agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni7758Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-04-2019, 20:18   #871
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Son

Eklenen Resimler

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2019, 17:29   #872
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Gaillardia giderek çiçeklerini artırıyor. Paylaşımdan gelen kırmızı çeşidini maalesef çimlendiremedim. Belki ömrümüz olursa ve seneye de paylaşılırsa yeniden deneriz artık.

Name:  20190428_100112-min.jpg
Views: 784
Size:  70.6 KB

Güvey feneri ( cape ) erkenden çiçeğini göstermiş.

Name:  20190428_100042-min.jpg
Views: 789
Size:  62.3 KB

Eski 07-05-2019, 12:15   #873
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2017
Sayın @Lonicera; gelişmeleri görmek istiyoruz Müsait olduğunuzda resim paylaşır mısınız?
Kolay gelsin

Lonicera ve elifaydin beğendi.
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2019, 13:49   #874
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Saygıdeğer arkadaşım benim mesajımdan sonra hiç ekleme yapmamışsınız. İnşallah kötü bir durum yoktur. Bu siteye ve gerçek hayattaki kişilere aktif olarak yardımlarınız olduğunu biliyorum.

Size özel mesaj atmaya çalıştım olmayınca buraya yazdım.

sevgihoca beğendi.
Eski 24-07-2019, 12:56   #875
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware Mesajı Göster
Saygıdeğer arkadaşım benim mesajımdan sonra hiç ekleme yapmamışsınız. İnşallah kötü bir durum yoktur. Bu siteye ve gerçek hayattaki kişilere aktif olarak yardımlarınız olduğunu biliyorum.

Size özel mesaj atmaya çalıştım olmayınca buraya yazdım.
İlginize teşekkür ederim. Herhangi kötü bir durum yok. Ara ara siteye uğruyorum. Çokça iş, epey bir sıcak hava ,biraz da tükenmişlik sendromu eklenince böyle oluyor artık.

hozat, Muda, TCM ve 2 kişi beğendi.
Eski 29-09-2019, 13:41   #876
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Sayın @Lonicera; ben bir yerden Aronia meyveleri elde ettim. O konuda mesajınızı görünce yazmak istedim. Özel mesaj gönderemediğim için buraya yazıyorum. Okuduğunuzda silerim. Adresinizi özel mesaj ile gönderirseniz Aronia meyvesi yollarım. Çekirdeklerini alıp çimlendirme yapabilirsiniz. Tabi ki isterseniz..

Kolay gelsin

Eski 30-09-2019, 12:59   #877
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Sayın @Lonicera; ben bir yerden Aronia meyveleri elde ettim. O konuda mesajınızı görünce yazmak istedim. Özel mesaj gönderemediğim için buraya yazıyorum. Okuduğunuzda silerim. Adresinizi özel mesaj ile gönderirseniz Aronia meyvesi yollarım. Çekirdeklerini alıp çimlendirme yapabilirsiniz. Tabi ki isterseniz..

Kolay gelsin
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Geçtiğimiz yıllar içinde aronia meyvesini hayli tükettik. Hatta bir ara etkinlikte tohumunu da paylaşıma açmıştım. O yüzden ihtiyacım yok, sağ olun.

Ama elinizdeki meyvelerin geldiği yeri biliyor ve güveniyorsanız tohum paylaşım etkinliğine koyarsanız talep olacağını tahmin ediyorum. Sağlıcakla kalın.

TCM beğendi.
Eski 03-10-2019, 11:51   #878
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
İlginize teşekkür ederim. Herhangi kötü bir durum yok. Ara ara siteye uğruyorum. Çokça iş, epey bir sıcak hava ,biraz da tükenmişlik sendromu eklenince böyle oluyor artık.
Sıcaklar geçti, işler azalmıştır, tükenmişlik sendromunu hep beraber alt ederiz Özledik abicim seni, ben de sıcaklardan, işlerden bunalmıştım ama havalar serinlemeye başlayınca saksılarımın, çiçek sitelerinin ve ağaçlar netin başına geçmeye başladım.

Her ne kadar senin avatarin olsa da biz ağaçlar.netliler hepimiz çiftçi şirinleriz aslinda, şu mevsimde senin de kendini avluna atasın, toprağı kurcalayıp bitkilerinle sohbet edesin, yazdan kalma fotoları yükleyesin geliyordur bence

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2019, 13:27   #879
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Sıcaklar geçti, işler azalmıştır, tükenmişlik sendromunu hep beraber alt ederiz Özledik abicim seni, ben de sıcaklardan, işlerden bunalmıştım ama havalar serinlemeye başlayınca saksılarımın, çiçek sitelerinin ve ağaçlar netin başına geçmeye başladım.

Her ne kadar senin avatarin olsa da biz ağaçlar.netliler hepimiz çiftçi şirinleriz aslinda, şu mevsimde senin de kendini avluna atasın, toprağı kurcalayıp bitkilerinle sohbet edesin, yazdan kalma fotoları yükleyesin geliyordur bence
Vallahi hiç bir şey yapasım yok. Ne avlu ne börtü böcek. Ölü toprağı var üstümde sanki, aynı ülkem gibi. Hayırlısı artık ne diyeyim. Sizleri takip edeceğiz , resimlerinizle avunacağız bundan gayri. İyi ki de varsınız.

Eski 05-10-2019, 13:30   #880
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Vallahi hiç bir şey yapasım yok. Ne avlu ne börtü böcek. Ölü toprağı var üstümde sanki, aynı ülkem gibi. Hayırlısı artık ne diyeyim. Sizleri takip edeceğiz , resimlerinizle avunacağız bundan gayri. İyi ki de varsınız.

Pes etmek yok. Kara gün kararıp kalmaz. Ümidimizi kaybetmeyeceğiz.

Sayın Lonicera, paylaşımlarınıza devam ediniz lütfen.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2019, 16:23   #881
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi Durul Mesajı Göster
Pes etmek yok. Kara gün kararıp kalmaz. Ümidimizi kaybetmeyeceğiz.

Sayın Lonicera, paylaşımlarınıza devam ediniz lütfen.
Pes etmek değil de tarifsiz bir yorgunluk benimkisi biraz. Forumdan kopmuş değilim ara ara giriyorum neler olmuş diye. Ama bir tek resim bile çekmedim koca sezon , gelmedi içimden ne yapayım. Belki tohum paylaşım etkinliği ile canlanırız biraz.:

Eski 07-10-2019, 16:24   #882
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Rahmetli Ünal amcanın kümes hayvanları vardı. Onun ifadesi ile her yıl önceki yıldan daha iyi olacak diye heyacanını, şevkini yüksek tutardı. Bu işin iyi tarafı her yıl insan kendini yeniler derdi. Biz de elimizde olmayan çeşitleri bulup, yetiştirmeyi ve başkalarının da bunları yetiştirmesini görmek bizleri mutlu ediyor. Sizden gelenlerden çok güzel oldu dediklerim zaman içinde ölenleri oldukları gibi bir kısmının da öldü dediğimin içinden dirildiklerini gördüm. Arkadaşım birkaç sikası yetiştirmeye çalışırken öldürdüğü için uzun süre yaprak vermeyince etrafına zerdeçal yumrularını dikmiştim. Bir süre sonra sikas da canlandı. Zerdeçallar şu ana kadar yetiştirebildiklerimin en büyükleri oldular. Sizden gelen karakafes otu ile Atılgan arkadaşımızdan gelen tohum veren karakafes otunu aralarında iki metre kadar mesafe bırakarak dikmiştim. Tohum verenin bir kısmı çiçek açtıktan sonra tohum verdi. Ancak ben o kadar bakmama rağmen tohumlar biraz olgunlaşır olgunlaşmaz siyahlaşıp hemen düşüyormuş. Bunu bir süre sonra farkedebildim. Olgunlaşan tohumların çanak kısımları irileşip tombullaşıyor. İlginç olan tohum vermeyen çeşitte de iki üç tüne aynı şekilde oluşum olmuş. Muhtemel tozlaşma ile tohum vermiş olabilir. Oradan karakafes çıkarsa melez karakafesimiz oluşacak sanırım. Biraz kırmızı örümceğe kurban vermiş olsak da bazı birkiler çok güzel oldular. Mavi yasemin o saksıda o kadar çiçek nasıl açıyor bilemiyorum. Jasminum Sambac Arap yasemini çiçeği bile iki çiçek açtı. Şu anda üçüncü çiçeğini açıyor. Yapraklar çok açık yeşil olmasına rağmen çiçek çok güzel kokuyor. Demir ihtiyacı mı var acaba.
Parfüm kutusu yakında çiçek açacak. Yandan çıkan dalı kesip köklendirsem mi diye düşünüyorum.
Canna saksıda oldukça güzel gelişti. Kırmızı olan çiçek verdikten sonra yeşil kırmızı yapraklar veren iki yavru yaptı. Diğeri de aynı şekilde saksı içinde yavru verdi. Çiçek açtı.
Sizden de aynı şekilde eskisi gibi devam etmenizi bekliyoruz.

Lonicera, sernur, TCM ve 1 kişi beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2019, 17:36   #883
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Rahmetli Ünal amcanın kümes hayvanları vardı. Onun ifadesi ile her yıl önceki yıldan daha iyi olacak diye heyacanını, şevkini yüksek tutardı. Bu işin iyi tarafı her yıl insan kendini yeniler derdi. Biz de elimizde olmayan çeşitleri bulup, yetiştirmeyi ve başkalarının da bunları yetiştirmesini görmek bizleri mutlu ediyor. Sizden gelenlerden çok güzel oldu dediklerim zaman içinde ölenleri oldukları gibi bir kısmının da öldü dediğimin içinden dirildiklerini gördüm. Arkadaşım birkaç sikası yetiştirmeye çalışırken öldürdüğü için uzun süre yaprak vermeyince etrafına zerdeçal yumrularını dikmiştim. Bir süre sonra sikas da canlandı. Zerdeçallar şu ana kadar yetiştirebildiklerimin en büyükleri oldular. Sizden gelen karakafes otu ile Atılgan arkadaşımızdan gelen tohum veren karakafes otunu aralarında iki metre kadar mesafe bırakarak dikmiştim. Tohum verenin bir kısmı çiçek açtıktan sonra tohum verdi. Ancak ben o kadar bakmama rağmen tohumlar biraz olgunlaşır olgunlaşmaz siyahlaşıp hemen düşüyormuş. Bunu bir süre sonra farkedebildim. Olgunlaşan tohumların çanak kısımları irileşip tombullaşıyor. İlginç olan tohum vermeyen çeşitte de iki üç tüne aynı şekilde oluşum olmuş. Muhtemel tozlaşma ile tohum vermiş olabilir. Oradan karakafes çıkarsa melez karakafesimiz oluşacak sanırım. Biraz kırmızı örümceğe kurban vermiş olsak da bazı birkiler çok güzel oldular. Mavi yasemin o saksıda o kadar çiçek nasıl açıyor bilemiyorum. Jasminum Sambac Arap yasemini çiçeği bile iki çiçek açtı. Şu anda üçüncü çiçeğini açıyor. Yapraklar çok açık yeşil olmasına rağmen çiçek çok güzel kokuyor. Demir ihtiyacı mı var acaba.
Parfüm kutusu yakında çiçek açacak. Yandan çıkan dalı kesip köklendirsem mi diye düşünüyorum.
Canna saksıda oldukça güzel gelişti. Kırmızı olan çiçek verdikten sonra yeşil kırmızı yapraklar veren iki yavru yaptı. Diğeri de aynı şekilde saksı içinde yavru verdi. Çiçek açtı.
Güzel haberler alınca bir hoş oldu içim. Siz resimsiz yazdınız ben hayal ettim hepsini. Öncelikle çok teşekkür ediyorum ilginize. Bitkilere de bakıp alakadar olduğunuz için sizinle de paylaştığıma bir o kadar seviniyorum.
Yaseminleri ve cannanın çift renkli olanını kıştan korumaya almanızı öneririm. Kış yasemini ve parfüm kutusu soğuklara dayanır.
Kayıplar için sıkıntı yapmayın, bedende can oldukça telafi ederiz .
Bu sezon böyle oldu, artık yapacak bir şey yok. Çiftçinin dediği gibi, her şey seneye çok güzel olur inşallah. Sağlıcakla kalın.

Eski 07-10-2019, 21:45   #884
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Degerli arkadasim, nasil mevsimler degisirse insan da degisiyor. Herkes bazi zamanlarda farklilasabiliyor. Ama sizin sayfaniza gelen herkes eminim ki sizden birseyler duymayi bekliyordur. Mesaj yazdiginizi gorunce hemen girip okudum.

Insallah hersey duzelir ve icimizde sevinc tekrar disa vurur. Sizin bahcenizi herkes gibi bende cok merak ediyorum bizi mahrum etmeyin lutfen

Lonicera ve sernur beğendi.
Eski 07-10-2019, 23:23   #885
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Degerli arkadasim, nasil mevsimler degisirse insan da degisiyor. Herkes bazi zamanlarda farklilasabiliyor. Ama sizin sayfaniza gelen herkes eminim ki sizden birseyler duymayi bekliyordur. Mesaj yazdiginizi gorunce hemen girip okudum.

Insallah hersey duzelir ve icimizde sevinc tekrar disa vurur. Sizin bahcenizi herkes gibi bende cok merak ediyorum bizi mahrum etmeyin lutfen
İnşallah, güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Sizlerin de resimlerle beraber anlatımlarınızı merakla bekliyoruz.

Eski 08-10-2019, 07:28   #886
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Benim (Kendi adıma konuşayım) resim yollaya bilmem için epey zaman var diye düşünüyorum. Planlarımız her zaman tutmuyor ne yazık ki. Bizim bilemediğimiz, tahmin edemeyeceğimiz şeyler sürekli oluyor. Ya nasip diyelim...

Alıntı:
İnşallah, güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Sizlerin de resimlerle beraber anlatımlarınızı merakla bekliyoruz.

TCM beğendi.
Eski 14-11-2019, 00:16   #887
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Alıntı:
Çektiğimiz fotoğraflar genelde telefonla olunca yazdığı acaip rakamlarla birlikte küçültme problemi olunca da kolaylıkla yükleyemiyorum. Epey uğraşarak bir kısım fotoğraflar ile ziyarete geldik. Tekrar teşkkür ederiz.

Sarcococca parfüm kutusu çiçek tomurcukları çıkarsa da henüz açan yok. Sanırım gelecek yılın şubat ayına kadar çiçek açtığını görmeyi bekleyeceğiz.

Name:  Sarcococca parfüm kutusu 1.jpg
Views: 353
Size:  37.3 KB

Name:  Sarcococca parfüm kutusu.jpg
Views: 343
Size:  61.6 KB

Cannalar çok güzel oldular. Kıpkırmızı çiçek ve yaprakları olan bu çiçekler açıldıktan sonra yanlarından verdiği sürgünlerde kırmızısı az yeşili çok olan yavruları oldu.

Name:  Kana, Kanna (Canna) 2.jpg
Views: 351
Size:  51.7 KB

Name:  Kana, Kanna (Canna) pembe.jpg
Views: 350
Size:  47.0 KB

Eski 14-11-2019, 05:27   #888
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Sabahtan böyle güzel resim ve haberle güne başlamak ayrı bir zevk veriyor insana. Çok iştahlılar maaşallah.
Parfüm kutusu bendekiler de aynı şekilde, üzeri tomurcuk dolu. Belirttiğiniz gibi ocak ayı sonu veya şubat gibi açacaklardır. Cannalardan kırmızı olanı yarı sarı da olması lazımdı. Belki soğuk hava nedeniyle böyle olmuştur. Yaza iki renkli çıkar büyük ihtimalle. Teşekkürler, selamlar...

Sûz-i Dilârâ, Muda ve TCM beğendi.
Eski 14-11-2019, 14:15   #889
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Alıntı:
Sabahtan böyle güzel resim ve haberle güne başlamak ayrı bir zevk veriyor insana. Çok iştahlılar maaşallah.
Parfüm kutusu bendekiler de aynı şekilde, üzeri tomurcuk dolu. Belirttiğiniz gibi ocak ayı sonu veya şubat gibi açacaklardır. Cannalardan kırmızı olanı yarı sarı da olması lazımdı. Belki soğuk hava nedeniyle böyle olmuştur. Yaza iki renkli çıkar büyük ihtimalle. Teşekkürler, selamlar...
Sizin söylediğiniz gibi muhtemel yaza ölmez ise sarı kırmızı açacak. Bende bu cannanın bir hatırası da var. Aynı canna bende yıllar önce apartmanımızın önü bahçe iken vardı. Şimdi tarihine baktım. Galatasaray'ın Neuchâtel Xamax ile yaptığı ve 5-0 yendiği maçtan sonra bahçede çiçekleri suluyordum. Üç tane genç de evin önünden geçiyorlardı. Gençler benim cannayı birbirlerine göstererek " Çiçekler bile sarı kırmızılı açıyor " demişlerdi. Aradan çok yıl geçmiş. Bizim buradaki soğuklar yüzünden çoğu bitkim dondu. Aynı çiçeği ben buradaki bir çiçekçiden sonbahar zamanı böldürerek almıştım. Kırmızı renkli olan ve sarı renkli olandan birer rizom alarak saksıya dikmiştim. Ancak onlar çiçek açmadı. Kırmızı örümcek zararlısı yüzünden balkonlardaki çiçeklerimi bahçeye götüremedim. Toprakta kalsalardı muhtemel daha iyi olacaklardı. Benim aldıklarım açmadı. Ancak ayrı ayrı sizden gelenleri diktiklerim çok güzel çiçek açtılar. Kışı geçirirlerse bahara bahçeye dikmeye çalışacağım. Daha önce aldığım cannalardan filizlenenleri saksılarını çıkararak bahçeye dikmiştim. Ancak onlar 20 nisandan sonra olan soğuklarda filizleri dondu. Yeniden çıksalar da çiçek bile açamadan sezonu kapadılar. Onları da donmamaları için sökmem gerekecek.

Parfüm kutusunun birkaç dalını budayıp köklendirmeye alsam, diğerini bahçeye diksem acaba soğuklara dayanabilir mi?

Eski 14-11-2019, 15:09   #890
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Bu mevsimde köklenir mi hiç denemedim. Dış mekana alacaksanız her ne kadar zone 6 ( - 20/23) ya dayanabilse de henüz kök sistemi toprağa adepte olup derinlere inemeyeceği için riskli olabilir. Çiçeklenme sonrası yeni sezon başı daha uygun olur kanaatindeyim

Sûz-i Dilârâ, Muda ve TCM beğendi.
Eski 14-11-2019, 18:28   #891
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
...Şimdi tarihine baktım. Galatasaray'ın Neuchâtel Xamax ile yaptığı ve 5-0 yendiği maçtan sonra bahçede çiçekleri suluyordum. Üç tane genç de evin önünden geçiyorlardı. Gençler benim cannayı birbirlerine göstererek " Çiçekler bile sarı kırmızılı açıyor " demişlerdi. Aradan çok yıl geçmiş...
Fakültede fizyoloji dersindeyiz, hocamız duayenlerden Prof.Dr.Nuran Hariri, ders devam ediyor, dersi asan koyu galatasaraylı arkadaşımız anfinin yanındaki kafede maçı dinliyormuş, son golden sonra sınıfa daldı hocanın önüne gitti hafiften de sınıfa dönük dizlerini büktü, kendini geriye attı, yumrukları havada 'hocam beş oldu, beş oldu' diye ortada dolanıyor.. Hocamız bir sınıfa baktı bir ortada kurbağa gibi zıplayan arkadaşa, sonra sınıfa döndü; "işte dengesiz bir arkadaşınız"...

Bu da bizim cimbomlu, karambole yanyana ekmişiz, ayarlasak denk getiremezdik.

Name:  sil.jpg
Views: 323
Size:  37.9 KB

Lonicera, sernur, Muda ve 3 kişi beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2019, 01:47   #892
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Mavi yaseminin aslında çok daha güzel ve çiçekli zamanları vardı. Ya fotoğraflarını çekmemişim ya da başka yerde bulunca eklerim. Çok fazla çiçek açıyor. Saksıda bile gelişimi çok güzel.

Name:  Mavi Yasemin - Plumbago Capensis çiçeği.jpg
Views: 305
Size:  69.4 KB

Name:  Mavi Yasemin - Plumbago Capensis.jpg
Views: 329
Size:  72.8 KB

Name:  mavi yasemin.jpg
Views: 323
Size:  74.8 KB

Eski 17-11-2019, 01:53   #893
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Ful, Arap yasemini (Jasminum sambac) ise büyüdükten sonra çiçek de verdi. Çok güzel kokusu var. Nedense yaprakları sanki demir eksikliği çekiyormuş gibi açık yeşil. Aslında ayrı saksıda ancak etrafındakiler ile birlikte çıkmış.

Name:  Ful, Arap yasemini (Jasminum sambac).jpg
Views: 311
Size:  54.1 KB

Eski 17-11-2019, 02:09   #894
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Sizden gelen karakafesotu çok fazla çiçeklenmese de sn. hocamdan gelen tohum veren ile aralarında bir metreden fazla bir aralık bırakarak ekmiştim. Muhtemel olarak o kadar istediğimiz tozlaşma gerçekleşmiş. Özel olarak tamamen kuruması için altına koymuş olduğum yere düşmemiş. Gelecek yıl muhtemel daha çok büyüyecekleri için şansımız daha fazla olacak. Oysa o tohumu size göndermeyi istiyordum. Diğerinin de hepsinin tohumları olmadı. Tohumlar biraz olgunlaşınca hemen dökülüyor. Çok az tohum toplayabildim.

Name:  Karakafes (Comfrey - Symphytum x uplandicum ‘Bocking 14’).jpg
Views: 359
Size:  72.4 KB

Name:  - Russian Comfrey - Bocking 14 - Karakafesotu 4.jpg
Views: 373
Size:  71.5 KB

Name:  - Russian Comfrey - Bocking 14 - Karakafesotu 5.jpg
Views: 350
Size:  70.7 KB

Name:  - Russian Comfrey - Bocking 14 - Karakafesotu melez tohum 1.jpg
Views: 348
Size:  35.9 KB

Eski 17-11-2019, 07:36   #895
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Melez karakafesi inşallah sayenizde hep beraber göreceğiz desenize. Tabii bunun için sanırım üç beş sezon tohum elde edip elde edilenin de yeniden ekilmesi gerekecek.
Bu karakafesin beyaz renkli çiçek açan farklı bir kültivarı da var. Belki ona da sahip olup araya koyarız. ))

Mavi yasemin gerçekten güzel açmış. Yazın daha da coşacaktır. Full bulunduğu yerden hoşlanmamış belli. Artık iyi bir harç yaparsınız dibine.

Sûz-i Dilârâ ve Muda beğendi.
Eski 07-12-2019, 11:42   #896
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Uzun bir aradan sonra....

Heritage ahududu ilkbahardan sonra ikinci ürünlerini olgunlaştırmaya başlamış...

Eklenen Resimler

Eski 07-12-2019, 11:50   #897
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Keza yediveren reuben böğürtlen de aynı çaba içinde.
Name:  IMG_20191207_103938.jpg
Views: 273
Size:  69.9 KB

Kiwanodan tohum alma umudumuz devam ediyor.
Name:  IMG_20191207_104447.jpg
Views: 266
Size:  66.7 KB

Yine çok sık ektigim rokalar. Yaprak yaprak toplayınca daha verimli oluyor sanki.
Name:  IMG_20191207_104344.jpg
Views: 271
Size:  61.9 KB

Eski 07-12-2019, 11:59   #898
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Bu yıl ilk defa sonbaharda çeliklediğim aksu pembesi ahududular... Bakalım yeni sezona kadar köklenme gerçekleşecek mi? Eğer başarılı olursak her yeri ahududu yaparız herhalde.

Name:  IMG_20191207_104416.jpg
Views: 263
Size:  63.8 KB
Kumkuat daha yeni yeni olgunlaşmaya başlamış...

Name:  IMG_20191207_104008.jpg
Views: 270
Size:  70.6 KB

Parfüm kutusununun tohumlarında renk değişiminin başlamasına çok sevindim. Az da olsa üç beş arkadaşa etkinlikte tohum gönderebileceğiz gibi görünüyor.

Name:  IMG_20191207_120234.jpg
Views: 259
Size:  72.7 KB

Eski 07-12-2019, 12:05   #899
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Kohlerialar son çiçekleriyle vedaya hazırlanıyor...

Name:  IMG_20191207_104335.jpg
Views: 271
Size:  50.0 KB

Şeker kamışı şeftalinin dibinden çıkıp tohuma yönelmiş. Geçmiş yıllardan dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkmıştı. Eksek böyle sonuç alamazdık.

Name:  IMG_20191207_120151.jpg
Views: 277
Size:  71.2 KB

Murraya üzerinde de epey tohum oluşmaya başlamış...

Name:  IMG_20191207_120123.jpg
Views: 281
Size:  52.8 KB

Eski 02-04-2020, 15:06   #900
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Yeni sezondan, ilk açanlar...

Mis kokulu şebboylar...

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025