View Single Post
Eski 21-06-2021, 08:13   #49
halcur
Ağaç Dostu

halcur's Avatar

Giriş Tarihi: 10-12-2018
Domatesler görüldüğü üzere oldukça iyi. İlk üretimin çoğu öldü, diğerlerinin de etiketleri kayboldu ama yine de kalanlar iyi gibi görünüyor. Mikrop, virüs, mantarlara kaptırmazsak bize biraz ağız tadı olur gibi.

Name:  1.jpg
Views: 359
Size:  70.1 KB

Name:  2.jpg
Views: 373
Size:  66.0 KB

Name:  11.jpg
Views: 361
Size:  73.2 KB

Bu fotoğraflarda görülen yaprak kıvrıklığı devam ediyor. Sulamayı artırdım. Her bir domatese de birer kaşıktan fazla magnezyum verdim. Yapraktan da solucan gübresi şerbeti verdim. Bundan sonrasına bakacağız artık.

İlginçtir yerli domates türü olan, bizim buralarda gıcık domates ya da gillik domates denen çeri türü domateslerde hiç böyle bir kıvrıklık yok. Hastalık da yok. Üstelik hiç koltuk almadım, yaprak budaması yapmadım, yere yayılmış durumda/askıya almadım. Capcanlı ve çalı gibi yayılmış durumda. İlk domateslerini de yedik.

Bu arada yapraktan organik/biyolojik gübre(EM.A ya da solucan gübresi çayı/şerbeti) verdikten sonra kükürt, Gülleci Bulamacı, kül verilebilir mi? Ya da ne kadar süre sonra verilir.

Name:  13.jpg
Views: 354
Size:  75.0 KB

Bunlar da domateslerde gördüğüm sorunlar. Birkaç domates böyle delik deşik olmuştu. Sebebini bilenlerden yardım alabilirsem sevinirim.

Bir de domates dibinde kararma var. Bu dip çürüklüğü sanırım. Kalsiyum uygulaması gerekiyor zannedersem. Yumurta kabuğunu sirkede çözündürüp yapraktan sıkmayı düşünüyorum.(Sayın Meyvelitepe'nin bir tarifi vardı konuyla ilgili.)
Name:  20.jpg
Views: 376
Size:  47.0 KB

Ek: Araştırmalarıma göre Tuta Absoluta gibi görünüyor. Tuzaklama ile mücadele yapılıyor gibi. Araştırmaya devam.

Ek2: Delphin ile ilgili de bazı araştırmalar yaptım fakat üretimi satışı bitmiş gibi. Hiçbir yerde yok. Onun yerine şu ilaca ulaştım:
https://www.hektas.com.tr/productdet...insecticide-wp

Düzenleyen halcur : 21-06-2021 saat 15:20 Neden: Araştırma kaynaklı ek bilgi
halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön