agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni824Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-06-2021, 10:30   #11
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 610
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 Mesajı Göster
Afiyet olsun. Fasülyenin cinsi nedir. İç olarak mı yoksa kabuklu mu tüketilmektedir. Ayrıca lezzeti ve kılçık oranı nasıldır.
Cinsini bilmiyorum. Annemden aldım. Ben de merak ettim sordum ama onlar da tam ismini bilmiyor. Yıllardır bizim oralarda ekilir. Kaynağını bilmiyoruz çünkü herkes birbirinden alır eker. Yanlışlıkla tohum almayı unuttuysa ya da kaybettiyse komşuya gidilir ve yeşil fasulye tohumu istenir. Kimse gelmişini geçmişini sormaz.

Biz yeşil tüketiyoruz. Taze toplayıp yemeğini yapıyoruz ya da ikiye üçe bölüp kurutuyoruz. Kurutmasına Gö(ğ)lemez deniyor bizde. Sonra kışın suda ıslayıp yemeğini yapıyoruz ya da soğan/salça ile kavurup çevirme içi(sıkma) olarak kullanıyoruz. Aynı harçla arada böreğini de yapıyoruz.

İçi dalgalı kahverengi renkli. Bu nedenle olacak bir forum üyesi barbunya olduğunu söyledi.

Kılçığı ne kadar sorun bilmiyorum çünkü biz hep taze tükettik. Tazeyken de kılçık görmedim.

feyzi_48 beğendi.
halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025