View Single Post
Eski 14-03-2018, 13:06   #99
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan Mesajı Göster
Ben hacılar gölbaşı tarafı için konuşursam. 1 haziran dan önce dikilen bitkilerde gece soğuklarından ötürü hiç bir gelişme olmuyor. Bazı domates türleri buna direnç gösterip azda olsa büyüyebiliyor. Benim biber fidelerim geçen yıl sera içinde Mart ortasında soğuk yedi. Biberler soğuk yerse artık verimli olmuyor. Biber ve patlıcan tohumlarımı Nisan başı domatesleride Mayıs başında ekiyorum.
Şaşırtma işleminden sonra dışarı sera ya alıyorum ve Mayıs sonu gibi bahçeye dikiyorum. Karpuz hariç Salatalık, kabak ve fasülye yine Mayıs sonu direk toprağa dikiyorum.
sayın atılgan aslında geçen sene hiç beklenmedik bir anda nisan ayının son haftası soğuk kırdı geçirdi Ankara'daki neredeyse tüm cevizleri soğuk vurdu. bizim diktiğimiz yerde soğuk oluyor fakat mayıs ayında dikince geçen sene sorun yaşamadık.
ancak dediğiniz gibi Ankara iklimi belirsizdir. 26 nisandan sonra normalde soğuklar biter fakat 3 Mayıstan 11 Mayısa kadar mevsimsiz soğuklar bazen görülebiliyormuş.

ben 21 nisandan sonra küçük sera içerisine taşımayı sonrasında yaklaşık 5 mayıs ya da 12 mayısta gerçek yerlerine taşıma planındayım.

bir de gölbaşı hacılar ankaranın ilk kar alan yerlerinden birisi bildiğim kadarıyla. o nedenle sürekli soğuk olan bir yer.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön