View Single Post
Eski 21-06-2021, 09:30   #52
halcur
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 606
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 Mesajı Göster
Afiyet olsun. Fasülyenin cinsi nedir. İç olarak mı yoksa kabuklu mu tüketilmektedir. Ayrıca lezzeti ve kılçık oranı nasıldır.
Cinsini bilmiyorum. Annemden aldım. Ben de merak ettim sordum ama onlar da tam ismini bilmiyor. Yıllardır bizim oralarda ekilir. Kaynağını bilmiyoruz çünkü herkes birbirinden alır eker. Yanlışlıkla tohum almayı unuttuysa ya da kaybettiyse komşuya gidilir ve yeşil fasulye tohumu istenir. Kimse gelmişini geçmişini sormaz.

Biz yeşil tüketiyoruz. Taze toplayıp yemeğini yapıyoruz ya da ikiye üçe bölüp kurutuyoruz. Kurutmasına Gö(ğ)lemez deniyor bizde. Sonra kışın suda ıslayıp yemeğini yapıyoruz ya da soğan/salça ile kavurup çevirme içi(sıkma) olarak kullanıyoruz. Aynı harçla arada böreğini de yapıyoruz.

İçi dalgalı kahverengi renkli. Bu nedenle olacak bir forum üyesi barbunya olduğunu söyledi.

Kılçığı ne kadar sorun bilmiyorum çünkü biz hep taze tükettik. Tazeyken de kılçık görmedim.

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön