyoruz, Kasım ayında dönüyoruz İstanbul'a.

Aman, aman bahçe köstebeği olup da gelmeyin bahçeye.
Buyrun, agaclar.net üyesi olarak gelin de size çay-kahve ikram edebileyim.
Hem tanışmış oluruz hem de sohbet ederiz.

Eski 10-01-2013, 00:32   #21
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
ıhhhh ıh sevgili Güler Hanım darısı başıma inşallah!..

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2013, 00:50   #22
Moderatör

Güler's Avatar

Beklerim sevgili YeniGine, çok da mutlu olurum.
Çayı güllü kameriyede koyarız, biz bahçeyi dolaşıp da gelene kadar çayımız demlenir. Ben bir koşu patates böreklerini de kızartırım, hem sohbet eder, hem de çayımızı yudumlarız. Ne dersiniz?

Eski 10-01-2013, 08:42   #23
Ağaç Dostu

FKY100's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2012
Alıntı:
Beklerim sevgili YeniGine, çok da mutlu olurum.
Çayı güllü kameriyede koyarız, biz bahçeyi dolaşıp da gelene kadar çayımız demlenir. Ben bir koşu patates böreklerini de kızartırım, hem sohbet eder, hem de çayımızı yudumlarız. Ne dersiniz?

Sayın Güler;
Vallahi burada sizleri kıskananlar var.... Mesela ben...
Öyle güzel anlatmışsınız ki çayın kaynama fokurtusunu duyar, kızarmış böreklerin kokusunu alır gibi oldum.

Artık o sohbetde ne kadar güzel olur dimi

FKY100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2013, 08:47   #24
Moderatör

Güler's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FKY100 Mesajı Göster
Sayın Güler;
Vallahi burada sizleri kıskananlar var.... Mesela ben...
Öyle güzel anlatmışsınız ki çayın kaynama fokurtusunu duyar, kızarmış böreklerin kokusunu alır gibi oldum.

Artık o sohbetde ne kadar güzel olur dimi
Eeee, siz agaclar.net üyesi değil misiniz? Buyrun siz de katılın aramıza. Bahçem bütün agaclar.net'lilere açık.

Eski 10-01-2013, 08:54   #25
Ağaç Dostu

FKY100's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2012
Alıntı:
Eeee, siz agaclar.net üyesi değil misiniz? Buyrun siz de katılın aramıza. Bahçem bütün agaclar.net'lilere açık.

Ben daha çok yeni üyeyim.... ama sizlerin sıcaklığı ile hiçte yabancılık çekmediğimi söyleyebilirim. Misafirperverliğiniz için de teşekkür ederim.

İnşallah diyorum ve bahçemi sizlerin ki kadar olmasa da biraz düzenleyebilirsem bende tüm ağaçlar.net üyelerini davet edebilirim diye düşünüyorum.

FKY100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 01:36   #26
Moderatör

Güler's Avatar

Teşekkür ederim sevgili Nevin Marangoz.

Itır benim bahçemde var, ben Itır'ı değil de fesleğin sivrisinekleri kaçırttığını duymuştum. Güllü kameriye içinde de nereden baksanız 8-10 tane top fesleğene rastlarsınız.

Evin içinde sivrisinekler pek sıkıntı vermiyor, her yerde sinek telleri mevcut. Ama balkonda veya bahçede oturmak öyle bir dert ki anlatılması güç. Sanki mesai yapıyorlar mübarekler, saat 18.00 - 22.00 arası müthiş faaliyetteler.

Bizim burada çeltik çok ekildiği için bu dert bizde hep olacak gibi, köylüler randıman düşmesin diye de ilaç yapmıyorlarmış (mış diyorum, pek de bildiğim bir konu değil).

Balkonda salıncaklara koman kocaman cibinlikler koyuyorum. Güllü kameriye içine de bir keresinde otağ gibi cibinlik yapmıştım.

Kış eriğini tam hatırlayamıyorum ama sanırım İzvat Alara'dan almış olabiliriz. Belki de Yalova'dan. Bize satarken kışın bile kütür kütür erik yiyeceksiniz demişlerdi, ben de eriği çok sevdiğimden almıştık.

Tabii ki veririm, Osmanlı çileğimiz çok fazla. Erdek'e giderken de uğrayabilirsiniz. Ben de sık sık giderim Erdeğe, hem deniz kenarındaki çınarlar altında çay içmek hoşuma gider, hem de Yalı Çiçekçilik (Bülent Bey'e) sık uğrarım, o zaman da buluşabilirsek elden de verebilirim.

Eski 21-01-2013, 19:57   #27
/

Giriş Tarihi: 17-01-2013
Sn Güler Usta dememe inşallah kızmazsınız.Ağaçlar Net Sayfasında kendime idol olarak aldığım büyüklerden birisiniz.Bahçeniz,Gülleriniz,harika .Emeğinize gönlünüze sağlık.Sevgiyle kalın.Saygılar.

gülenyüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2013, 23:48   #28
Moderatör

Güler's Avatar

Sayın gülenyüz, teşekkür ederim.

Ustalıkla alâkam yok, ben bu işin tahsilini de yapmadım. Bahçemde yaptıklarım çok değişik kitaplardan okuyup öğrendiklerim ve buradaki hocalarımızın tavsiyeleri ile oldu.
Çok yoruluyorum ama bir o kadar da keyifle çalışıyorum bahçemde. Çok daha erken başlamadığıma hep pişmanlık duymuşumdur. O yüzden bahçe tanzim etmeyi düşünen, bahçesi olan arkadaşlara tavsiyem bir an önce başlamaları.

Eski 22-01-2013, 00:00   #29
Moderatör

Güler's Avatar

Misss kokulu catleyalarım açmaya başladılar.

Name:  IMG_0549 (600 x 450).jpg
Views: 1257
Size:  51.2 KB

Name:  IMG_0544 (600 x 450).jpg
Views: 1258
Size:  38.5 KB

Eski 22-01-2013, 00:02   #30
Moderatör

Güler's Avatar

Phal ve cymbidıumlar daha tomurcuktalar. Saksı ayrımı yaptığım için biraz geçe kaldılar.
Çiçeklendiklerinde fotoğraflarım.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025