Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi portorikolu
Musa bey, Ankara için zaman uygun mu?
domatesleri ektiniz mi? Plastik kaplara mı, direkt viyollere mi ekeliim? ne dersiniz.
|
portorikolu ben bu sene @resulgur'un denediği gibi yapmaya çalışıyorum. şöyle ki bu sistemi dongyul da yapıyor bence de çok mantıklı.
Sistem şu şekilde;
---önce tohumları kaplarda-poşette ya da herhangi nemli bir şeyde çimlendiriyorsun. (bununla uğraşmak istemezsen bu kısmı atlayabilirsin)
--- tohumları büyükçe kap-saksı-herhangi bir şey içerisine serpiştirip önce büyük alanda çimlendirip ilk gerçek yaprakların ardından viyollere ekmek
--- viyollerde de nisan sonu mayısın ilk haftasında gerçek yerlerine(toprağa) yerleştirmek.
benim bu sene evim müsait olmadığından tohumları annemin evine götürdüm. annem ilk kısmı yapamayacağından dolayı direkt olarak ikinci kısımdan başlattım. direkt olarak viyollere dikince çıkmayan tohumlar viyollerde gereksiz boşluk oluşturuyor.
bu hafta itibariyle tohumları biz saksılara ekmeye başladık. bu hafta sonuna kadar annemler hepsini bitirirler sanırım. 2-3 hafta sonra da ben gidip çıkan fideleri (dongyul'un dediği gibi biberler-domatesler-patlıcanlar için 3-4 cm, marul vs. için 2-3 genişliğinde)ki viyollere yerleştireceğim.