agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni781Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-03-2018, 10:16   #1
Ağaçsever

portorikolu's Avatar

Giriş Tarihi: 28-07-2017
Biberleri ektim saksılara, streç ile üstlerini kapattım.

Isıyı ayarlamaya çalıştım ama 7. gün bugün tek tük çıktılar henüz çok az. geç çıkar deniliyor biber için, daha bekleyeceğim gibi. Çıksınlar da beklerim sorun değil.

Domates ekimine de bu hafta başlayayım ben de.

Teşekkürler.

portorikolu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2018, 10:31   #2
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi portorikolu Mesajı Göster
Biberleri ektim saksılara, streç ile üstlerini kapattım.

Isıyı ayarlamaya çalıştım ama 7. gün bugün tek tük çıktılar henüz çok az. geç çıkar deniliyor biber için, daha bekleyeceğim gibi. Çıksınlar da beklerim sorun değil.

Domates ekimine de bu hafta başlayayım ben de.

Teşekkürler.
aynen portorikolu biber geç çıkıyor hiç acele etme. biberler bir kaç gün daha hızlı çıksın istersen 1. söylediğim kısmı uygulamalısın. ancak ticari bir kaygımız olmadığından bizim sebzelerimiz bir hafta geçte olsa problem değil.

domatesler çok hızlı çıkıyor gerçekten. onun için de tek sıkıntı güneş(aydınlı) yeterli olmazsa çok hızlı boyuna uzuyor ve güçsüzleşiyor.

esemeral beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2018, 12:42   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-11-2012
Ben hacılar gölbaşı tarafı için konuşursam. 1 haziran dan önce dikilen bitkilerde gece soğuklarından ötürü hiç bir gelişme olmuyor. Bazı domates türleri buna direnç gösterip azda olsa büyüyebiliyor. Benim biber fidelerim geçen yıl sera içinde Mayıs ortasında soğuk yedi. Biberler soğuk yerse artık verimli olmuyor. Biber ve patlıcan tohumlarımı Nisan başı domatesleride Mayıs başında ekiyorum.
Şaşırtma işleminden sonra dışarı sera ya alıyorum ve Mayıs sonu gibi bahçeye dikiyorum. Karpuz hariç Salatalık, kabak ve fasülye yine Mayıs sonu direk toprağa dikiyorum.

Düzenleyen Atilgan : 14-03-2018 saat 21:51
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2018, 13:06   #4
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan Mesajı Göster
Ben hacılar gölbaşı tarafı için konuşursam. 1 haziran dan önce dikilen bitkilerde gece soğuklarından ötürü hiç bir gelişme olmuyor. Bazı domates türleri buna direnç gösterip azda olsa büyüyebiliyor. Benim biber fidelerim geçen yıl sera içinde Mart ortasında soğuk yedi. Biberler soğuk yerse artık verimli olmuyor. Biber ve patlıcan tohumlarımı Nisan başı domatesleride Mayıs başında ekiyorum.
Şaşırtma işleminden sonra dışarı sera ya alıyorum ve Mayıs sonu gibi bahçeye dikiyorum. Karpuz hariç Salatalık, kabak ve fasülye yine Mayıs sonu direk toprağa dikiyorum.
sayın atılgan aslında geçen sene hiç beklenmedik bir anda nisan ayının son haftası soğuk kırdı geçirdi Ankara'daki neredeyse tüm cevizleri soğuk vurdu. bizim diktiğimiz yerde soğuk oluyor fakat mayıs ayında dikince geçen sene sorun yaşamadık.
ancak dediğiniz gibi Ankara iklimi belirsizdir. 26 nisandan sonra normalde soğuklar biter fakat 3 Mayıstan 11 Mayısa kadar mevsimsiz soğuklar bazen görülebiliyormuş.

ben 21 nisandan sonra küçük sera içerisine taşımayı sonrasında yaklaşık 5 mayıs ya da 12 mayısta gerçek yerlerine taşıma planındayım.

bir de gölbaşı hacılar ankaranın ilk kar alan yerlerinden birisi bildiğim kadarıyla. o nedenle sürekli soğuk olan bir yer.

Atilgan ve esemeral beğendi.
Eski 14-03-2018, 14:06   #5
Ağaçsever

portorikolu's Avatar

Giriş Tarihi: 28-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
sayın atılgan aslında geçen sene hiç beklenmedik bir anda nisan ayının son haftası soğuk kırdı geçirdi Ankara'daki neredeyse tüm cevizleri soğuk vurdu. bizim diktiğimiz yerde soğuk oluyor fakat mayıs ayında dikince geçen sene sorun yaşamadık.
ancak dediğiniz gibi Ankara iklimi belirsizdir. 26 nisandan sonra normalde soğuklar biter fakat 3 Mayıstan 11 Mayısa kadar mevsimsiz soğuklar bazen görülebiliyormuş.

ben 21 nisandan sonra küçük sera içerisine taşımayı sonrasında yaklaşık 5 mayıs ya da 12 mayısta gerçek yerlerine taşıma planındayım.

bir de gölbaşı hacılar ankaranın ilk kar alan yerlerinden birisi bildiğim kadarıyla. o nedenle sürekli soğuk olan bir yer.
Ben Şabanözü'ndeki bahçeye dikeceğim fideleri. Önceki yıllarda mayıs 10 gibi fide dikimine başlamıştık yine benzer takvimi uygulayacağım. Sürpriz soğuklar elbette olacaktır ama bizim orası için Haziran çok geç. ağustos bitince gece soğukları tekrar başlıyor.

Rakım 1.120 mt.
Soğuk Haritası 6b gibi.

Hayırlı, bereketli bir yıl olur inşallah. Maksat vakit geçirmek

portorikolu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2018, 10:22   #6
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

kulübe kaldı yerden

ev işleri tıngır mıngır ilerliyor. okuduğum kitaplardan bazı yöntemleri uygulama fırsatımız da oluyor.

evi yaparken şu yöntemi izledik. ısı olarak inanılmaz derece de artısını gördük.
1. 10x10 cm kalaslardan iskeleti yaptık. (2. el keresticelerden alınmıştır.)
2. dış kısma kapak tahtaları denen atık kereste kabukları (kerestecilerden alındı)
3. dış kapak tahtaların içerisine 1 sıra strafor köpük kullandık. paketi 35 tl x 11 paket
4. iç kısma daha düzgün olması için OSB levha tanesi 52,5 TL x 23 adet
5. iç kısımdaki osb ile ara kısımdaki straforun arasına zaralılarda yaşamasın diye az miktar kireç ile karıştırılmış toz talaş. talaşın çuvalı 4 tl. x 5 çuval
6. pencereler hurdacılardan toplamda 300 tl ye alındı.

pencereleri öncelik aydınlığı doğrudan alan kısımlara koyduk. kuzey kısma pencere koymadık. böyelikle az pencere ile maksimum aydınlık oldu.

Name:  9306d402-0f46-45ae-9651-56b19075093c.jpg
Views: 658
Size:  61.6 KB
Name:  22648bc4-a00e-423a-9b22-78df36051952.jpg
Views: 653
Size:  62.9 KB
Name:  50deee84-63ef-4504-a6e1-fde443014edc.jpg
Views: 674
Size:  74.3 KB
Name:  528fcd70-189d-4112-b712-16366179c5c9 (1).jpg
Views: 660
Size:  71.6 KB

bu sene forumda bulunan pek çok kişinin tavsiyesiyle damla sulamaya kesin geçiş yaptık.(yanı başımızdan dere akıyor ancak yine de vahşi sulama artık yapmak istemiyoruz.) bunun için Ankara'da Pusula firması ile görüştük. çok yardımcı oldular. 5.000 lt lik depoyu 1200 tl ye alabildik. ayrıca 50 tl(mazot ücreti) karşılığında nakliyede yapıverdiler.

kendileri il dışında bulunan bayilerine de ürün gönderiyorlarmış. iletişime geçildiğinden herkese yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Name:  5d91df78-ed6e-47ce-8638-ba4c7c0517cb.jpg
Views: 665
Size:  67.9 KB

Etiketler
bahçe, computerboy, hasat mevisimi, ilk bahçem, organik

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025