agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni781Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-03-2018, 12:11   #1
Ağaç Dostu
 
Poizer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2014
Şehir: Balıkesir - Gönen
Mesajlar: 128
Su deposunu nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz? Örnek bir çalışmada depoyu toprağa gömdüklerini gördüm. Kanaldan gelen suyu depoya doldurup dalgıçla damla sulama yapıyorlar.

Eviniz kaç m2 oldu? Ayrıca tahminen ne kadara mal olacak?

Musa Gündoğan ve g.c. beğendi.
Poizer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2018, 15:49   #2
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Poizer Mesajı Göster
Su deposunu nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz? Örnek bir çalışmada depoyu toprağa gömdüklerini gördüm. Kanaldan gelen suyu depoya doldurup dalgıçla damla sulama yapıyorlar.

Eviniz kaç m2 oldu? Ayrıca tahminen ne kadara mal olacak?
sayın poizer
bahçemizde elektrik olmadığından elektrik olan her şey bize şu anlık yük görünüyor. ancak tez vakitte bir güneş enerjisini aydınlatma ihtiyacımız için kullanmaya çalışacağız.

Su deposu için babam yerden 80 cm yüksek olacak şekilde metal ayaklık yaptı, evin arkasına köşeye (kullanılmayan alana) yerleştireceğiz. toprak içine koyamıyoruz çünkü bildiğim kadarıyla bizim depomuz toprak altı su deposu değil. aslına bakarsanız bizim orada yer altına depo koymak maddi anlamda kayıptır diyebilirim.

evimiz ilk hesaplarken 18 m2 ydi lakin iç kısma yalıtımdan dolayı biraz fazla girince şu an 15 m2 den biraz fazla(balkon-veranda dahil değil).

toplamda depo hariç 2250 tl civarında bir masrafımız oldu. bu fiyatta işçilik yok çünkü her şeyini kendimiz yapıyoruz. bu fiyatın 1100 tl si OSB levhalar olduğundan fiyatı biraz daha yüksek yoksa normal tahta yapmış olsaydık 500 tl ye hallederdik diye düşünüyorum.

aslına bakarsanız evi geri dönüştürülebilir malzemelerden yaptık. hemen hemen her şeyi hurda ürünlerden kullandık.

Hurdacılardan alınanlar: kapak tahtalar (kereste hurdası), çatı sacı(metal hurdacı), pimapen camlar(pimapen hurdacısı), talaş(kereste hurdası), kalın keresteler(çıkma kereteciden)

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
bahçe, computerboy, hasat mevisimi, ilk bahçem, organik


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025