![]() |
|
![]() |
#871 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Son |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Ağaç Dostu
|
Gaillardia giderek çiçeklerini artırıyor. Paylaşımdan gelen kırmızı çeşidini maalesef çimlendiremedim. Belki ömrümüz olursa ve seneye de paylaşılırsa yeniden deneriz artık. ![]() Güvey feneri ( cape ) erkenden çiçeğini göstermiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Sayın @Lonicera; gelişmeleri görmek istiyoruz ![]() Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Ağaç Dostu
|
Saygıdeğer arkadaşım benim mesajımdan sonra hiç ekleme yapmamışsınız. İnşallah kötü bir durum yoktur. Bu siteye ve gerçek hayattaki kişilere aktif olarak yardımlarınız olduğunu biliyorum. Size özel mesaj atmaya çalıştım olmayınca buraya yazdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Ağaç Dostu
|
İlginize teşekkür ederim. Herhangi kötü bir durum yok. Ara ara siteye uğruyorum. Çokça iş, epey bir sıcak hava ,biraz da tükenmişlik sendromu eklenince böyle oluyor artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Ağaç Dostu
|
Sayın @Lonicera; ben bir yerden Aronia meyveleri elde ettim. O konuda mesajınızı görünce yazmak istedim. Özel mesaj gönderemediğim için buraya yazıyorum. Okuduğunuzda silerim. Adresinizi özel mesaj ile gönderirseniz Aronia meyvesi yollarım. Çekirdeklerini alıp çimlendirme yapabilirsiniz. Tabi ki isterseniz.. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama elinizdeki meyvelerin geldiği yeri biliyor ve güveniyorsanız tohum paylaşım etkinliğine koyarsanız talep olacağını tahmin ediyorum. Sağlıcakla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Her ne kadar senin avatarin olsa da biz ağaçlar.netliler hepimiz çiftçi şirinleriz aslinda, şu mevsimde senin de kendini avluna atasın, toprağı kurcalayıp bitkilerinle sohbet edesin, yazdan kalma fotoları yükleyesin geliyordur bence ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pes etmek yok. Kara gün kararıp kalmaz. Ümidimizi kaybetmeyeceğiz. ![]() Sayın Lonicera, paylaşımlarınıza devam ediniz lütfen. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Ağaç Dostu
|
Rahmetli Ünal amcanın kümes hayvanları vardı. Onun ifadesi ile her yıl önceki yıldan daha iyi olacak diye heyacanını, şevkini yüksek tutardı. Bu işin iyi tarafı her yıl insan kendini yeniler derdi. Biz de elimizde olmayan çeşitleri bulup, yetiştirmeyi ve başkalarının da bunları yetiştirmesini görmek bizleri mutlu ediyor. Sizden gelenlerden çok güzel oldu dediklerim zaman içinde ölenleri oldukları gibi bir kısmının da öldü dediğimin içinden dirildiklerini gördüm. Arkadaşım birkaç sikası yetiştirmeye çalışırken öldürdüğü için uzun süre yaprak vermeyince etrafına zerdeçal yumrularını dikmiştim. Bir süre sonra sikas da canlandı. Zerdeçallar şu ana kadar yetiştirebildiklerimin en büyükleri oldular. Sizden gelen karakafes otu ile Atılgan arkadaşımızdan gelen tohum veren karakafes otunu aralarında iki metre kadar mesafe bırakarak dikmiştim. Tohum verenin bir kısmı çiçek açtıktan sonra tohum verdi. Ancak ben o kadar bakmama rağmen tohumlar biraz olgunlaşır olgunlaşmaz siyahlaşıp hemen düşüyormuş. Bunu bir süre sonra farkedebildim. Olgunlaşan tohumların çanak kısımları irileşip tombullaşıyor. İlginç olan tohum vermeyen çeşitte de iki üç tüne aynı şekilde oluşum olmuş. Muhtemel tozlaşma ile tohum vermiş olabilir. Oradan karakafes çıkarsa melez karakafesimiz oluşacak sanırım. Biraz kırmızı örümceğe kurban vermiş olsak da bazı birkiler çok güzel oldular. Mavi yasemin o saksıda o kadar çiçek nasıl açıyor bilemiyorum. Jasminum Sambac Arap yasemini çiçeği bile iki çiçek açtı. Şu anda üçüncü çiçeğini açıyor. Yapraklar çok açık yeşil olmasına rağmen çiçek çok güzel kokuyor. Demir ihtiyacı mı var acaba. Parfüm kutusu yakında çiçek açacak. Yandan çıkan dalı kesip köklendirsem mi diye düşünüyorum. Canna saksıda oldukça güzel gelişti. Kırmızı olan çiçek verdikten sonra yeşil kırmızı yapraklar veren iki yavru yaptı. Diğeri de aynı şekilde saksı içinde yavru verdi. Çiçek açtı. Sizden de aynı şekilde eskisi gibi devam etmenizi bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaseminleri ve cannanın çift renkli olanını kıştan korumaya almanızı öneririm. Kış yasemini ve parfüm kutusu soğuklara dayanır. Kayıplar için sıkıntı yapmayın, bedende can oldukça telafi ederiz . Bu sezon böyle oldu, artık yapacak bir şey yok. Çiftçinin dediği gibi, her şey seneye çok güzel olur inşallah. Sağlıcakla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Ağaç Dostu
|
Degerli arkadasim, nasil mevsimler degisirse insan da degisiyor. Herkes bazi zamanlarda farklilasabiliyor. Ama sizin sayfaniza gelen herkes eminim ki sizden birseyler duymayi bekliyordur. Mesaj yazdiginizi gorunce hemen girip okudum. Insallah hersey duzelir ve icimizde sevinc tekrar disa vurur. Sizin bahcenizi herkes gibi bende cok merak ediyorum bizi mahrum etmeyin lutfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Ağaç Dostu
|
Benim (Kendi adıma konuşayım) resim yollaya bilmem için epey zaman var diye düşünüyorum. Planlarımız her zaman tutmuyor ne yazık ki. Bizim bilemediğimiz, tahmin edemeyeceğimiz şeyler sürekli oluyor. Ya nasip diyelim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sarcococca parfüm kutusu çiçek tomurcukları çıkarsa da henüz açan yok. Sanırım gelecek yılın şubat ayına kadar çiçek açtığını görmeyi bekleyeceğiz. ![]() ![]() Cannalar çok güzel oldular. Kıpkırmızı çiçek ve yaprakları olan bu çiçekler açıldıktan sonra yanlarından verdiği sürgünlerde kırmızısı az yeşili çok olan yavruları oldu. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Ağaç Dostu
|
Sabahtan böyle güzel resim ve haberle güne başlamak ayrı bir zevk veriyor insana. Çok iştahlılar maaşallah. Parfüm kutusu bendekiler de aynı şekilde, üzeri tomurcuk dolu. Belirttiğiniz gibi ocak ayı sonu veya şubat gibi açacaklardır. Cannalardan kırmızı olanı yarı sarı da olması lazımdı. Belki soğuk hava nedeniyle böyle olmuştur. Yaza iki renkli çıkar büyük ihtimalle. Teşekkürler, selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Parfüm kutusunun birkaç dalını budayıp köklendirmeye alsam, diğerini bahçeye diksem acaba soğuklara dayanabilir mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Ağaç Dostu
|
Bu mevsimde köklenir mi hiç denemedim. Dış mekana alacaksanız her ne kadar zone 6 ( - 20/23) ya dayanabilse de henüz kök sistemi toprağa adepte olup derinlere inemeyeceği için riskli olabilir. Çiçeklenme sonrası yeni sezon başı daha uygun olur kanaatindeyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
Bu da bizim cimbomlu, karambole yanyana ekmişiz, ayarlasak denk getiremezdik. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Ağaç Dostu
|
Ful, Arap yasemini (Jasminum sambac) ise büyüdükten sonra çiçek de verdi. Çok güzel kokusu var. Nedense yaprakları sanki demir eksikliği çekiyormuş gibi açık yeşil. Aslında ayrı saksıda ancak etrafındakiler ile birlikte çıkmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Ağaç Dostu
|
Sizden gelen karakafesotu çok fazla çiçeklenmese de sn. hocamdan gelen tohum veren ile aralarında bir metreden fazla bir aralık bırakarak ekmiştim. Muhtemel olarak o kadar istediğimiz tozlaşma gerçekleşmiş. Özel olarak tamamen kuruması için altına koymuş olduğum yere düşmemiş. Gelecek yıl muhtemel daha çok büyüyecekleri için şansımız daha fazla olacak. Oysa o tohumu size göndermeyi istiyordum. Diğerinin de hepsinin tohumları olmadı. Tohumlar biraz olgunlaşınca hemen dökülüyor. Çok az tohum toplayabildim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Ağaç Dostu
|
Melez karakafesi inşallah sayenizde hep beraber göreceğiz desenize. Tabii bunun için sanırım üç beş sezon tohum elde edip elde edilenin de yeniden ekilmesi gerekecek. Bu karakafesin beyaz renkli çiçek açan farklı bir kültivarı da var. Belki ona da sahip olup araya koyarız. ![]() Mavi yasemin gerçekten güzel açmış. Yazın daha da coşacaktır. Full bulunduğu yerden hoşlanmamış belli. Artık iyi bir harç yaparsınız dibine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaç Dostu
|
Uzun bir aradan sonra.... Heritage ahududu ilkbahardan sonra ikinci ürünlerini olgunlaştırmaya başlamış... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Ağaç Dostu
|
Keza yediveren reuben böğürtlen de aynı çaba içinde. ![]() Kiwanodan tohum alma umudumuz devam ediyor. ![]() Yine çok sık ektigim rokalar. Yaprak yaprak toplayınca daha verimli oluyor sanki. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl ilk defa sonbaharda çeliklediğim aksu pembesi ahududular... Bakalım yeni sezona kadar köklenme gerçekleşecek mi? Eğer başarılı olursak her yeri ahududu yaparız herhalde. ![]() Kumkuat daha yeni yeni olgunlaşmaya başlamış... ![]() Parfüm kutusununun tohumlarında renk değişiminin başlamasına çok sevindim. Az da olsa üç beş arkadaşa etkinlikte tohum gönderebileceğiz gibi görünüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Ağaç Dostu
|
Kohlerialar son çiçekleriyle vedaya hazırlanıyor... ![]() Şeker kamışı şeftalinin dibinden çıkıp tohuma yönelmiş. Geçmiş yıllardan dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkmıştı. Eksek böyle sonuç alamazdık. ![]() Murraya üzerinde de epey tohum oluşmaya başlamış... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Ağaç Dostu
|
Yeni sezondan, ilk açanlar... Mis kokulu şebboylar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|