Bostanda son durumla ilgili birkaç fotoğraf. Bu fotoğrafları çektikten sonra biraz daha büyüdüler.
Etiketleri genel olarak koruyamadım. CD kalemi ile yazmama rağmen silindi. Tekrar yazdım ama arayı biraz uzun tuttuğum bir seferde aşağı yukarı hepsi silindi gitti. Seneye pürüzsüz plastik zemine değil kartona yazıp üzerini bantlamayı düşünüyorum. (Plastik etiketleri de koli bandıyla sardım ama faydası olmadı yine de silindi yazılar.)
Tüm bostanın alt dallarını ve yapraklarını kopardım, toprakla bağlantısını kestim. Otunu temizledim, dibin kazdım, iki kere Bordo Bulamacı kullandım, bir kere Gülleci Bulamacı sıktım hatta bir kere de kül serpiştirdim. Şimdilik hastalık görünmüyor.
Sırada toz kükürt ya da sıvı kükürt uygulaması var ama Gülleci Bulamacı kullandığım için herhalde kükürte gerek olmaz.
EM A var 1 lt. Nasıl kullanıldığı konusunda bilgim olmadığı için şu ana kadar kullanmadım ama bu sırlara kullanasım var. Bostanı suladıktan sonra pulverizatör ile nemli toprağa ve bitki yapraklarına sıkmayı düşünüyorum. 16 litrelik depoya 100ml EM A kullanacağım. Yanlış değildir inşaAllah.
Yine bu yakınlarda litreye üç kaşık arap sabunu ile bostanı yapraktan sulamayı düşünüyorum. EM A ile sorun olur mu diye endişeliyim belki de sonraya bırakırım.
Yine bu günlerde sulama sisteminden hümik asit vermeyi düşünüyorum ki bu konuda da geç kaldığımın farkındayım ama zararın neresinden dönersen kardır diye düşünüyorum.
Patlıcanların ismini hatırlamıyorum ama hepsi güçlü büyüyor. Üç tür var yanlış hatırlamıyorsam: Halep, Little Fingers, Kırmızı Patlıcan...
Deneme amaçlı Günebakan'larımız.
Red Tongue Deer'leri çok sevdim. Çok kolay yetişiyor ve çok hızlı yaprak büyütüyor. Haftada bir toplanması gerekiyor. O kadar hızlılar.

Bu arada Russian Kale'yi de ihmal etmeyelim. Çok iyi büyüdü gerçekten de. Su vermesem de capcanlı. Çok iri yaprakları var ve koparılan yaprakların yerine yenisi çok hızlı çıkıyor. (Geçenlerde birkaç kale yaprağını soğanla doğrayıp salça, yağ ve tuz ekleyip börek iç malzemesi olarak kullandım. Ispanaktan çok hoşuma gitti.

)
Yerli darı (mısır). Annemden aldıklarımdan. Oldukça güzeller. Yakında darılarından (mısır) yeriz. Her darı kaç tane verse iyidir bilmiyorum ama 2 tane iyi gibi.
Annemden yeşil fasulye niyetine aldıklarım. Galiba barbunya imiş bunlar ama benim için fark etmiyor. Ben yeşilini yiyeceğim. Tabii çok olursa ikiye üçe bölüp kurutup Göğlemez de yaparım.
