agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni7758Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2017, 19:29   #151
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Galeri: 45
Sayın Lonicera,

Bir iki gündür konu başlıklarını incelerken,birazda bahçelere bakayım dedim.
Kullanıcı adınız ilgimi çekti,İtalyanca bir kelimeyi çağrıştırıyor. " FELİCİTA"gibi.

İyi ki, ilgimi çekmiş,sevgiyle sulanıp, bilgiyle beslenen usta ellerin emeğine şapka çıkardım.
Önce son sayfalara baktım,ilerledikçe: tecrübe deneyim ve bir bilgi hazinesine düştüğümü anlayıp derhal ilk sayfanıza döndüm.

Beni ilgilendiren konuların yanı sıra, anlatım biçiminiz,bilgilendirmeniz ve hiç üşenmeden her mesaja cevap verme nezaketiniz de, dikkatimden kaçmadı.
Uzun sözün kısası, budan sonra ayak izlerinizi takip edeceğim.Beni doğru bir hedefe götüreceklerinden eminim.

Şimdilik hoşça kalın. Emekli öğretmenim ama, küçük sözü dinlerim.Sizden öğrenecek çok şeyim var.Bu öğrenci çok soru soracak size, şimdiden söyleyeyim.
,

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2017, 12:02   #152
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hozat Mesajı Göster
Sayın Lonicera,

Bir iki gündür konu başlıklarını incelerken,birazda bahçelere bakayım dedim.
Kullanıcı adınız ilgimi çekti,İtalyanca bir kelimeyi çağrıştırıyor. " FELİCİTA"gibi.

İyi ki, ilgimi çekmiş,sevgiyle sulanıp, bilgiyle beslenen usta ellerin emeğine şapka çıkardım.
Önce son sayfalara baktım,ilerledikçe: tecrübe deneyim ve bir bilgi hazinesine düştüğümü anlayıp derhal ilk sayfanıza döndüm.

Beni ilgilendiren konuların yanı sıra, anlatım biçiminiz,bilgilendirmeniz ve hiç üşenmeden her mesaja cevap verme nezaketiniz de, dikkatimden kaçmadı.
Uzun sözün kısası, budan sonra ayak izlerinizi takip edeceğim.Beni doğru bir hedefe götüreceklerinden eminim.

Şimdilik hoşça kalın. Emekli öğretmenim ama, küçük sözü dinlerim.Sizden öğrenecek çok şeyim var.Bu öğrenci çok soru soracak size, şimdiden söyleyeyim.
,
Sn öğretmenim, öncelikle övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sizin gibi bir duayenden bu tarz övgüler alınca şımarmadan durmak çok zor))

Bilgi ve tecrübe demişsiniz ama ben bu bilgi , tecrübe, sevgi ve hoşgörü dolu forumda en arka sıralarda oturan haylaz çocuklara benzetiyorum kendimi. O kadar başarılı arkadaşlarımız var ki....

Ben de emekliyim, sizden yaşça küçük veya büyük olabilirim bilmiyorum( yaş 53) ama her halükarda elinizi öpmekten onur duyarım sn hocam.

Ömrümüz yettiği sürece hepimizin birbirinden öğreneceği o kadar çok şey var ki..

Dilediğiniz , aklınıza takılan , merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz, elimden geldiğince bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılarımla...

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2017, 17:24   #153
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

En sevdiğim gülüm...

Eklenen Resimler

Eski 02-05-2017, 17:33   #154
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster

Benim merak ettiğim şeker kamışı yetiştirdiniz mi bu sene?
Geçen yıldan toprakta kalanları bugün kontrol ettiğimde tamamının kurumuş olduğunu gördüm. İzmir ikliminde dahi 2.yılını çıkaramayacak kadar soğuklara hassas bir bitki bu. Elimde son kalan tohumları suya koydum, yarın ekeceğim nasipse. Bu yıl böceklenme gibi şeylerle tohumları kaybetmek istemiyorum. Zamanı geldiğinde gerekli önlemleri almak lazım.

Eklenen Resimler

Eski 02-05-2017, 17:36   #155
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Murraya nihayet açmaya başladı. Ne muazzam bir kokusu var arkadaş. Ben az da olsa parfüm kutusu bitkisine de benzetiyorum bu kokuyu. Bakalım Antalya 'da 6 yaşındaki bitkimizin üzerindeki tohumları yok olmadan toplayıp etkinlikte paylaşabilecek miyiz?

Eklenen Resimler

Eski 03-05-2017, 13:13   #156
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Sn heyyamola' nın etkinlikte paylaşmış olduğu latin çiçeği tohumlarının (çok taze olduğu için )neredeyse tamamı çimlenip serpildi. Bir tanesinin yaprakları alacalı. Belki açık somon rengi çıkar. Kendisine yeniden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

Eski 03-05-2017, 13:17   #157
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Kırmızı Bektaşi üzümü yarı gölge yeri ve kompost çayı besini ile '' değmeyin benim keyfime''der gibi...

Eklenen Resimler

Eski 03-05-2017, 13:19   #158
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Stevia( şeker otu) onlardan geri kalır mı? Kalsa şaşarım zaten)

Eklenen Resimler

Eski 03-05-2017, 13:23   #159
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Pembe yoncamız yine her yanı sardı. Bunları duvar kenarının çirkin görüntüsünü gizlesin diye akşam sefaları ile beraber ekip diktik. Çiçekleri geçip yaprakları da solunca akşam sefaları çıkıp çiçekleniyor. Neredeyse 7-8 ay boyunca yeşil ve çiçekli oluyor bulunduğu yer. Buna benzer yeri olana tavsiye ederim. En büyük avantajı da bakım istememesi. Ne su, ne gübre ne ilaç. Daha ne olsun))

Eklenen Resimler

Eski 03-05-2017, 13:25   #160
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Ortancamız biraz gecikti bu yıl. verdiğim asitli gübreler ile maviye yakın olur diye tahmin ediyordum ama her zamanki gibi bildiğini okuyor....

Eklenen Resimler

Eski 03-05-2017, 13:28   #161
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Ranunculus (düğün çiçeği) mix olarak satılıyordu, alıp ekmiştim. Beyaz ve sarı rengi sanırım çürümüş, somon ve kırmızı kalmış. Neyse bunları yaşatabilirsem seneye yanlarına takviye yaparız artık.

Eklenen Resimler

Eski 03-05-2017, 13:40   #162
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

İnternette öyle bilgi kirliliği var ki. Bir şey aratıyorsun, birbirinden farklı şeyler çıkıyor karşına. Ne nedir ne değildir bilinmiyor. Yani at izi it izine karışmış durumda. Bu bilgilerden biri de limon otu...Bu kelimeyi yazıp motora ara komutu verdiğinizde acayip acayip otlar geliyor ekrana. Ben de buna burada haddim olmayarak müdahale edip kısa bir açıklama getirmek istedim. En azından derli toplu olarak bulunur da birilerinin işine yarar.

Bu üç bitki de internette limon otu olarak anılıyor. Ben hem resim ekleyip hem gerçek isimlerini yazayım. ( resimler kendi bitkilerime aittir) Biz bu bitkilerin hepsinden çay yapıp tüketiyoruz.

Lemon grass (Cymbopogon citratus)

Name:  3D2onuU.jpeg
Views: 550
Size:  37.6 KB

Melissa oğul otu ( Melissa officinalis)

Name:  WP_20170503_016.jpg
Views: 578
Size:  32.4 KB

ALOYSIA citriodora, Çalı Melisa, Limon melisa

Name:  WP_20170503_017.jpg
Views: 566
Size:  38.7 KB

Eski 03-05-2017, 23:05   #163
Ağaç Dostu

birgecelikgelin's Avatar

Giriş Tarihi: 05-11-2015
Sayın Lonicera merhabalar bu sizin verdiğiniz güzel bilgiler benimde ilgimi çekti karakafes denilen bitki nasıl bir bitkidir benim memleketimde yetişen kalabak otuna benzettim ama sizin bitkinin yaprakları daha ufak duruyor beni bilgilendirirseniz memnun olurum Saygılarımla ,

birgecelikgelin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2017, 07:00   #164
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Sn birgecelikgelin, sizin bahsttiğiniz ot kabalak otu sanırım. Eğer oysa karakafesle pek alakası yok. Karakafes otu yenildiğinde toksik etkili. Biz sadece kompost veya çay olarak hazırlayıp bitkilere kullanıyoruz. Sonuçları da çok etkili ve güzel.

Benim resmini eklediğim yaprakların boyu en az 50 cm. Yanına ölçü olarak bir nesne koymadığım için yanıltabiliyor insanı. Ama şu resim yaprak büyüklüğü hakkında az çok bir tahmin verebilir.

Burada da oldukça fazla bilgi mevcut, bir inceleyin dilerseniz.

kerkenez ve Vegy beğendi.
Eski 04-05-2017, 17:14   #165
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Sayın Lonicera,
153 NOLU mesajda çok sorularım olacağını belirtmiştim.Sizden olumlu cevap geldi.cesaretim ondandır...

1)Bana hayatımın en güzel yıllarını hatırlattığı için...,bahçemde görmek istediğim bir çalı olduğu için.....elde edersem dedemin bahçesini hep anacağım için...beni KUŞBURNU bitkisiyle buluşturun lütfen.(bizim yörede bu çalıya MASUL derdik.)

2)Çok soran olmuş ama, bir de ben sorayım.

Bu karakafes otunu bahçeye nası taşıyacağım.Çünkü ben, bitkilere ne bir ilaç, ne vitamin,ne de,kimyasal gübre kullanmıyorum. Kendi gayretleriyle yaşayıp gidiyorlar
Ama, bu sene anladım ki, onlar da benim gibi yorgunlar,bir desteğe ihtiyaçları var.El atayım dedim.
3)GÜL konusuna sonra geleceğim,bu günlük bu kadar olsun.
sevgiler saygılar..(.yaş konusunda büyük ablanız oluyorum)

esemeral ve Selma_321 beğendi.
Eski 04-05-2017, 18:14   #166
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Sn hozat hocam, karakafes otu tohumuna veya rizomuna ulaşmanız lazım önce. Bildiğim kadarıyla şimdilik sadece burada tohum satışı var. Rizom sadece yurt dışında satılıyor. Biz forumdan bir kaç arkadaşla alıp çimlendirdik bile.

Niyetim elimdeki bitkiden tohum alabilmek ama şimdilik bu ihtimal biraz uzak gibi görünüyor. Bir başka çeşidi daha var ki, sadece rizom ile üretilebiliyor. Sn MeyveliTepe bir etkinlikte az da olsa paylaşmıştı bu değerli bitki rizomunu. Bende de var ama henüz çoğalmış değiller. Aslında çoğalmıştı ama sanırım sulamadan kaynaklı bir kısmını çürüttüm. Çoğaldığında veya diğer türünün tohumunu elde ettiğimde mutlaka etkinliğe sokmak istiyorum.
Selamlar...

esemeral, kerkenez ve saleri beğendi.
Eski 04-05-2017, 18:50   #167
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Sayın Lonicera

KUŞ BURNU bitkisi ile ilgili bir öneriniz var mı? o karakafes otundan daha önemli benim için, onu nasıl yetiştirebilirim zahmet verdim size de
teşekkürler..

Eski 04-05-2017, 19:10   #168
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Sn hozat, kuşburnu çok kanaatkar bir bitki. Gül gibi nazlanmaz. Ayrıca güle göre çok ama çok daha dayanıklıdır. Tek sevdiği bol güneş. Suya da fazla düşkün değil. Fidan temin ettiğinizde derin bir çukur açıp içine eskimiş ahır gübresi ile toprağı karıştırıp dikin. Dipten sürgünü bol verir.

Bazı çeşitleri tozlayıcı ister. Rosa canina' nın dikenli ve dikensiz türlerini öneririm. Çiçeğini zaten biliyorsunuzdur, hiç bir gül kuşburnu çiçeği kadar yoğun ve güzel kokamaz. Rosa rogusa türü çok güzel çiçek verir ama meyve vermesi için tozlayıcı ister.

Aktarlarda satılan ısıl işlem görmemiş uzunumsu kuşburnundan alıp içindeki tohumlardan dahi çimlendirip fidanını elde edebilirsiniz. Bu şekilde yetiştiriseniz 3.yılında meyvesini görebilirsiniz. Tabii tohumu ekmeden önce 90 gün soğuklama ihtiyacını giderip ekeceksiniz.

Zahmet ne demek hocam, inşallah yardımcı olabilmişimdir.

Eski 04-05-2017, 23:14   #169
Ağaç Dostu

birgecelikgelin's Avatar

Giriş Tarihi: 05-11-2015
Sayın Lonicera karakafes otunla yazdığınız bilgileri okudum çok güzel anlatmışsınız bende bitkilere kullanmak amacıyla sormuştum teşekkür ederim Saygılarımla .

Lonicera beğendi.
birgecelikgelin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2017, 16:11   #170
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

İlk renk dönüşümü loganberry ' de oldu. Dolayısıyla bulunduğu şartlarda en erkenci olarak en tepedeki yerini aldı.

Eklenen Resimler

Eski 07-05-2017, 16:13   #171
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Şifalı deve dikeni de tohuma geçmek üzre. Bazen çiçek tablası çok olunca dikenlerine rağmen soyup enginar niyetine çiğden de yiyoruz.

Eklenen Resimler

Eski 07-05-2017, 16:16   #172
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Sümbülteber yavrularını anaçtan ayırıp ayrı saksıya ekmiştim. Büyüme hızı anaçlardan daha fazla olmuş. Ne de olsa ''serde gençlik var'' tabii.)

Eklenen Resimler

Eski 07-05-2017, 16:26   #173
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Sn birnefestoprak' ın göndermiş olduğu Ruby Streaks ve Golden Frills çeşidi mizunalar sıcağı görünce oldukça hızlı geliştiler. Hatta kırmızı renk olan ruby streaks çiçeğe bile durdu. Diğerinde çiçeklenme belirtisi yok henüz.

Ve ilginçtir ruby streaks' taki belirgin kırmızı renk çiçeğe durmaya yakın yok olmuş durumda. Belli belirsiz şekilde alt yapraklarda hafif kırmızılık kaldı.

Her iki cinsin de tadı daha önceki yıllarda yetiştirip etkinlikte de tohum dağıtımını yaptığım mizunadan daha baharlı tada sahipler.

Eklenen Resimler

Eski 07-05-2017, 16:34   #174
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Yine bir arkadaşımızdan edindiğimiz atadan kalma şifalı selam otu(LOVEAGE Levisticum officinalis). Taze tohum olunca sorunsuz çimlendi. Bitki hakkında internette sınırlı ve birbirini tekrarı olan bilgiler mevcut. Çok yıllık olan bu bitki maydanozun atası.

''İdrar söktürücü, hazmı kolaylaştırıcı, mikrop öldürücüdür. Karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarında kullanılır. İdrar yollarındaki iltihapları önlediği bilinmektedir. Böbrek kumlarını ve kanı temizlediğinden de oldukça değerli şifalı bir bitkidir.'' deniyor. Bilinen en eski salata yeşilliklerinden biri imiş. Çok yıllık olması, soğuklara dayanması da cazibesini artırıyor hani.

Eklenen Resimler

Eski 10-05-2017, 13:40   #175
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Ay sarmaşığı, (moon flower, Ipomoea Alba) öyle çoşkulu ve güçlü çimleniyor ki... Sanki viyolü ters düz edecek gibi)))

Eklenen Resimler

Eski 10-05-2017, 13:42   #176
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

İkinci yılı olunca meyvesi erkenden kendini gösterdi. Her ihtimale karşı bu meyve tohumluk olarak ayrılacak.

Eklenen Resimler

Eski 10-05-2017, 13:44   #177
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

5 gündür her gün küçük bir kase topluyoruz. Neredeyse parmak büyüklüğünde. 50 litrelik saksıda olmasına rağmen oldukça fazla meyve var. Tahminim 3-4 gün daha toplarız.

Eklenen Resimler

Eski 12-05-2017, 16:40   #178
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Peony coştu iyice. Karışık renkli olarak satın almıştım tohumunu. Çiçeklerinin birbirini tozlayıp bir yıl sonra da o çiçeklerin tohumlarının çok farklı renklerde çiçek açacağını öğrenince daha bir ilgi duydum bu peony' e.

Eklenen Resimler

Eski 12-05-2017, 16:50   #179
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Pandora yasemini bu sezon çiçek açmada biraz geç kalsa da üzerinde onlarca tomurcukla açığı kapatacak gibi görünüyor. Bu yılki etkinlikte tohumunu paylaşmayı düşünmüyorum. O sebeple çiçeklenme biter bitmez neredeyse 6 metreye varan boyu 1 metreye kadar indirip yan dalları da keseceğim. Hava sirkülasyonu için bulunduğu yeri biraz açmamız gerekiyor.

Eklenen Resimler

Eski 12-05-2017, 16:59   #180
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Bu yıl bu köşeyi Sn Zekoş' tan da gelen yıldız yumrusu da dahil olmak üzre değişik renklerde bezedik. Çürütmediysek en az 6 farklı renk olması gerekiyor.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025